25-09-2009, 14:03
|
Krótka piłka, czyli mini-recenzje
|
|
Włądcy ognia - bzdura do kwadratu, nudna i niewciągająca. Do tego z tymi reklamami na Polsraciem nie wiem jak ja to wytrzymałem... Efekty specjalne do bani. Na plus Matthew McCounaghey w niecodziennej dla niego roli i charakteryzacji (gdyby mnie na reklamie nie poinformowali, że to on to bym nie poznał :smile: ). 6/10.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
Pitero napisał(a):Włądcy ognia - bzdura do kwadratu, A czego się spodziewałeś po filmie o smokach, logiki? :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
25-09-2009, 14:16
Wiedziałem od początku, że będzie bzdurnie, jak mówię obejrzałem dla ciekawej, odmiennej roli MM bo tego typa zagrał świentie aczkolwiek :smile:
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
25-09-2009, 14:22
Akurat Obywatel Kane właśnie pod względem charakteryzacji, montażu, czy zdjęć się dużo mniej zestarzał niż fabularnie. Fajny motyw z stopniowym poznawaniem historii Kane'a ale fabuła u Wellesa ma taką dziurę fabularną, że cały film traci sens:D
Dr Terrible Sing-Along Blog - świetny pomysł, jeden z lepszych tworów od Whedona (razem z Firefly). Szkoda, że taki krótki, ale podobno robią kontynuuacje. A Better Tommorow Jeśli to ma być drugi z najlepszych filmów w historii kina chińskiego, to uwierzcie, nasze kino wcale nie jest takie złe! Ot, zwykły, do tego wcale nie jakiś ekstra sensacyjny. Ogród Luizy Naiwny, ale jednocześnie fajny film o miłości. dobry Dorociński, który rośnie na najlepszego aktora młodego pokolenia (Szyc mu do pięt nie dorasta). 2007 rok to był bardzo dobry rok dla polskiej kinematografii. Star Trek - Ot, zwykłe Sci-fi. Ogląda się dobrze, ale na jeden raz i do zapomnienia. 25-09-2009, 23:17 Cytat:ale podobno robią kontynuuacje.Słyszałem plotki o filmie kinowym albo straight-to-dvd. 25-09-2009, 23:21
Red Dawn- w związku z przykrą wiadomość które obiegła filmowy świat, postanowiłem sobie odświeżyć film który zachwycał w dzieciństwie. Na szczęście seans wytrzymał próbę czasu. Świetny film, tak samo dobrze się ogląda jak kiedyś. Fajna rola Patricka i młodego Sheena. Przerażająca wizja alternatywnej historii świata, pełna różnych skrajnych emocji. Polecam, film mimo swego wieku trzyma się świetnie i warto czasami sobie seansik powtórzyć.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 26-09-2009, 13:20
Nie zgadzam się niemalże ze wszystkimi powyższymi uwagami. Film kiepsko wychodzi z próby czasu. Historia walki partyzanckiej z oddziałami nieprzyjacielskimi bratnich państw komunistycznych jest przeokrutnie naiwna i ociekająca klimatem taniej produkcji serialowej lat 80. Przyznaję, ogląda się to z pewnym zaciekawieniem do jakiego finału dążą twórcy, są lekkie próby wplecenia w historię rozterek moralnych (dość słabe ze względu na mizerne aktorstwo wszystkich młodych aktorów), no i niewątpliwie z pewnym sentymentem obcuje się z tego rodzaju kinem akcji. Takie filmy odeszły już raczej bezpowrotnie. Ale w tym przypadku nie jest to wielka strata i planowany remake może wyjść historii na zdrowie.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 26-09-2009, 13:42 Tyler Durden napisał(a):ilm kiepsko wychodzi z próby czasu.Nie wiem może dlatego, że darzę ten film wielkim sentymentem. Tyler Durden napisał(a):jest przeokrutnie naiwna i ociekająca klimatem taniej produkcji serialowej lat 80Zgodzę się ale nawet mimo to ogląda się jak sam powiedziałeś z zaciekawieniem a jeszcze w moim przypadku dodatkowo dochodzą wypieki na twarzy zwłaszcza w scenie Niezwykle pełna emocji scena. Tyler Durden napisał(a):planowany remake może wyjść historii na zdrowie.Tego nie wiedziałem jakiś link może??
Directed by James "THE KING" Cameron 26-09-2009, 13:47
Trąbią o tym już od jakiegoś czasu na filmwebie. Kurt Russel jest już zaklepany , no i komediant z Watchmenów ma objąć rolę zestrzelonego pilota. Wracając do oryginału to po prostu trzeba się na tym filmie wychować z mojej strony kompletnie się nie zestarzał. Trzeba trafić na odpowiedni moment i odpalić sobie wspomnienia z dzieciństwa które nigdy nie zgasną.
26-09-2009, 13:53
W dzieciństwie jarałem się strasznie adaptacjami "Wojowniczych żółwi ninja", które uważałem za kozackie filmy. Czy to oznacza, że teraz powinienem "odpalać sobie wspomnienia" i dalej się nimi jarać?
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 26-09-2009, 14:03
Dokładnie mam takie same odczucia w stosunku do tego filmu jak Predator. Dla mnie ten film nigdy się nie zestarzeje.
Directed by James "THE KING" Cameron 26-09-2009, 14:03
Blisko ciemności - A tak jakoś wpadł mi w ręce ten film. Całkiem niezły, tylko te wampiry jakieś takie nijakie;/ Klimacik średni, raczej nie straszy ale za to obsada dobra:) Fajnie od czasu do czasu obejrzeć jakiś starszy horror. 5/10
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10 Dla Niej wszystko 7/10 Zanim odejdą wody 6.5/10 Dochodzenie 7/10 Pozdrowienia z Paryża 3/10 Wyspa tajemnic 9/10 The Hurt Locker 7.5/10 Invictus 8/10 Droga 7/10 27-09-2009, 14:35
Dawn of the Dead - pierwszy seans. Nie ukrywam, że twórczości Snydera nie darzę jakąś wielką sympatią, tutaj jednak (suprise) facet dał czadu. Rewelacyjny film, świetnie napisany, nakręcony i zagrany. Szkoda, że Zack nie nakręcił potem niczego, co choćby zbliżyłoby się poziomem do tego zombie movie.
8/10
Why are you firing wallnuts at me?
28-09-2009, 17:30
Twardzi jak skała: Dokument HBO o działalności Justina Fatici - katolickiego ewangelisty prowadzącego nauczania dla młodzieży. Film dla tych, którzy nie wierzą, że Kościół Katolicki to coś więcej niż księża i niedzielne msze. Można przekonać się, że tak nie jest. Facet jeździ po szkołach, kościołach, wspólnotach i zborach żeby ewangelizować dzieciaki. Aż dziwie się, że HBO zabrało się za taki temat i nie przedstawiło Fatici jako jakiegoś nawiedzonego szaleńca, tak jak to zrobiono w "Obozie Jezusa".
28-09-2009, 19:10
Elitarni - Długo się zbierałem do tego filmu i żałuję tego. Bardzo dobre kino. Mocne i agresywne, całkiem dobrze zagrane, dobry brudny klimat Rio. Może nie jest to poziom 'Miasta Boga' ale na pewno warto zobaczyć 7,5/10
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10 Dla Niej wszystko 7/10 Zanim odejdą wody 6.5/10 Dochodzenie 7/10 Pozdrowienia z Paryża 3/10 Wyspa tajemnic 9/10 The Hurt Locker 7.5/10 Invictus 8/10 Droga 7/10 28-09-2009, 19:24
The September Issue - fascynujący dokument o przygotowaniu najokazalszego do tej pory numeru Vogue, wrześniowego wydania z 2007 roku (wrzesień to początek nowego roku w świecie mody jak dowiedziałem się z filmu). Warto obejrzeć by zobaczyć kulisy powstawania pisma dyktującego światowe trendy i zobaczenia jak pracuje Anna Wintour, pierwowzór postaci granej przez Streep w Diabeł ubiera się u Prady (choć to nie ona jest tutaj główną bohaterką). Film ma tylko jedną wadę - trwa 80 minut z groszem, chętnie spędziłbym jeszcze kilka godzin w tym fascynującym świecie. Polecam.
28-09-2009, 23:10
Pulp Fiction- dużo czasu zwlekałem z tym seansem...i żałuje. Kurde, PF mnie normalnie zahipnotyzował.
Po 5 minutach wiedziałem, że opus magnum Tarantino trafi na listę ulubionych. Jak dla mnie to film o...życiu. Wiem, że chronologia jest pokręcona, a postacie, dialogi i sytuację balansują na granicy kiczu. Ale film wydaje się nie mieć sensu- czyż tak nie jest i w życiu? Dialogi są w większości o niczym- i my też marnujemy życie na gadki-szmatki. Jednak Pulpa ma jedną przewagę nad życiem: Jest kurewsko wciągającą opowieścią. 9.5/10 29-09-2009, 12:25
Brat, reż. Takeshi Kitano - ostatnio obejrzałem film "Zatoichi" i wynudziłem się nieziemsko (jakoś te wstawki musicalowe do mnie nie trafiły). Dlatego bardzo sceptycznie podszedłem do filmu "The Brother". Ale miło się rozczarowałem, film ma ten specyficzny, japoński sposób opowiadania, tą otoczkę. Dawno temu nauczyłem się doceniać filmy japońskie oglądając Kurosawę. Yakuza, japońskie obrzędy, honor to coś za co uwielbia się japońskie kino. Czy Kitano zawsze gra takie małomówne postaci?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 29-09-2009, 12:34 Cytat:Dialogi są w większości o niczymjak to? "- Chcesz bekonu? - Nie jem wieprzowiny. - Jesteś Żydem? - Nie lubię świniny. - Czemu? - Nie jadam plugawych zwierząt. - Ale bekon jest pyszny. Schabowe są pyszne. - Szczur może też, ale nie wezmę s****iela do ust. Świnie śpią i ryją w gównie. Nie jadam tak durnych zwierząt. - A pies? Zjada własne kupy. - Psów też nie jadam." Miszczostwo :mrgreen:
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10 Dla Niej wszystko 7/10 Zanim odejdą wody 6.5/10 Dochodzenie 7/10 Pozdrowienia z Paryża 3/10 Wyspa tajemnic 9/10 The Hurt Locker 7.5/10 Invictus 8/10 Droga 7/10 29-09-2009, 13:56 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach | Mierzwiak | 1,244 | 243,010 |
14-04-2026, 18:15 Ostatni post: shamar |
|
| Pętla czasowa czyli motyw dnia świstaka w filmach | Craven | 91 | 23,790 |
07-08-2025, 14:13 Ostatni post: shamar |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,203 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Dłuższa piłka, czyli coś dla kino maniaków od kino maniaków | wika | 3 | 4,447 |
02-12-2013, 19:10 Ostatni post: Bucho |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,743 |
07-08-2011, 20:23 Ostatni post: MauZ |
|
| Starocie filmowe, czyli trochę klasyki | Eorath | 44 | 17,351 |
20-12-2010, 19:03 Ostatni post: szopman |
|
| Krótka piłka, czyli mini-recenzje | military | 6,447 | 721,808 |
11-04-2009, 16:35 Ostatni post: Negrin |
|
| Parada banału, czyli wpływ formy filmu na odbiór fabuły;) | Mental | 167 | 31,159 |
26-03-2008, 09:55 Ostatni post: D'mooN |
|
| [oddzielony] Krótka piłka, czyli mini-recenzje | 0 | 326 |
Mniej niż 1 minutę temu Ostatni post: |
||
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 4 gości |
Spoiler