Kupić, nie kupić, gdzie kupić...
Niestety moje posty poleciały z offtopem więc powtórzę pytanie. Czy ktokolwiek widział Snatch na Blu-ray dystrybuowany przez Imperial? Dokładnie rzecz biorąc chodzi mi o jakość tłumaczenia. Zapytałem w Imperial kto jest tłumaczem lecz otrzymałem tylko taką odpowiedź :
"Film został opracowany bezpośrednio przez producenta płyt i nie mam informacji kto jest autorem polskiej wersji.
Niestety czasami się tak zdarza, że studia filmowe opracowują wersje języko9we we własnym zakresie
"

Odpowiedz
Radzę pouczyć się angielskiego, najlepiej jakiś kurs szybki, wtedy nie będziesz miał żadnych kłopotów z tłumaczeniem.

Odpowiedz
Widziałeś ten film? Domyślam się, że ze zrozumieniem Pitta, to nawet native speakerzy mieli problemy :)

Odpowiedz
Nie wspominając, że żeby nauczyć się angielskiego tak, aby rozumieć wszystko, to trzeba średnio poświęcić kilka ładnych lat. ;)
22.04.2011

Odpowiedz
a jak ktoś ma problemy z tłumaczeniem japońskich filmów to niech też idzie na kurs, a nie czeka na polskie wydania.

Odpowiedz
Leamass, zapytaj może Syrena Films, dystrybutora kinowego, może oni coś wiedzą. Albo dystrybutora dvd - może to te same napisy?

Odpowiedz
Nie wierzę, że odebraliście mojego posta na serio. :)

Odpowiedz
a jednak :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Znacie sklep - muve.pl ? Mają gry konsolowe i filmy blu-ray, postanowiłem u nich zamówić jeden film bo akurat mieli w dobrej cenie.

zamówiłem:
[Obrazek: 87115.jpg]

dostałem:
[Obrazek: 66321.jpg]

No comment.

Odpowiedz
Nie jest źle, Surf's Up to całkiem fajny film ;).

Odpowiedz
Muve.pl leci sobie w c**ja...

Po tym jak wysłali mi Surf's Up zamiast Point Break i odesłałem im film, którego nie zamawiałem siedzieli cicho i dopiero tydzień i dwa maile później raczyli odpisać, że wyślą właściwy film (którego jednak jakby wynikało z info na ich stronie wcale nie mają), kolejny tydzień później nie ma oczywiście ani filmu, ani zwrotu kasy ani nawet jakiejkolwiek informacji czy odpowiedzi na kolejnego maila z zapytaniem "WTF is going on?"

Odpowiedz
Może trzeba im reklamę na wykopie zrobić.
22.04.2011

Odpowiedz
Jak najbardziej, ale wszystko w swoim czasie ;)

EDIT:

Wczoraj napisali, że już wysyłają, dzisiaj kurier dostarczył, tym razem to co trzeba.

Odpowiedz
Sporo filmów Blu-Ray Muve.pl teraz oferuje w cenie 50 zł.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0054WG14I/ref=s9_simh_gw_p74_d0_g74_i1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=1S5JQ14VJ5WPS78CDWHT&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467128533&pf_rd_i=468294
Opłaca się brać Pacyfik i Kompanie Braci w jednej paczce? 37 funtów.

Odpowiedz
Tu masz za 29,99, ale nie wiem jak w Playu z wysyłką do Polski:
http://www.play.com/DVD/DVD/4-/20445910/The-Pacific-Band-Of-Brothers-Limited-Edition-Gift-Box-Set/Product.html?searchtype=allproducts&searchsource=0&searchstring=band+of+brothers&urlrefer=search

Odpowiedz
Podałeś link do DVD za 30, a ja Blu-Ray za 37. (:

Odpowiedz
Faktycznie. W takim razie się opłaca :)

Odpowiedz
Cytat:ale nie wiem jak w Playu z wysyłką do Polski

Nijak. Nie wysyłają.

Odpowiedz
Promocja na Muve.pl - filmy na blu w całkiem rozsądnych cenach.
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz
Saga Aliena na BD za 100 zł na Amazonie.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon