Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Black Dynamite: Zajebista parodia murzyńskich kryminałów lat 70. W tym filmie przerysowane jest dosłownie wszystko. Od stylistyki, przez muzykę, grę aktorów, zwłaszcza głównego bohatera, na scenariuszu kończąc. W ogóle główny bohater to połączenie Shafta z Bruce'm Lee. Końcowy pojedynek wymiata.
8/10
Ninja Assassin: Gdyby wzięli aktora, który się bić, a nie tylko odtańczyć choreografię i gdyby twórcy przynieśli na plan trochę sztucznej krwi, zamiast renderować ją w postprodukcji, to byłaby to całkiem fajna bijatyka rodem z kina klasy B. A tak wyszła kupa.
4/10
Gone in 60 seconds: Czyli z serii Nicolas Cage był kiedyś aktorem. Filmidło przyjemne, ale głównie za sprawą pięknych... samochodów. Tak czy siak dobre do obejrzenia z kumplami przy piwie. 6/10
06-04-2010, 14:04
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Don Vito napisał(a):Black Dynamite: Zajebista parodia murzyńskich kryminałów lat 70.
Blaxploitation, a nie kryminałów. W końcu to były też komedie, horrory, a przede wszystkim po prostu kino akcji (stąd główny bohater to skrzyżowanie Shafta z Bruce'em Lee).
06-04-2010, 15:43
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,153
Liczba wątków: 67
Don Vito napisał(a):Czyli z serii Nicolas Cage był kiedyś aktorem.
no to akurat nie w tym filmie :D
06-04-2010, 15:44
Nowy
Crov napisał(a):Blaxploitation, a nie kryminałów. W końcu to były też komedie, horrory, a przede wszystkim po prostu kino akcji (stąd główny bohater to skrzyżowanie Shafta z Bruce'em Lee).
Mi to się kojarzy głównie z Shaftem, który komedią nie był (o ile pamiętam).
Mefisto napisał(a):no to akurat nie w tym filmie
Wielkiego aktorstwa to on tam nie uprawia, ale nie jest tak cholernie irytujący jak w swoich ostatnich kilkunastu filmach.
06-04-2010, 17:20
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,153
Liczba wątków: 67
Don Vito napisał(a):Wielkiego aktorstwa to on tam nie uprawia, ale nie jest tak cholernie irytujący jak w swoich ostatnich kilkunastu filmach.
wręcz przeciwnie - mało co tak irytuje, jak Nicoś kradnący auta i udający, że się seksi z Angeliną
06-04-2010, 17:54
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Zły porucznik to jego pierwsza dobra rola od czasu Lord of War..
I tak polecam Leaving Las Vegas, bo tej roli nigdy nie przebije.
06-04-2010, 18:56
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Jak wytresować smoka - właśnie wróciłem. Rewelacja. Wreszcie nie mamy ciurkiem tekściorów i nawiązań do pop kultury, tylko coś co stoi na własnych nogach. Kapitalna bajka i świetna realizacja - design nastoletnich wikingów przesadzony ale dorośli są bombowi - każdy inny, ale wszyscy rogaci, nabici i brodaci :D
No i 3D zrobione "po Bożemu" - głębia zamiast wtykania widzowi czegoś do oka. Szczególnie rewelacyjnie wypadają sceny latania na smoku. Wiecie... jak w Avatarze, tylko więcej :D
Najchętniej dałbym 9/10 ale chyba jak się przekimam z tym filem to na spokojnie spadnie do 8,5/10.
06-04-2010, 19:19
.
Liczba postów: 27,542
Liczba wątków: 60
Łał, to znaczyłoby że lepiej iść na jakieś "Jak wytresować smoka" niż na Clash of the Titans, jeśli chodzi o 3D?
06-04-2010, 19:37
No jak pojawią się repertuary na piątek, to ja szukam Kleszu w 2D.
06-04-2010, 19:39
Stały bywalec
Liczba postów: 750
Craven napisał(a):Jak wytresować smoka - właśnie wróciłem. Rewelacja
Pozwoliłem sobie zacytować Twoje wrażenia w temacie z filmem http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?p=202890#202890
Jesteś chyba pierwszym który widział ten film na forum <ok> , mi się wczoraj nie udało skoczyć, muszę poczekać do końca tygodnia :wink:
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL
06-04-2010, 19:48
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Craven napisał(a):Wreszcie nie mamy ciurkiem tekściorów i nawiązań do pop kultury, tylko coś co stoi na własnych nogach.
Wreszcie?
07-04-2010, 09:42
Jak dla mnie to ciekawa odmiana po wszystkich shrekach itd.
07-04-2010, 10:55
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Akira - wow.
Podobno w Hollyłudzie chcą nakręcić film. Łapy precz!
07-04-2010, 11:30
Ghost In The Shell też chcą zgwałcić.
07-04-2010, 11:47
Stały bywalec
Cytat:Jak dla mnie to ciekawa odmiana po wszystkich shrekach itd.
Biorac pod uwage jedynie Dreamworks Animation to moze takie spostrzezenie byloby faktycznie sluszne.
Chociaz nie, nawet ta wytwornia zrobila przeciez nieprzesiaknietego odwolaniami do popkultury, calkiem niezlego Kung-Fu Panda.
07-04-2010, 12:27
Tak ale Panda IMO opiera się na kinie kung-fu, nawet jeśli jest zjadliwa również dla dzieciaków, które nie oglądały takich filmów. Koralina też jest niezłym przykładem, ale ogólnie mam poczucie, że sporo filmów jednak idzie na łatwiznę, na którą tu twórcy się nie zdecydowali (nawet jeśli w gruncie to historyjka "od zera, do bohatera").
07-04-2010, 12:32
Stały bywalec
Koralina? Przeciez jesli wziac pod uwage animacje ogolnie, to ich zdecydowana wiekszosc nie jest 'shrekopodobna'. Zeby daleko nie szukac: Pixar.
07-04-2010, 12:43
Nowy
Zmierzch: Głupiutki to film. Daruję już fakt, że taki z Pattisona boski amant, jak ze mnie astronauta. I że z krwiożerczych wampirów zrobiono emo nastolatków. Ale przejdźmy do samego filmu:
Największym jego błędem jest to, że jest to film o niczym. Przez pierwsze pół godziny Bella szuka odpowiedzi na pytanie, kim jest Edward. Po jaką cholerę reżyserka poświęca temu tyle czasu, skoro każdy widz znał odpowiedź jeszcze przed seansem? Potem jest byle jaka akcja z innymi wampirami. Nikt nie wysilił się, żeby wymyślić coś ciekawszego. Pani reżyser wątpi chyba w urodę Pattisona, bo nie dość, że co chwilę robi mu zbliżenia, to jeszcze głos z offu, albo któraś z postaci co chwila powtarza, jaki to on jest boski.
Jak na film o wampirach, strasznie mało w nim krwi. Właściwie posoka nie leje się ani razu.
Przy najbliższej imprezie zaopatrzę się w kratę browarów i wezmę na klatę New Moon :P
3/10
07-04-2010, 23:38
Nowy
Liczba postów: 354
Liczba wątków: 0
Don Vito napisał(a):Black Dynamite: Zajebista parodia murzyńskich kryminałów lat 70. W tym filmie przerysowane jest dosłownie wszystko. Od stylistyki, przez muzykę, grę aktorów, zwłaszcza głównego bohatera, na scenariuszu kończąc. W ogóle główny bohater to połączenie Shafta z Bruce'm Lee. Końcowy pojedynek wymiata.
8/10
Well what about the smile? Black Dynamite : I am smiling! :mrgreen:
Probably najlepszy tekst <ok>
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Pozdrowienia z Paryża 3/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10
07-04-2010, 23:42
Stały bywalec
Liczba postów: 750
Don Vito napisał(a):Zmierzch: Głupiutki to film.
Największym jego błędem jest to, że jest to film o niczym. Przez pierwsze pół godziny Bella szuka odpowiedzi na pytanie, kim jest Edward....
...Przy najbliższej imprezie zaopatrzę się w kratę browarów i wezmę na klatę New Moon :P
3/10
Zmierzch w porównaniu do New Moon to arcydzieło, miód, malina posiadająca rozbudowaną i interesującą fabułę. New Moon jest prawdziwym filmem o niczym. Przez pierwsze 2 godziny Bella szuka odpowiedzi na pytanie, Co ja tu robię... Co to za Wilk, Co to za Wampir?
New Moon to najgorsza kontynuacja jaką było mi dane oglądać...
Kup coś mocniejszego na seans New Moon bo przy samych browarach będzie Tobie ciężko dotrwać do końca i docenić poprzednika (który wcale takim złym filmem nie jest).
PS: Podziwiam ludzi którzy przeczytali New Moon bo jeżeli książka jest choć w połowie tak nuda to wielki szacun dla nich.
Don Vito napisał(a):Daruję już fakt, że taki z Pattisona boski amant, jak ze mnie astronauta.
Spokojnie IV części zrobią z niego ludzi: http://www.pudelek.pl/artykul/23993/musi_dopakowac_do_kolejnego_filmu/
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL
07-04-2010, 23:51
|