CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,185
Liczba wątków: 29
paj napisał(a):No, to w takim razie bezcelowe jest nabywanie owego DVD. Słabe filmy ogląda się za darmo lub za 5 złotych.
Kupować to ja mogę klasyczne dzieła sci-fi np. Blade Runner.
Ten film kosztował kilkadziesiat milionów dolarów. Zal Ci wydać 30 PLN na niego ?
Kup sobie Soundtrack i nie pier...ol. ( takie cos też istnieje , wierz mi )
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
24-03-2011, 00:59
Nowy
Liczba postów: 669
Liczba wątków: 0
shamar napisał(a):Ten film kosztował kilkadziesiat milionów dolarów. Zal Ci wydać 30 PLN na niego ?
Kup sobie Soundtrack i nie pier...ol. ( takie cos też istnieje , wierz mi )
Tak, żal mi. Przecież ja nie mam tych milionów i g... mnie obchodzi ile kosztował skoro jest przeciętny. A soundtrack chyba rzeczywiście sobie kupię. Bez książeczki.
24-03-2011, 12:58
CGI Paul Walker
Bez ksiązeczki jest chyba tylko wersja podstawowa.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
24-03-2011, 14:06
Nowy
A co to znaczy podstawowa? Mnie i tak interesuje właściwie sama muzyka więc chyba przeżyję.
24-03-2011, 14:48
CGI Paul Walker
To znaczy , że ta płyta wyszla chyba w 5 wersjach. 2 dostepne w Polsce to
- zwykła ( 1 CD )
- rozszerzona ( 2 CD - chyba 6 dodatkowych kawalków )
poza tym wyszly wersje exclusiwe dla Amazona i jakichs tam innych sklepów gdzie są dodatkowe bonusowe utwory
CD 1:
1. Overture
2. The Grid
3. The Son Of Flynn
4. Recognizer
5. Armory
6. Arena -
7. Rinzler -
8. The Game Has Changed
9. Outlands
10. Adagio For Tron
11. Nocturne
12. End Of Line
13. Derezzed
14. Fall -
15. Solar Sailer
16. Rectifier
17. Disc Wars
18. C.L.U.
19. Arrival
20. Flynn Lives
21. Tron Legacy (End Titles)
22. Finale -
CD 2:
1. Encom Part i
2. Encom Part II
3. Round One
4. Castor
5. Reflections
6. TRON: Legacy Enhancement - Various Artists/Daft Punk 10:34
iTunes Bonus Tracks
23. Father and Son
24. Outlands, Part II
Amazon Bonus Track
23. Sea of Simulation
OVI (Nokia) Bonus Track:
23. Sunrise Prelude
Poza tym istnieje sporo utwórów w obiegu bootlegowym, które nie znalazly sie na oficjalnych wersjach płyty. Jasniej ?
Najpelniejsza póloficjalna - półbootlegowa wersja tej płyty ( chyba ze wszsytkimi utworami ) ma ponad 40 utworów :razz:
24-03-2011, 23:20
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,115
Liczba wątków: 67
Jest jeszcze płyta ze zremiksowanymi utworami przez innych twórców, .m.in. Oakenfolda.
25-03-2011, 01:51
CGI Paul Walker
I pare płyt z remixami ale nieoficjalnymi. Ale skupiam się tylko na oryginałach DF , nie na remixach. Zresztą w zwiastunach "Tron Evolution" też lecą kawalki DF w remixach.
25-03-2011, 11:50
Nowy
Dzięki za wielce wyczerpującą informację. Jaśniej już nie trzeba. Remiksy mnie nie interesują więc wersja podstawowa dla mnie wydaje się być najlepszym wyborem.
25-03-2011, 11:57
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Wszystkie remixy (jak zwykle) są już na you tube, niektóre spokojnie dorównują oryginałom, inne uważam za nietrafione, ale inicjatywa fajna i warto przesłuchać.
25-03-2011, 18:11
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,114
Liczba wątków: 57
Krótko. Słaby film.
Nie sprawdza się nawet jako czysta rozrywka z zajebistymi efektami. Kilka rzeczy mocno kuleją, a mianowicie:
- w całej tej historii nie ma za grosz emocji, cały film od pierwszej do ostatniej minuty jest bez jajeczny. Brak jakiejkolwiek sceny która zapadałaby w pamięć
- warstwa wizualna, teraz już wiem dlaczego ten film nie został nawet nominowany za efekty. Nie zauważyłem nic co by przykuwało uwagę, nic nie powodowało opadu szczęki, ot efekty na poziomie z zastrzeżeniem, że dupy nie urywa. Niestety CLU to największa wada. Wygląda beznadziejnie
I to chyba tyle. Aktorstwo dawało radę, zdjęcia mocno średnie, zresztą jak cały ten film. Jedyny wielki plus to muzyka.
3/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
27-03-2011, 01:18
Banned
Danus napisał(a):zdjęcia mocno średnie
:shock:
Oglądałeś z zamkniętymi oczami czy co?
27-03-2011, 14:57
TermiGifiernator
Nie było żadnego kadru który by mnie zachwycił, ba nawet żadnego który by mi się spodobał. Taka zwykła podręcznikowa robota.
27-03-2011, 17:46
Banned
Jeśli to jest zwykła, podręcznikowa robota, to nie wiem co rozumiesz przez dobre zdjęcia i świetne kadry.
27-03-2011, 17:47
TermiGifiernator
A przypomnij mi jakie sceny były świetnie sfilmowane, bo szczerze mówiąc, ja nie pamiętam. Podaj przykład:P
Mierzwiak napisał(a):dobre zdjęcia i świetne kadry.
Już na przykład Bitwa ma lepsze zdjęcia.
27-03-2011, 17:51
Stały bywalec
Liczba postów: 3,408
Liczba wątków: 23
Danus, nawet ubieranie młodego Flynna Ci się nie podobało? I motyw z synchronizacją stukotu obcasów do muzyki?
Why are you firing wallnuts at me?
27-03-2011, 17:54
TermiGifiernator
Nie, gdyż to chyba nie moje klimaty. Nie potrafiłem w tym filmie chociaż na minutę wczuć się w klimat. Nudne było to dla mnie i przebajerzone. Zupełnie do mnie nie trafia taka konwencja.
27-03-2011, 17:59
Banned
Danus napisał(a):A przypomnij mi jakie sceny były świetnie sfilmowane, bo szczerze mówiąc, ja nie pamiętam
Cały film jest świetnie sfilmowany. Co jak co, ale akurat warstwa audio-wideo to najmocniejsze punkty TL. Z samego trailera mogę zrobić co najmniej kilkanaście screenów, które zajebiście prezentowałyby się oprawione na ścianie.
Danus napisał(a):Już na przykład Bitwa ma lepsze zdjęcia
Zero związku z tematem, nie mam zielonego pojęcia po co wyskakujesz nagle z tym filmem.
27-03-2011, 18:02
TermiGifiernator
Mierzwiak napisał(a):Co jak co, ale akurat warstwa audio-wideo to najmocniejsze punkty TL
Być może i jest, ale mi dupy nie urwał.
Cytat:Z samego trailera mogę zrobić co najmniej kilkanaście screenów, które zajebiście prezentowałyby się oprawione na ścianie.
A widzisz ja mam odwrotnie, nie chciałbym kadrów TL oprawionych na ścianie:P
Cytat:Zero związku z tematem, nie mam zielonego pojęcia po co wyskakujesz nagle z tym filmem.
Jak zero związku z tematem. Prosiłeś o przykład dobrych zdjęć i świetnych kadrów- podałem.
Chyba że chodzi Ci o film obracający się w podobnej konwencji co Tron.
27-03-2011, 18:08
Banned
Danus napisał(a):Prosiłeś o przykład dobrych zdjęć i świetnych kadrów- podałem
Operatorska popłuczyna bo Black Hawk Down to akurat słaby przykład dobrych zdjęć (nie mówię, że są złe, po prostu widzieliśmy to już wcześniej w lepszym wydaniu). Kadry? Powodzenia w robieniu stopklatek z filmu w którym operator ma padaczkę <ok>
Danus napisał(a):ja mam odwrotnie, nie chciałbym kadrów TL oprawionych na ścianie
Na twoim miejscu bym się nie przyznawał :wink:
27-03-2011, 18:11
TermiGifiernator
Cytat:Na twoim miejscu bym się nie przyznawał :wink:
Ok, tu mnie masz. Jest jeden kadr który być może bym oprawił:P
Mierzwiak napisał(a):Kadry? Powodzenia w robieniu stopklatek z filmu w którym operator ma padaczkę <ok>
Powiedziałbym, że pier...lisz, ale po co? :razz:
Wszelkie dalekie ujęcia w Bitwie są świetne(zniszczone miasto głównie, statki na tle słońca-trailer, sceny walk kręcone z dalszej perspektywy)
27-03-2011, 18:16
|