Zapytałbym sie raczej, czy film jest naprawdę "nowy, w folii" ;)
08-03-2011, 00:02
|
Sprzedam
|
|
Mam to wydanie i mogę potwierdzić, że posiada polskie napisy.
Zapytałbym sie raczej, czy film jest naprawdę "nowy, w folii" ;) 08-03-2011, 00:02
Mam to wydanie i mogę potwierdzić, że posiada polskie napisy.
Zapytałbym sie raczej, czy film jest naprawdę "nowy, w folii" ;) 08-03-2011, 00:02
Film ma polskie napisy i jest w folii. :)
Dzisiaj o 20:05 trzy Criteriony: W pogoni za Amy ![]() Armageddon ![]() Spartacus
22.04.2011
08-03-2011, 14:30
Film ma polskie napisy i jest w folii. :)
Dzisiaj o 20:05 trzy Criteriony: W pogoni za Amy ![]() Armageddon ![]() Spartacus
22.04.2011
08-03-2011, 14:30
Kubrick kończy się za parę godzin:
http://allegro.pl/stanley-kubrick-10dvd-lsnienie-odyseja-kosmiczna-i1485177541.html
22.04.2011
10-03-2011, 17:33
Kubrick kończy się za parę godzin:
http://allegro.pl/stanley-kubrick-10dvd-lsnienie-odyseja-kosmiczna-i1485177541.html
22.04.2011
10-03-2011, 17:33
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 14-03-2011, 23:05
A może jakaś zagubiona dusza się skusi:P Hehe.
Directed by James "THE KING" Cameron 14-03-2011, 23:43
Danus, życzysz sobie 10 zł za przesłanie zestawu dwóch filmów? Przecież to 6 zł max. Jak ja nie lubię takiego zawyżania cen przesyłki, coby zrekompensować sobie niską cenę przedmiotu.
15-03-2011, 10:34
Military, chcesz kupić to dla Ciebie specjalnie zrobię promocję na pocztę. Jeśli nie pasuje i nie chcesz kupić, nie licytuj- nikt Ciebie nie zmusza.
Gieferg napisał(a):Dolicz kopertę za 85 groszyHaha, gdzie ty takie koperty kupujesz?
Directed by James "THE KING" Cameron 15-03-2011, 11:56
Na poczcie, bo niby gdzie indziej? Są wielkości w sam raz na jeden film, dwa się też da zmieścić, co cię bawi nie mam pojęcia, że drogo? tanio? :neutral: Mi to wisi ile kosztują skoro i tak wliczam w koszty wysyłki.
15-03-2011, 11:59
Danus, ale wiesz że
"Jeżeli sprzedający przed zawarciem umowy wyjaśnił, że jest to koszt dostarczenia przesyłki za pośrednictwem Poczty, a koszty te okazały się mniejsze, to jest zobowiązany do zwrotu nadwyżki na podstawie przepisów o bezpodstawnym wzbogaceniu (art. 405 kodeksu cywilnego i nast.).", right? Podsumowując: chcesz więcej zgarnąć za aukcję - podaj wyższą cenę, a nie cwaniakuj. 15-03-2011, 14:20 Cytat:Jeżeli sprzedający przed zawarciem umowy wyjaśnił, że jest to koszt dostarczenia przesyłki za pośrednictwem Poczty, a koszty te okazały się mniejsze, to jest zobowiązany do zwrotu nadwyżki na podstawie przepisów o bezpodstawnym wzbogaceniu (art. 405 kodeksu cywilnego i nast.).", "bezpodstawne wzbogacenie się" - tylko socjalistyczno-unijny etatysta, cierpiący na martwice mózgu i nadmiar wolnego czasu, mógł wyrzygać z siebie coś tak durnego. W normalnym świecie, który, mam nadzieję, nastanie jeszcze za mojego życia, sprzedający będzie mógł se napisać: "koszty wysyłki 100 zł + 50 zł na kurwy i wódę + 10 zł twarzowego od kupującego", a kupujący będzie miał 3 możliwości: 1. kupić towar za podaną kwotę (jak mawia Al Bundy: "Dajcie mi listę frajerów, a zostanę Sprzedawcą Roku"); 2. olać aukcję; 3. wysłać maila do sprzedającego z informacją, że u niego na poczcie koszty wysyłki to 6 zł (na co sprzedający będzie mógł odpisać: "ale ja zamierzam się na tobie bezpodstawnie wzbogacić, więc u mnie jest 160 zł") 15-03-2011, 20:23
Mentalowe pierdu-pierdu. Kradzież to też bezpodstawne wzbogacenie się. W przypadku wysyłania paczki pocztą masz kwotę określoną przez pocztę - możesz do niej doliczyć koszt koperty itp., ale nie masz prawa podawać kosztu wysyłki większego niż jest w rzeczywistości, bo to nie twoja usługa. To tak jakbyś założył warsztat samochodowy i odebrany samochód odwoził do innego warsztatu, gdzie naprawiają po niższej cenie. Słowem: albo żerujesz na debilach (co jest dozwolone), albo wprowadzasz mnie w błąd - a w takim przypadku mogę domagać się rekompensaty (bo dałem samochód do naprawienia TOBIE, może celowo nie chciałem korzystać z tamtego warsztatu bo uważam że jest do dupy?).
15-03-2011, 21:02 Cytat:Kradzież to też bezpodstawne wzbogacenie się. Kradzież to kradzież. Bezpodstawne wzbogacenie się to socjalistyczny bełkot, który powstał po to, żeby 20 legislatorów i 150 urzędasów miało ciepłą posadkę. Cytat:nie masz prawa podawać kosztu wysyłki większego niż jest w rzeczywistości, bo to nie twoja usługa. Ale to nie ma nic do rzeczy, czyja jest usługa ani czyja jest koperta (w końcu za kopertę tez mogę zażądać miliona złotych, choć ona sama kosztowała mnie 5). W normalnym świecie jakiś idiota może podać koszt wysyłki rzędu 1000 zł i jak jesteś debilem, to tyle zapłacisz :) Cytat:albo wprowadzasz mnie w błąd Ale jakim cudem wprowadziłem cię w błąd, skoro napisałem, że koszty wysyłki to 1000 zł? Wprowadzenie w błąd (niedotrzymanie warunków umowy) byłoby wtedy, gdybym zawarł z tobą umowę opiewającą na 10 zł, a potem żądał tysiaka pod groźba niewysłania wylicytowanej paczki. 15-03-2011, 21:12 Mental napisał(a):Ale jakim cudem wprowadziłem cię w błąd, skoro napisałem, że koszty wysyłki to 1000 zł? Czy to ty dostarczasz przesyłkę? Nie. Robi to poczta, kurier, whatever. Mają ustalone ceny. Jeśli podajesz zawyżoną kwotę, wprowadzasz mnie w błąd. Jeśli robisz to, nie informując mnie o rozkładzie cen (5 zł za usługę pocztową, 5 zł za to, że ruszę dupę na pocztę), tylko wszystko zawierasz w "koszcie wysyłki", sugerując że to opłata pocztowa, zwyczajnie mnie oszukujesz, licząc że nie zauważę zawyżonego kosztu. Cokolwiek powiesz, nie zaczarujesz rzeczywistości. No chyba że za przekazanie paczki kurierowi, bez złych intencji życzysz sobie dodatkowe ileśtam zł - wtedy jesteś oficjalnie debilem (tym z rodzaju ludzi, co to za machanie łopatą chcieliby 200 zł za godzinę) i nie mamy o czym rozmawiać. 15-03-2011, 21:25 Cytat:Jeśli robisz to, nie informując mnie o rozkładzie cen (5 zł za usługę pocztową, 5 zł za to, że ruszę dupę na pocztę), tylko wszystko zawierasz w "koszcie wysyłki" i sugerując że to opłata pocztowa, zwyczajnie mnie oszukujesz, licząc że nie zauważę zawyżonego kosztu. No jak nie zauważysz, to jesteś debilem - krótka piłka. Cytat:No chyba że za przekazanie paczki kurierowi, bez złych intencji życzysz sobie dodatkowe ileśtam zł No właśnie może tyle chcę. Za przekazanie kurierowi paczki chcę 194 złote. Rozumiem, że jak umieszczę na aukcji taki zapis: "koszty wysyłki 6 zł, przekazanie paczki kurierowi 194 złote", to wtedy nagle nie ma oszukaństwa, military został poinformowany? :) A jak napiszę: "kurier 6 zł, 194 złote na kurwy i whisky" to też będzie ok? Nie będziesz mnie ścigał z paragrafu 1091, ustęp 788 "O bezpodstawnym wzbogaceniu się"? ;) 15-03-2011, 21:31 Mental napisał(a):Rozumiem, że jak umieszczę na aukcji taki zapis: "koszty wysyłki 6 zł, przekazanie paczki kurierowi 194 złote", to wtedy nagle nie ma oszukaństwa, military został poinformowany? Tak. Mental napisał(a):No jak nie zauważysz, to jesteś debilem - krótka piłka. Nie dopuszczasz możliwości przeoczenia czegoś itp? A jeśli dam ci kartkę do podpisania, bo chcę mieć autograf najbardziej zajebistego forumowicza, a po fakcie odsłonię zakrywany zapis, że właśnie zgodziłeś się żebym nasikał ci na twarz - to też będzie spoko z twojego punktu widzenia? Bo według twojej logiki wszystko jest ok. Tak w ogóle to wychodzi z ciebie takie polactwo, że rzygać się chce. Kombinowanie jest ok, jak kolo nie zauważy to znaczy że mu się należało, debil jeden. 15-03-2011, 21:37 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Sprzedam filmy z Godzillą na DVD i VHS | R540 | 0 | 2,690 |
25-10-2012, 13:22 Ostatni post: R540 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |