Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
Nie ma młodych masonów w liceach... Natomiast jakiś Żyd ortodoks mógłby być. Albo jakiś katol. Albo ktoś z sekty. Tylko bez wieśniackich "dziecko wybiera życie poza religią" motywów.

Corn - o domu starców też by mogli zrobić, generalnie w USA jest dosyć duża szopka jeśli chodzi o domy opieki, jak mi ciocia opowiadała o tych "placówkach", to normalnie włosy na głowie dęba stawały (miałam kiedyś dosyć krótkie włosy).
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
HBO mogłoby zrobić serial o średniowieczu (rycerze, bitwy, przewroty pałacowe i inne czady) - czekam na newsa w tej sprawie.

Odpowiedz
Ja bym chciał serial o FBI w latach 50tych/60tych. Komuchy, szpiegowanie, pierwsze narkotyki, a w którymś sezonie zamach na JFK.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Mental napisał(a):HBO mogłoby zrobić serial o średniowieczu (rycerze, bitwy, przewroty pałacowe i inne czady) - czekam na newsa w tej sprawie.
Przypadkiem nie było planów na coś o rodzinie Borgiów? Dawno temu i w odpowiedzi na Rodzinę Tudorów.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
być może - nie pamiętam.

co do życzeń: ja bym chciał serial o tym, jak forsa z narkotyków zasila kampanie prezydenckie. tylko HBO mogłoby nakręcić coś takiego. prezydent mógłby być fikcyjny.

Odpowiedz
Bardzo podobny motyw pojawił się w ... The Wire. : ) Wątpię żeby HBO chciało jeszcze raz opowiadać tą samą historię. Ale generalnie coś o polityce by się przydało.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
West Wing niby było (ale nie produkcji HBO), chociaż za słabo znam żeby tak polecać :]

Odpowiedz
Artemis napisał(a):
Mental napisał(a):HBO mogłoby zrobić serial o średniowieczu (rycerze, bitwy, przewroty pałacowe i inne czady) - czekam na newsa w tej sprawie.
Przypadkiem nie było planów na coś o rodzinie Borgiów? Dawno temu i w odpowiedzi na Rodzinę Tudorów.
Dalej są. Robi kolo, który wykreował Oz.

EDIT:

Zwikipediowałem info:

In January 2010, American premium pay TV Showtime has announced the order of ten episodes of an historical drama based on the Borgia family. Oscar winner Jeremy Irons will play Rodrigo Borgia, and Neil Jordan (The Crying Game) will direct. The network plans a spring 2011 premiere.

Ech, szkoda.

HBO pewnie wymięknie skoro Szołtajm robi, bo info o tym, że Fontana pisze pojawiło się rok temu:

According to Variety it looks like Tom Fontana will write a series about the Borgia clan. It will be executive produced by Chris Albrecht.

The first season will span 12-episodes and be shot in English in order to reach the widest possible sales market. The series is currently titled The Borgias.

Shooting will commence in Europe. No actors have been cast yet.

The plan is for the series to follow the Borgia family as they travel
through Spain and Rome during the Renaissance. The family is "known for its reign of corruption and terror at the Vatican, when Rodrigo Borgia served as Pope Alexander VI from 1492-1503."

http://www.movieweb.com/news/NEw2vCyyhVerzD

Odpowiedz
Mental napisał(a):HBO mogłoby zrobić serial o średniowieczu (rycerze, bitwy, przewroty pałacowe i inne czady)
No przecież robią. Game of Thrones. To wszystko tam jest. A że zamiast Lannisterów i Yorków są Lancaserowie i Starkowie - who cares?
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
jarod napisał(a):A że zamiast Lannisterów i Yorków są Lancaserowie i Starkowie - who cares?
Z leksza pomieszała ci się prawda z fikcją ;)

Odpowiedz
ma być jeszcze serial o Borgiach, od twórcy "Oz" dodam ;-)

Odpowiedz
Żartujesz? Jestem całkiem zaskoczony... Kilkaset postów temu.

Odpowiedz
Ojejej, nie doczytało mi się.

Odpowiedz
http://www.hbo.com/the-pacific - Super Bowl spot, a także clip z Iwo Jimy, wygląda jak arcydzieło :)
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
W trakcie meczu zrobił większe wrażenie, tak jak klip Shuttered Island :]

Odpowiedz
jarod napisał(a):
Mental napisał(a):HBO mogłoby zrobić serial o średniowieczu (rycerze, bitwy, przewroty pałacowe i inne czady)
No przecież robią. Game of Thrones. To wszystko tam jest.
"The Sopranos in Middle-earth" - baardzo ciekawa sprawa. Nie mogę się doczekać. Ciekawe na ile będzie to serial właśnie o polityce. Nie chciałbym, żeby zrobili wyłącznie, czysty thriller polityczny. Już było, poza tym - w takiej scenerii? Niee.

Tyler Durden napisał(a):
jarod napisał(a):A że zamiast Lannisterów i Yorków są Lancaserowie i Starkowie - who cares?
Lancasterowie i Yorkowie w Anglii, w HBO Lannisterowie i Starkowie. ;p Ale na ile wojna dwóch róż ma się do historii Martina? :>

Artemis napisał(a):Natomiast jakiś Żyd ortodoks mógłby być.
O, to jest pomysł na serial dla HBO! Społeczeństwo izraelskie, problemy tożsamościowe, asymilacyjne, religijności (refomowani, konserwy, ortodoksi, wreszcie hiloni i cała ta żydowska nie-żydowska kultura i styl życia), itd. No i konflikt z Palestyną. Skoro HBO współpracuje z BBC, czemu nie może z Izraelczykami? Ostatecznie, mogliby być Żydzi amerykańscy. :D W ogóle, to marzy mi się serial o imigrantach z poprzedniego przełomu wieków. Narodziny Ameryki :-) Wielka sprawa.
Good morning Lebanon

Odpowiedz
Tyler Durden napisał(a):
Lancasterowie i Yorkowie w Anglii, w HBO Lannisterowie i Starkowie. ;p Ale na ile wojna dwóch róż ma się do historii Martina? :>
Good morning Lebanon

Odpowiedz
Historię w bardzo ogólnych zarysach Martin oparł na tym właśnie konflikcie. Nie mówiąc już o tym całym średniowiecznym sztafażu i wzorowaniu książkowych nacji i terytoriów na tych realnie istniejących.
Cytat:Nie chciałbym, żeby zrobili wyłącznie, czysty thriller polityczny.
Intryg i zakulisowych rozgrywek jest tam sporo, ale są też motywy "kina drogi", horroru, sagi rodzinnej, romanse (często w dość nietypowych, by nie spoilerować, konfiguracjach), bitwy... Dla każdego coś miłego.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
jarod napisał(a):Intryg i zakulisowych rozgrywek jest tam sporo, ale są też motywy "kina drogi", horroru, sagi rodzinnej, romanse (często w dość nietypowych, by nie spoilerować, konfiguracjach), bitwy... Dla każdego coś miłego.
Super, tylko żeby nie zrobiło się z tego mydło i powidło.
Good morning Lebanon

Odpowiedz
Zmienić temat posta na HBO rules the world! :)
Good morning Lebanon

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości