6/10
05-09-2009, 16:36
|
Krótka piłka, czyli mini-recenzje
|
|
Ransom - ten film byłby nawet spoko gdyby nie spartolona końcówka z Sinisem, który zamiast spieprzać na urlop udaje się do domu Mela i daje się złapać jak wiejski debil z porażeniem mózgowym. Fajny motyw jak młody słysząc Sinise'a leje po spodniach.
6/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
05-09-2009, 16:36 Snappik napisał(a):Ransom - ten film byłby nawet spoko gdyby nie spartolona końcówka z Sinisem, który zamiast spieprzać na urlop udaje się do domu Mela i daje się złapać jak wiejski debil z porażeniem mózgowym. no chyba za coś na ten urlop musiał wyjechać, nie? :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-09-2009, 20:12
No tak, lepiej ryzykować rozpoznanie niż pozwolić, aby sprawa ucichła, albo umówić się z Melem na mieście i załatwić sprawę bez ingerencji syna.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
05-09-2009, 20:21 Snappik napisał(a):No tak, lepiej ryzykować rozpoznanie niż pozwolić, aby sprawa ucichła, albo umówić się z Melem na mieście i załatwić sprawę bez ingerencji syna. im dłużej by czekał, tym dłużej by ryzykował, a synek i tak by go po głosie rozpoznał (a przecież on nie wiedział, że będzie wtedy w domu) - czepiasz się, film jest kapitalny od pierwszej do ostatniej minuty
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-09-2009, 20:27
Nadchodzi Polly - żenadaaaa.......a mogłem wybrać do obejrzenia "Okup", lepszy film :wink:
05-09-2009, 22:57
Alone in the Dark - spodziewałem się totalnej tragedii, ale nie jest aż tak źle, widziałem dziesiątki dużo gorszych filmów. Ogólnie fabuła jest nawet ciekawa, aktorzy też jakoś specjalnie się nie pogrążają, a jedynie dwie rzeczy są tak naprawdę żenujące. Pierwsza to wzięta z dupy scena strzelaniny do rytmu czegoś mansono-podobnego, po prostu jeden wielki WTF. Druga - najbardziej kiczowata scena miłosna jaką widziałem. Poza tym standardowy średniak, nie ma się co wyżywać na Bollu, bo wcale nie wyszło mu aż tak źle. Gry nienawidzę, więc odstępstwa od niej toleruję. Całość wygląda jak odcinek jakiegoś serialu przygodowo-fantastycznego. Ujdzie. 4/10
Cobra - przepięknie wykonany film, jeden z najlepszych klasycznych Stallone'ów. Klimatu ma za dziesięć innych filmów. Niecałe półtorej godziny zlatuje chyba w kwadrans. Świetne stopniowanie napięcia, parę genialnych tekstów... i trochę banałów podanych w niezbyt subtelnej formie (na szczęście niedużo). Zawsze dziwiło mnie, że Stallone jako scenarzysta potrafi rewelacyjnie rozpisać wątki osobiste, wkładając w usta postaci bardzo naturalne dialogi, ale jak przychodzi do pisania o Ważnych Sprawach to uderza w tak nachalne moralizatorstwo. No ale Cobra pozostaje jednym z najlepszych filmów 80's, jakie moje oczy widziały. Tak naprawdę ma jedną wadę - zresztą niezbyt poważną. Jest nią przesadyzm w końcowej strzelaninie - naliczyłem ponad 30 trupów.:) Mimo tego - 10/10. 05-09-2009, 22:58
Paranoid park- uwielbiam Van Santa i jego nie powtarzalny styl. Film zrobiony w van santowskiej manierze może przypodobać się raczej garstce ludzi. Wszystko jest głównie oparte na klimacie który jest powoli budowany przez długie ujęcia w których pozornie nie dzieje się nic. Na szczęście z tych cichych i pozornie nudnych scen Van Sant buduje wspaniałą historię dzieciaka który ma swoje przyziemne problemy, w dodatku wplątuje się w kłopoty. Tak naprawdę nie dostajemy odpowiedzi na wiele pytań co też obraz nabiera dodatkowych plusów w postaci niedopowiedzeń. Van Sant pozostawia widza po seansie z masą pytań bez odpowiedzi.
Dla mnie kino najwyższych lotów oczywiście nie dla wszystkich. Wilce ambitne i niepowtarzalne oraz klimatycznie piękne:P Polecam i daję 10/10 The Blob Powtórzyłem seans po długim czasie i powiem, że ten horrorek się nie zestarzał. Jest tak samo zajebisty jak był kiedyś. Trzyma w napięciu, zaskakuje, uderza we mne scenami które zapadają w pamięć na długi czas. NIe muszę polecać tego filmu nikomu. To klasyka jak The Thing, trzymająca niesamowity poziom. 10/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 05-09-2009, 23:07 Danus napisał(a):The Blob Wersja z McQueenem czy remake? A jeśli remake, to czy to jest ten film, w którym gościu kupuje prezerwatywy u aptekarza, a potem okazuje się że aptekarz jest ojcem dziewczyny, z którą koleś ma się spotkać? Przypomniałem sobie ostatnio ten motyw, ale nie jestem pewny skąd pochodził.:) 05-09-2009, 23:09
Remake i to jest dokładnie motyw z tego filmu. Jedyna fajna rozluźniająca scena w filmie. Taka cisza przed burzą:)
Directed by James "THE KING" Cameron 05-09-2009, 23:17
Metal: A Headbanger's Journey - fajny dokument ukazujący wiele aspektów muzyki metalowej. Co prawda nic odkrywczego się nie dowiedziałem, ale jak ktoś nie zna metalu, a chciałby poznać to na pewno idealna pozycja.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
05-09-2009, 23:27
City of Ember- Bardzo fajny, bajkowo-apokaliptyczny klimacik. Miło się ogląda, bohaterowie są wiarygodni, fabuła nie mniej (kapitalny motyw z walizeczką i jej zawartością!) i tylko CGI dawało po oczach. Poza tym zgadzam się z każdym słowem
recenzji Lorda Von Troby I jestem fanem ksywki tego pana 7/10 06-09-2009, 01:01
Grace is Gone- bardzo przyjemny i wzruszający, zwłaszcza zakończenie film. Cusack daje radę jako ojciec który nie potrafi poradzić sobie ze śmiercią żony i co gorsza zwleka z poinformowaniem swoich córek. Historia przyciąga i wprowadza w przyjemny nastrój mimo tematu. Nie wiem dlaczego tak się czułem podczas seansu. Polecam jednak, warto czasami zobaczyć takie nie silące się na nic kino które spowoduje chociaż jedną łezkę u największych twardzieli.
8/10
Directed by James "THE KING" Cameron 06-09-2009, 21:09
Australijski"DOWÓD" - reż. Jocelyn Moorhouse. ten, który polecał wątku TV (Ale Kino!) Cass. Rzeczywiście, świetny film! Oryginalna, choć trochę momentami karkołomna fabuła (niewidomy fotograf, na szczęście amator!), role młodych Weavinga i Crowe'a bezbłedne. Podziwiać, jak świetnie udało się wszystkim budować napięcie (wszelakiego rodzaju, także seksulane)na planie. Nietuzinkowy pomysł na ukazanie historii i dramatu niewidomego mlodego faceta - ile w nim obaw, obsesji, samotności, dumy, uprzedzeń do ludzi, wynikających z braku zaufania do tych, którzy mają nad nim przewagą, bo widzą. Trochę dołujący wątek kobiecy â matka i gosposia, ale za to bardzo budujący motyw męskiej przyjaźni. :). Naprawdę, bardzo dobrze sie to ogląda. Mimo, że nie jest to komedia, jak film zapowiada sie w programie TV. Choć, momenty humorystyczne, owszem, pojawiają się (seans w letnim kinie, pod chmurką, który kończy się bynajmniej nie przed ekranem). A, i muzyczka była fajna, szczególnie to plumkanie, gdy gosposia zabierała się do snucia intryg.
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/
http://www.babkafilmowa.blogspot.com/ 07-09-2009, 20:36
Nie mów nikomu: Całkiem dobry scenariusz został zniszczony przez drewniane aktorstwo i nudną pierwszą połowę. Plus za muzykę.
5/10 Watchmen: Nie znam oryginału. Film jest dobry, nawet bardzo. Wizualnie, aktorsko i scenariuszowo daje radę. Oglądało się świetnie. Niestety Snyder musiał upchnąć slo-mo wszędzie, gdzie tylko się da. Taki jego wkład artystyczny :P 8/10 07-09-2009, 23:17
Przypadek Harolda Cricka - Zaskoczył mnie pozytywnie:) Spodziewałem się typowej amerykańskiej papki a tu proszę ambitne, wesołe, wzruszające kino. Końcówka trochę taka hmmm... ale ogólnie naprawdę fajny film:) Świetna obsada i w końcu jakaś normalna rola Willa Ferrella :) 7/10
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10 Dla Niej wszystko 7/10 Zanim odejdą wody 6.5/10 Dochodzenie 7/10 Pozdrowienia z Paryża 3/10 Wyspa tajemnic 9/10 The Hurt Locker 7.5/10 Invictus 8/10 Droga 7/10 08-09-2009, 16:09
nie wiem nie widziałem ;p ale tutaj naprawdę zagrał porządnie :)
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10 Dla Niej wszystko 7/10 Zanim odejdą wody 6.5/10 Dochodzenie 7/10 Pozdrowienia z Paryża 3/10 Wyspa tajemnic 9/10 The Hurt Locker 7.5/10 Invictus 8/10 Droga 7/10 08-09-2009, 23:28
Observe and Report - nie jest źle, Rogen dalej zabawny (i ma znów kozackie teksty). Sama fabuła oklepana jak trampki Zdzicha z bazaru, a w dodatku irytująca Faris, która grać po prostu nie umie. Końcówka bardzo ostraaa:)
5,5/10
09-09-2009, 10:09 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach | Mierzwiak | 1,244 | 242,969 |
14-04-2026, 18:15 Ostatni post: shamar |
|
| Pętla czasowa czyli motyw dnia świstaka w filmach | Craven | 91 | 23,789 |
07-08-2025, 14:13 Ostatni post: shamar |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,197 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Dłuższa piłka, czyli coś dla kino maniaków od kino maniaków | wika | 3 | 4,446 |
02-12-2013, 19:10 Ostatni post: Bucho |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,743 |
07-08-2011, 20:23 Ostatni post: MauZ |
|
| Starocie filmowe, czyli trochę klasyki | Eorath | 44 | 17,345 |
20-12-2010, 19:03 Ostatni post: szopman |
|
| Krótka piłka, czyli mini-recenzje | military | 6,447 | 721,714 |
11-04-2009, 16:35 Ostatni post: Negrin |
|
| Parada banału, czyli wpływ formy filmu na odbiór fabuły;) | Mental | 167 | 31,155 |
26-03-2008, 09:55 Ostatni post: D'mooN |
|
| [oddzielony] Krótka piłka, czyli mini-recenzje | 0 | 324 |
Mniej niż 1 minutę temu Ostatni post: |
||
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |