NOWOŚCI NA STRONIE
no ale zeby az tak drastycznie?
Ktos sie musial nad nim znecac miedzy T2 a T3 bo taki przestraszony jakis biega w tej trojce

Odpowiedz
Louve napisał(a):no ale zeby az tak drastycznie?

Psychika ludzka jest taka nieodkryta :lol:

Może mama go biła :lol:

Odpowiedz
WZGÓRZA MAJĄ OCZY - tym razem recenzja Senka
http://www.film.org.pl/prace/wzgorza_maja_oczy_2.html
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
dwie całkiem niezłe teksty o "Wzgórzach...". Recenzję Senka stawiam wyżej, bo opisy filmu w recenzji, choćby i najsprawniejsze, są zbędne, oczywiście tylko z mego punktu widzenia. Niemniej Hiku bardzo przyzwoicie się zaprezentował :)

Od paru dni zaglądam na forum, a od paru już tygodni przeglądam zasoby KMFu i można być tylko i wyłącznie pod olbrzymim wrażeniem jakości przede wszystkim, choć trudno zapomnieć o przeogromnych zasobach. Teksty są lepsze lub gorsze, ale całość cholernie dobra. Niewiele takich stron w necie.

Odpowiedz
ej, KMF!
co jest (a raczej czego nie ma) z recenzją Piratów?
bo nie wierzę, że nikt nie oglądał! :shock:

Odpowiedz
Już już ;)
Recenzja filmu "Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka":
http://www.film.org.pl/prace/piraci_z_karaibow_skrzynia_umarlaka.html
Autor: JIMI
"It's alive!"

Odpowiedz
Recenzja jak film :) Gdyby Bruckheimer znał język polski, Jimi byłby od dzisiaj bardzo bogaty ;)

Odpowiedz
Recenzja filmu "Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka":
http://www.film.org.pl/prace/piraci_z_karaibow_skrzynia_umarlaka2.html
Autor: ARRAKIN
"It's alive!"

Odpowiedz
Dobra recka (choc nie przepadam za wstepniakami w stylu: 'spodziewalem sie', 'oczekiwalem', 'niepokoilem') z ciekawymi spostrzezeniami, z ktorymi w zdecydowanej wiekszosci zgadzaja sie moje odczucia odnosnie tego tytulu. Gratu.

Odpowiedz
A któż tak rozpoczął? :>
Pluck out the pain...and give you another life ... ?

Odpowiedz
Prosze sie na mnie nie wyzlosliwiac, przeciez pochwalilem prace. ;)

Odpowiedz
Ależ ja się "wyzłośliwiam" tylko z ogromem sympatii ;)

Na usprawiedliwienie mam to, iż od czwartku przygotowaną słodką laurkę miałam, bo byłam pewna, że będzie to piękny film! Dawno niczego tak nie oczekiwałam, zatem musiałam zaznaczyć to ( czysto egoistycznie;)), zwłaszcza, że laurka się zdeaktualizowała po ujrzeniu;(

Odpowiedz
Ok, I understand. ;)

Odpowiedz
Ten film naprawdę jest taki dobry czy może tylko obowiązek dziennikarski każe Wam odnotować tą premierę? Najpierw jeden z użytkowników dopomina się recenzji, chwilę później powstają i to dwie. Jak dla mnie dziwne, a może to efekt okresu wakacyjnego czyli nic lepszego do kin nie wchodzi?

Moje zdziewienie uzadadnię poniekąd nieznajomością pierwszej części. Kiedyś podłączyłem się do oglądania w trakcie trwania seansu i zrobił on na mnie wrażenie nieudolnej parodii gdzie cały skecz miał się opierać na mimice aktora oraz absurdzie, a to w porównianu do filmów Monty Pythona czy Mela Brooksa było słabiutkie. Może ktoś z forumowiczów przekona mnie że błądzę a może utwierdzi mnie w przekonaniu że mam rację aby ten film omijać dalekim łukiem? :wink: (ale jeżeli tak to skąd ten szum w koło filmu? Czyżby to była tylko reklama oraz aplauz żeńskiej części widowni ślepo wpatrzonej w Johnny Deppa i Oralndo Blooma?).

Odpowiedz
Zacznijmy od tego, że powstanie recenzji nie miało wiele wspólnego z "dopominaniem się" użytkownika, a wynikało z terminu ujrzenia filmu w kinie.

Cytat: Może ktoś z forumowiczów przekona mnie że błądzę a może utwierdzi mnie w przekonaniu że mam rację aby ten film omijać dalekim łukiem? :wink: (ale jeżeli tak to skąd ten szum w koło filmu?

:lol:

Cytat:Czyżby to była tylko rekalma

W sobotę dzwonił Bruckheimer i zamówił recenzje, wychwalające "Piratów..."

Cytat: oraz aplauz żeńskiej części widowni ślepo wpatrzonej w Johnny Deppa i Oralndo Blooma?).

Tak. Pierwsza część opiera swój geniusz o urodę Orlando i jego niezwykły talent, a na drugą część żeńska widownia idzia, albowiem ukazane są nagie plecy pana Blooma.
Jestem pełna uznania dla przenikliwości Twej ... ;)

Odpowiedz
Drogi Kirku,
To, że ktoś dopomniał się o recenzję a za chwilę pojawiły się dwie, to zwykły zbieg okoliczności. W kwestii dalszego wyjaśnienia - nie mamy żadnego dziennikarskiego obowiązku pisania o tym czy tamtym filmie. Aha, jak możesz osądzać drugą część filmu (której zresztą nie widziałeś) na podstawie ujrzenia zaledwie fragmentu części pierwszej? Uwierz mi, że pewnie z każdego filmu da się wyciąć jakiś fragment, który zraziłby Cię do danego tytułu. Mówisz, że po obejrzeniu fragmentu "Piratów z Karaibów" oceniasz go jako nieudolną parodię - szkoda, bo oglądając cały film zrozumiałbyś konwencję całości. To trochę tak, jakbyś zobaczył w telewizorze fragment "Ojca Chrzestnego 2" na którym Michael Corleone całuje w usta Fredo podczas zabawy sylwestrowej i stwierdził, że to film o gejach. Jakbyś jednak oglądał całość wiedziałbyś, że to scena o największym ładunku emocjonalno dramaturgicznym w całym filmie. Tak więc na przyszłość zapoznaj się bliżej z tym, co krytykujesz, albo za co próbujesz krytykować innych ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
Kirek napisał(a):Najpierw jeden z użytkowników dopomina się recenzji, chwilę później powstają i to dwie. Jak dla mnie dziwne, a może to efekt okresu wakacyjnego czyli nic lepszego do kin nie wchodzi?

to nie dziwne, to układ ;)

Odpowiedz
Mam nadzieję że swoim postem nikogo nie obraziłem :oops: . Nie chciałem sugerować że piszecie recenzje na czyjeś polecenie czy w celu reklamy tylko podkreślić duże zainteresowanie filmem a ponieważ jestem do niego uprzedzony to postanowiłem zadać kilka pytań :).

Dux Twój przykład z "Ojca Chrzestnego 2" przekonał mnie że błądzę i postaram się obejrzeć film w całości (przynajmniej jego pierwszą cześć) 8) .

Odpowiedz
Napisz sobie nad drzwiami: "KMF NIE JEST STRONĄ KOMERCYJNĄ" ;).
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Cytat:to nie dziwne, to układ ;)

Ojoj, także podejrzewałam to!:)

Cytat:Napisz sobie nad drzwiami: "KMF NIE JEST STRONĄ KOMERCYJNĄ" ;).

Brzmi propagandowo ;P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon