Krótka piłka, czyli mini-recenzje
jarod napisał(a):Podobnego chwytu Scott używał choćby w Kingdom of Heaven, 1492 czy Body of Lies.

Podobnie jak 16 tysięcy innych reżyserów? :)

Odpowiedz
Uwolnić Orkę - matko jak dawno tego nie oglądałem. Za dzieciaka ten film zmieniał mnie w zasmarkanego i zapłakanego chłopczyka, a jak jest teraz ? Cholera nazwijcie mnie ciapą, ale dalej wzrusza :) szczególnie końcowa scena skoku Williego.
Do tego niezła obsada, dobre zdjęcia, całkiem niezła fabuła i kapitalna muzyka z Will You Be There Jacksona na czele.

Kawał dzieciństwa.
Wspomnień czar ;)

Mocne 7/10

Odpowiedz
Arahan napisał(a):Cholera nazwijcie mnie ciapą, ale dalej wzrusza...
Ciapą bez "a"? :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Arahan napisał(a):Kawał dzieciństwa.
Wspomnień czar ;)

Aż mnie naszła ochota na film, ale się powstrzymam. Zadowolę się kawałkiem Majkela bo jest taki, że o ja

Odpowiedz
jarod napisał(a):A, Mefisto - w tym filmie Marion również wyglądała dla Ciebie jak ćpunka? :-)

wygląda fajnie, niemniej chodzi głównie o jej oczy :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Hitch napisał(a):
Arahan napisał(a):Cholera nazwijcie mnie ciapą, ale dalej wzrusza...
Ciapą bez "a"? :)

Hitch ... umrzyj ;)

Odpowiedz
The Hangover - szczerze powiedziawszy, nie rozumiem za bardzo fenomenu tego filmu. Kura, M.T., end creditsy- rewelacja. Ale to ledwie trzy gagi w całym filmie, reszta zostawiła mnie obojętnym. NIe jest to film zły, ale kompletnie nie trafił w mój nastrój/poczucie humoru.
5/10
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Barry Lyndon - monumentalna, cholernie długa kostiumowa opowieśc o tym, jak chciwość i ambicja wiodą na szczyt, i jak szybko z niego zrzucają. Nieprawdopodobna muzyka i zdjęcia. Ze smutkiem, ale też pogardą obserwujemy XVII-wiecznego oszusta i arystokracje. Scena śmierci Bryana wymiotła.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Narzeczony mimo woli - Całkiem przyjemna komedia romantyczna, w sam raz na niedzielny wieczór. Kilka akcji naprawdę śmiesznych, aktorzy jako tako dają radę. Niezły filmik 6/10
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Pozdrowienia z Paryża 3/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10

Odpowiedz
Podejrzani - nie rozumiem zachwytów nad tym filmem, którego słynne zakończenie jest nakręcone z subtelnością drwala rzeźbiącego w drewnie za pomocą tępej siekiery. Jest fajnie, ale nie nadzwyczajnie. Wkurza przede wszystkim kolorowo-plastikowa oprawa, niepasująca do treści. Wygląda to tak, jakby jednego dnia Singer chciał nakręcić poważny, mroczny thriller, a drugiego jednak twierdził, że woli mocno wystylizowany pastisz noir. Wszystko mi się tu gryzło, a najbardziej Stephen Baldwin, który wkurza już samym wyrazem twarzy. 6/10

Odpowiedz
analna, na chama kontrowersyjna i w sposób wymuszony przekorna mini-recka:)
a młody baldwin ma dobry ryj - do mojej kult eki, którą kompletuje od x lat (cameron mi zwinął cichaczem trochę postaci, ale tego baldwina mu nie oddam), nadawałby się idealnie.

Odpowiedz
military napisał(a):Wszystko mi się tu gryzło, a najbardziej Stephen Baldwin, który wkurza już samym wyrazem twarzy. 6/10

Eeee tam, swietny jest. Jedna scena i wszystko jasne:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
military napisał(a):Wszystko mi się tu gryzło, a najbardziej Stephen Baldwin, który wkurza już samym wyrazem twarzy. 6/10

Wszystkich Baldwinów powinni już dawno uśpić. A przynajmniej wysterylizować.

Odpowiedz
podobnie Cravena.
Wesa of koz:)

Odpowiedz
Z tego co kojarze, to teraz co najwyzej w serialach mozna ich zobaczyc. Stephen wielkiej kariery nie zrobil, ale w Podejrzanych byl w deche, no i moze jeszcze w "Modych jezdzcach" ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
stephen aktualnie ma inne sprawy na dynce niż robienie kariery. no choćby uciekanie przed komornikiem:

http://www.filmweb.pl/Stephen+Baldwin+zosta%C5%82+bankrutem,News,id=53135

Odpowiedz
Wspominałem, że zbieżność ksywki z Wesem jest przypadkowa?

Aczkolwiek ja do niego nic nie mam. Freddy to ikona a Krzyki 2 i 3 to ładna analiza i autoparodia gatunku.

Bucho napisał(a):Z tego co kojarze, to teraz co najwyzej w serialach mozna ich zobaczyc. Stephen wielkiej kariery nie zrobil, ale w Podejrzanych byl w deche, no i moze jeszcze w "Modych jezdzcach" ;)

I chwała Bogu. Szkoda, że zdążyli jednak spaprać swoimi skwaszonymi ryjami kilka dobrych filmów - np Backdraft.

Odpowiedz
Backdraft, to nie ten Baldwin spieprzyl ;)

Mental, jak widze z plotkami na biezaco jestes <szacun>

Odpowiedz
King of California - fajny, sympatyczny film na luzie. Wood jest bardzo dobra i urocza, akcja w miarę wartka i wywołuje banana na twarzy (choć raczej nie jest to nic, na czym można LOL robić co chwila). Do tego niezła ścieżka dźwiękowa i pozytywny klimat. Przede wszystkim jest to jednak film Douglasa - i to dla niego trzeba go zobaczyć, szczególnie, że wygląda tak:
[Obrazek: king1.jpg]
Może fabularnie jest to nieco naciągana bajka (choć o to przecież chodzi), a i pewne wątki są niepotrzebnie urwane, ale całość wprawia w dobry nastrój i ogląda się naprawdę miło. Myślę, że jeszcze wrócę do tego filmu, choćby dla tych paru magicznych scen.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Stepen Baldwin to przede wszystkim Firefly/Serenity. Cała reszta jego ról do pięt nie dorasta tej jednej :-)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon