Krótka piłka, czyli mini-recenzje
Mefisto napisał(a):A co ma do tego ostatni rok?
A to, że jednak kłamiesz twierdząc, że się spuszczam nad TFami.
Mefisto napisał(a):Uwielbiasz ten film
Udowodnij, że tak jest teraz.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Udowodnij, że Ci się nie podoba :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja napisałem napisał(a):Gieferg, jak tak z Tobą dyskutuje na temat Transformers to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu jak bardzo dwójka jest srakowatym filmem.

Ja napisałem napisał(a):Kurde chyba przechodzę na ciemną stronę mocy. Ostatnio zapuściłem sobie T:ROTF na BD i niestety już się tego nie da oglądać. Przejrzałem co fajniejsze sceny akcji i tyle. Już raczej nigdy nie obejrzę filmu w całości. Jako zlepek scen akcji które można obejrzeć dla efektów sprawdza się doskonale. Kurde co się ze mną dzieje.:P
Pierwsza część Transformers jest jednak dużo lepszym filmem. Aż boję się o część trzecią.
Mimo wszystko dalej uważam że efekty wymiatają i to najpoważniejszy IMO konkurent w oscarach dla Avatara.
Michasiu Wyspo, skończ wreszcie kręcić filmy! :razz:
A masz:)

Odpowiedz
No dobra, wiszę Ci browca w takim razie :) Choć węszę tu jakąś propagandę i tyle :P

Odpowiedz
Wstrzymaj się z tym browarem. Danka wyznał tylko, że nie lubi TF2. Jedynkę dalej kocha :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Najwyżej dostanie pustą butelkę :)

Odpowiedz
Hitch, co do jedynki:
Ja napisałem na temat jedynki napisał(a):Ostatnio obejrzałem sobie po raz kolejny ten "lubiany" :P przez wszystkich film i dalej się świetnie bawiłem, ale już nie uważam tego filmu za tak zajebistego jak kiedyś, nie dałbym mu już 10/10. Jest to dalej jeden z moich ulubionych filmów, mimo głupot, głupot i jeszcze raz głupot prawie w co drugiej scenie. Ale ludzie, transformujący się Bonecrusher, a potem jego rajd na Optimusa to coś czego się nie zapomina, a scena za każdym razem zapiera dech w piersiach. Nie mówię już o końcowej rozwałce. Niezwykle głupi film ,ale tak widowiskowy, z takimi efektami dzięki którym nie zważam na głupoty, po prostu oglądam :twisted:
Tak więc ty też Hitch wisisz mi piwo:)

Odpowiedz
Danus, prędzej prawdziwy Elvis zagra kolejny koncert niż uda ci się wysępić ode mnie browara :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Danus napisał(a):Jest to dalej jeden z moich ulubionych filmów

OWNED! No beer, mate! :P

Odpowiedz
No, ale napisałeś tylko ile byś nie dał:) 9,9/10 to dalej uwielbienie:P

Ciekawe, kiedy "przestanie" Ci się podobać BLA.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):No beer, mate!
Dawaj piwo udowodniłem Ci, ze nie spuszczam się nad Tfami, to że jedynka to mój ulubiony film to różnica i to wielka.

patyczak napisał(a):Ciekawe, kiedy "przestanie" Ci się podobać BLA.
Nigdy!!

Odpowiedz
Danus napisał(a):Dawaj piwo udowodniłem Ci, ze nie spuszczam się nad Tfami, to że jedynka to mój ulubiony film to różnica i to wielka.

Nie dla mnie - moim sednem był fakt, że jedziesz po takim filmie jak UC (który żadnym arcydziełem nie jest, ale i bez przesady z tym szambem), a sam radośnie zasiadasz przy naparzających się robotach, które są bardziej durne i zdziecinniałe od Ucznia. Jest to Twój ulubiony film? Jest. Mission: accomplished.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):bez przesady z tym szambem
Właśnie napisałem, ze tego filmu tak nazywać nie chcę bo to byłoby niesprawiedliwe. Film jest ok, ale dla dzieci, widać, ze był skrojony pod młodszą publikę. I jako taki film dla dzieci się sprawdza znakomicie, aczkolwiek ja wynudziłem się strasznie i ledwo wytrzymałem do końca filmu.

Odpowiedz
Muszę stanąć w obronie Danusa - bo myślę, że go rozumiem. Po prostu czasami jest tak, że jakiś film nam nie podejdzie i już. Ja mam tak na przykład z Wall-E. Gdy wszyscy się nim zachwycali, rozpływali jakie to to jest fajne, super, cool i inne miłe przymiotniki, to ja się na tym filmie zwyczajnie nudziłam. I z ręką na sercu mogę napisać, że więcej zabawy miałam podczas seansu I części TF niż gdy oglądałam przynudzające przygody małego robota. Choć z drugiej strony zdaję sobie sprawę z tego, że Wall-E jest filmem lepszym i nawet ma w sobie przesłanie - czego nie można powiedzieć o TF. Być może to rzecz gustu a o gustach się nie dyskutuje. ;)

Odpowiedz
Czyli "te lepsze" filmy wskazujesz bazując na tym, co mówią inni, a nie na podstawie tego, co Tobie się bardziej podobało?
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Monika napisał(a):Muszę stanąć w obronie Danusa - bo myślę, że go rozumiem. Po prostu czasami jest tak, że jakiś film nam nie podejdzie i już.

Ale to inna sprawa mówić, że coś nam się nie podoba, a inna twierdzić, że z tego to a tego się już wyrosło i już mnie takie rzeczy nie bawią, a potem radośnie zasiadać po raz n-ty do innego tytułu, który charakteryzuje się dokladnie tymi samymi cechami, jak ten, z którego już się ponoć wyrosło :)

Odpowiedz
Wawrzyniec napisał(a):Czyli "te lepsze" filmy wskazujesz bazując na tym, co mówią inni, a nie na podstawie tego, co Tobie się bardziej podobało?

Nie... zdaję sobie doskonale sprawę o wyższości Wall-E nad TF bez recenzentów. Wall-E ma fabułę, ma przesłanie, ma historię, a TF to po prostu kolorowy teledysk. Wydaje mi się, że w Wall-E nie podeszła mi narracja. Przez pierwsze 50 minut wydała mi się nużąca na tyle, że film w ogóle wyłączyłam i wróciłam do niego dopiero na drugi dzień. Naprawdę wolałam wtedy włączyć sobie TF i pooglądać kolorową napierdzielankę niż patrzeć na to jak Wall-E układa kolejny klocek do swojej piramidy lub ugania się za Evą po ruinach miasta.

To podbnie jak z dziełem sztuki. Patrzysz na obraz, który jest prawdziwym dziełem sztuki, którego wszyscy pragną a Ty właściwie patrząc na niego widzisz kolorowe mazy i nic z tej "wyższej" sztuki nie odbierasz. Choć zdajesz sobie sprawę, że obraz wyszedł spod ręki mistrza, to mimo wszystko wolisz przeczytać komiks. Tak mam z Wall-E. ;)

Odpowiedz
Ciuniek
Co do wersji unrated, moim zdaniem ona nic nie pomoże. Scena z krwią będzie tak samo kretyńska w pg-13 jak i nc-17. Aby scena z łyżwami była głupsza też musieliby się na prawdę mocno postarać.

Odpowiedz
Bo widzisz, Monika, dla mnie malarz-mistrz zwykle cieszy się takim statusem, bo inni mu go nadali. Lwia część dzieł wielkich malarzy mi nie podchodzi i gdyby nie "znafcy", to dla mnie te obrazy byłyby nic niewarte. A raczej dalej są nic nie warte, bo opinie innych w ogólnym rozrachunku pozbawione są dla mnie wartości. Liczy się to, co Ty myślisz na dany temat. Czyli jak Ci się coś nie podoba, to Ci się coś nie podoba, nawet jak milion innych osób nazwie to dziełem sztuki. Czyli jak widzę kolorowe mazy na obrazie, to choćby namalował to sam Da vinci, to dla mnie jest crap ;). A więc nawet jeśli TFy nie mają przesłania i są tylko kolorową papką, a mimo wszystko nie wyłączasz ich w połowie i masz ochotę oglądać dalej (w przeciwieństwie do Wall-ego), to czy dla Ciebie faktycznie są gorsze od małego robota?
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Cytat:Liczy się to, co Ty myślisz na dany temat. Czyli jak Ci się coś nie podoba, to Ci się coś nie podoba, nawet jak milion innych osób nazwie to dziełem sztuki. Czyli jak widzę kolorowe mazy na obrazie, to choćby namalował to sam Da vinci, to dla mnie jest crap ;) .

No dobra, powinno się mieć swoje zdanie, ale między twoim podejściem, a ignorancją może być cienka granica:) Owszem, mogę mieć własne zdanie na każdy temat i powinienem, ale jednak jestem świadomy, że nie znam się na wszystkim i w niektórych dziedzinach bywam ostrożny w ocenianiu. Trzeba mieć trochę pokory, a nie za wszelką cenę okazywać swoją indywidualność :wink:

Ja nie widzę nic złego w podejściu Moniki <ok>

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon