Taniuchne DVD/Blu-ray - gdzie i za ile
Punkt 44 - Million Dollar Baby 2DVD - 19,99 złotych z darmową przesyłką - http://www.punkt44.pl/film/1101,za_wszelka_cene.html
KDC - Big Lebowski Edycja Specjalna - 30 złotych + 1zł za przesyłke do najbliższego kiosku Ruchu - http://www.kdc.pl/produkt/10525/30/3080496/Big-Lebowski-Edycja-specjalna.html
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz
B2Ka napisał(a):Punkt 44 - Million Dollar Baby 2DVD - 19,99 złotych
No, to można nazwać niską ceną. Też sobie zamówię, bo na eBayu coś nie mogę upolować. Dzięki, [you]. :)
22.04.2011

Odpowiedz
wujo444 napisał(a):jeśli nie zniknie w ciagu dwóch tygodni, to zamówie sobie Kubricka z wysyłką pod próg, jak będe w UK :)

Ja mam teraz dylemat, co kupić najpierw Blade Runnera 5DVD w metalu czy box Kubricka i przy okazji to nie jestem pewien czy napisy na drugiej płycie Odysei są na 100%, na dvdcompare jest, że są, ale jak widziałem zdjęcie pudełka to tam chyba było polish z gwiazdką, że only feature. W polskim wydaniu Odysei napisy są, ale nie ma na drugiej płycie Mechanicznej pomarańczy, co wtedy by się zgadzało, że to 100% kopie UK.

Nie ma to jak polskie, konkurencyjne ceny - http://www.kdc.pl/produkt/10522/30/2033744/Kolekcja-Stanleya-Kubricka.html Zabrali jeden film, przetłumaczyli okładki (w tym niektóre mają gorsze fronty) i za 100% marży wobec ceny dvd.co.uk z wysyłką do Polski :/

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):Blade Runnera 5DVD w metalu czy box Kubricka
Box Kubricka. :)
22.04.2011

Odpowiedz
B2Ka napisał(a):KDC - Big Lebowski 2DVD
Nie ma takiego wydania.
majlo napisał(a):Dzięki, don Bubas.
Nie ma za co (dosłownie, bo to nie ja powiedziałem) :D
Ronaldinho napisał(a):Ja mam teraz dylemat, co kupić najpierw Blade Runnera 5DVD w metalu czy box Kubricka
Kubrick prezentuje większą wartość merytoryczną, ale Blade podejrzewam jest już na wykończeniu (nakład), a Kubrick to nowa edycja - jeszcze może nawet stanieć.
Nic paskudniejszego iż gdy pierwszy przybywający gość snuje się i nie wie, co ma począć, a jego ślubna megiera szeptem wierci mu dziurę w brzuchu za to, że przyjechali za wcześnie.

BezSzans - Kampania społeczna

Odpowiedz
Ostatecznie zdecydowałem się zamówić box Kubricka z dvd.co.uk (myślę, że to może szybciej zniknąć niż Blade Runner w metalu, który ciągle dostepny jest w kilku sklepach) zobaczymy ile będę czekał na wysłanie (teoretycznie 4-6 dni), ale z takim dopiskiem kupowałem wcześniej 'Forresta Gumpa" (2DVD), to na drugi dzień już było shipped. A właśnie patrzę, że status się zmienił na "Stock Arriving within 2-3 working days.", więc zamawiają więcej sztuk - kupujcie póki jest i cena dobra :) Przy okazji dowiedziałem się, że Odyseja jednak ma napisy PL na drugiej płycie, czyli tylko Pomarańcza na drugiej nie ma.

Godny uwagi jest fakt, że złoty się umacnia i obecnie funt stoi w średnim kursie za 4,77zł.
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):Godny uwagi jest fakt, że złoty się umacnia i obecnie funt stoi w średnim kursie za 4,77zł.

Szkoda tylko, że PayPal zdaje się tego nie zauważać.

Ja zdecydowałem, że ten box Kubricka też zakupię. Ale nie za sklepu. ;)

EDIT: No i się udało. :) Co prawda pudełko trochę inne; nie wiem, czy to reedycja, czy wcześniejsza wersja, ale filmy te same, dokument ten sam, i napisy PL niby są. Cena 14.50. :)
[Obrazek: 45803763.th.jpg]
22.04.2011

Odpowiedz
na hmv jest Master & Commander 2dvd za 2.99 :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Zainteresowanych informuję, że "In Bruges" można dostać w Saturnie za 20 złotych. Ja skorzystałem :)

Odpowiedz
Ja właśnie kilka dni temu zamówiłem to w emarkt za 19.90.

Niestety, do dzisiaj "kompletują zamówienie". Mogliby wpaść do tego Saturna i kupić.

P.S. Uprzedzając ewentualne rady - w Szczecinie nie ma Saturna ;)

Odpowiedz
Gdańsk :
Saturn
The Mist 2DVD - 22.90 zł

Odpowiedz
To nawet taniej niż mi się udało wyrwać "The Mist" z allegro (23zł), tyle wtedy to były czasowo okolice premiery. Okazja nieziemska.

W Media olsztyńskim ostatnio widziałem:
* Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda - 24.99
* Choć goni nas czas - 23.99

Odpowiedz
Predator895 napisał(a):Gdańsk :
Saturn
The Mist 2DVD - 22.90 zł

ja w końcu nie wiem, bo krążą 2 legendy o tym filmie - raz, że ponoć pocięty (choć to może w kinie tylko), a dwa, że ponoć obraz skopany (w sensie ucięty znowuż). Ktoś to może zweryfikować?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Z tego co wiem oprócz skopanej okładki wszystko jest tip top.

Odpowiedz
Pocięty film był tylko w kinie. Obraz jest 1.85:1, ale jest to oryginalny format obrazu. Poza tym jest dużo dodatków i na drugiej płycie wersja czarno-biała. Jedyną wadą jest coś koło 30-40 sekund reklam na starcie pierwszej płyty. Zawartość płyt (chyba, dokładnie mogę jutro sprawdzić, mam wątpliwość czy uchował się w polskim wydaniu 'Audio commentary by director Frank Darabont ') pokrywa się z wydaniem CE amerykańskim: http://www.dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=12732#1

Odpowiedz
Tesco - The Mist 1dvd - 12.99. Królowie nocy - 12.99. I sporo innych fajnych filmów nie droższych niż 19.99, a Cliffhangera, Blade Runnera 2dvd ani DH3 na całym Śląsku jak nie było, tak nie ma.

Odpowiedz
Tyler Durden napisał(a):Zainteresowanych informuję, że "In Bruges" można dostać w Saturnie za 20 złotych. Ja skorzystałem :)
W Carrefourze też stoi po 20 ;). Szkoda tylko, że w amarayu (ostatnio wszystko co mi wpada w łapy od BestFilmu jest w digipakach).

Odpowiedz
military napisał(a):Blade Runnera 2dvd na całym Śląsku jak nie było, tak nie ma.

W Częstochowskim MM leży to już pare miesięcy

Odpowiedz
Jeden z ciekawszych seriali dramatycznych (ściśle mówiąc mowa o serialu szpiegowskim) ostatnich lat - Firma CIA - jest w poznańskim MM do kupienia za 50 zł. Warto, nie tylko dlatego że serial jest świetny, ale i dlatego, że jest to naprawdę śliczne wydanie - gustowny digipack ze świetną grafiką. Polecam.
Nic paskudniejszego iż gdy pierwszy przybywający gość snuje się i nie wie, co ma począć, a jego ślubna megiera szeptem wierci mu dziurę w brzuchu za to, że przyjechali za wcześnie.

BezSzans - Kampania społeczna

Odpowiedz
W częstochowskim realu Sierociniec 1DVD - 12.99

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon