Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;)
A według mnie najslabsze i to nie tylko dlatego, ze "Wanted" lubię :)

Odpowiedz
KMF wg mnie ma wysoki poziom, przynajmniej strona internetowa, forum odkryłem dopiero dzisiaj. Uciekłem tutaj, zniesmaczony kulturą dyskusji na filmwebie.

Odpowiedz
KMF czytam od 2006 roku. najpierw odkryłem analizy FX i zachłysniety lekturą straciłbym w pewnym momencie robote :) Dopiero jak przeczytałem wszystkie fxy odkryłem stronę główną i zacząłem czytać resztę, praktycznie od deski do deski. Na końcu było forum.
I czytam do dziś. Znam tu (oczywiście wirtualnie) wszystkich aktywnych. Uwielbiam czytać waszą polemikę i dyskusję. Ale raczej się nie wypowiadam. Kiedyś dawno temu coś tam coś tam, ale zostałem zmiażdżony, więc zrezygnowałem. Nie jestem mega kinomaniakiem jak niektórzy tutaj, nie mam takiej wiedzy jak wy, bo tą wiedzę czerpię z tego miejsca. Ja tylko lubię oglądać filmy.

Ad rem: KMF uważam za najlepszą polską stronę traktującą o filmach. Forum również jest skarbnicą wiedzy, ale jest to hermetyczne towarzystwo wzajemnej adoracji. Nie jest to bolączką tylko tego forum. To normalne na forach z ekipą, która ma zajawkę na coś tam (np. na esporcie też tak jest) Ciężko tutaj wystartować i się wstrzelić. Oczywiście jest kilka takich osób którym się udało i czytuję ich od początku.
Mimo wszystko KMF to codzienna obowiązkowa lektura.
Jest szczerze. (mam nadzieję że nie będzie miazgi :) )
muzique

Odpowiedz
Czy ja wiem czy tak trudno się wybić? Jak sobie przypomnę na jakim poziomie pisałem na początku to głowa boli. : ) Trzeba po prostu pisać i nie zrażać się "zmiażdżeniami".
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Ja mam kompletnie inne zapatrywania filmowe od większości tutaj piszących i jakoś z tym żyję ;) Generalnie forum kmf to fajny sposób marnowania czasu, zwłaszcza jak się ma masę innych rzeczy do roboty.

Odpowiedz
KMF jako strona jest świetne. Dużo dobrych tekstów, trafnych analiz.

KMF jako ludzie... No tu mam trochę pretensję, że większość z nich nie udziela się na forum. Dziwnie wygląda to, że forum i KMF to praktycznie oddzielne światki...
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Wszedłem na forum, przejrzałem parę tematów... i jestem zachwycony (porównując z FW) sensownością i kulturą wypowiedzi. Miło poczytać posty, które są na temat, bez wyzywania innych od bezguści, troli, pokemonów, niedorozwojów itd. :D
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
To w takim razie nie kop zbyt głęboko, bo się możesz rozczarować ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No co Ty, chodzi Ci o tych parę sprzeczek? Albo nieco wulgarne słownictwo? Kultura to nie dobór ładnych słów, ale sposób, w jaki się odnosimy do innych (chyba, że mam jakiś dziwny słownik ;))

Kto wchodził czasem na forum FW ten doskonale wie, o czym mówię. Dla pozostałych daję kilka przykładów częstych tekstów, zarzutów i takich tam:

"Posłuchaj, jeżeli Jasia Fasolę oceniasz 10/10, wyżej niż "Requiem dla Snu" czy "Autostopowicz", to o czym tutaj z Tobą dyskutować? Śmiech na sali!" - jak można obrażać kogoś na podstawie ocen filmów?

"Jeżeli to nie jest dla ciebie dobry film to najlepiej się nie wypowiadaj ." - to od czego jest forum, od wychwalania filmów? Komu się podoba niech pisze, a komu się nie podoba niech wypierdala?

"Drogie dziecko.
Naucz pisac sie poprawnie po polsku.
Jak chcesz w ogole wstawiac jakies swoje zalosne komentarze.
To nie jest tylko horror co dobrze zekranizowany film psychologiczny.
Jezeli ktos nie boji sie opowiesci o duchach widac musi byc w polowie martwy.
Pozdrawiam normalnych ludzi." - jasne, bo każdy normalny lubi film X, a jak ktoś nie lubi, to nie jest normalny, nie?

"Bo to bardziej film psycholigiczny niz typowy horror.
Za to oszukac przeznaczenie to perelka gatunku.
Dzieci i jeszcze raz dzieci." - i co z tego, że dzieci?

"No a co ma Ci się podobać "Lśnienie", jak bawią Cię takie "kultowe i kiczowate" filmy jak "Terminator", "Rambo", którym wystawiasz 10/10."

A to wypowiedzi bardzo wysokim poziomie i o wysokiej kulturze w porównaniu do niektórych perełek, których niestety nie mogę znaleźć (typu "Twój stary obrabia mi gałę" albo "ALE TY JESTES KURWA POJEBANY HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!") <- cytuję z pamięci. Jak coś kiedyś znajdę to podrzucę.

Nie mówię już o tym, że pod jednym filmem pojawiają się tysiące tematów, bo każdy może sobie założyć nowy, co z tego że były już dziesiątki takich samych?

I nie wmówisz mi, że tutaj są dyskusje na podobnym poziomie ;)
- Are you an idiot?

Odpowiedz
Nic nie wmawiam, mówię tylko, żebyś za głęboko nie grzebał ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Spoko, poczytałem już trochę i klimat tego forum bardzo mi odpowiada :)
- Are you an idiot?

Odpowiedz
A ja tak jeszcze delikatniutko od siebie dodam, że biorąc pod uwagę ogromną rozbieżność gustów filmowych uczestników forum i przedział czasowy, w jakim spłodzono sto kilkadziesiąt tysięcy postów, w których owy gust uzewnętrzniano, to poziom dyskusji jest naprawdę REWELACYJNY - absolutne dno absolutne osiągnięto zaledwie kilka razy, w czym obowiązkowo (!) musiały uczestniczyć gigantyczne pokłady złej woli.

Odpowiedz
To forum to jednak raj! :D

Odpowiedz
Forum KMF to ta druga Irlandia, którą obiecał nam Tusk! By żyło się lepiej!

Odpowiedz

Pierwsze koty za płoty tzn pierwsze posty na forum;)
To w zasadzie moje pierwsze spotkanie z KMF ( mam na myśli fakt że do tej pory tylko Was czytałem ale uznałem że czas na zmiany i postanowiłem tu od czasu do czasu coś napisać). Niestety przeglądając forum pod kilkoma względami muszę się zgodzić z moim przedmówcą ( kilka postów w górę )
Cytat:Forum również jest skarbnicą wiedzy, ale jest to hermetyczne towarzystwo wzajemnej adoracji.
Pali licho adorację ale hermetyczność daje się odczuć co w zasadzie nie powinno dziwić, to tak jak ze stara paczką znajomych do których po kilku latach chce dołączyć ktoś nowy : brak zaufania itp. Mam jednak nadzieję że uda mi się tu zadomowić i czasem napisać coś co pozwoli mi choć troszkę Was rozhermetyzować:):)

Odpowiedz
A mnie ta hermetyczność, która tutaj panuje bardzo się podoba. Dzięki temu forum to nie jest śmietnikiem, ale skupia ludzi pasjonatów, którzy mają naprawdę dużą wiedzę o filmie. Nie jest jednak snobistyczne - dzięki temu są tutaj również różne gusta i guściki. Ludzie potrafią rozmawiać i prowadzić długie dyskusje na temat poważnych filmów przez duże "P" aby zaraz równocześnie prowadzić stu stronicowy wątek o transformersach i rwać szaty. ;) A jak pojawia się ktoś nowy... no cóż... jak w każdym klubie - najpierw musi się wykazać tym, że jest godnym rozmówcą i zdobyć szacunek starych wyjadaczy. ;)

Odpowiedz
Dlatego napisałem ze mi snobizm czy wzajemna adoracja pod oczy nie weszly :) .A hermetyczność jak to już napisałem wczesniej pojawia sie w każej sytuacji gdzie do grupy ludzi która zna sie od dawna stara sie dołączyc ktoś nowy. Eh Wy starzy wyjadacze:) trzeba nad Wami popracować.

Odpowiedz
Co sądzicie o widmie?

Odpowiedz
Wolę niz Klub Miłośników Filmu.

BAZINGA!

Odpowiedz
Nie lubię wszelkiego rodzaju klubów, ale miłośniczką filmów i tak jestem :-)
jejihald, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jan 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon