Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Jakuzzi napisał(a):Hereafter wbrew niezachecajacym zwiastunom i recenzjom nie jest wcale taki zly
Bo nie jest zły. Jest tak nijaki, że już bardziej się nie dało.
Jakuzzi napisał(a):Kazdy wyraznie wyodrebniony i solidnie prowadzony do finalnego polaczenia.
Które jest sztuczne i z którego nic nie wynika.
Zadziwiająca jest swoboda z jaką Eastwood totalnie zignorował postać Bryce Dallas Howard, której wcześniej poświęcił tyle miejsca tylko po to, by w finale dać Damonowi nową kobietę na zasadzie a bo tak. Ostatnia scena to autentyczny facepalm.
Snappik napisał(a):Clint, weź się w garść i wróć do poziomu Mystic River.
Myślę że film o Hooverze odbuduje jego chwilowo nadszarpniętą reputację : )
01-05-2011, 16:42
Captain Skullet
Liczba postów: 20,256
Liczba wątków: 128
Miś - nigdy wcześniej nie oglądałem ale nasłuchałem się tyle o tym jaki to nie jest kultowy i przewspaniały film, że skończyło się na paskudnym rozczarowaniu. Chwilami niby zabawne, no i klimat PRLu, z którego tutaj mamy karykaturę jest całkiem fajny, ale to jest lata świetlne za taką Seksmisją. Bardzo wątpię bym kiedykolwiek miał zamiar do tego wracać.
5/10
01-05-2011, 18:17
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
A Rejs widziałeś? : )
01-05-2011, 18:44
Captain Skullet
Liczba postów: 20,256
Liczba wątków: 128
Nie i nie śpieszy mi się, żeby to nadrabiać.
01-05-2011, 18:53
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
No cóż, ja też byłem sceptyczny a film okazał się o wiele lepszy od Misia, generalnie uśmiałem się jak nigdy i taki typ humoru bardzo do mnie trafia.
01-05-2011, 19:01
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
Rejs jest nudny, obejrzałem jakieś 15 minut i wyłączyłem. Najlepszą polską komedią dla jest Hydrozagadka.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
01-05-2011, 19:40
Życie biurowe - już zapomniałem jak bardzo ten film jest dobry. Ironiczny humor, fajni bohaterowie i świetne teksty. Atmosfera wielkiego mrowiska i bezdusznej korporacji z trochę innej perspektywy. Może nie ma salw śmiechu, ale banan podczas oglądania nieunikniony ;)
7/10
03-05-2011, 15:36
Nowy
Liczba postów: 614
Liczba wątków: 0
Krótko i zwięźle:
"Rejs" jest nudny
"Hydrozagadka" jeszcze gorsza
"Seksmisja" jest bardzo dobra
"Miś" wymiata
Jeśli ktoś się nie zgadza, to proszę przejść przez drzwi z napisem "Wypierdzielam";)
03-05-2011, 17:13
Stały bywalec
Liczba postów: 10,225
Liczba wątków: 5
ale smutny post.
03-05-2011, 18:14
Nowy
Liczba postów: 669
Liczba wątków: 2
Arahan napisał(a):Życie biurowe - już zapomniałem jak bardzo ten film jest dobry. Ironiczny humor, fajni bohaterowie i świetne teksty. Atmosfera wielkiego mrowiska i bezdusznej korporacji z trochę innej perspektywy. Może nie ma salw śmiechu, ale banan podczas oglądania nieunikniony ;)
7/10
dokladnie. komedia wciagajaca i zdradliwa niczym bagno. kiedys sie przez ten film nawet spoznilam na impreze sylwestrowa : )
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
03-05-2011, 18:58
Kubek-Marzyciel
Liczba postów: 277
Liczba wątków: 1
Shutter - Widmo, reż. Banjong Pisanthanakun i Parkpoom Wongpoom 2004 r.
I choć film zawiera wiele zapożyczeń rodem z Archiwum X czy Klątwy, to jednak mi się on wielce podobał i zrobił na mnie spore wrażenie. Zwłaszcza mocna jest scena finałowa. A można ją było przecież zmiażdżyć jakimś tanim bezeceństwem. Jestem entuzjastą takich filmów. Lubię je tak, jak lubię te bladolice dziołchy, ich szponiaste palce, zakrwawione oczyska. Ach te powolne ruchy i mimika! Często wówczas sobie myślę, jak oni to kręcili. Nie oczekuję od filmu, że będę się bać. Trudno mnie bowiem przestraszyć. Chcę niespodziewanych zwrotów akcji i niesamowitych zakończeń. Jeśli to dostanę to jest 8/10. A tu to wszystko było :wink:
03-05-2011, 22:03
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Horsemen - jak tylko zobaczyłem na początku MICHAEL BAY PRESENTS, wiedziałem że będzie źle. Co prawda na jakieś pół godziny reżyser zmylił mnie dobrymi zdjęciami i świetną muzyką, i ogólnie atmosferą dość ciekawą, ale już w połowie domyśliłem się rozwiązania "zagadki" i tylko patrzyłem jak film pikuje z prędkością światła. A przez te 30 minut myślałem sobie "szkoda że nie porzucą tego dennego wątku rodzinnego i nie skupią się na sprawie". Ech. Koniec końców
to film o emo-nastolatkach mordujących z powodów, które uleczyłby porządny wpier*ol. (Zwłaszcza w przypadku Chinki, która tak mnie irytowała, że naprawdę życzyłem jej przesłuchania w stylu Labiryntu Fauna.)
Na łopatki położył mnie "horsemen" (z akcentem na "semen"), który zastosował zatrważającą technikę przestępczą w stylu japońskiego oddziału samobójców z Monty Pythona. W ogóle najlepszym sposobem obrony przed atakami filmowych morderców byłoby skrytykowanie ich ubioru - popłakaliby się i uciekli.
Ten film miał wystarczająco dobrego reżysera, że mógł się udać - gdyby tylko scenariusz nie był tak zatrważająco denny. No i gdyby istniał jakiś zakaz farbowania włosów starym aktorom - pomarszczony jak gnijący kartofel Quaid z kruczoczarnymi kudłami wygląda idiotycznie.
3/10
04-05-2011, 21:33
Stały bywalec
Liczba postów: 13,235
Liczba wątków: 77
Little Children - bardzo dobry, ba, znakomity w wielu momentach dramat społeczny, ale zrobiony z pomysłem i werwą. Do tego prześwietna Kate Winslet, która jest wręcz stworzona do takich ról "zwykłych" kobiet. Wilson też ok, ale jednak odstawał. Warto zobaczyć bo historia z pozoru zwyczajna i ocierająca się o codzienność wciąga niesamowicie.
8/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
05-05-2011, 13:28
Fhtagn
Liczba postów: 5,326
Liczba wątków: 9
Damnatus - niemieccy amatorzy wzięli na warsztat Warhammera 40000. Grupka najemników zostaje wynajęta jako ekipa zwiadowcza w podziemiach wielkiego miasta-ula ku chwale Imperium. Ogląda się całkiem dobrze, głównie za sprawą rewelacyjnego Techpriesta i zakończenia. Poza tym drętwe aktorstwo, o dziwo znośne efekty specjalne i scenografia, w miarę dobra fabuła i... to chyba wszystko. W każdym razie Damnatus jest lepszy od Ultramarines.
Takie 6/10.
Dream Team.
05-05-2011, 13:39
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,116
Liczba wątków: 67
Labyrinth - świetna, pomysłowa, wciągająca, niesamowicie plastyczna opowieść, doskonale zrobiona i po latach wyglądająca wciąż obłędnie. Aj, czemuż dziś się takich filmów nie robi? Jedyne zastrzeżenie mam do wtrętów wokalnych, które są zupełnie zbędne - głównie jeden, w którym zastosowano zresztą chyba jeden jedyny raz w całym filmie komputery i wyszło żałośnie. Niemniej polecam - dobra zabawa.
8 / 10
The Dark Crystal - nieco gorszy od poprzednika, choć wciąż jest nieźle. Fabularnie nieco trąci myszką, a niektóre zachowania/reakcje bohaterów są conajmniej dziwne. Niemniej całość ma klimat i świetnie się ogląda. Na ogromny plus znowuż kukiełki, które - w przeciwieństwie do Labiryntu - zdominowały cały film, łącznie z rolami głównymi, a zupełnie się tego nie odczuwa. Henson był jednak magikiem.
8- / 10
05-05-2011, 20:51
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Dark Crystal miażdży klimatem, stroną wizualną i kapitalnym OSTem. Ósemeczka w pełni zasłużona. Labiryntu nie widziałem.
05-05-2011, 21:52
Miami Vice
Liczba postów: 8,050
Liczba wątków: 43
Mefisto napisał(a):Labyrinth
Dobre lata 80. ale filmu nie mogę oglądać bo mam pedofilskie myśli o Jennifer Connelly...choć nie, sprawdziłem w międzyczasie i miała 16 lat...ale to było podczas premiery filmu wliczając rok pracy nad filmem to miała 15 lat. Nie mogę oglądać :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
05-05-2011, 22:10
(+) (+)
Liczba postów: 1,590
Liczba wątków: 19
Jak jesteśmy przy fantasy, to polecam "Krull".
05-05-2011, 22:45
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,116
Liczba wątków: 67
SonnyCrockett napisał(a):filmu nie mogę oglądać bo mam pedofilskie myśli o Jennifer Connelly...choć nie, sprawdziłem w międzyczasie i miała 16 lat...ale to było podczas premiery filmu wliczając rok pracy nad filmem to miała 15 lat. Nie mogę oglądać :P
To co w takim razie powiesz o OUATIA :P W Labiryncie wygląda już wystarczająco dorosło, żeby wpędzić człowieka w kompleksy, a nie w myśli pedofilskie :P
05-05-2011, 23:49
Miami Vice
Liczba postów: 8,050
Liczba wątków: 43
Mefisto napisał(a):To co w takim razie powiesz o OUATIA
Ale ileż jej tam było 5 minut, zresztą to innego typu film. A Labirynt to teoretycznie film dla dzieci, a więc film dla dzieci, nieletnia Jennifer w sukieneczkach i mamy podstawy do oskarżeń o pedofilie :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
06-05-2011, 09:27
|