The Dark Knight Rises (2012)
Mefisto napisał(a):Lepiej się po prostu nie da

Skoro się nie da lepiej to można inaczej :)

Cytat:Jest za bardzo fantastyczna, zbyt odrealniona, żeby dawać ją do Gotham XIX wieku.

No ja też bym jej nie dawał do Gotham XIX wieku :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
ojeje, literówka :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Snuffer napisał(a):Na szczęście to tylko Twoja opinia : )

Jakos z tym przeboleje, mnie tam sie w kazdym razie nie podoba, choc aktorsko jej nic nie zarzucam.
[Obrazek: AnneHathawayOscars.jpg]

Chociaz zapewne, gdyby Marion Cotillard nie zaszla w ciaze, to ona bylaby "Catwoman", zwlaszcza, ze Nolan lubi pracowac z ta sama ekpia.

A czy Catwoman jest zbyt fantasyczna do universum Nolana :???: Mr. Freeze, Posion Ivy sa dla mnie bardziej fantastyczne. Zreszta Scarecrow tez sie jawil byc postacia fantastyczna komiskowa, a jak wyszedl w filmie.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):że w universum Nolana niespecjalnie widzę miejsce dla tej postaci. Jest za bardzo fantastyczna, zbyt odrealniona,

WTF?

Wyjaśnij może w jakiż to sposób Catwoman jest bardziej fantastyczna i odrealniona niż sam Batman? Bo naprawdę nie kumam powyższego (chyba że znasz tylko Catwoman filmową, czy to tę od Burtona, czy tę drugą, obie niewiele mają wspólnego z tym kim ta postać jest w komiksach, a przynajmniej kim w nich była 15-20 lat temu bo późniejszych komiksów nie znam i znać nie chcę).

W ogóle nie rozumiem gadania w stylu:
- Bane nie pasuje bo zbyt fantastyczny
- Catwoman nie pasuje bo zbyt fantastyczna

komiksowy Ra's Al Ghul był bardziej fantastyczny niż wszyscy ci przeciwnicy razem wzięci i jakoś się dało to zmienić.

Odpowiedz
Tom przeciez napisal, ze Scarecrow tej jest niby "fantasytyczny", a w filmie jakos wypadl, a nawet bardzo dobrze wypadl.
Ja sie bardzo ciesze z pojawienia Bane'a :smile: Dzieki temu filmowi moze ta postac straci nieszczesna latke jaka otrzymal dzieki filmowi Schumachera :roll:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:Jest za bardzo fantastyczna, zbyt odrealniona, żeby dawać ją do Gotham XIX wieku.

Mefisto, Catwoman nie jest oryginalnie kobietą z mocami kotów. To złodziejka klejnotów (pierwsze wystąpienie w "Batmana"), w obecnej erze traktuje się ją jako femme fatale, dawną ofiarę maltretowania psychicznego i seksualnego. Córka alkoholika, trenowała sztuki walki, kiedy zabiła swojego alfonsa, stała się nieformalnie królową przestępczego świata dziwkarskich slumsów.

Zapomnij o sekretarce lizanej przez koty, mimo że - powtarzam - to była świetna interpretacja, niezgodna z komiksem, lecz na potrzeby świata Burtona okey. Chyba że patrzysz też na tę postać przez pryzmat filmu z Berry. I tutaj znowu - film z Berry nie jest o Selinie Kyle/Kociaku. To jakaś inspirowana pie*doła.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
SonnyCrockett napisał(a):Myślę że w takim kostiumie będzie wyglądać dobrze :P
\

Cycuszek jest konkretny, więc jestem za :D

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Wyjaśnij może w jakiż to sposób Catwoman jest bardziej fantastyczna i odrealniona niż sam Batman?

Po prostu niespecjalnie pasuje mi kobieta w stroju kota grasująca po tym ultranowoczesnym, lśniącym się jak psu jaja Gotham. Batmana jakoś dało się usprawiedliwić i w miarę unowocześnić. Joker malował się dla jaj i niepoznaki. Scarecrow by straszyć swoich pacjentów na "prochach". A Catwoman co niby? Bo że chodzi po dachach, to trochę za mało. Oczywiście mogą z tego wybrnąć, wszystko zależy od pomysłu, ale niespecjalnie mi się to widzi. No chyba, że zupełnie zrezygnują ze stroju kota, ale to już wtedy nie będzie Catwoman.

Odpowiedz
Cytat:Batmana jakoś dało się usprawiedliwić i w miarę unowocześnić.

To i Catwoman się da.

btw, póki co oficjalnie zapowiedziano tylko Selinę Kyle, nie Catwoman. Jeszcze się może okazać, że z kota zostanie tylko łażenie po dachach, a zamiast kocich uszu będzie kominiarka (choć to by wkurzyło sporą część fanów).

Odpowiedz
Czyli, że żadna z tego Catwoman :P

Odpowiedz
Czytam ostatnie posty i dochodzę do wniosku, że Catwoman może być, ale tylko pod warunkiem, że Selina zostanie pokazana przez Nolana w sposób jaki wkurzyłby sporą część fanów Batmana. Dokładnie chodzi o ubiór, mogłoby być tak jak mówi Gieferg. Zamiast pedalskiej maski z kocimi uszami - kominiarka i zwykłe ubranko dopasowane do profesji jakiej by się utrudniła - w tym przypadku chyba była złodziejką klejnotów.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Cytat:Ja sie bardzo ciesze z pojawienia Bane'a :smile: Dzieki temu filmowi moze ta postac straci nieszczesna latke jaka otrzymal dzieki filmowi Schumachera :roll:

Bane pojawił się w któryś filmach Schumachera ?? Nie przypominam sobie jakoś . W którym filmie dokładnie ?
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Proszę o to Bane z nieszczęsnego "Batman & Robin"

[Obrazek: BaneJS.jpg]

Totalne spłycenie tej postaci i zrobienie z niego głupiego bezmózgowca. :???:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
już mi się powoli przypomina xd

Jednak film "Batman i Robin" staram sę wymazać z pamięci xd
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Danus napisał(a):Zamiast pedalskiej maski z kocimi uszami
Ale tę maskę nosi KOBIETA, więc w jaki sposób jest pedalska?

A skoro tak, to ciekawe co masz do powiedzenia o masce Batmana.

Odpowiedz
Cytat:Czyli, że żadna z tego Catwoman :P

To Twoje zdanie, oparte tylko na jednej interpretacji, na szczęście Nolan pewnie jest świadomy, jaki potencjał tkwi w Selinie Kyle. Pierwotnie Catwoman to raczej Kobiecy Kociak wzorowany wizualnie na postaci Holly Golightly ze "Śniadania u Tiffany'ego". Choć bardziej współczesna wersja zapoczątkowana w latach 80. przez Franka Millera w "Batman: Year One" przypomina np. Gail z "Sin City".
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Fan-art z "Nolanized" Catwoman:

[Obrazek: catwoman_new.jpg]

Nie zaszkodziłoby też gdyby w filmie znalazło się trochę parkour w wykonaniu tej postaci.

Odpowiedz
To już bym wolał taką [Obrazek: 3873x.jpg] - bardziej pasuje do opisywanego wyżej wizerunku - strój łączy w sobie cechy ubioru prostytutki i włamywacza. :)
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
Huntress?

Moje pierwsze skojarzenie to elfia uciekinierka z jakiegoś świata fantasy :lol: , zupełnie nie pasuje coś takiego do filmów Nolana (nie mówiąc już o tym że ogólnie niespecjalnie wyszła, brzydka praktycznie męska gęba i jakaś dziwna sylwetka).

Odpowiedz
Bardzo fajny fan-art. Wcale bym się nie obraził, gdyby tak wyglądała w filmie. Strój komandosa, futerał na telefon na ramieniu, pas z liną, scyzoryk :) hmmm
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon