soldamn napisał(a):w tym jeden tylko o nicole kidman;)
to mnie też zabolało :D więcej o nicole! ;)
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
16-12-2007, 16:12
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
soldamn napisał(a):w tym jeden tylko o nicole kidman;) to mnie też zabolało :D więcej o nicole! ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 16-12-2007, 16:12
Świetna opis DVD "Transformerów", zgadzam się w 100% z każdym słowem, Jacek chyba nie zagląda na forum ale jak ktoś z KMFu go spotka to może przekazać że mi się podobało :D
get ready for suprise...
16-12-2007, 21:54
ten opis grzebie dla mnie jedno zdanko:
Cytat:Przedstawiam recenzję najlepszego filmu roku 2007 â "Transformers". można lubić film, ale bez przesady :roll:
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 17-12-2007, 01:36
o dżizes...
w skali szkolnej dałbym TF mocne 4, a tu proszę: 6 i najlepszy film roku, chyba nie jest ze mną jeszcze tak źle :) 17-12-2007, 02:16
Analiza niedorzeczności pewnego serialu, czyli: "50 prawd o Prison Break":
http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_prison_break.html Autor: hOPS Recenzja filmu "Złoty kompas": http://www.film.org.pl/prace/zloty_kompas2.html Autor: ARTEMIS
"It's alive!"
21-12-2007, 19:18
hops chcial sie wyzyc na "zlotym kompasie", ale ja mu powiedzialam, ze zamierzam to zrobic, wiec sie hops wyladowal gdzie indziej - dobrze, usmialam sie bardzo.
dzieki romeck!
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
21-12-2007, 21:54
tekst faktycznie spoko - nie oglądałem ani jednego odcinka, ale i tak mnie rozbawił. Aczkolwiek nie do końca rozumiem to:
Cytat:13. Kiedy uciekasz przed policją nie rośnie ci zarost. jeśli chodzi o to o co myślę, że chodzi, to trzeba to inaczej sformuować, bo brzmi głupio samo w sobie - no chyba, że tak miało być albo, że nie "czaję bazy" Poza tym nie podoba mi się spolszczenie słowa baseball - ale to tylko ja ;) reszta tekstu dobra - za to tekst Artemis przeczytam za 10 lat, jak się zaznajomię z książkami :D
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 21-12-2007, 22:12
podziwiam za cierpliwość w oglądaniu Prizon brejka
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
21-12-2007, 22:14
jedno ale a propos tekstu hopsika:
Cytat:Ale to właśnie najczęściej w amerykańskich tasiemcach stężenie głupoty bywa największe.to jest imho niezle uproszczenie - tasiemce jak tasiemce, ale amerykanski tasiemiec jest przynajmniej dobrze zrealizowany od strony technicznej i przynajmniej poprawnie zagrany, w przeciwienstwie od dowolnego tasiemca polskiego lub latynoamerykanskiego:). no i jezeli chodzi o amerykanska telewizje, to w ciagu ostatnich paru lat wyprodukowala ona (glownie hbo do glowy mi przychodzi, moze dlatego, ze mam najwiekszy kontakt) kilka seriali jezeli nie wybitnych, to przynajmniej znakomitych. tyle.
21-12-2007, 22:30
Mi się wydaje że Hops troche zbyt odważnie popuścił wodze fantazji. Nie jest aż tak tragicznie. Hops wziął na warsztat jeden zajebiście jaskrawy przykład, ale to nie oznacza że od razu wszystkie produkcje made in USA schodzą na psy. Ja przynajmniej nie odczuwam takiego wrażenia, tylko korzystam z tego że pojawia się coraz więcej filmów i seriali i jest do nich bardzo łatwy dostęp i można wybrać naprawdę co się chce.
21-12-2007, 22:56 Cytat:14. Więźniowie i zbiegowie nie przeklinają Jak to co? To tak jak w prawdziwym życiu :lol: Serialu nie oglądam, powyższy fakt tylko utwierdził mnie w przekonaniu, ze nie robiąc nikomu krzywdy (no może poza producentami, którzy i tak zbierają pokaźne żniwio...) postępuję słusznie :D
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
22-12-2007, 04:43
romeck: dzięki :)
mefisto: tak mialo być :) ale skoro to kogoś razi, to zmienię dzisiaj na bardziej polskie :) sana: zniecierpliwiłem się w połowie drugiego sezonu... Ale dziękuję :) maciek: ja nie przeczę, że amerykańskie twory są dobrze technicznie zrealizowane. Ba! Podziwiam nawet dokładność, z jaką niejednokrotnie zbudowano niejeden amerykański serial. Weźmy PB, w którym do pracy zatrudniono prawdziwe więzienie, nie bawiąc się w studyjne makiety (chyba, że o czmś nie wiem). Weźmy LOST z fajnie udawaną wyspą. Poza tym, oprócz scenografii i zdjęcia i charakteryzacja (poza nieszczęsnym zarostem i fryzurami) stoi na najwyższym poziomie (e.g. ręka T-Baga, 2 palce Scofielda). Skupiłem się w tej analizie (jak ją nazwał DUX, nie wiedzieć czemu :P) wyśmiać uproszczenia i "bzdeceństwa", które podawane w takiej ilości faktycznie mogą ogłupić niejednego widza. I tak jak lubie wciągające fabuły pełne twistów, tak znieść nie mogę "tłiszczenie" na siłę i mnożenie nieprawdopodobieństw. Bo skoro wiem, że PB dzieje się na tym świecie, to powinny obowiązywać reguły z tego świata - zwłaszcza jeśli tak wielką wagę twórcy chcieli przywiązać do technikaliów. Nie czepiam się LOSTa, w którym stężenie urojeń jest podobnie wysokie, gdyż twórcy nie owijają w bawełnę - LOST to czysta fantastyka, od pierwszego odcinka. A czemu się czepiłem amerykańskich seriali? Z czystego poirytowania. I dlatego, że polskich i latynoamerykańskich nie oglądam :) Zdaję sobie sprawę, że tekst jest bardzo ogólny i może być krzywdzący dla niektórych produkcji. Ale taki miał być - bo to troszkę jest prowokacja. Nie tylko fanów PB, ale i innych oglądaczy amerykańskich (i nie tylko) tasiemców. simek: moim zdaniem amerykańskie kino i telewizja już dawno zeszły na psy, a nieliczne przykłady temu przeczące to tylko wyjątki regułę potwierdzajace. Wczoraj widziałem dwie komedie sensacyjne. "Shoot 'em up" i "Prawdziwe Kłamstwa". Filmy te dzieli 12 lat na osi czasu i lata świetlne jeżeli chodzi o jakość. I jak tu nie mowić, że kinematografia nie znajduje się na równi pochyłej? Mental: ten podpunkt pisany był z myślą o Tobie :) slepy51: i słusznie :) 22-12-2007, 11:20
"Kiedy uciekasz przed policją nie rośnie ci zarost" - hOPS, to zdanie jest jednym z najzabawniejszych w Twoim tekście nie nie próbuj nawet jednej literki w nim zmieniać ;).
Analizą dlatego nazwałem Twój tekst, żeby móc go jako analizę dać na stronie glównej (plakacik mały), bo za wcześnie było na zmianę plakaciku z "Tekstu o Andym", a moja analiza "In cold blood" wymiany już wymagała ;)
"It's alive!"
22-12-2007, 11:46 hops napisał(a):A czemu się czepiłem amerykańskich seriali? Z czystego poirytowania. I dlatego, że polskich i latynoamerykańskich nie oglądam :)mam babcie i rodzicow, i telewizor w drodze do kuchni - uwierz mi, brazylijskie i polskie tasiemce sa gorsze :P. w sumie jesli jest tak jak piszesz, to mogles napisac "tasiemce", a nie "amerykanskie tasiemce", tak w sumie... Cytat:simek: moim zdaniem amerykańskie kino i telewizja już dawno zeszły na psy, a nieliczne przykłady temu przeczące to tylko wyjątki regułę potwierdzajace.mental, kochany, hbo zeszlo na psy. (ok, no moze wstrzymaniem deadwood i rome zeszlo..;) Cytat:"Kiedy uciekasz przed policją nie rośnie ci zarost"chlopaki, uciekajcie! :) zdanie swietne.
22-12-2007, 12:25 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,458 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,337 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,157 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |