Crov napisał(a):Nowy zwiastun Splinter Cell: ConvictionCzad. Trochę oczojebne toto, ale i tak czekam z niecierpliwością. Oby walka wręcz nie była marginalną opcją, tylko alternatywą co do rozwalania łbów.
-- Laozi
19-02-2010, 23:24
|
Gry
|
Crov napisał(a):Nowy zwiastun Splinter Cell: ConvictionCzad. Trochę oczojebne toto, ale i tak czekam z niecierpliwością. Oby walka wręcz nie była marginalną opcją, tylko alternatywą co do rozwalania łbów.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 19-02-2010, 23:24
Co ty wojskowy tak z tą grafiką? Przecież AvP jedzie na nowej wersji silnika z Doom 3 (ponoć). Grałem w demo i grafika to była ostatnia rzecz jaka mnie zachwyciła - nie chodzi o design poziomów, chodzi o jakość tekstur, efekty i oświetlenie. Sorry, ale ta gra ma oprawę spóźnioną o 2-3 lata (przecież już jesteśmy dawno po premierze Crysis, a na PS3 jest piękne Uncharted 2). Co do dzwięku...jakby to zepsuli to śmiałbym się z Rebellion do końca życia. Przecież ten temat to samograj, tu powinna wyjść gra wybitna, wbijająca w fotel i gotowa do nominacji do nagrody gry roku.
Trailer SC Conviction - megarzeźnia według sprawdzonych zasad, jest laska jako współpracownik, jest chłodny Fisher, jest sporo grubych ryb do wyr....eeee zabicia. Nie mogę się doczekać.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
19-02-2010, 23:31
Sorry, ale czy ty się przyglądasz na zoomie ze snajperki teksturom, czy co? Grafika to nie tylko tekstury. Jak dla mnie najważniejsze jest to, że wszystko wygląda jak wyciągnięte z filmu - na tyle realistycznie, by nie wpatrywać się w tekstury. Które i tak są lepsze niż np. w Gears of War. Nienawidzę takich nerdów, którzy poziom grafiki mierzą rozdzielczością tekstur (albo stopniem antyaliasingu). To tak jakby rozliczać malarzy z pociągnięć pędzla. Leonardo da Vinci namalował Monę Lizę 172395 pociągnięciami, a Matejko Zygmunta Wazę 15890 pociągnięciami, więc Matejko jest zapóźniony wizualnie co najmniej o (oblicz se). Sorry, ale to straszliwie dziecinne podejście.
P.S. Nie grałem na PC, nie wiem jak to wygląda, na dużym tv na x360 jest obłędnie. P.S.2 Jeżeli patrzysz na rozdzielczość tekstur w tej mrocznej, szarpiącej nerwy grze, to... cóż. Nie jest ona dla ciebie. P.S.3 Dead Space miało gorsze tekstury i mniej detali. ![]() Obrzydliwe i zapóźnione. Na końcu ogona aliena wyraźnie widać kanciaste łączenie polygonów. Nie da się na to patrzeć. 0/10 19-02-2010, 23:35
Grafika to przede wszystkim tekstury mój drogi. Bo design artystyczny to osobna kategoria i tu być może AvP prezentuje się o wiele lepiej. Ale technologicznie to produkt zacofany.
Cytat:Dead Space miało gorsze tekstury i mniej detali. Strzelam, że Rebellion mogłoby się uczyć od twórców Dead Space jak tworzyć prawdziwy klimat horroru i zaszczucia.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
20-02-2010, 00:05
Tak, też czytałem recenzję, w której ktoś napisał DOKŁADNIE to samo. Ale wiesz co? Może nie strzelaj, tylko zagraj, a potem wydawaj opinie. Jak ktoś recenzuje film, którego nei widział, albo którego widział tylko zwiastun, to też uznajesz jego recenzje?
Co do twierdzenia, że grafika to głównie tekstury - na tym możemy zakonczyć dyskusję. Rozmowa z tobą byłaby jak mówienie do ściany. Taki koleś jak ty włącza grę, rozgąda się po otoczeniu, i wtedy zamiast grać, podchodzi do ściany, włącza zoom, widzi że przy takim zbliżeniu widać piksele i mówi: "hmm, jednak słaba grafika". Ręce opadają. Ja tam raczej podziwiałbym Rebellion za to, że używając zmodyfikowanego starego silnika zrobili grafikę, która ustępuje tylko jakimś mega-hiciorom, w które pompowano dziesiątki milionów dolarów. 20-02-2010, 09:38 Cytat:Tak, też czytałem recenzję, w której ktoś napisał DOKŁADNIE to samo. Recenzję czytałem wyrywkowo, nie wiedziałem, że zawiera się w niej podobna sentencja, ale odnosiłem się do Ciebie bo to ty przywołałeś temat DS. Cytat:Co do twierdzenia, że grafika to głównie tekstury - na tym możemy zakonczyć dyskusję. Rozmowa z tobą byłaby jak mówienie do ściany. Taki koleś jak ty włącza grę, rozgąda się po otoczeniu, i wtedy zamiast grać, podchodzi do ściany, włącza zoom, widzi że przy takim zbliżeniu widać piksele i mówi: "hmm, jednak słaba grafika". Ręce opadają. Gram w wiele gier, które nie mają jakiejś super olśniewającej grafiki, ale coś sobą prezentują, mają świetną grywalność i mogę spędzić nad nimi wiele godzin. Nie jestem grafikofilem, który rozpływa się nad super hiciorami z ociekającą majonezem oprawą. Ale pewne standardy obowiązują, a przynajmniej takie, które nie odpychają od siebie, a zachęcają do grania. AvP takim tytułem nie będzie bo to przykład gównianego wpływu konsol na rynek PC (już demo capiło obleśnym matchmakingiem i koszmarnie dostosowanym do padów sterowaniem alienem oraz predatorem). Rozumiem, że grasz na padzie bo masz wersję Xboxa 360? W takim razie nie dziwię się, że gra jest dla Ciebie trudna. Granie w FPS na padzie powinno (dla mnie) być zabronione i karane chłostą lub dodatkowym podatkiem :) Uprzedzam twoje pytanie - tak grałem w kilka fps na padzie (Black, Killzone 2) i wolę jednak PCty. Myszka + klawiatura = fps genre. Padom mówię NIE. Cytat:zrobili grafikę, która ustępuje tylko jakimś mega-hiciorom, w które pompowano dziesiątki milionów dolarów. O jezu, to AvP jest jakimś produktem garażowym za grosze? Przecież kasę w to włożyła Sega - jedna z 5 najważniejszych firm w branży. Obstawiam że ten szmelc nie kosztował wcale mniej niż taki Crysis. EDIT na PC gra wygląda tak Wersja WIP (tzn. recenzecka), ale graficznie nic się nie zmieniło. Jak dla mnie wygląda to przeciętnie. No ale grafika jest tu najmniejszym bólem - gorzej wygląda AI i błędy oraz brak serwerów dedykowanych w multi.
20-02-2010, 11:11
Ja chciałem kupić nowe AVP, ale już mi się odechciało.
W demko pograłem przez pierwsze dni i nie zachwyciło mnie. Grafika wygląda przeciętnie, nieadekwatnie do wymaganego kompa. Design (plansza w demie i to co widzę na screenach) nie zachwyca mnie. Jedynie zdjęcie zapodane przez Military'ego robi wrażenie. Poprzednie gry Rebellionu także nie napawają nadzieją. No i nie przeczytałem jeszcze pozytywnej recenzji. I w wielu widzę zarzut - brak klimatu. W demie faktycznie, na początku zachłysnąłem się tym, że mogę grać obcym i, że to w ogóle AVP. Ale potem spłynęło na mnie jakieś poczucie pustki. Jedyne co mi się na prawdę spodobało, to fakt, że grając obcym, na zakrętach widzę pod sobą swój ogon:P 20-02-2010, 12:10 Cytat:AvP takim tytułem nie będzie bo to przykład gównianego wpływu konsol na rynek PC Czyli fanboj i pieniacz. Ok, w tym punkcie naprawdę kończę rozmowę z tobą. 20-02-2010, 12:15 Cytat:Jedyne co mi się na prawdę spodobało, to fakt, że grając obcym, na zakrętach widzę pod sobą swój ogon:P A mnie ten ogon tylko wpieniał, bo myślałem, że to inny obcy. Widzę, że jak na razie ludzie wydający opinie dzielą się na tych, którzy grali w pełną wersję (w osobie jednego Military) i tych, którzy grali w badziewne demo. Obiło mi się o uszy, że demo ma się nijak do pełnej wersji, bo po pierwsze wybrano najgorszy tryb z możliwych, jeśli o multi chodzi (deathmatch), a po drugie nie pozwala na granie takiej liczbie graczy, jaka została przewidziana w pełnej wersji (18). Mapa jest faktycznie średnia, ale po screenach z innych lokacji dostępnych w pełnej wersji widzę że nie jest tak źle, jak się wydaje. Military pewnie jak zwykle przesadza z dychami, ale wydawanie opinii na temat gry, w którą się nie grało jest dla mnie niezrozumiałe.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
20-02-2010, 12:23 military napisał(a):Cytat:AvP takim tytułem nie będzie bo to przykład gównianego wpływu konsol na rynek PC AvP 10/10 !!!!! :twisted: A graj sobie dalej, już nie przeszkadzam :)
20-02-2010, 12:28 Cytat:Obiło mi się o uszy, że demo ma się nijak do pełnej wersji, bo po pierwsze wybrano najgorszy tryb z możliwych To bardzo dobrze świadczy o inteligencji twórców i napawa optymizmem, jeżeli idzie o jakość gry:) 20-02-2010, 12:29
Military, dzieki za solidna recke. Nie mam jedynki AvP na kompie wiec przed zakupem zapodam sobie AvP2 (nie jest to jedynka, ale to nadal konkretna gierka) i chyba wybiore sie do sklepu.
Pomecze sie na hardzie, podlacze sie do sieci i dam sie zabic bachorakowi z USA ;) Co do tematu grafiki...zajebista!!! ;) Nie gram zbyt czesto (przez ostatnie piec lat zaliczylem moze 3-4 nowe gierki) i graficzne fontanny mam w nosie, bo wlaczam sobie CoD2 i grafa juz nie ta sama, a ubaw przy piwku niesamowity. Gra jest grywalna, ma klimacik i o to chodzi.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
20-02-2010, 12:31 Cytat:To bardzo dobrze świadczy o inteligencji twórców i napawa optymizmem, jeżeli idzie o jakość gry:) Faktycznie dziwny ruch ze strony Rebelion, ale nie można obwiniać całego studia za decyzję zapewne jednego debila.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
20-02-2010, 12:32
A teraz porównanie grafiki Crysis vs AVP z rozumowaniem a la Snappik.:)
Crysis: ![]() AVP: ![]() Jak widać Crysis to nic ciekawego - tylko tekstura podłogi - zaś w AVP mamy akcję, postaci, oświetlenie itp. AVP OBIEKTYWNIE WYGRYWA.:) Nie, Snappik? 20-02-2010, 12:34
A patrzcie na tę recenzje i screeny:)
http://www.gram.pl/art_9wfiHe7_Aliens_vs_Predator_recenzja_strona_2.html Przez chwilę na serio zastanawiałem się czy to nie recenzja AvP 2:) 20-02-2010, 12:39
No brawo, screeny w rozdzielczości 320x240 (do tego tylko jeden in-game) prezentują wprost niewyobrażalny poziom do analiz i ocen. Może przejdźmy do rzeczy, czyli np. czegoś takiego:
Crysis oraz AvP I jeszcze to na dokładkę: Cztery referencyjne obrazki, wszystkie nastawione na szeroką przestrzeń w obu grach (czyli Crysis na wielkiej wyspie i AvP na podwórkowy zestaw korytarzy, który w ramach gamplayu Predatora jest niezmiernie ważny do łowów).
20-02-2010, 12:44
No muszę przyznać, że tak lesiste kawałki w AvP to jednak wyglądają fajnie, choć bardziej pasują mi do Parku Jurajskiego:D
Za to na screenach, nawet świetnej jakości, wnętrza wyglądają jakoś tak bez polotu. 20-02-2010, 12:50
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,7576845,Aby_grac_w_gry_Ubisoftu_musisz_byc_podlaczony_do_sieci___.html
Nie sądzę by w najbliższym czasie ktoś wpadł na bardziej debilny pomysł. 21-02-2010, 19:45
Pierwsza sesja z Aliens vs Predator (jako Marine) za mną i wiem że nie powinno się oceniać gry po pierwszym wrażeniu, ale mówiąc szczerze kompletnie nie mam ochoty włączać jej ponownie i pewnie na tym się skończy.
- Pierwsze co dyskwalifikuje dla mnie tytuł, to fabuła nawiązująca do filmu Andersona (wiem że w komiksie też było coś takiego, co nie zmienia faktu że te bzdety o piramidzie Predatorów są dla mnie ciężkostrawne). Dziękuję, postoję. - Wstępu tu tyle co kot napłakał, poczciwe AVP2 miało bardziej rozbudowane wprowadzenie. - Gra wygląda słabo, ale nie będę się nad tym rozwodzić ani uznawać tego za minus, ot, oceniam to co zobaczyłem. - Nie wiem czemu, ale nawet przy ustawieniu dużej czułości myszy rozglądanie się sprawia wrażenie, nie wiem, ociężałego, jakby ktoś na siłę chciał żeby było płyyyyyynnie. A ja nie chcę żeby było płynnie, chcę się szybko rozglądać jak w innych grach. Szczegół, ale wkurza. - Animacja Obcych może i uszłaby z 6 lat temu, litości. - Checkpointy w FPSie na PC? Really? :roll: - Podczas gdy inne gry idą w kierunku maksymalnego ograniczenia interfejsu i nie zaśmiecania ekranu zbędnymi pierdołami, AVP ciągle mi coś wyświetla i pięknie wskazuje miejsce do którego mam dotrzeć. Nie mówię o wskaźniku kierunku, ale konkretnie o tym miejscu, którego znacznik prześwituje przez wszystkie ściany które dzielą mnie od tego punktu. Irytujące, bo gra traktuje mnie jak kilkulatka który zgubi się mimo że jest tylko jedna możliwa droga. Military pewnie powie że jestem złośliwy, bo wskazałem właściwie na głupie szczegóły, ale jeśli po 15 minutach spędzonych z grą mam jej dosyć, to chyba coś jest nie tak. 22-02-2010, 13:03
1. twoja opinia, szanuję, przynajmniej wystawiłeś ją po zagraniu.
2. sterowanie PC - nie moja bajka. 3. animacja - mnie tam się bardzo podoba (w przypadku obcego). Swoją drogą to kampania marinesa jest piękna - rozkręca się na dobre koło 3-4 misji, jest większy nacisk na fabułę, jest REWELACYJNY motyw z próbą wycięcia pasożyta, jest GENIALNY boss-predator, a samo zakończenie... No cud-miód.:) A kampania aliena jeszcze lepsza, choć sporo krótsza. Predem jeszcze nie skończyłem. Jestem grą zachwycony, nawet jeśli jest zapóźniona technologicznie, pusta, durna, konsolowa, dla debili, oszczana przez kota czy wysrana przez diabła. A jeśli komuś się nie podoba - mogę tylko wzruszyć ramionami i wrócić do gry.:) 22-02-2010, 17:54 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |