Krótka piłka, czyli mini-recenzje
Bucho napisał(a):tylko czekac na Mefisto, ktory z tego co pamietam ceni sobie wyzej Wyatta Earpa

??

oba filmy podobają mi się mniej więcej tak samo - Wyatt obejmuje jedynie więcej historii, wot tyle
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wyatt ma w sobie pewien smaczek i kapitalne zdjęcia za to również go cenię . Musze przyznać ze sięgam po niego częściej niż po Tombstone :P

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):oba filmy podobają mi się mniej więcej tak samo - Wyatt obejmuje jedynie więcej historii, wot tyle

Dawno temu, po paru glebszych wszedlem z Toba i Dejna w dyskusje na temat Tombstone vs Wyatt Earp i tak mi sie teraz przypomnialo... ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
to faktycznie musiało być po paru głębszych, bo nie pamiętam :D

a tymczasem

The House of Sand and Fog - miazga! Dół i miazga. Makabrycznie fenomenalny film. Niesamowity Kingsley i niezła Connelly (jak można umierać i jednocześnie wciąż wyglądać pięknie i seksownie?!), doskonała muzyka Hornera i piękne zdjęcia całości (choć tv niemal go zaszlachtowała). Raczej nie wrócę do filmu, bo mnie zdołował niesamowicie, ale warto, naprawdę warto obejrzeć.

Odpowiedz
Batman i Robin - gówno. Clooney nie gra, on jest. O'Donnel gra i wychodzi mu to kiepsko. Thurman i Arnie odstawiają przed kamera jakiś cyrk. Silverstone ma 10 kwestii na krzyż, które powtarza przez cały film. Scenarzysta prawdopodobnie się powiesił pop seansie jak usłyszał jakie dialogi spłodził. Schumacher pewnie do dziś odcina się od tego szajsu. Całość jest po prostu nieznośna i powinna być puszczana non stop w zakładach karnych, ewentualnie w kiblach nowojorskiego metra.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):Clooney nie gra, on jest.

Hehe a teraz zamień Clooney na Eastwood i ze zjebki wyjdzie zajebista pochwała :)

Odpowiedz
Bo Clint nie musi grać. On taki po prostu jest. Zajebisty.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
+1

Odpowiedz
Crov napisał(a):To dość cyniczna, czarna komedia z bardzo oryginalnym i ciekawym konceptem fabularnym.
Ja bym nawet powiedzial, ze momentami humor jest tak wisielczy, ze az dziw czlowieka bierze, ze ktos w dzisiejszych czasach nakrecil taki film. Mimo wszystko jednak wybuchow smiechu nie ma, a calosci ujmuja zle dobrane i w sumie niepotrzebne piosenki. Ale zobaczyc trzeba, chocby dla samego "twista" :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
13 Dzielnica: Ultimatum - Ano, źli ludzie znów uwzięli się na siedlisko gangów i degeneracji wszelkiej. Przeszkadza im łysy policjant i szczwany parkourowiec. Jest zatem wiele bitki i mało blubrania. Nawalanki i pościgi sfilmowane z wykorzystaniem wszystkich możliwych technik - są i linki, jest też CGI, na szczęście kaskaderzy mieli też nieco do zrobienia. Wyszedł całkiem milutki akcyjniak do uprzyjemnienia wieczoru przy browarku. Niech będzie 7/10 za wiekopomny tekst Leito, który powinni docenić uczestnicy flejma o homofobii, bogu czy ustroju i za scenę, w której główny czarny charakter w jednym zdaniu tłumaczy prezydentowi, co można by zrobić ze zburzoną 13 Dzielnicą.
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...

Odpowiedz
A wiesz może czym się różni 13 Dzielnica, od wersji ultimatum?
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Z tego, co podaje IMDB, "Ultimatum" to sequel.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Rambo 2 - ten film staje się z wiekiem coraz mądrzejszy. To znaczy, w swoim czasie uchodził za jedną z najgłupszych nawalanek, ale w porównaniu z takim DH4 prezentuje mannowski poziom realizmu. Niezależnie od tego - uwielbiam. Za genialnie nakręconą rozwałkę helikopterową, za rozpieprzenie gościa wybuchową strzałą, za wilgotną dżunglę i za samego Rambo, który jest moim najpierwszym bohaterem z dzieciństwa. 10/10

Odpowiedz
Stargate - chciałem sobie sprawdzić tylko jedną scenę, a skończyłem oglądając cały film i zarywając nockę :) Świetna przygodówka - takich dzisiaj brak. Bez dwóch zdań najlepszy Emmerich. Podnoszę ocenę do 8/10.

Odpowiedz
Crov napisał(a):WORLD'S GREATEST DAD - Robin Williams wreszcie w głównej roli w dobrym filmie!

Że niby wcześniej Williams nie grał głównych ról w dobrych filmach? :smile:

Odpowiedz
Trybunał: Niezłe kino sądowe, dobry Douglas i solidny scenariusz. Szkoda tylko, że twórcy bardziej skupili się na Douglasie niż na tytułowym Trybunale.

Metro Strachu: Nie sądziłem, że to powiem, ale Tony Scott zrobił dobry film. Montaż nie jest tak oczojebny jak w "Człowieku w ogniu" czy "Dominie", a historia nie jest głupia jak w "Deja Vu". Oczywiście Scott bawi się przy montażu. Pierwsze 5 minut wygląda jak teledysk. Ale da się to znieść. Travolta i Denzel są naprawdę nieźli. Podsumowując, naprawdę niezłe kino sensacyjne.

7/10

Odpowiedz
Moon 44 - po Stargate nabrałem ochoty na odświeżenie sobie wcześniejszego dokonania Niemca. O dziwo film się nawet trzyma. Efekty są niezłe, scenografia b. dobra, z pomysłem, nieco alienowa. Film ma niezły klimacik, sporo się dzieje i jest krótki. No i oczywiście mamy pierwszorzędną obsadę zakazanych ekranowych mord. Końcówka trochę naciągana i odwalona na szybko, młody Devlin trochę wkurza, no i sztampa aż wylewa się z ekranu, ale koniec końców nie jest tak źle. Spokojnie można obejrzeć.

Odpowiedz
The Outlaw Josey Wales - film dobry, ale żadna rewelacja. Ot, dość sztampowa historyjka, której najlepsza część to pierwsze pół godziny i końcówka, a najgorsza - wszystkie wstawki humorystyczne (oprócz plucia na psa, to mnie rozwalało za każdym razem). Na plus ciekawej urody Sondra Locke.:) A tak w ogóle to z jakiej sceny pochodzi kultowe ujęcie Clinta z dwoma rewolwerami? Nie dopatrzyłem się go w całym filmie. 7/10

Odpowiedz
Postanowiłem sobie odświeżyć dwa filmy.

Trainspotting - Ciężki film. Momentami komiczny, momentami przerażający. Motyw z dzieckiem jak z horroru, bałem się, że będzie mi się śnił po nocach. Świetnie spisali się główni aktorzy, zwłaszcza Robert Carlyle jako taki "lekki" psychopata%-) Warto zobaczyć. Sam film ogląda się w miarę dobrze, ale tuż po seansie zacząłem wracać do niego myślami i dlatego 8/10. Warto!

Podejrzani - Bardzo dobry kryminał. Wciągając fabuła, bardzo dobre zakończenie, świetna gra aktorska, tu obok Kevina Spacey bardzo podobała mi się gra Benicio Del Toro. Film pozostawia jednak lekki niedosyt, w sumie do końca nie wiemy co jest prawdą a co nie. Nie jest to jakieś arcydzieło ale kino na naprawdę wysokim poziomie. Sam nie wiem jak ocenić, kiedyś dałem mu 9/10 ale chyba trochę mnie poniosło, teraz chciałem dać 7 więc niech będzie pomiędzy 8/10 Polecam :)
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Pozdrowienia z Paryża 3/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10

Odpowiedz
TylerD napisał(a):Postanowiłem sobie odświeżyć dwa filmy.

Trainspotting - Ciężki film. Momentami komiczny, momentami przerażający. Motyw z dzieckiem jak z horroru, bałem się, że będzie mi się śnił po nocach. Świetnie spisali się główni aktorzy, zwłaszcza Robert Carlyle jako taki "lekki" psychopata%-) Warto zobaczyć. Sam film ogląda się w miarę dobrze, ale tuż po seansie zacząłem wracać do niego myślami i dlatego 8/10. Warto!

Co tak nisko?;) Jeden z najlepszych(jak nie najlepszy) narkotykowy film.

TylerD napisał(a):Podejrzani - Bardzo dobry kryminał. Wciągając fabuła, bardzo dobre zakończenie, świetna gra aktorska, tu obok Kevina Spacey bardzo podobała mi się gra Benicio Del Toro. Film pozostawia jednak lekki niedosyt, w sumie do końca nie wiemy co jest prawdą a co nie. Nie jest to jakieś arcydzieło ale kino na naprawdę wysokim poziomie. Sam nie wiem jak ocenić, kiedyś dałem mu 9/10 ale chyba trochę mnie poniosło, teraz chciałem dać 7 więc niech będzie pomiędzy 8/10 Polecam :)

Jak to nie wiadomo?
W tym filmie, o ile pamiętam, nie pozostały niedomówienia.

Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to,
że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu.
-- Thomas Jefferson

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon