"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin
17-01-2010, 00:32
|
Transformers: Dark of the Moon (2011)
|
|
Czekam, aż Michael Bay powie kiedyś prasie, że jego nowy film będzie gówniany i do dupy ale i tak to go zrobi :)! Wtedy możliwe, że ludzie mu uwierzą. Boże jak tacy debile jak ten koleś mogą kręcić filmy, na które jeszcze ludzie chodzą i na których zbijają kokosy. Powinien dostać dożywotnią banicję z Hollywood.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 17-01-2010, 00:32
W 3 części okaże się, że Transformery zostały wyprodukowane w Chinach w 1976 roku, wysłane w kosmos rok później tylko po to, aby mogły wylądować na Ziemi i zdobyć świat - nie będzie już Autobotów ani Deceptów, tylko Bay ujawni prawdziwą rasę (?) - Chinoboty. Ale to nie wszystko: będzie też twist - pod koniec 3 części widzowie będą sikać ze strachu, kiedy reżyser ujawni spisek Sajgoński - Chinoboty będą zrobione z części made in USA - i wystarczy zwykły iPod (tutaj szeroka reklama produktu, długie ujęcia itd.), żeby unieszkodliwić te stwory.
No, to byłoby na tyle. O ile 1 to świetny film, zrobiony z rozwagą to ROTF (L się samo ciśnie...) to dno... Trójka będzie już mułem.
loading podpis...
17-01-2010, 10:12
Pierwsza część przynajmniej nie zamęcza widza efektami specjalnymi i nie próbuje mu na każdym kroku udowodnić, że jest idiotą.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
17-01-2010, 12:37
nie, tylko na co drugim :)
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 17-01-2010, 12:39
Ja myślę, że trzecia część będzie lepsza. Bo gorszego filmu od dwójki już nie da się zrobić :D
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
17-01-2010, 12:57 Cytat:nie, tylko na co drugim :) Zawsze to jakiś postęp ;). Może ujmę to tak - podczas seansu pierwszej części miałem wrażenie, że poszedłem na głupi film mający do zaoferowania tonę odpowiednio dawkowanej akcji, której jeszcze w kinie, pod taką postacią, nie widziałem. Po seansie była do kolejna pozycja do kupienia w przyszłości na DVD. Sequel sprawił, że sam czułem się jak idiota płacąc za oglądanie chłamu, który przyjemnie oglądało się przez pierwsze dziesięć minut - jeszcze przed całą serią klozetowego humoru (jedynka po okazyjnym kopie w jaja pozwalała wstać. Dwójka na jednym kopie nie poprzestaje i okłada leżącego kijem golfowym) i przeładowania mózgu widza efektami specjalnymi. Trójka, zamiast kopać po jajach, od razu przejedzie po widzu upstrzonym płomieniami tirem, wyładowanym wszystkim tym, czego w amerykańskim kinie nienawidzę.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
17-01-2010, 13:13
A ja w sumie nie jestem aż tak pesymistycznie nastawiony co do "trójki". W sumie fabularnie to po "jedynce" i "dwójce" wiem się czego spodziewać. I ogólnie domyślam się co mnie tym razem będzie czekać. Liczę tylko, że w przeciwieństwie do "dwójki" dostaniemy tym razem trochę bardziej zjadliwy dowcip. Gdyż według mnie to właśnie ten tzw. "dowcip" jest największą wadą "dwójki".
Dalej jednak będę się upierał i pewnie pozostanę osamotniony, ale ja nie chcę, aby Bay próbował zrobić z tego filmu "inteligentnego" "mądrzejszego", "ambitniejszego" itd. Gdyż dobrze wiemy jak się w wypadku Baya takie próby kończyły. A po za tym chcę wierzyć, że Bay wie, że przy "dwójce" popełnił parę błędów i wyciągnie jakieś wnioski na przyszłość. Wishful thinking :wink: 17-01-2010, 15:21 Wawrzyniec_85 napisał(a):A po za tym chcę wierzyć, że Bay wie, że przy "dwójce" popełnił parę błędów i wyciągnie jakieś wnioski na przyszłośćGdyby tak było, dwójka naprawiałaby błędy jedynki. Będzie tylko gorzej, zresztą nie mam zamiaru nawet oglądać TF3, bo po co? 17-01-2010, 22:21 Mierzwiak napisał(a):Będzie tylko gorzejA ja mam małą nadzieję że jednak będzie lepiej. Bo przecież gorszego filmu od dwójki zrobić się nie da. Bay być może nie widzi błędów jakie popełnił przy ROTF, aczkolwiek oby przystopował z debilnym i klozetowym humorem. Nie będzie tych dwóch elementów automatycznie film powinien być lepszy:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 18-01-2010, 12:10
Danus, jesteś optymistą, ok, ale wierz mi: może być gorzej.
Druga sprawa: niezależnie od tego jak negatywne były opinie, a w przypadku TF2 były gorsze niż jedynki, w USA film zarobił 80 baniek więcej niż pierwowzór. Dla Baya to jasny komunikat czego - o zgrozo - chcą widzowie. 18-01-2010, 16:22 Mierzwiak napisał(a):Dla Baya to jasny komunikat czego - o zgrozo - chcą widzowie.Obyś się mylił, serio.
Directed by James "THE KING" Cameron 18-01-2010, 16:30
Na szczęście żyjemy w takiej, gdzie James się jeszcze tak nie zeszmacił. :cool:
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
18-01-2010, 17:04
To byłoby coś.
Może kiedyś wytwórnia wpadnie na pomysł zrobienia reebotu i zatrudni kogoś takiego jak Cameron. Wtedy nie będzie potrzebny klozetowy humor by film odniósł sukces. Ba taki reżyser jak Cameron nie pozwoliłby sobie w swoim filmie na takie zagrania jakie stosuje w scenariuszu Bay.
Directed by James "THE KING" Cameron 18-01-2010, 17:07 Pitero napisał(a):Na szczęście żyjemy w takiej, gdzie James się jeszcze tak nie zeszmaciłTy człowieku weź mi to wytłumacz? Czy raczysz sobie żartować?
Directed by James "THE KING" Cameron 18-01-2010, 17:12
To znaczy, że żyjemy w takiej rzeczywistości gdzie James Cameron nie nakręcił Transformerów bo to by było poniżej jego godności :razz:
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
18-01-2010, 18:08 Pitero napisał(a):gdzie James Cameron nie nakręcił Transformerów bo to by było poniżej jego godności :razz:Widzisz dalej tego nie rozumiem - wytłumacz mi dlaczego nakręcenie filmu Transformers byłoby poniżej godności dla Camerona?
Directed by James "THE KING" Cameron 18-01-2010, 18:19
Jak Cameron chciał kiedyś kręcić Spider-Mana to mógłby i bez problemu reżyserować i Transformersów
koronex1989
18-01-2010, 18:50
Mnie tutaj nie pozostaje nic innego jak się zgodzić z Danusem. Zresztą chyba sam nie raz pisałem, że "TF2" byłby już lepszym filmem, gdybyśmy nie otrzymali humoru pt. "kopulujące psy" itd.
Czy Michael Bay wyciągnie jakieś wnioski. Trudno mi powiedzieć :???: Wiadome jest, że Bay ma dość wysokie mniemanie o sobie i reaguje raczej dość impulsywnie, na wszelką krytykę i zaczepki. Ale z ostatnich wywiadów można w sumie wywnioskować, że chyba jednak trochę do niego dotarło, że w "dwójce" przesadził. Przynajmniej tak chcę wierzyć. Ale już fakt, że w "trójce" będzie mniej robotów uważam za jakiś pozytyw, gdyż w "dwójce" było ich stanowczo za dużo, że sam się nie raz od tego natłoku gubiłem. 18-01-2010, 20:56 Wawrzyniec_85 napisał(a):gdyż w "dwójce" było ich stanowczo za dużo, że sam się nie raz od tego natłoku gubiłem.Wiesz samo to że się można pogubić to nie byłoby takim dużym błędem tylko gdyby tej ilości robotów dał jakąkolwiek osobowość, a nie tylko są bo są żeby było komu efektownie zginąć. Ale z drugiej strony gdyby dał dużą ilość robotów i dał im osobowość to już raczej nikt by się w nich nie pogubił.
Directed by James "THE KING" Cameron 18-01-2010, 21:09 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) [temat spoilerowy] | massif | 408 | 81,606 |
01-09-2025, 00:32 Ostatni post: Żółte Krzesło |
|
| Transformers (temat ogólny) | Juby | 208 | 50,467 |
27-06-2025, 21:11 Ostatni post: samuuel |
|
| Transformers (2007) | Anonymous | 1,081 | 135,557 |
01-03-2025, 00:42 Ostatni post: slepy51 |
|
| Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Gieferg | 319 | 95,983 |
26-07-2023, 21:10 Ostatni post: azr |
|
| Transformers: Age of Extinction (2014) | Grievous | 11 | 2,865 |
29-11-2018, 23:55 Ostatni post: Badus |
|
| [oddzielony] Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Arahan | 0 | 679 |
17-05-2016, 08:48 Ostatni post: Arahan |
|
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) | Danus | 529 | 100,756 |
23-06-2009, 16:13 Ostatni post: Mierzwiak |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |