Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Pozdrowienia z Paryża 3/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10
09-09-2009, 11:06
|
Krótka piłka, czyli mini-recenzje
|
|
No źle nie jest, ale to nie zmienia faktu, że to chyba najsłabsza komedia z udziałem Setha?! :wink:
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10 Dla Niej wszystko 7/10 Zanim odejdą wody 6.5/10 Dochodzenie 7/10 Pozdrowienia z Paryża 3/10 Wyspa tajemnic 9/10 The Hurt Locker 7.5/10 Invictus 8/10 Droga 7/10 09-09-2009, 11:06
Seth miewał lepsze filmy, zwłaszcza gdy występował na drugim planie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
09-09-2009, 11:53
Święci z Bostonu - dwóch facetów postanawia "walczyć ze złem" i wybija przez cały film mafię. Fabuła jest niesamowicie bzdurna. Do tego film jest monotonny, praktycznie cały czas widać tą samą scenę tylko zmieniają się lokacje. Jedyne co jest naprawdę dobre to rola Dafoe. Nie rozumiem zachwytów nad tym filmem.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
10-09-2009, 23:11
W dodatku przestylizowany i na siłę "cool". To jest bardzo zły film.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 10-09-2009, 23:34 Snappik napisał(a):Observe and Report - nie jest źle, Rogen dalej zabawny (i ma znów kozackie teksty). Sama fabuła oklepana jak trampki Zdzicha z bazaru, a w dodatku irytująca Faris, która grać po prostu nie umie. Końcówka bardzo ostraaa:)Ale podobało mi się (?) to, że humor był taki maksymalnie porypany. Tu dowcipkowanie z dejtrejpu, tu bohater kompletnie patologiczny, matka alkoholiczka... Mocno czarny humor, bohater to odpychający, upośledzony pajac i w ogóle dziwne otoczenie... Nie wiem, nie powiedziałbym, że to był dobry film, ale w pewnym sensie nawet podobał mi się. 10-09-2009, 23:50 Azgaroth napisał(a):Święci z Bostonu - dwóch facetów postanawia "walczyć ze złem" i wybija przez cały film mafię. Fabuła jest niesamowicie bzdurna. Do tego film jest monotonny, praktycznie cały czas widać tą samą scenę tylko zmieniają się lokacje. Jedyne co jest naprawdę dobre to rola Dafoe. Nie rozumiem zachwytów nad tym filmem. Dobry był, zabarwiany krwią i czarnym humorem, nieco absurdalny. A fabuła prosta jak budowa cepa - wada? Bzdurna? Taka jest konwencja filmu. Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to, że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu. -- Thomas Jefferson
11-09-2009, 00:28
Absurdalny tak, ale czarny humor, jakoś nie stwierdziłem. Może i taka konwencja, ale oprócz konwencji film powinien mieć coś więcej.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
11-09-2009, 00:35 Azgaroth napisał(a):Absurdalny tak, ale czarny humor, jakoś nie stwierdziłem. ekhm, choćby kot :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-09-2009, 00:36
enyłej...
Le scaphandre et le papillon - :shock: :shock: :shock: niesamowity film, w dodatku - pomimo tematu - cholernie pozytywny. Zdjęcia, muzyka, aktorstwo: moc. Trzeba zobaczyć, po prostu.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-09-2009, 00:39
B R A V E H E A R T - z prawdziwą postacią Williama Wallece'a ten film ma tyle wspólnego, co nowy Janosik z Janosikiem rzeczywistym. nie zmienia to jednak faktu, że...
...Mel Gibson to mega kozak, zajebisty aktor i zajebisty reżyser, który (podobnie jak John Rambo) ma na tyranię jedno remedium: ZAJEBAĆ. 10/10 11-09-2009, 00:43 elilhrairrah napisał(a):Azgaroth napisał(a):Święci z Bostonu - dwóch facetów postanawia "walczyć ze złem" i wybija przez cały film mafię. Fabuła jest niesamowicie bzdurna. Do tego film jest monotonny, praktycznie cały czas widać tą samą scenę tylko zmieniają się lokacje. Jedyne co jest naprawdę dobre to rola Dafoe. Nie rozumiem zachwytów nad tym filmem. Na przykładzie tego filmu widać bardzo wyraźnie, że ktoś sobie wziął zbyt do serca "gównoznaczącą" gadkę Julesa z "PF" (ta o pasterzu w dolinie ciemności) i postanowił zrobić z tego jeden cały, fajny film. Zgadzam się z Azgarothem - fabuła jest strasznie bzdurna. Taka konwencja? Konwencja jest bzdurna. :-P Również nie rozumiem zachwytów. 11-09-2009, 15:57 JohnBerebere napisał(a):Na przykładzie tego filmu widać bardzo wyraźnie, że ktoś sobie wziął zbyt do serca "gównoznaczącą" gadkę Julesa z "PF" (ta o pasterzu w dolinie ciemności) i postanowił zrobić z tego jeden cały, fajny film. Zgadzam się z Azgarothem - fabuła jest strasznie bzdurna. Taka konwencja? Konwencja jest bzdurna. :-P Również nie rozumiem zachwytów. Nie ma czegoś takiego jak bzdurna konwencja - może być źle zrealizowana. A jest całkiem smacznie. Odpoczątku widać, że ten film należy traktować z przymróżeniem oka. Film bawi, dzięki postaci granej przez Dafoe, także różnym niemożliwymi sytuacjami, tak głupimi, absurdalnymi, że zabawnymi i to z zamierzenia. Mnie ten film ubawił. Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to, że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu. -- Thomas Jefferson
11-09-2009, 16:36
36 Quai des Orfèvres (2004) - Śwetny dramat policyjny. Tylko w pierwszych minuta jest mowa o jakimś uśmiechu- reszta seansu to smutek, rozgoryczenie, brud złodziejskich melin i ogólny chłod, pod którym wrzą skrywane emocje...i w dodatku zero cool dialogów-obecnie rzadkość w kinie.
Co tu dużo mówić, kapitalny film 9/10 Muzyka: Poryczałem się na tym jak bóbr: edit: Plakat: http://http://36.filmweb.pl/ To hasło powinni przywołać Mentala :) 11-09-2009, 20:55
World Trade Center-ale nuda, patos i nijakie dialogi.Gdzie tu dramatyzm, atmosfera zagrożenia, beznadziei i bezsilności, wszyscy wiemy jak to wyglądało z tv a film fabularny zrobili w iście hollywoodzkim stylu z happt endem.Nie polecam, ponoć United 93 jest lepszy, muszę sprawdzić.
12-09-2009, 00:46
Krull - miło sobie odświeżyć klasykę. Wciąż świetne fantasy. Co prawda niektóre efekty już leżą i kwiczą, chwilami opowieść jest mega naiwna i ma głupawe dialogi, a i drażnią nieco kalki z SW i LOTR, ale generalnie przygoda pełną gębą, którą się po prostu chłonie. Ocenowo w okolicach 7/10
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 12-09-2009, 01:22 Cytat:ponoć United 93 jest lepszy, muszę sprawdzić. Ten film jest elegancki, sprawdzaj jak najszybciej. Takich emocji jak tam to próżno szukać w niejednym filmie akcji. Co prawda film mało mówi o 11 września jako takim, po prostu niezwykle sugestywnie przedstawia porwanie samolotu i ten zamach był tylko pretekstem do nakręcenia tego filmu. 12-09-2009, 09:20 Mefisto napisał(a):Co prawda niektóre efekty już leżą i kwicząTe efekty już leżały i kwiczały w chwili powstania filmu ;) Mam to na oryginalnej (chyba) kasecie VHS (nie pamiętam jak wszedłem w jej posiadanie) ale nigdy nie udało mi się obejrzeć tego filmu do końca, za gnojka za bardzo odpychał mnie jego "minimalizm" scenograficzno-kostiumowo-fabularny, w szkole średniej polowałem raczej na większe klasyki kina a potem zepsuł mi się odtwarzacz video i już generalnie dupa :) simek napisał(a):po prostu niezwykle sugestywnie przedstawia porwanie samolotu i ten zamach był tylko pretekstem do nakręcenia tego filmu.Jak to tylko pretekstem? :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 12-09-2009, 10:37 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach | Mierzwiak | 1,248 | 243,790 |
16-05-2026, 11:11 Ostatni post: shamar |
|
| Pętla czasowa czyli motyw dnia świstaka w filmach | Craven | 91 | 23,955 |
07-08-2025, 14:13 Ostatni post: shamar |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,269 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Dłuższa piłka, czyli coś dla kino maniaków od kino maniaków | wika | 3 | 4,457 |
02-12-2013, 19:10 Ostatni post: Bucho |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,756 |
07-08-2011, 20:23 Ostatni post: MauZ |
|
| Starocie filmowe, czyli trochę klasyki | Eorath | 44 | 17,444 |
20-12-2010, 19:03 Ostatni post: szopman |
|
| Krótka piłka, czyli mini-recenzje | military | 6,447 | 724,097 |
11-04-2009, 16:35 Ostatni post: Negrin |
|
| Parada banału, czyli wpływ formy filmu na odbiór fabuły;) | Mental | 167 | 31,335 |
26-03-2008, 09:55 Ostatni post: D'mooN |
|
| [oddzielony] Krótka piłka, czyli mini-recenzje | 0 | 327 |
Mniej niż 1 minutę temu Ostatni post: |
||
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |