Tron: Legacy
paj napisał(a):No, to w takim razie bezcelowe jest nabywanie owego DVD. Słabe filmy ogląda się za darmo lub za 5 złotych.
Kupować to ja mogę klasyczne dzieła sci-fi np. Blade Runner.

Ten film kosztował kilkadziesiat milionów dolarów. Zal Ci wydać 30 PLN na niego ?

Kup sobie Soundtrack i nie pier...ol. ( takie cos też istnieje , wierz mi )
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
shamar napisał(a):Ten film kosztował kilkadziesiat milionów dolarów. Zal Ci wydać 30 PLN na niego ?

Kup sobie Soundtrack i nie pier...ol. ( takie cos też istnieje , wierz mi )

Tak, żal mi. Przecież ja nie mam tych milionów i g... mnie obchodzi ile kosztował skoro jest przeciętny. A soundtrack chyba rzeczywiście sobie kupię. Bez książeczki.

Odpowiedz
Bez ksiązeczki jest chyba tylko wersja podstawowa.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A co to znaczy podstawowa? Mnie i tak interesuje właściwie sama muzyka więc chyba przeżyję.

Odpowiedz
To znaczy , że ta płyta wyszla chyba w 5 wersjach. 2 dostepne w Polsce to

- zwykła ( 1 CD )
- rozszerzona ( 2 CD - chyba 6 dodatkowych kawalków )

poza tym wyszly wersje exclusiwe dla Amazona i jakichs tam innych sklepów gdzie są dodatkowe bonusowe utwory

CD 1:

1. Overture
2. The Grid
3. The Son Of Flynn
4. Recognizer
5. Armory
6. Arena -
7. Rinzler -
8. The Game Has Changed
9. Outlands
10. Adagio For Tron
11. Nocturne
12. End Of Line
13. Derezzed
14. Fall -
15. Solar Sailer
16. Rectifier
17. Disc Wars
18. C.L.U.
19. Arrival
20. Flynn Lives
21. Tron Legacy (End Titles)
22. Finale -

CD 2:

1. Encom Part i
2. Encom Part II
3. Round One
4. Castor
5. Reflections
6. TRON: Legacy Enhancement - Various Artists/Daft Punk 10:34

iTunes Bonus Tracks
23. Father and Son
24. Outlands, Part II

Amazon Bonus Track
23. Sea of Simulation

OVI (Nokia) Bonus Track:
23. Sunrise Prelude

Poza tym istnieje sporo utwórów w obiegu bootlegowym, które nie znalazly sie na oficjalnych wersjach płyty. Jasniej ?

Najpelniejsza póloficjalna - półbootlegowa wersja tej płyty ( chyba ze wszsytkimi utworami ) ma ponad 40 utworów :razz:

Odpowiedz
Jest jeszcze płyta ze zremiksowanymi utworami przez innych twórców, .m.in. Oakenfolda.

[Obrazek: p_111.jpg]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
I pare płyt z remixami ale nieoficjalnymi. Ale skupiam się tylko na oryginałach DF , nie na remixach. Zresztą w zwiastunach "Tron Evolution" też lecą kawalki DF w remixach.

Odpowiedz
Dzięki za wielce wyczerpującą informację. Jaśniej już nie trzeba. Remiksy mnie nie interesują więc wersja podstawowa dla mnie wydaje się być najlepszym wyborem.

Odpowiedz
Wszystkie remixy (jak zwykle) są już na you tube, niektóre spokojnie dorównują oryginałom, inne uważam za nietrafione, ale inicjatywa fajna i warto przesłuchać.

Odpowiedz
Krótko. Słaby film.
Nie sprawdza się nawet jako czysta rozrywka z zajebistymi efektami. Kilka rzeczy mocno kuleją, a mianowicie:
- w całej tej historii nie ma za grosz emocji, cały film od pierwszej do ostatniej minuty jest bez jajeczny. Brak jakiejkolwiek sceny która zapadałaby w pamięć
- warstwa wizualna, teraz już wiem dlaczego ten film nie został nawet nominowany za efekty. Nie zauważyłem nic co by przykuwało uwagę, nic nie powodowało opadu szczęki, ot efekty na poziomie z zastrzeżeniem, że dupy nie urywa. Niestety CLU to największa wada. Wygląda beznadziejnie
I to chyba tyle. Aktorstwo dawało radę, zdjęcia mocno średnie, zresztą jak cały ten film. Jedyny wielki plus to muzyka.
3/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Danus napisał(a):zdjęcia mocno średnie
:shock:

Oglądałeś z zamkniętymi oczami czy co?

Odpowiedz
Nie było żadnego kadru który by mnie zachwycił, ba nawet żadnego który by mi się spodobał. Taka zwykła podręcznikowa robota.

Odpowiedz
Jeśli to jest zwykła, podręcznikowa robota, to nie wiem co rozumiesz przez dobre zdjęcia i świetne kadry.

Odpowiedz
A przypomnij mi jakie sceny były świetnie sfilmowane, bo szczerze mówiąc, ja nie pamiętam. Podaj przykład:P
Mierzwiak napisał(a):dobre zdjęcia i świetne kadry.
Już na przykład Bitwa ma lepsze zdjęcia.

Odpowiedz
Danus, nawet ubieranie młodego Flynna Ci się nie podobało? I motyw z synchronizacją stukotu obcasów do muzyki?
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Nie, gdyż to chyba nie moje klimaty. Nie potrafiłem w tym filmie chociaż na minutę wczuć się w klimat. Nudne było to dla mnie i przebajerzone. Zupełnie do mnie nie trafia taka konwencja.

Odpowiedz
Danus napisał(a):A przypomnij mi jakie sceny były świetnie sfilmowane, bo szczerze mówiąc, ja nie pamiętam
Cały film jest świetnie sfilmowany. Co jak co, ale akurat warstwa audio-wideo to najmocniejsze punkty TL. Z samego trailera mogę zrobić co najmniej kilkanaście screenów, które zajebiście prezentowałyby się oprawione na ścianie.

Danus napisał(a):Już na przykład Bitwa ma lepsze zdjęcia
Zero związku z tematem, nie mam zielonego pojęcia po co wyskakujesz nagle z tym filmem.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Co jak co, ale akurat warstwa audio-wideo to najmocniejsze punkty TL
Być może i jest, ale mi dupy nie urwał.
Cytat:Z samego trailera mogę zrobić co najmniej kilkanaście screenów, które zajebiście prezentowałyby się oprawione na ścianie.
A widzisz ja mam odwrotnie, nie chciałbym kadrów TL oprawionych na ścianie:P
Cytat:Zero związku z tematem, nie mam zielonego pojęcia po co wyskakujesz nagle z tym filmem.
Jak zero związku z tematem. Prosiłeś o przykład dobrych zdjęć i świetnych kadrów- podałem.
Chyba że chodzi Ci o film obracający się w podobnej konwencji co Tron.

Odpowiedz
Danus napisał(a):Prosiłeś o przykład dobrych zdjęć i świetnych kadrów- podałem
Operatorska popłuczyna bo Black Hawk Down to akurat słaby przykład dobrych zdjęć (nie mówię, że są złe, po prostu widzieliśmy to już wcześniej w lepszym wydaniu). Kadry? Powodzenia w robieniu stopklatek z filmu w którym operator ma padaczkę <ok>

Danus napisał(a):ja mam odwrotnie, nie chciałbym kadrów TL oprawionych na ścianie
[Obrazek: zz43183dc4.jpg]

Na twoim miejscu bym się nie przyznawał :wink:

Odpowiedz
Cytat:Na twoim miejscu bym się nie przyznawał :wink:
Ok, tu mnie masz. Jest jeden kadr który być może bym oprawił:P
Mierzwiak napisał(a):Kadry? Powodzenia w robieniu stopklatek z filmu w którym operator ma padaczkę <ok>
Powiedziałbym, że pier...lisz, ale po co? :razz:
Wszelkie dalekie ujęcia w Bitwie są świetne(zniszczone miasto głównie, statki na tle słońca-trailer, sceny walk kręcone z dalszej perspektywy)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości