Krótka piłka, czyli mini-recenzje
simek napisał(a):sprzeciwiam się mówieniu że to filmowe wydmuszki. Bo co wtedy powiedzieć o prawdziwych wydmuszkach?

Może w ogóle nie mówić? ;)

Odpowiedz
Midnight Express - Film ryje banie. Konkretne, męskie, ostre kino. Świetny klimat i kreacje aktorskie. Niesamowicie wciągająca historia, trzymająca do końca w napięciu, do tego nie wiedziałem wcześniej, że jest to film oparty na faktach. Polecam 8/10
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Pozdrowienia z Paryża 3/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10

Odpowiedz
Eurotrip - lekka, przyjemna, i co najważniejsze Śmieszna komedia. Wiele zabwnych scen, gagów itp. Każdy będzie się na niej dobrze bawić. 8/10

Odpowiedz
oj śmieszna, śmieszna :) pamiętam jak pierwszy raz oglądałem mmm :roll:
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10

Odpowiedz
Vinnie Jones wymiata :D
Lucy Lawless też...

No i Boris The Blade (czy ogólnie Bratysława).

To chyba jedyny Teenage Movie, który akceptuję (a wręcz bardzo lubię).

Odpowiedz
Polecam w takim razie Dazed & Confused : )

Odpowiedz
I jeszcze fajne cameo Matta Damona z piosenką "Scotty Doesn't Know":

Swego czasu śpiewaliśmy tak z kumplami o jednym znajomym... ;)

Odpowiedz
Aha, no i jeszcze sławetna scena z tym Włochem. "Mi scusi" :D

Odpowiedz
Mi Scusie! Film istotnie cholernie zabawny, piosenka rozwala, a tekst o napiwku to jak dla mnie ultimate classic. Nie przepadam za komediami a'la "American Pie", ale przyznać muszę, że ta konkretna wyjątkowo udana jest.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
I co najważniejsze - w roli Niemki (Mike! ay!) ładna Niemka :) Zawsze mnie rozwala tekst po przyjeździe do Bratysławy - "dobrze, że przyjechaliście w lecie, bo w zimie jest trochę przygnębiająco" :D
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Zgadza się tekst o napiwku w hotelu miażdży <ok> lub chociażby akcja w "Hash barze" :mrgreen:
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10

Odpowiedz
Tyler Durden napisał(a):I jeszcze fajne cameo Matta Damona z piosenką "Scotty Doesn't Know":

Fuck, dwa razy to ogladalem, ale nie zauwazylem, ze to Matt. :D

Tyler Durden napisał(a):Swego czasu śpiewaliśmy tak z kumplami o jednym znajomym... ;)
Taa, kto nie ma takich kumpli? ;)
22.04.2011

Odpowiedz
State of Play - solidny thriller, powolny , otyły Crow akurat przypasował do rozwleczonej historii, która z czasem pęcznieje aż do astronomicznych rozmiarów. Ben Affleck nawet dawał rade , jedynie zabójca kompletnie mi nie przypasował i jeszcze ta końcówka w jego wykonaniu = żal.pl . Tak czy siak solidna 7+/10 dla pierwszego poważnego obrazu Macdonalda.

Star Trek - no cóż , moja przygoda z serialem zakończyła się wieki temu, a duch wygasł podczas emisji antycznych odcinków na nie istniejącej już platformie Wizja 1. Mimo wszystko nieźle się bawiłem, czuć to coś za czym fani tak szaleją. Dobra muzyka , Spock i masa zajebistych lokacji robi swoje a wszystko okraszone świetnymi efektami. Czego chcieć więcej ?? 8/10 << +1 za zero dźwięku w przestrzeni kosmicznej.

Odpowiedz
Predator napisał(a):żal.pl

0.0

Predator napisał(a):dla pierwszego poważnego obrazu Macdonalda.

Że niby świetny Ostatni Król Szkocji poważny nie był?

Odpowiedz
Hancock - nie wiem, po co w ogóle zacząłem oglądać ten film. już na starcie było przesądzone, że uznam 'Hancocka' za coś, co, delikatnie mówiąc, rozmija się z moimi preferencjami oraz standardami, które uważam za przyswajalne. jedyny plus to naturalnie występ Mesjasza, czyli Św. Manna Michaela (na kij Żydzi czekają na Jego przybycie, skoro ten od 5 lutego 1943 roku siedzi na ziemi?)

2/10

Odpowiedz
Citizen Kane
Trudno powiedzieć dziś coś o warstwie technicznej filmie, zdjęciach, reżyserii, montażu, dźwieku.. Ale film ma przede wszystkim wgniatającą w fotel fabułę. Ten aspekt wyceniam na 10/10. Reszty chyba nie powinienem ocenić.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
kolejny pozer, który chce uchodzić w towarzystwie za znawce kina i ocenia 'obywatela kane'a' na 10/10, bo inaczej nie wypada.

; )

Odpowiedz
Mantal, dlatego Heat daje 5/10 ;)
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Citzen Kane jest spoko, ale osobiście nie dałbym mu 10/10 - raczej tak 7-8/10. Głównie z tego względu, że podobne historie już widziałem nie raz. Z pewnością, gdybym oglądał go w dniu jego premiery, moja ocena byłaby znacznie wyższa, bo historia dobra i dobrze zrealizowana.

Odpowiedz
Star Trek - Szalu nie bylo, ale te 2 godziny w miare szybko minely. Jest to jednak taki typ sci fi, ktorego nie znosze. Gdyby go krecil Verhoeven to z pewnoscia film bylby z 5 razy lepszy. Brak tu meskiej reki
6/10 albo i 5

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon