desjudi napisał(a):"Czas apokalipsy" 202 minuty
akurat w przypadku "Czasu apokalipsy" wersje rozszerzoną ogląda się dużo gorzej niż trwający 153 minut oryginał.
01-02-2011, 23:41
|
Krótka piłka, czyli mini-recenzje
|
desjudi napisał(a):"Czas apokalipsy" 202 minuty akurat w przypadku "Czasu apokalipsy" wersje rozszerzoną ogląda się dużo gorzej niż trwający 153 minut oryginał. 01-02-2011, 23:41
5 godzinna wersje Das Boot ogladam w 2,5 godziny <ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
02-02-2011, 02:17 soldamn napisał(a):Redux jest nudny jak flaki z olejem.Nie jest, jest pełniejszy:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 02-02-2011, 12:02
dolali oleju ;) Nuda jak byk. JFK oglądałem niedawno i tempo było jak w najlepszych filmach akcji, a Czas... ma prędkość rzeki Ankh po przejściu przed podwójne miasto.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 02-02-2011, 13:34
Och, Karol 2 - oryginału nie widziałem, ale podpisuję się rękami i nogami pod recenzją Adiego. Naprawdę przyjemna komedia romantyczna, a muszę dodać, że alergicznie reaguję na tego typu filmy, zwłaszcza rodzime. Sympatyczne role, oprócz Foremniak, która jest tak sztuczna, że głowa boli, a do tego wygląda staro z twarzy czym niszczy walory estetyczne pozostałej części damskiej obsady. W filmie oprócz scen w/w w recenzji Adiego, znalazła się jeszcze jedna perełka: scena z wieczoru kawalerskiego :D naprawdę bardzo sympatyczny fragment z udziałem tak rzadko spotykanej w polskim kinie marihuany.
Polecam na poprawę humoru bo naprawdę można się pośmiać. 7/10 03-02-2011, 01:00 Arahan napisał(a):naprawdę bardzo sympatyczny fragment z udziałem tak rzadko spotykanej w polskim kinie marihuany. dobre 8) zioło zioło wzmaga 8) 03-02-2011, 15:59
Klopsiki i inne zjawiska pogodowe - bardzo przyjemna animacja z masą śmiesznych gagów i subtelnych odwołań do hołyłódzkich superprodukcji. Fabuła jak to fabuła, dla dziecka musi być prosta i naiwna, lecz o dziwo ogląda się z zaciekawieniem i gdzieś po 15 minutach niesamowicie wciąga.
Daję mocne 8/10 za świetną zabawę i kupę dobrego humoru. Księżniczka i Żaba - klasyczny Disney którego nie sposób nie pokochać od pierwszych minut filmu. Wzruszająca historia o miłości z prostym, ale na czasie morałem. Cała gama pozytywnych postaci i ciekawy zły charakter. Niewątpliwie wielkim plusem animacji są piosenki, każda jedna lepsza od drugiej a muzyka to miód dla uszu. 10/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 03-02-2011, 16:35
Raising Arizona
Kolejna komedia Coenów - drobny złodziejaszek żeni się z policjantką, a że nie mogą mieć dzieci, porywają jedno z pięcioraczków Nate'a Arizony. Ciąg zwariowanych i zabawnych scen, z fantastycznym motywem Łowcy głów (ten pan poniżej). No i to jedyny film z Cagem, po którym nie czuje potrzeby nabicia go na pal - najprawdopodobniej nakręcił go przed przeczytaniem "100 min, którymi wkurwisz ludzi". 8/10
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 04-02-2011, 02:09 wujo444 napisał(a):No i to jedyny film z Cagem, po którym nie czuje potrzeby nabicia go na pal toś mało z nim filmów widział w takim razie
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 04-02-2011, 02:14
Fighter - nie ma osobnego wątku, więc krótko tutaj. świetny film. Bale rzeczywiście zapracował na jakąś dużą nagrodę - zajebiście zagrał. sceny, w których skakał z okna meliny i lądował w kontenerze ze śmieciami - klasyka. ogólnie film o trudnej braterskiej miłości, o tym jak rodzina może być wkurwiająca, ale koniec końców tylko ona ci zostaje, trochę sztampy o determinacji, lecz wszystko fajnie, wiarygodnie podane, w czym paradoksalnie zasługa warsztatu aktorskiego Wahlberga, który ani przez moment nie sprawia wrażenia, jakby grał w Mega Ważnym Filmie O Życiu. po prostu robi chłop swoje, bierze się za bary z przeciwnościami losu jak mężczyzna, by pod koniec dnia wejść do domu z podniesionym czołem. zbliżającą się ceremonie rozdania oskarów mam totalnie w pompie, ale po cichu będę kibicował "Fighterowi", żeby chociaż zgarnął jedno symboliczne wyróżnienie.
8+/10 04-02-2011, 22:33
Weekend - kompletnie nie zgadzam się z recenzją Duxa niestety - tego rzyga nie poleciłbym nawet najgorszemu wrogowi. Jak dla mnie "Weekend" stoi tylko o poziom wyżej od "Ciacha", a to żadne osiągnięcie. Film Pazury to zresztą taka polska podróba "Przekrętu", pełna beznadziejnych dialogów, żenujących postaci i wymęczonych wulgaryzmów. Oglądać się tego nie da, ani na trzeźwo, ani po pijaku. I tylko głupio się czułem, kiedy cała sala wybuchała śmiechem słysząc teksty w stylu "wygrałeś talon na kurwe i balon", bo miałem jednak resztki nadziei, że społeczeństwo, w którym żyję jest choć odrobinę inteligentniejsze.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
05-02-2011, 01:54
Devil - pomysł fajny, ale wykonanie już nie za bardzo. Gra aktorska taka se, zakończenie mdłe, ogólnie cały film jest jakoś dziwnie przefilozofowany (narracja z offu zbędna). Mógł wyjść konkretny horror o działaniu sił nadprzyrodzonych, a tak jest tylko nieźle i to tylko w pojedynczych fragmentach. Trailera nie widziałem, więc twiścik jak dla mnie nieprzewidywalny :)
5/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
05-02-2011, 11:43
Paint Your Wagon - Lee Marvin i Clint Eastwood w musicalu o poszukiwaniu złota, budowie Ameryki i wolności jednostki. Czy może być coś bardziej zajebistego? Nie. 9/10
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
06-02-2011, 02:00
a czy to nie jest przypadkiem ten film, o ktorym Clint chcialby zapomniec?
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
06-02-2011, 02:22 Sana napisał(a):a czy to nie jest przypadkiem ten film, o ktorym Clint chcialby zapomniec? Nie, Clint chciałby zapomnieć o małpie :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 06-02-2011, 02:32 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach | Mierzwiak | 1,244 | 243,078 |
14-04-2026, 18:15 Ostatni post: shamar |
|
| Pętla czasowa czyli motyw dnia świstaka w filmach | Craven | 91 | 23,803 |
07-08-2025, 14:13 Ostatni post: shamar |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,213 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Dłuższa piłka, czyli coś dla kino maniaków od kino maniaków | wika | 3 | 4,447 |
02-12-2013, 19:10 Ostatni post: Bucho |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,744 |
07-08-2011, 20:23 Ostatni post: MauZ |
|
| Starocie filmowe, czyli trochę klasyki | Eorath | 44 | 17,364 |
20-12-2010, 19:03 Ostatni post: szopman |
|
| Krótka piłka, czyli mini-recenzje | military | 6,447 | 722,000 |
11-04-2009, 16:35 Ostatni post: Negrin |
|
| Parada banału, czyli wpływ formy filmu na odbiór fabuły;) | Mental | 167 | 31,197 |
26-03-2008, 09:55 Ostatni post: D'mooN |
|
| [oddzielony] Krótka piłka, czyli mini-recenzje | 0 | 326 |
Mniej niż 1 minutę temu Ostatni post: |
||
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |