PLAKATY!
No i wybrali lakat do 2012 :)

[Obrazek: 4205.$.jpg]

Chyba najlepszy spośród dostępnych. Tylko ten domek wygląda jakoś sztucznie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ten plakat poraża głupotą. Ocean sięgający szczytów Himalajów. Piękne po prostu. :)

Odpowiedz
Głupotą dorównuje oczywiście filmowi, wiec nie ma co narzekać, natomiast z estetycznego punktu widzenia mi się podoba, chociaż usunąłbym mnicha, wtedy by było ładniej.

Odpowiedz
Gdyby to był film Bay'a, to mnich stałby z deską do surfingu w ręku.

Odpowiedz
Solo napisał(a):Ten plakat poraża głupotą. Ocean sięgający szczytów Himalajów. Piękne po prostu.
Skąd wiesz czy wysokość tej fali nie będzie będzie jakoś sensownie wytłumaczona? Plakat nie poraża głupotą tylko tak jak mówi simek mnicha bym usunął.
Ogólnie fajny plakacik i nie wygląda tak sztucznie jak te poprzednie.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Danus napisał(a):Skąd wiesz czy wysokość tej fali nie będzie będzie jakoś sensownie wytłumaczona?

O tak, pewnie woda przyleciała do nas z kosmosu. Fala o wysokości 8000 metrów, to na pewno da się naukowo wyjaśnić.

Odpowiedz
Kto powiedział, że ta fala będzie miała wysokość 8000 tysięcy metrów. Jest wiele scen w trailerach, że to nie woda się podnosiła tylko to lądy się zapadały. Może to dlatego tak to będzie wyglądało.

Odpowiedz
Danus napisał(a):Kto powiedział, że ta fala będzie miała wysokość 8000 tysięcy metrów.

Bo to Himalaje, a tam najwyższe szczyty przekraczają 8000 metrów, a plakat sugeruje że to są jakieś wysokie szczyty. Ok, niech to nie będzie 8000 metrów, niech to będzie 6000 metrów (najniższe przełęcze w Himalajach leżą 4000 metrów nad poziomem morza, więc szczyty muszą być trochę wyżej, prawda?), to nie zmienia faktu że to czysta głupota.

[ Dodano: Wto Wrz 08, 2009 21:19 ]
Danus napisał(a):Jest wiele scen w trailerach, że to nie woda się podnosiła tylko to lądy się zapadały.

Skoro lądy się zapadły, to co na szczycie robi mnich? Zapadł się z nimi? :)

Odpowiedz
Solo po raz kolejny wychodzi twoje nie czytanie postów!! Jakbyś nie chciał zauważyć napisałem swoje przypuszczenie na podstawie trailerów dlaczego woda mogłaby sięgnąć tak wysoko. W większości scen lądy po prostu się zapadają. Mogłoby by to być w miarę sensowne wytłumaczenie w filmie.

[ Dodano: Wto Wrz 08, 2009 21:23 ]
Solo napisał(a):Skoro lądy się zapadły, to co na szczycie robi mnich? Zapadł się z nimi?
Bo tam był. A jako że to najwyższe miejsca na ziemi nad poziomem morza to mnich zapadnie się razem z tym miejsce, czyli na końcu:)

Odpowiedz
Danus napisał(a):Solo po raz kolejny wychodzi twoje nie czytanie postów!!

Czego konkretnie nie przeczytałem?

Danus napisał(a):Jakbyś nie chciał zauważyć napisałem swoje przypuszczenie na podstawie trailerów dlaczego woda mogłaby sięgnąć tak wysoko.

A ja neguję zasadność tej tezy, bo jest głupia. Skoro ziemia się zapadła, to gdzie się zapadły Himalaje? Do środka wulkanu? I dlaczego mnich stoi na ich szczycie, skoro powinien zginąć? Plakat sugeruje w takim razie dwie alternatywy, obie masakrystycznie głupie: pojawiał się fala o wsokości tysięcy metrów, albo góry o wysokości tysięcy metrów zapadły się w głąb ziemi. Za to mnich przeżył. :)

Danus napisał(a):Mogłoby by to być w miarę sensowne wytłumaczenie w filmie.

Chyba nawet nie usiłujesz być poważny, mówiąc takie rzeczy, prawda?

[ Dodano: Wto Wrz 08, 2009 21:25 ]
Danus napisał(a):Bo tam był.

Ale jakby góry się zapadły o parę tysięcy metrów, to on mógłby spaść, prawda? A może trzymał się tego szczytu siłą woli? :)

Odpowiedz
Solo napisał(a):Czego konkretnie nie przeczytałem?
Już nie ważne.
Solo napisał(a):I dlaczego mnich stoi na ich szczycie, skoro powinien zginąć?
Stoi, żyje bo jeszcze nie dotarła do niego fala. Sądząc po plakacie za parę dosłownie chwil zginie.
Solo napisał(a):Ale jakby góry się zapadły o parę tysięcy metrów, to on mógłby spaść, prawda?
Dlaczego z góry zakładasz że osoba stojąca na lądzie który na dodatek się zapada musi spaść? Patrząc na ten plakat mogę sądzić przywołując jedną ze scen z trailera, że ląd zapada się pod kątem bardzo powoli dlatego np. fala idzie tylko z tamtej strony, dlatego mnich jeszcze żyje.

Odpowiedz
Danus napisał(a):Stoi, żyje bo jeszcze nie dotarła do niego fala.

Ale dlaczego nie zginął od upadku o kilka tysięcy metrów? :)

Danus napisał(a):Dlaczego z góry zakładasz że osoba stojąca na lądzie który na dodatek się zapada musi spaść?

Hmmm... bo takie jest prawo grawitacji? :)

Danus napisał(a):Patrząc na ten plakat mogę sądzić przywołując jedną ze scen z trailera, że ląd zapada się pod kątem bardzo powoli

Skoro powoli, to skąd fala o wysokości tysięcy metrów (ok, niech będzie że to niewysokie szczyty i fala ma setki metrów)? Bo jak widać, zalewa ona przełęcze i pobliskie szczyty gór. :)

Odpowiedz
Solo napisał(a):Ale dlaczego nie zginął od upadku o kilka tysięcy metrów?
Bo nie spada
Solo napisał(a):Hmmm... bo takie jest prawo grawitacji?
Nie musiało tu zadziałać prawo grawitacji bo załóżmy że himalaje zapadają się tak samo jak kawałek lądu w scenie z trailera. Albo inaczej ląd się nie zapada tylko tonie bo w sumie ta konkretna scenę też tak można opisać.
Solo napisał(a):Bo jak widać, zalewa ona przełęcze i pobliskie szczyty gór.
Zakładam że ląd zapada się, tonie.

Odpowiedz
Danus napisał(a):Bo nie spada

Czyli ziemia się zapadła, a on został w powietrzu?

Danus napisał(a):Nie musiało tu zadziałać prawo grawitacji bo załóżmy że himalaje zapadają się tak samo jak kawałek lądu w scenie z trailera.

i sądzisz że ludzie na tym kawałku lądu (jeśli myślimy o tym samym fragmencie z trailera) przeżyli to zapadnięcie? Jeśli tak, to powtórzę pytanie - jak wyjaśnisz powstanie tak wielkich fal, skoro zapadnięcie było łagodne i powolne?

Danus napisał(a):Zakładam że ląd zapada się, tonie.

Skoro tonie, wywołując tak wysokie fale, to znaczy że tonie strasznie szybko, inaczej mówiąc - spada. :)

Odpowiedz
Solo napisał(a):to znaczy że tonie strasznie szybko, inaczej mówiąc - spada.
Jeżeli coś tonie bardzo szybko to masz rację, Spada!!!! :roll: <ok>
Solo napisał(a):Czyli ziemia się zapadła, a on został w powietrzu?
A widzisz, że ziemia na której on stoi się zapadła? Nie ona tam jest czyli przypuszczamy że jeszcze się nie zapadła.
W ogóle zakończmy tą bezsensowną dyskusję:P

Odpowiedz
Danus napisał(a):Nie ona tam jest czyli przypuszczamy że jeszcze się nie zapadła.

Jeszcze przed chwilą twierdziłeś, że się zapadła stąd fale zalewające ląd nisko położony.
Ok, skoro się nie zapadła, to skąd taka fala o wysokości kilku tysięcy metrów? :)

Danus napisał(a):W ogóle zakończmy tą bezsensowną dyskusję:P

Nie, nie - dyskutujmy, twój tok rozumowania mnie fascynuje.

Odpowiedz
Solo napisał(a):Nie, nie - dyskutujmy, twój tok rozumowania mnie fascynuje.
Ja nie mam zamiaru bo twój tok rozumowania ani trochę mnie nie fascynuje. EOT

Odpowiedz
Spoko, nie chciałem być złośliwy (ok, chciałem, ale to było niemiłe z mojej strony). Po prostu to wszystko (na tym plakacie też) jest bez sensu, jeśli do filmu stosować racjonalne argumenty. Ale to fantastyka, więc who cares.

Odpowiedz
O kurna, ale naukowa dysputa :lol: Jak można od takiego filmu oczekiwać, że będzie zgodny z prawami fizyki, czy ogólnie rzecz ujmując, że wydarzenia które tam ujrzymy będzie się dało w miarę racjonalnie wytłumaczyć? :) No ludzie - bez jaj! Z tego wszystkiego najbardziej racjonalne wydaje mi się wyjaśnienie zaproponowane przez Solo, że woda przyleciała z kosmosu. To jest możliwe, nie? Statki kosmiczne latają, tak? No to woda też może. Mam rację? No! Więc woda przyleciała z kosmosu i atakuje tego mnicha, czy tam surfera w szlafroku. Racjonalne, logiczne!? Złe pytanie. Zyskowne!? Obawiam się, że tak. :)
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |

Odpowiedz
Z czym Ty masz Solo problem? Tak, to jest wysoka na pare kilometrów fala. Tak, jest to mega głupie i niemożliwe. Tak, są ludzie, którzy zapłacą żeby zobaczyć wyrenderowaną wielką falę zalewającą himalaje. Jeszcze jakieś pytania?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon