A View to a Kill - edycja III
Nie będę się wdawał w dyskusję i rozdrabniał na odpowiadanie na kolejne fragmenty twojego przedostatniego posta, bo średni to ma sens teraz. Zresztą średni sens miało też na początku, bo niespecjalnie do ciebie dociera jakakolwiek krytyka. Dlatego też, bo spróbowania tejże na początku gry i rozczarowaniu się twoją postawą odpuściłem sobie dalsze próby. Więc nie mów, że psioczę ci przy każdym kadrze, który mi nie odpowiada, bo tygodniami siedziałem cicho i dopiero w ostatnich dniach (a w zasadzie to wczoraj i przedwczoraj) pozwoliłem sobie na lekko złośliwe przytyki (no i może raz tam w trakcie, kiedy powiedziałem, że przypadkiem zostałem na odsłonięciu następnej kratki). I nie, nie chodzi o to, żeby rozpoznawać po jakimkolwiek kadrze. Chodzi o to, żeby szło to rozpoznać po zobaczeniu całego obrazka. Balans poziomu i rozsądek w doborze kadrów, tylko o to cały czas mi chodziło. I przestań ciągle się powoływać na rzekomo podobne kadry w innych grach. Na początku gry to jeszcze mogło przejść. Teraz, pod koniec, gdy ta edycja jest rekordowa pod względem ilości nieodgadniętych kadrów, potwierdza się to, co mówiłem już na początku. Potwierdziło się również to, że większość osób nic nie powie, tylko będzie olewać grę i częsty widok zaledwie garstki grających to potwierdza.

Odpowiedz
W tym to się zgadzam z Tylerem, tzn. też uważam, że niektóre kadry są, pardon, ale z dupy. Za często nie potrafisz wyczuć delikatnej granicy, która sprawia, że to czy inne zdjęcie po prostu nie pasuje do Avtaka, że będą z nim poważne kłopoty. Tłumaczysz wtedy, że ten kadr to legenda kinematografii, że w Google go pełno i że w ogóle wstyd nie znać. A gówno. Bo to tak jak z moim "JFK"; wstyd nie znać filmu, ale ja się nie dziwię, że praktycznie nikt nie pamiętał ujęcia, które trwało ledwie parę sekund. I potem jest wielkie zdziwko, że żaden gracz nie kojarzy takiej foty. Nie twierdzę, że cały ten Avtak jest do bani – nie, długimi okresami jest naprawdę dobrze, świetnie się bawię i nie mam zastrzeżeń co do doboru kadrów (aczkolwiek niektórych z nich za cholerę bym nie zgadł). Tylko że jak się trafi taki całkiem nieodgadywalny, to większość graczy albo nie ma pojęcia, co jest na zdjęciu, albo w najlepszym razie kojarzy coś piąte przez dziesiąte, a to znak, że coś tu jest nie tak. Trzeba to odpowiednio zbalansować, a nie iść na całość, wychodząc z założenia, że "na forum filmowym na pewno choć jedna osoba widziała ten film". Te nieodgadnięte i ledwo kojarzone robią parszywą robotę na tle całości. Nie potrafisz tego wyczuć przed zapodaniem takiego kadru, ale co gorsza, także wtedy, gdy już jest po wszystkim i są kontrowersje. Ot co.
No ale to zaledwie drugi taki kryzys w całej grze; trzeciego w tej edycji nie doczekamy (chyba...), więc dajmy już spokój i spokojnie dograjmy to do końca. :razz:

Odpowiedz
Mefisto, are you there? :)
22.04.2011

Odpowiedz
Tyler Durden napisał(a):niespecjalnie do ciebie dociera jakakolwiek krytyka.

Na razie jedyne co zrobiłeś, to naskoczyłeś na mnie zaraz na początku gry, po czym w przerwach pomiędzy zagadkami dawałeś kąśliwe uwagi - to nie jest krytyka, więc trudno, żeby docierała.

Cytat:Więc nie mów, że psioczę ci przy każdym kadrze, który mi nie odpowiada

Tego nie mówię - mówię, że psioczysz jako jedyny.

Cytat:Potwierdziło się również to, że większość osób nic nie powie, tylko będzie olewać grę i częsty widok zaledwie garstki grających to potwierdza.

To już nie moja wina, że nikt nic nie mówi. Widać im nie zależy - a skoro im nie zależy, to czemu mam się przejmować? Nikogo do gry nie zmuszam w końcu.

Cass napisał(a):W tym to się zgadzam z Tylerem, tzn. też uważam, że niektóre kadry są, pardon, ale z dupy.

Owszem - sam to przyznałem.

Cytat:Za często nie potrafisz wyczuć delikatnej granicy, która sprawia, że to czy inne zdjęcie po prostu nie pasuje do Avtaka, że będą z nim poważne kłopoty.

Wybacz, ale nie zawsze da się to wyczuć - mam zacząć wyliczać kadry, które zostały zgadnięte w mgnieniu oka, mimo iż wydawały mi się trudne, oraz te, których nie zdołaliście zgadnąć, choć nie sądziłem, że mogą być problemy...

Cytat:Tłumaczysz wtedy, że ten kadr to legenda kinematografii, że w Google go pełno i że w ogóle wstyd nie znać.

A to coś mi chyba umknęło, bo tłumaczeniem z google oparłem się jedynie w przypadku Toxica, gdzie ten kadr faktycznie często się pojawia. Nie przypominam sobie, żebym coś tłumaczył legendą kinematografii. A co do kadrów to jednak staram się je dobierać w miarę reprezentacyjnie w stosunku do tytułu - nie moja wina, że nie oglądaliście Kucharza, złodzieja..., albo, że nikt nie kojarzył laski z Revolveru, która - było nie było - jest jednym z najbardziej pamiętnych fragmentów filmu. Przecież nie będę przeprowadzał ankiet przed. Jasne, że kilka kadrów dałem przegiętych - co ciekawe kilka z nich zostało jednak bez problemu odgadniętych - ale to tylko ułamek całości. Poza tym staram się nie tylko wpisywać w sztywne reguły, ale też i trochę urozmaicić grę, co czasem liczy się z doborem "kontrowersyjnych" kadrów.

Cytat:I potem jest wielkie zdziwko, że żaden gracz nie kojarzy takiej foty.

No właśnie w Twoich AVTAKach nie pamiętam absolutnie żadnego psioczenia

Cytat:Nie potrafisz tego wyczuć przed zapodaniem takiego kadru, ale co gorsza, także wtedy, gdy już jest po wszystkim i są kontrowersje. Ot co.

Oczywiście, że potrafię - czepiam się bowiem ciągłego jęczenia Tylera teraz, a nie bronię każdego kadru z osobna.

Tak czy siak...

FILM
[Obrazek: kadr95.jpg]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
07

Odpowiedz
Władca pierścieni: Drużyna pierścienia

Odpowiedz
fight club
22.04.2011

Odpowiedz
Władca pierścieni: Drużyna pierścienia
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz
Pamiętajcie, łachudry, dzisiaj są łatwe! Nie sprawcie Mefowi zawodu. :smile:

Odpowiedz
08

Odpowiedz
08

Odpowiedz
08

Odpowiedz
Złoty kompas

Odpowiedz
Złoty kompas

Odpowiedz
Władca Pierścieni: Powrót Króla

Odpowiedz
Ciuniek, puść moją nogawkę. :wink:

Odpowiedz
Król Artur :P
22.04.2011

Odpowiedz
Do kompasu się przyznaję, przy władcy to był przypadek :)

Odpowiedz
06

Odpowiedz
Sleepy Hollow

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon