The Dark Knight Rises (2012)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wXw6znXPfy4[/youtube]

Odpowiedz
BezcelowyAlbatros napisał(a):To już bym wolał taką
Okeeeeej, ale to film Nolana, nie Schumachera.

Odpowiedz
Spoko fan-art, ale błagam - bez tych śmiesznych uszu ;)

Odpowiedz
[Obrazek: JacoHerbst_Beauty.jpg]

Tutaj z kolei całkiem spoko strój, jeśli nie liczyć tego co ma na głowie i "kociej głowki" na pasku.

Odpowiedz
EL-Kal napisał(a):To Twoje zdanie, oparte tylko na jednej interpretacji, na szczęście Nolan pewnie jest świadomy, jaki potencjał tkwi w Selinie Kyle

No czyli dostaniemy Selinę Kyle, a nie Kobietę-kot. Mimo wszystko bowiem ta nazwa do czegoś zobowiązuje. Kobieta-kot nie będąca Kobietą-kot to tak, jakby Riddler nie zadawał zagadek, ergo nie ma sensu. Ale zobaczymy co tam Nolan obmyśli.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ale po co na tych wszystkich fan-artach te kocie elementy - uszy itp? Czy wszystko musi być takie dosłowne? Skoro Nolan idzie w realizm, to czy nie mógłby zrobić kobiety-kot, która jest tak zwana ze względu na swoje zdolności zakradania się gdzie chce, a nie dlatego że ma MASKĘ Z KOCIMI USZAMI? Zresztą najlepszy fragment BB to ten, w którym Bruce popierdziela po dachach w kominiarce, a parkour mu niezbyt wychodzi. Takiego Batmana bym chciał zobaczyć, no ale - marzenia.

Odpowiedz
military napisał(a):Takiego Batmana bym chciał zobaczyć, no ale - marzenia.
Tylko że to nie byłby BATman i zdaje się że już to było na forum wałkowane.

Odpowiedz
Dlaczego? Wszystko tak samo - od nazwisk, przez miasto, wydarzenia itp. Tylko:

a) bez debilnych kostiumów (co najwyżej Wayne dostaje przydomek dzięki prasie i dorabia sobie jakieś znaczek na klatę)
b) ..... nie ma "b", kostiumy to jedyna zmiana jakiej bym chciał.

Naprawdę różnica nie byłaby wielka. X-menom kostiumy urealnił Singer, Nolan niby idzie w full-realizm, a sam zauważa że Batman nie może ruszać głową.

Nie mówię że kostium taki jaki jest mi przeszkadza (no, trochę w TDK jednak przeszkadza, ale do BB pasuje), ale bez niego filmy byłyby jeszcze lepsze.

Odpowiedz
W komiksach jest dość powiedzmy logiczne wytłumaczenie stroju Batmana, który nie ma być realistyczny on ma właśnie być odrealniony i wywoływać strach. I powiem ci że gość w takim stroju pojawiający się znikąd robi większe wrażenie niż jakiś facet w kominiarce.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
military napisał(a):Ale po co na tych wszystkich fan-artach te kocie elementy - uszy itp? Czy wszystko musi być takie dosłowne? Skoro Nolan idzie w realizm, to czy nie mógłby zrobić kobiety-kot, która jest tak zwana ze względu na swoje zdolności zakradania się gdzie chce

To chyba bardziej kobieta-mysz albo kobieta-karaluch. Koty to wbrew pozorom straszne pierdoły (te normalne rzecz jasna) i wcale nie zakradają się gdzie chcą... po cichu :D
Realizm swoją drogą, ale nazwa wg mnie do czegoś zobowiązuje. Tak samo jak Twój Batman nie jest już Batmanem tylko zwykłym kolesiem w masce, jest kimkolwiek i jednocześnie jest nikim.

Odpowiedz
SonnyCrockett napisał(a):I powiem ci że gość w takim stroju pojawiający się znikąd robi większe wrażenie niż jakiś facet w kominiarce.
Po ilu razach? Dziesięciu, dwudziestu? Potem to już tylko reakcja "a, to TY!". Straszniejszy jest ktoś, kto wiem, że może mi połamać ręce, albo nawet zabić.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Straszniejszy jest ktoś, kto wiem, że może mi połamać ręce, albo nawet zabić.

Batman może to zrobić :D

Odpowiedz
military napisał(a):Naprawdę różnica nie byłaby wielka. X-menom kostiumy urealnił Singer, Nolan niby idzie w full-realizm, a sam zauważa że Batman nie może ruszać głową.
To co sprawia że X-Meni są X-Menami to ich moce, a nie kostiumy, dlatego te można dowolnie modyfikować. Batman bez kostiumu to nie Batman.

Odpowiedz
Mefiu, no i mówię, że to wystarczy w kwestiach straszenia ludzi, nie trzeba się bawić w pelerynki i kombinezony Power Rangers. Nawet niech z maski nie rezygnuje, skoro ma fiksację na ten temat, ale reszta jest niepraktyczna.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch, peleryna układająca się w skrzydła jest elementem stroju Człowieka-NIETOPERZA. Nie możesz wywalić czegoś, co stanowi o tym że dana postać jest tym, kim jest.

I nie, peleryna nie jest niepraktyczna, bo dzięki niej lata.

W Batman Beyond się jej pozbyli, ale pasowało to do futurystycznej stylistyki.

Odpowiedz
Mogę, bo to nie peleryna czyni Batmana Batmanem, tylko jego bzik na punkcie nietoperzy. Bzik ten nie musi jednak wpływać na jego ocenę przydatności ekwipunku i zamiast dosłownych skrzydeł może lepiej zainwestować w subtelne nawiązania do motywu nietoperza.

A to latanie jest tak realistyczne, jak z Trona 2 remake Trona :)
U Burtona czy w komiksach niech sobie lata. W realistycznym filmie ja bym się nie porywał na takie motywy. Szczerze mówiąc, to tak jak by się chciało Wayne'owi nazwać się w prasie tak by go dalej nazywali. Jakby bandziorom powtarzał "I'm Urkel!", to by w gazetach były nagłówki "Urkel strikes again!"
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Mogę, bo to nie peleryna czyni Batmana Batmanem, tylko jego bzik na punkcie nietoperzy.
Czyli mógłby latać po dachach w przebraniu klauna, wszak to nie kostium czyni go Batmanem, ale strach przed nietoperzami?

Hitch napisał(a):Bzik ten nie musi jednak wpływać na jego ocenę przydatności ekwipunku
Ale peleryna NIE JEST zbędnym bajerem :roll: Odsyłam do tych wszystkich scen, w których robi z niej użytek. Tylko nie każ mi ich wypisywać i tak już jestem na granicy facepalmu : )

Hitch napisał(a):zamiast dosłownych skrzydeł może lepiej zainwestować w subtelne nawiązania do motywu nietoperza
Breloczek przy kluczach? :mrgreen:

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):
Hitch napisał(a):zamiast dosłownych skrzydeł może lepiej zainwestować w subtelne nawiązania do motywu nietoperza
Breloczek przy kluczach?

Umarłem... :D
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Masz rację, oczywiście. JEŚLI mówimy o komiksach, baśniach Burtona i wszystkim, czym nie byłby REALISTYCZNY Batman w moim wykonaniu :)

Swoją drogą, pomijając futurystyczne bajery, minimalizm kostiumu z Batman Beyond bardzo mi się podobał. Wszystko, co było ważne tam było - uszy, symbol i kolorystyka. Wiedziałeś, że to Batman nawet jak nie miał peleryny.
--
Laozi

Odpowiedz
Nie ma czegoś takiego jak realistyczny Batman. Tzn jest - tylko zamiast "Batman" wstaw "zamaskowany mściciel" i wtedy możemy przybić piątkę.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon