Nowy
Liczba postów: 321
Liczba wątków: 1
heh. KMFowi znowu dostało się za recenzje T4. Jeśli dobrze pamiętam to były już pretensje o to że wszystkie są na jedno kopyto, że są do siebie podobne, a co gorsza pojawiły się hurtowo w jednej chwili :)
Ja bym nadal chętnie się dowiedział czym kierowali się członkowie KMF głosując na Transformersów w kategorii Największe rozczarowanie. Rozumiem że T4 mógł być rozczarowaniem bo dwie pierwsze części były wybitne. Transformersy od początku niczym sobą nie reprezentowały oprócz wyczesanego CGI i popcornowej akcji. W kontynuacji też mamy CGI i też popcornową akcję więc o co chodzi? Czym się członkowie KMFu rozczarowali?
25-01-2010, 19:44
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,155
Liczba wątków: 4
Moze tym, ze film mial byc zly, a okazal sie dnem totalnym...pewnie tym.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
25-01-2010, 20:34
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,395
Liczba wątków: 29
Jeszcze dokoncze offtop dot. TS-
"50 Prawd..." jak zwykle dobre. Tylko czasem Wam sie prawdy zdublowały ( np. 38 i 39 ).
Poza tym zawsze zastanawialo mnie :wink: , w jakim celu i jakim sposobem Connor oskalpował T800 z Arnoldowej powłoki co do centymetra ( nawet podeszwy stóp ). Myśle, ze cel był związany z budzetem filmu i dotrzymaniem terminów premiery.
Pisze tutaj bo wyszukiwarka nie znajduje tematu o TS.
koniec offtopa.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
25-01-2010, 21:39
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,274
Liczba wątków: 74
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
25-01-2010, 21:55
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
Snappik napisał(a):Ja mogę napisać negatywną recenzję Terminator Salvation o ile dostanę butelkę whiskacza, o których wspomniała Artemis :D
My zostaliśmy opłaceni za opublikowanie POZYTYWNYCH recek. Czytaj uważnie!
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
26-01-2010, 21:15
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Jak grom z jasnego nieba wybuchła tu niedawno bomba w postaci "KMF jest be, bo ma dużo pozytywnych recenzji Ocalenia, a żadnej negatywnej, choć ten film to ścierwo" - zaczęła się wręcz jakaś mini krucjata i mała nagonka na recenzentów KMF, że "jak tak można napisać same pozytywne recki Terminatora Ocalenie" itd.... Zarzuciłem więc link, w którym wraz z Ciuńkiem wygarniamy Ocaleniu 50 prawd - jest to jakaś forma "rozprawienia się z filmem McG" i po cichu liczyłem, że trafiliśmy tym tekstem w odpowiedni czas i na odpowiednich ludzi... i co? I zapadła martwa cisza w temacie, jedna osoba zaczęła nieśmiało próbować obalać (standard) niektóre prawdy, a Nexus, żebyśmy się zbytnio nie nudzili, poprosił dla odmiany o wyjaśnienie... dlaczego nominowaliśmy Transformers 2 w kategorii Największe rozczarowanie. Cóż... chyba nigdy nie uda nam się trafić w oczekiwania naszych forumowiczów i spełnić ich wymagań - ale wciąż będziemy próbować ;)
"It's alive!"
26-01-2010, 23:45
Nowy
Liczba postów: 321
Bo naprawdę tego nie rozumiem. A może KMF-owiczowie liczyli na jakąś ostrą goliznę ze strony Megan Fox i się rozczarowali? Jeśli tak to nie mam pytań :wink:
A propo 50 prawd
Cytat:09. Dobry cyrkowiec potrafi po skoku z trampoliny wylądować w szklance wody. Ty jest lepszy, bo podczas szalejącego w nocy sztormu, potrafisz po skoku z samolotu wylądować w okręcie podwodnym. Suchy. (Dux)
taki mały błąd do poprawki
27-01-2010, 00:02
pernikovy tatko
Liczba postów: 3,378
Liczba wątków: 30
Z mojej strony cisza to uznania waszych argumentów "za" <ok> .
Ze skomentowaniem 50 prawd wstrzymam się, aż będą one oficjalnie na stronie.
Krucjata? Nagonka? Bez przesady, to tylko ja z shamarem. :wink:
BM
Cytat:Drogi Rodio. Po pierwsze społeczność filmweb to milionowa masówa, a nie jak w przypadku KMF kilkaset osób. Po drugie wrzucanie do jednego kotła filmwebu ze stopklatką to spore nieporozumienie. Stopklatka w moim prywatnym rankingu plasuje się co najmniej klasę wyżej. Co więcej - całkiem często zdarzają się tam bardzo dobre recenzje.
Nawet nie kilkaset, co najwyżej kilkadziesiąt osób. Osób, z których przynajmniej część dobrze się zna, a niemal wszyscy wzajemnie znają swój styl pisania, gust filmowy, charakter etc. Prawie że rodzina, można by rzec :mrgreen:
27-01-2010, 00:10
Stały bywalec
Liczba postów: 13,374
Liczba wątków: 77
Cytat:jedna osoba zaczęła nieśmiało próbować obalać (standard) niektóre prawdy
Wypraszam sobie, wytknąłem tylko te punkty, które są naciągane (jak z budynkiem) bądź źle zinterpretowane (jak głuchoniema dziewczynka, która głucha nie jest). Do reszty zastrzeżeń nie mam, a chyba zależy Wam na jakości tekstów?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
27-01-2010, 00:47
Nowy
Liczba postów: 76
Szczerze: gdyby admin i moderatorzy nie tworzyli - zwłaszcza na forum - TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji) to z pewnością stronka jeszcze dynamiczniej by się rozwijała (a nie zniechęcała) Każde TWA (tak miłe dla członków) jednak tłumi i zniechęca niezależność w myśleniu, wytwarza "zgniłą" atmosferę czego najlepszym przykładem jest obecna tak zwana telewizja publiczna: tvp gdzie króluje -oportunizm i konformizm. To taka moja gorzka uwaga, no ale chcieliście szczerości więc macie. Bez obrazy, bo życzę Wam coraz większej liczby odwiedzin, zwłaszcza że niektóre recenzje filmowe są ciekawe i wyczerpujące.
---
1. Dodałbym na stronie głównej jeszcze jeden dział: prequel (tak do kompletu).
2. Nie skupiałbym się tak mocno na tych efektach specjalnych: to tylko przyprawa do filmu a nie cel sam w sobie.
28-05-2010, 14:43
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Moglbys napisac szerzej w czym objawia sie rzeczona wzajemna adoracja?
28-05-2010, 16:14
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
I co ma rozwój Strony do Forum?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
28-05-2010, 16:25
Król świata.
Liczba postów: 1,667
Liczba wątków: 8
kyle napisał(a):Nie skupiałbym się tak mocno na tych efektach specjalnych
Mocno? Akurat w tym dziale najrzadziej pojawia się coś nowego (w porównaniu do "recenzji" czy "analiz/artykułów"). Mniejsza o to, że to mój ulubiony dział, ale rzadko gdzie w internecie można spotkać artykuły o wszelkiego rodzaju informacjach technicznych zarówno dla laików jak i osób znających się na rzeczy (tym bardziej po polsku).
28-05-2010, 16:43
Stan Marsh
Liczba postów: 2,163
Liczba wątków: 11
Cytat:Nie wiedziałem gdzie, więc piszę tutaj.
Z braku lepszy zajęć przeglądałem sobie dzisiaj poczekalnie na demotywatorach... i:
http://demotywatory.pl/1767589/Zdjecia
To nie jest ze zlotu klubu przypadkiem? :>
Tak, jest :D.
Cytat:Źródło: Gdzieś-w-necie...
:roll:
16-06-2010, 17:36
II Wicemiss Avatara 2010
Liczba postów: 3,195
Liczba wątków: 18
Wykop kurwa!!! :)
16-06-2010, 18:09
Stały bywalec
Patrząc po ocenach jeszcze się dostaniemy na główną ;)
"It's alive!"
16-06-2010, 18:17
Król świata.
Chyba odpowiedni temat. Przeglądając dział "50 prawd" stwierdzam, że (według mnie) przy każdej pracy przydałoby się hiperłącze "powrót do wyboru" - lub coś w ten deseń. W DIR CUT jest, w FX jest, w Recenzjach jest, tu też by się przydało :wink:.
13-09-2010, 14:26
Stały bywalec
Postaramy się dodać hiperłącza do tekstów w dziale 50 Prawd.
Tymczasem przedpremierowo:
http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_wanted.html
Autor: DUX
"It's alive!"
13-09-2010, 15:07
Król świata.
Cudeńko! :)
13-09-2010, 18:57
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Fantastyczny tekst Ci się udał Dux, to chyba najlepsze prawdy.
13-09-2010, 19:02
|