Quiz muzyczny
Piosenki na soundtrackach zazwyczaj omijam i tego nie znam.

A co do kawy, to nie cierpię:) Próbowałem pić, żeby być taki cool jak agent Cooper, ale musiałem zadowolić się pączkami.

Odpowiedz
"Niebiańska plaża"

Odpowiedz
Z kategorii "film fabularny"
http://w340.wrzuta.pl/audio/3IXo3k7p7cN/zagadka_zagadka

rozkręca się od 1:30
powodzenia

Odpowiedz
Autostopowicz

Odpowiedz
punkt dla tego pana

Odpowiedz
To ja tak na szybko kolejną zagadkę od siebie (powinno pójść baaardzo łatwo).

http://artur03061982.wrzuta.pl/audio/51ArQG8AHs4/zagadka_g3

Odpowiedz
cienka czerwona linia?

Odpowiedz
Zgadza się:D

Odpowiedz
http://w704.wrzuta.pl/audio/0FYxpZATXz3/zagadka
meczcie sie:)

Odpowiedz
Czy to jakiś triller z lat 90-tych?

Odpowiedz
nie. podaje odpowiedz bo duzo czasu uplynelo:)

30 dni nocy

Odpowiedz
http://artur03061982.wrzuta.pl/audio/6pZRNu8xqWI/zagadka_g4

Odpowiedz
brzmi jak jakiś klasyk z lat 90-tych. Do tego Johna Williamsa. Może "Za horyzontem"?

Odpowiedz
Nie CRASH. Nawet piękna Nicole tam nie grała.

Odpowiedz
Może nadamy tej zabawie jakiś sens i zrobimy jakieś zasady/punkty etc?

Odpowiedz
Trzebaby dużo empetrójek wkleić na wrzutę, ale jakby był czas i chęci, to całkiem dobry pomysł.

p.s. Crash, jak się dowiesz jaki to tytuł, to z niedowierzania (że nie zgadłeś) minę będziesz miał taką samą jak obecnie:P

Odpowiedz
Może ta moja odpowiedź dla Crasha trochę was zmyliła;/ Otóż nie chodzi tu o film "za horyzontem", ale tego, że jest to klasyk z lat 90-tych lub, że to partytura Williamsa nie wykluczam (ale również nie potwierdzam).
Za namową Albertino postanowiłem spróbować i przedstawię wam bardziej rozbudowany Quiz muzyczny z odpowiednimi zasadami.

Oto regulamin:

Główne zasady są takie same jak wcześniej tj. chodzi o odgadywanie tytułów filmów po uprzednim przesłuchaniu utworów.

A teraz konkrety.
Do odgadnięcia jest 30 wybranych przeze mnie tytułów filmów (brak seriali) zamieszczonych w jednym poście
Zagadkami mogą okazać się:
motywy przewodnie filmu, motywy poboczne, melodie z filmu, muzyka z napisów początkowych/końcowych, czyli wszystko to, co można usłyszeć w danym filmie
Listę odpowiedzi przesyłajcie mi na PW (do czasu podania przeze mnie odpowiedzi zabronione jest podawanie ich w tym wątku). Wszelkie inne komentarze i uwagi ogólne są dozwolone
Po upływie 48h zamieszczam pierwszą podpowiedź, po kolejnych 48h drugą (i jednocześnie ostatnią), a po kolejnych 48h następuje koniec głosowania i podliczenie punktów i ceremonia wręczenia medali:D

Punktacja:
Prawidłowa odpowiedź bez podpowiedzi = 10 punktów
Prawidłowa odpowiedź po pierwszej podpowiedzi = 5 punktów
Prawidłowa odpowiedź po drugiej podpowiedzi = 3 punkty

Odpowiedzi można przesyłać mi "na raty", czyli np. jesteś pewny tytułów nr 1, 7, 23 natomiast nie kojarzysz innych. W takim przypadku możesz wysłać mi te tytuły, które znasz, a resztę prześlesz po podpowiedzi nr 1, jeśli podpowiedź nic nie zmieni i nadal nie wiesz, to możesz poczekać na kolejną podpowiedź.

Oczywiście im dłużej czekasz, tym mniej punktów dostajesz.

Przykład:

1. Pulp Fiction ? prawidłowa odpowiedź przed ukazaniem się podpowiedzi =10pkt
2. Gorączka ? odpowiedź po ukazaniu się podpowiedzi nr 1 = 5pkt
3. Drzewo życia ? brak odpowiedzi = 0pkt
4. Adwokat diabła ? odpowiedź po ukazaniu się podpowiedzi nr 2 = 3pkt
5. Urodzeni mordercy ? prawidłowa odpowiedź przed ukazaniem się podpowiedzi = 10pkt

Razem = 28pkt

Maksymalnie do zdobycia jest 300 punktów (10pkt x 30)

Raz dana odpowiedź nie może zostać zmieniona ? czasem lepiej poczekać na podpowiedź?

Podpowiedzi. Przewiduję trzy rodzaje podpowiedzi:
Postać / Gatunek / Rocznik

Postać ? podpowiedzią będzie podanie nazwiska osoby związanej z danym filmem. Może to być reżyser, aktor (niekoniecznie występujący w roli pierwszoplanowej, aczkolwiek na pewno nie jakiś nikomu nie znany), scenarzysta, twórca muzyki (ale nie koniecznie twórca utworu wykorzystanego w zagadce), producent, idp.
Słowem, każdy, kto miał coś do zrobienia podczas tworzenia filmu.

Gatunek ? podpowiedzią będzie podanie gatunku filmu. Aby nie być posądzanym o wymyślanie własnych gatunków (np. wojenny ? dla The Bug?s Life) będę się posiłkował portalem http://www.imdb.com Zaznaczam jednak, iż w przypadku gdy dany film podporządkowany będzie kilku gatunkom ? co zdarza się baaardzo często ? wybiorę ten gatunek, który uznam za właściwy (niekoniecznie najbardziej kojarzący się z filmem)?

Rocznik ? podpowiedzią będzie podanie w przybliżeniu do pięciu lat ? bo inaczej byłoby za łatwo:P - roku produkcji. Np. film powstał w roku 1992, więc w podpowiedzi mogę podać lata 1991-1995 lub 1989-1993

Jeśli będą zainteresowani, to w ciągu kilku dni jestem w stanie podać zestaw zagadek.

-------------------------------------------------------------------------

A puki co, szybko odpowiedzcie na tę zagadkę, bo tu naprawdę nie trzeba się wysilać...

Odpowiedz
Fajnie :) Ja oczywiście byłbym zainteresowany.

Odpowiedz
Super:)

A to nie jest Forrest Gump?

Odpowiedz
No jasne, że tak:)))

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon