Captain Skullet
Liczba postów: 20,317
Liczba wątków: 128
Ponoć ta piosenka Linkin Park będzie w filmie. Od lat zawsze byłem zajadłym haterem LP, na ich koncercie w 2007 zasypiałem z nudów, ale ten kawałek jakoś mi w ogóle nie przeszkadza - nie ma tu na szczęście śmierdzącego hip hopu/rapu.
19-04-2011, 00:02
Nowy
Liczba postów: 87
Liczba wątków: 0
O ile wcześniejsze What i Have Done i New Divide były nawet fajne i (przede wszystkim) pasowały do klimatu tych filmów tak ta w ogóle mi się nie podoba. Za spokojna, nie ma tej mocy jaką miały poprzednie. Taka... za normalna? Pseudo - rock już bardziej pasował do filmów o wielkich robotach. To to brzmi jak jakaś kolęda bardziej :smile: .
19-04-2011, 07:48
Stały bywalec
Liczba postów: 13,338
Liczba wątków: 77
Zero pałera, to już New Divide było znacznie lepsze. No ale to jeszcze nie powód aby jechać po filmie :grin:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
19-04-2011, 10:05
Nowy
Liczba postów: 161
M. Bay pokazał ostatnio 20 minut filmu, różne skończone już sceny, również te w 3D i opinie są takie, że nie jest źle, a właściwie jest całkiem niesamowicie. Sceny akcji zapierają dech, skydiving w 3D podobnież wbija w fotel a ucieczka po miażdżonym przez robota wieżowcu dorównuje popisom Nolana z Incepcji. Roboty da się od siebie odróżnić a zastępczyni Megan Fox nie wygląda na dumb blonde.
Wiadomo, taki materiał pokazuje się raczej entuzjastom, których zadaniem jest zrobienie pozytywnego szumu i hype'u ale sam chciałbym, żeby ostatnia część dorównała chociaż jedynce. Jeżeli wierzyć M. Bayowi to prawie każdy dzień z ostatnich dwóch lat spędził z trójką, żeby ostatnia odsłona serii wróciła z tarczą albo przynajmniej na tarczy. Się zobaczy.
19-04-2011, 10:32
Captain Skullet
Cytat:to już New Divide było znacznie lepsze
New Divide było tak bardzo lepsze że go w ogóle nie pamiętam :P What I've Done jeszcze ujdzie.
19-04-2011, 10:39
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Snappik napisał(a):Zero pałera
LP już dawno straciło pałer, o ile w ogóle kiedyś go miało, ale o ile ich starsze kawałki były w miarę przyjemne, najnowszej twórczości Parku słuchać nie mogę.
Ta nowa pioseneczka idealnie wpisuje się w "klimat" serii, podejrzewam że pojawi się pod koniec filmu, ale wyobrażam ją sobie jako podkład do kiczowatych, sraczkowato kolorowych zdjęć typowych dla Baya i pasuje mi tam idealnie, także cel osiągnięty.
kormaciek napisał(a):M. Bay pokazał ostatnio 20 minut filmu, różne skończone już sceny, również te w 3D i opinie są takie, że nie jest źle, a właściwie jest całkiem niesamowicie.
Pewnie pokazał wyłącznie sceny akcji, więc nic dziwnego, że opinie są pozytywne, tym bardziej, że 3D zmusiło go do odejścia z kamerą (czy to prawdziwą czy wirtualną) dalej i robienia cięć nieco rzadziej, także w końcu coś tam pewnie widać i akcje są spektakularne.
19-04-2011, 15:28
Captain Skullet
Cytat:ale o ile ich starsze kawałki były w miarę przyjemne, najnowszej twórczości Parku słuchać nie mogę
Ja wprost przeciwnie. Ich starszej twórczości nie znosiłem i nie mogłem słuchać (i dalej nie mogę), a nowa albo jest mi obojętna, albo nawet wpada w ucho (inna sprawa że drugim wypada i nie jestem w stanie wymienić choćby jednego ich kawałka z tytułu). Krótko mówiąc - nowy LP mi nie przeszkadza i nie budzi negatywnych emocji jak stary.
19-04-2011, 17:22
Nowy
Liczba postów: 161
Tak, były to głównie sceny akcji niezdradzające fabuły.
20-04-2011, 10:08
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Bombel pozazdrościł Optimusowi banerka:
Widzę po ostatnich dwóch plakatach identyczny kierunek kampanii plakatowej jak przy ROTF. Szkoda, że to jednak kiedyś było i zaczyna robić się nudne.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
21-04-2011, 22:45
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
A ja tam akurat lubię Linkin Park, mam nawet parę płyt, w tym i tę najnowszą skąd pochodzi ten kawałek. Niezły utwór, ale brakuje mi w nim powera, jaki miał "New Divide", który jest moim ulubionym kawałkiem tego zespołu. "What I've Done" też jest niezłe i oba te kawałki świetnie pasowały jako chociażby napisy końcowe. Ale "Iridescent" zupełnie mi nie na psuje do tego filmu, chyba, że rzeczywiście będzie on taki mroczny, poważny i będzie się koncentrował na uczuciach Sama do jego nowej lasi. :wink:
22-04-2011, 00:08
Nowy
Liczba postów: 87
W tych bannerach (z Optimusem i BB) jedna rzecz mi się podoba. Zniszczone miasto w tle. I do tego te statki (czy co to tam jest). Bardzo klimatyczne, szkoda jednak, że na stołku reżyserskim siedzi Bay i ten klimat pozostanie już tylko na obrazkach :mrgreen: .
22-04-2011, 09:42
Captain Skullet
Danus napisał(a):Bombel pozazdrościł Optimusowi banerka:
Shocky również:
http://1.fwcdn.pl/an/867323/22130.$.jpg
22-04-2011, 16:29
TermiGifiernator
Shocky wygląda znakomicie.
22-04-2011, 16:40
Captain Skullet
Wygląda świetnie, ale potrzebuje jeszcze swojego komiksowego charakteru (evil Mr.Spock) i więcej niż 5 minut czasu ekranowego, bo inaczej będzie powtórka z Fallena... Jak dla mnie to wprowadzają go i tak o jeden film za późno (i pewnie Sentinel Prime odstrzeli mu łeb podczas gdy Opik skopie dupsko Megsa o ile oczywiście wcześniej nie rozwalą obu villainów nieustraszeni amerykańscy żołnierze).
Najchętniej zobaczyłbym motyw z komiksu gdzie Shocky przybył, stwierdził że z Megsa jest dupa a nie dowódca, przejął dowodzenie, a kiedy Megs mu podskoczył zebrał tęgie baty.
22-04-2011, 16:43
TermiGifiernator
Cytat:co to za motherfucker?
Shockwave.
Phil napisał(a):Ej, trzecie TFy są kręcone kamerami Camerona, tak?
Tak.
22-04-2011, 16:48
TermiGifiernator
22-04-2011, 16:59
Captain Skullet
Shockwave to zła wersja mr.Spocka, przynajmniej w komiksach, bo w kreskówce to był gostek, który siedział sobie na Cybertronie i meldował Megatronowi o sytuacji, w skrócie jego rola wyglądała tak:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R-ItfWY3xMQ[/youtube]
:mrgreen:
W komiksach pojawił się na placu boju w momencie gdy Decepticony zbierały baty, przejął dowodzenie i doprowadził do sytuacji w której wszystkie autoboty z wyjątkiem Ratcheta zostały obezwładnione. Zazwyczaj pojawiał się w roli jednego z dowódców Decepticonów, a jeśli akurat nim nie był to knuł plany mające mu umożliwić odzyskać tę posadę, choć z drugiej strony, w sytuacji gdy mu wykazano że logika nakazywałaby żeby ustąpił ze stanowiska to tak zrobił. Ogólnie jedna z najciekawszych postaci w marvelowskiej komiksowej serii G1.
Cytat:oglądałem TF2, ale za cholerę nie powiedziałbym kim tam był Fallen
Podobno głównym czarnym charakterem :P
22-04-2011, 17:08
TermiGifiernator
Screen z trailera, który ukarze się za trzy dni- Shockwave:
26-04-2011, 01:03
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944