Krótka piłka, czyli mini-recenzje
Jakuzzi napisał(a):Hereafter wbrew niezachecajacym zwiastunom i recenzjom nie jest wcale taki zly
Bo nie jest zły. Jest tak nijaki, że już bardziej się nie dało.

Jakuzzi napisał(a):Kazdy wyraznie wyodrebniony i solidnie prowadzony do finalnego polaczenia.
Które jest sztuczne i z którego nic nie wynika.

Zadziwiająca jest swoboda z jaką Eastwood totalnie zignorował postać Bryce Dallas Howard, której wcześniej poświęcił tyle miejsca tylko po to, by w finale dać Damonowi nową kobietę na zasadzie a bo tak. Ostatnia scena to autentyczny facepalm.

Snappik napisał(a):Clint, weź się w garść i wróć do poziomu Mystic River.
Myślę że film o Hooverze odbuduje jego chwilowo nadszarpniętą reputację : )

Odpowiedz
Miś - nigdy wcześniej nie oglądałem ale nasłuchałem się tyle o tym jaki to nie jest kultowy i przewspaniały film, że skończyło się na paskudnym rozczarowaniu. Chwilami niby zabawne, no i klimat PRLu, z którego tutaj mamy karykaturę jest całkiem fajny, ale to jest lata świetlne za taką Seksmisją. Bardzo wątpię bym kiedykolwiek miał zamiar do tego wracać.

5/10

Odpowiedz
A Rejs widziałeś? : )

Odpowiedz
Nie i nie śpieszy mi się, żeby to nadrabiać.

Odpowiedz
No cóż, ja też byłem sceptyczny a film okazał się o wiele lepszy od Misia, generalnie uśmiałem się jak nigdy i taki typ humoru bardzo do mnie trafia.

Odpowiedz
Rejs jest nudny, obejrzałem jakieś 15 minut i wyłączyłem. Najlepszą polską komedią dla jest Hydrozagadka.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Życie biurowe - już zapomniałem jak bardzo ten film jest dobry. Ironiczny humor, fajni bohaterowie i świetne teksty. Atmosfera wielkiego mrowiska i bezdusznej korporacji z trochę innej perspektywy. Może nie ma salw śmiechu, ale banan podczas oglądania nieunikniony ;)
7/10

Odpowiedz
Krótko i zwięźle:

"Rejs" jest nudny
"Hydrozagadka" jeszcze gorsza
"Seksmisja" jest bardzo dobra
"Miś" wymiata

Jeśli ktoś się nie zgadza, to proszę przejść przez drzwi z napisem "Wypierdzielam";)

Odpowiedz
ale smutny post.

Odpowiedz
Arahan napisał(a):Życie biurowe - już zapomniałem jak bardzo ten film jest dobry. Ironiczny humor, fajni bohaterowie i świetne teksty. Atmosfera wielkiego mrowiska i bezdusznej korporacji z trochę innej perspektywy. Może nie ma salw śmiechu, ale banan podczas oglądania nieunikniony ;)
7/10

dokladnie. komedia wciagajaca i zdradliwa niczym bagno. kiedys sie przez ten film nawet spoznilam na impreze sylwestrowa : )
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej

Odpowiedz
Shutter - Widmo, reż. Banjong Pisanthanakun i Parkpoom Wongpoom 2004 r.

I choć film zawiera wiele zapożyczeń rodem z Archiwum X czy Klątwy, to jednak mi się on wielce podobał i zrobił na mnie spore wrażenie. Zwłaszcza mocna jest scena finałowa. A można ją było przecież zmiażdżyć jakimś tanim bezeceństwem. Jestem entuzjastą takich filmów. Lubię je tak, jak lubię te bladolice dziołchy, ich szponiaste palce, zakrwawione oczyska. Ach te powolne ruchy i mimika! Często wówczas sobie myślę, jak oni to kręcili. Nie oczekuję od filmu, że będę się bać. Trudno mnie bowiem przestraszyć. Chcę niespodziewanych zwrotów akcji i niesamowitych zakończeń. Jeśli to dostanę to jest 8/10. A tu to wszystko było :wink:

Odpowiedz
Horsemen - jak tylko zobaczyłem na początku MICHAEL BAY PRESENTS, wiedziałem że będzie źle. Co prawda na jakieś pół godziny reżyser zmylił mnie dobrymi zdjęciami i świetną muzyką, i ogólnie atmosferą dość ciekawą, ale już w połowie domyśliłem się rozwiązania "zagadki" i tylko patrzyłem jak film pikuje z prędkością światła. A przez te 30 minut myślałem sobie "szkoda że nie porzucą tego dennego wątku rodzinnego i nie skupią się na sprawie". Ech. Koniec końców

Ten film miał wystarczająco dobrego reżysera, że mógł się udać - gdyby tylko scenariusz nie był tak zatrważająco denny. No i gdyby istniał jakiś zakaz farbowania włosów starym aktorom - pomarszczony jak gnijący kartofel Quaid z kruczoczarnymi kudłami wygląda idiotycznie.

3/10

Odpowiedz
Little Children - bardzo dobry, ba, znakomity w wielu momentach dramat społeczny, ale zrobiony z pomysłem i werwą. Do tego prześwietna Kate Winslet, która jest wręcz stworzona do takich ról "zwykłych" kobiet. Wilson też ok, ale jednak odstawał. Warto zobaczyć bo historia z pozoru zwyczajna i ocierająca się o codzienność wciąga niesamowicie.

8/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Damnatus - niemieccy amatorzy wzięli na warsztat Warhammera 40000. Grupka najemników zostaje wynajęta jako ekipa zwiadowcza w podziemiach wielkiego miasta-ula ku chwale Imperium. Ogląda się całkiem dobrze, głównie za sprawą rewelacyjnego Techpriesta i zakończenia. Poza tym drętwe aktorstwo, o dziwo znośne efekty specjalne i scenografia, w miarę dobra fabuła i... to chyba wszystko. W każdym razie Damnatus jest lepszy od Ultramarines.

Takie 6/10.

[Obrazek: vlcsnap2011050420h05m43.png]
Dream Team.

Odpowiedz
Labyrinth - świetna, pomysłowa, wciągająca, niesamowicie plastyczna opowieść, doskonale zrobiona i po latach wyglądająca wciąż obłędnie. Aj, czemuż dziś się takich filmów nie robi? Jedyne zastrzeżenie mam do wtrętów wokalnych, które są zupełnie zbędne - głównie jeden, w którym zastosowano zresztą chyba jeden jedyny raz w całym filmie komputery i wyszło żałośnie. Niemniej polecam - dobra zabawa.

8 / 10

The Dark Crystal - nieco gorszy od poprzednika, choć wciąż jest nieźle. Fabularnie nieco trąci myszką, a niektóre zachowania/reakcje bohaterów są conajmniej dziwne. Niemniej całość ma klimat i świetnie się ogląda. Na ogromny plus znowuż kukiełki, które - w przeciwieństwie do Labiryntu - zdominowały cały film, łącznie z rolami głównymi, a zupełnie się tego nie odczuwa. Henson był jednak magikiem.

8- / 10
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Dark Crystal miażdży klimatem, stroną wizualną i kapitalnym OSTem. Ósemeczka w pełni zasłużona. Labiryntu nie widziałem.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Labyrinth

Dobre lata 80. ale filmu nie mogę oglądać bo mam pedofilskie myśli o Jennifer Connelly...choć nie, sprawdziłem w międzyczasie i miała 16 lat...ale to było podczas premiery filmu wliczając rok pracy nad filmem to miała 15 lat. Nie mogę oglądać :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Jak jesteśmy przy fantasy, to polecam "Krull".

Odpowiedz
SonnyCrockett napisał(a):filmu nie mogę oglądać bo mam pedofilskie myśli o Jennifer Connelly...choć nie, sprawdziłem w międzyczasie i miała 16 lat...ale to było podczas premiery filmu wliczając rok pracy nad filmem to miała 15 lat. Nie mogę oglądać :P

To co w takim razie powiesz o OUATIA :P W Labiryncie wygląda już wystarczająco dorosło, żeby wpędzić człowieka w kompleksy, a nie w myśli pedofilskie :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):To co w takim razie powiesz o OUATIA

Ale ileż jej tam było 5 minut, zresztą to innego typu film. A Labirynt to teoretycznie film dla dzieci, a więc film dla dzieci, nieletnia Jennifer w sukieneczkach i mamy podstawy do oskarżeń o pedofilie :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon