District 9 (reż. Neill Blomkamp) SPOILERY!
Komunikacje może mieli, ale stracili? Skoro ją stracili, to trudno określić ich położenie. No i masz 20 lat na Ziemi.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
military napisał(a):
To istotnie jakiś krewetkodebil ładował im zapasy przed wycieczką :)
Myślę, że to potrzebne było tylko na dołączenie do matki.

Odpowiedz
swoja droga, to jedna z wiekszych rozbieznosci z "Alive in Joburg". W krotkometrazowce obcy nie mieli gdzie wracac, pobierali wode i prad, mieli pewna mozliwosc poruszania sie po miescie. Wersja kinowa sugeruje, ze statek jest jednym z wielu, krewetki siedza na dystrynkcie, i generalnie nie wolno im sie z niego ruszac.

Edit:
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Jedni preferują R5 w domowym zaciszu, inni wielki ekran i zajebisty dźwięk. Wolna wola!
Kiedyś zrozumiesz, że TEN film lepiej było obejrzeć samemu w ciasnym otoczeniu.
--
Laozi

Odpowiedz
A tak całkiem serio - wolisz taki film obejrzeć w kinie, na wielkim ekranie, czy na ekranie komputera? Pytam poważnie i bez podtekstów.

Odpowiedz
IMO D9 nie wymaga gigantycznego ekranu. To nie Star Trek, któremu wielki ekran i zwaliste głośniki mocno pomagają. D9 w kinie będzie się oglądać równie dobrze jak na kompie.

Odpowiedz
Napisałem przecież wyżej, że ten konkretny film źle by się oglądało w towarzystwie setki innych osób. To nie jest blockbuster, że ma na ciebie napierdalać obrazem z kilkupiętrowego ekranu i walić po uszach z megagłośników. To jest relacja telewizyjna przez 80% trwania. Gdybym miał TV, obejrzałbym go najprędzej na nim. Niektóre filmy do kina się nie nadają (np. REC).
--
Laozi

Odpowiedz
Ok, rozumiem. Czyli w kinie nie zamierzasz go obejrzeć, bo tam będziesz go odbierać gorzej niż w domu, tak?

Odpowiedz
Dobrze że reszta świata nie rozumuje w tak absurdalny sposób, bo D9 gówno by zarobiło i tyle byście o Blomkampie słyszeli.

Odpowiedz
IMO Hitch przesadza. Filmem który gorzej by mi się oglądało w wielkim kinie był Oldboy, na szczęście na niego poszedłem (wyjątkowo, przez zbieg okoliczności) sam i to do maluśkiego kina, gdzie poza mną były 3 osoby.
Natomiast nie spodziewam się, że D9 zyska cokolwiek na powiększeniu ekranu i głośnikach (szczególnie, że w kinach, filmy puszcza się za głośno - celuje w tym Cinema City). Ale i tak idę, żeby nie było wątpliwości. Co najmniej raz.

Odpowiedz
Idźcie do kina i dajcie zarobić Blomkampowi <ok>
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ja wole jak mi nikt nie komentuje nad uchem filmu w czasie jego trwania i ogólnie jakoś preferuje je sam oglądać.
--
Laozi

Odpowiedz
Doprawdy nie wiem do jakich kin chodzisz, że ci ktoś "komentuje nad uchem".

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Napisałem przecież wyżej, że ten konkretny film źle by się oglądało w towarzystwie setki innych osób.
Dlatego trzeba wiedzieć na jakie godziny i w jakie dni do kina chodzić. ;)

Odpowiedz
Solo napisał(a):Doprawdy nie wiem do jakich kin chodzisz, że ci ktoś "komentuje nad uchem".
Do naszych pięknych, polskich kin, gdzie banda debili urządza sobie śmierdzący, głośny piknik i pogadanke niezależnie od tego, czy oglądają "Katyń", "Transformers" czy "Kochanice Króla".
--
Laozi

Odpowiedz
Ja oczywiście wiem, że tak się dzieje, sam czasami jestem tego świadkiem, ale... rzadko. Bardzo rzadko. A do kina chodzę bardzo, bardzo często.
I dlatego się dziwię, że w "moich kinach" (multipleksy zazwyczaj, żeby nie było że jakieś studyjne) takie przypadki to margines. I dlatego po prostu nie bardzo ci wierzę, że nie poszedłeś na ten film do kina z powodu gadających baranów, tylko z lenistwa i żeby zaoszczędzić te 26 złotych. Pewnie zaprzeczysz, ale myślę że tak właśnie jest.

Odpowiedz
Solo, jesteś trollem. Pewnie zaprzeczysz, ale myślę że tak właśnie jest - padnij na kolana przed siłą swoich argumentów.:)

Wracając do dyskusji o braku ekspedycji ratunkowej - prosta analogia: kiedy pielgrzymi zdobywali Zachód, nie poszukiwano (zbyt dokładnie) nawet dużych i bogatych grup, które zaginęły. Powód - to zbyt niebezpieczne. Kosmos wydaje się zaś nieco bardziej niebezpieczny. Poza tym to jak szukanie igły w stogu siana. Ogólnie rzecz biorąc, czepianie się braku krewetek-ratowników to... no właśnie - czepianie. Na siłę. Bo do czegoś przyczepić się trzeba.

Odpowiedz
Nie czepiam się na siłę, bo (jak mówiłem) ten błąd mi nie przeszkadza.

Analogia do pielgrzymów po prostu kiepska. Inny poziom technologiczny. A kosmos jest tak pusty, że nie jest aż tak niebezpieczny :P Do tego nie mówmy o szukaniu igły w stogu siana - baza wie gdzie mieli wyruszyć, nie podróżowali losowo.

Odpowiedz
Skąd wiesz?

Odpowiedz
Bo jeśli ktoś jest zdolny latać sobie między gwiazdami to musi kierować się logiką.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon