Gry
Prezentacja jednego etapu z Black Ops 2:

http://g4g.pl/pl/black-ops-2-stary-ale-jary
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Odpowiedz
Cytat:Tutaj Ironside mówi o odejściu z gry:
Czyli oficjalnie już nie ma po co grać w ten syf. Szkoda, że rewolucyjna technologia twarzy z "L.A. Noire" trafia na zaplecze takiego badziewia zamiast jakiejś klawej gry.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Jedyna gra po E3, która mnie zaciekawiła (może nie licząc Hitmana, ale na niego już i tak czekałem) - nowość o tytule Watch_Dogs. Połączenie GTA, Deus Ex i może SC: Conviction. Wygląda bardzo apetycznie. Widzę, że cyberpunk robi się coraz modniejszy (niedawno CD Projekt RED zapowiedział wydanie gry ze świata Cyberpunk 2020).

Problem? Tę grę robi Ubisoft, który jest znany z gier dość żałośnie uproszczonych, więc nie wiem czy można się spodziewać czegoś na miarę cyberpunkowego GTA, czy raczej kolejnego nieudanego klona znanej serii. Czekam, ale z dystansem. Ubisoft jeszcze ani razu mnie pozytywnie nie zaskoczył w ciągu ostatnich paru latach.

Odpowiedz
Ellen Page w nowej grze (filmie?) Quantic Dream:

Odpowiedz
Nie zachwyciło mnie to, chociaż lubię gry Quantic Dream. Szczerze mówiąc to wygląda to jakoś nijak. Ludzie podniecają się mimiką twarzy, ale dla mnie lepsza już była chociażby w L.A. Noire. (nie żebym mówił, że tu jest słaba)

Odpowiedz
Cytat:lepsza już była chociażby w L.A. Noire.
Chociażby? Mimika w dziele Rockstara to techniczno-aktorski majstersztyk. Lepszej póki co nie ma. Nowy "Splinter Cell" korzysta z tej technologii i być może coś poprawi na tym polu, choć sama gra śmierdzi gównem na tyle, że przekonam się o tym na Youtubie dopiero.

Co do "Beyond" - zapowiada się kolejna durna, grafomańska, pseudodojrzała historyjka od Cage'a. Dodatkowo wsparta przez mistrzynię pretensjonalnej gromkopierdności, Ellen Page. Nie ma co, dobrali się idealnie.
--
Laozi

Odpowiedz
Co do pretensjonalności to Tworze plotkę: w następnej grze Davida Cage'a wystąpi Vincent Gallo i Daniel Day-Lewis.

Odpowiedz
Ja już mogę Beyondowi wystawić ocenę: 0/10. Cage reprezentuje to, co najgorsze w branży growej.

Odpowiedz
(05-06-2012, 16:57)Hitch napisał(a):
Cytat:lepsza już była chociażby w L.A. Noire.
Chociażby? Mimika w dziele Rockstara to techniczno-aktorski majstersztyk. Lepszej póki co nie ma. Nowy "Splinter Cell" korzysta z tej technologii i być może coś poprawi na tym polu, choć sama gra śmierdzi gównem na tyle, że przekonam się o tym na Youtubie dopiero.
Skąd info, że to ta sama technologia co w LA Noire? Bo jak dla mnie, na tym filmiku z kręcenia, technologia wygląda jak normalny motion capture, moze ulepszony, ale nie jak ten z LA Noire.

No i to pieprzenie z tym "fizikaliti", ktore trzeba wnieść do roli. Ironside mógłby robić dubbing i spoko by było.

Odpowiedz
BTW, sądząc po konferencji MS i Sony na E3, Xbox 360 właśnie oficjalnie zdechł. Zero ciekawych gier, odcinanie kuponów od dawno zakończonych serii (większość zaprezentowanych gier z numerem co najmniej 4), chwalenie się tym, że DLC na tytuły multiplatformowe będzie trochę wcześniej...

No cóż, fajna to była (i jest) konsola, z masą fajnych tytułów, ale ona już się po prostu skończyła. Pozostaje tylko grać na niej w starsze gierki, a dla nowych kupić PS3.

Odpowiedz
Cytat:Skąd info, że to ta sama technologia co w LA Noire?
Te wielkie hełmofony z kamerami i podświetleniem twarzy ci umknęły? :)
No i padła nazwa performance capture.

Jakby nie było, zabili markę i tyle. Nie rozumiem tego typu zagrywek. Skoro robią z tego rasowego akcyjniaka, żeby wpasować się w wymogi nastoletniej publiki, czemu zmieniają pod tym kontem serię, która nigdy taka nie była? Robią to dla ludzi, którzy też za "Splinter Cellem" nie przepadali. Nie tylko zmienili mechanikę rozgrywki, ale też zrobili z Sama kolejnego odpicowanego plejasa, który dopiero co wrócił z dyski.

Dzieciarnia nie chce grać starym dziadem? Who gives a fuck? Pierwsze SC jakoś znalazły rzesze wiernych fanów gotowych rozstać się z gotówką. Nowy "Max Payne" też pokazuje, że inwestowanie w starego bohatera też może się sprawdzić.
--
Laozi

Odpowiedz
Nie umknęly mi, dlatego przecież napisałem, że wygląda jak zwykłe motion capture, bystrzaku. W LA Noire wyglądało to inaczej:

Skany emocji robiono inaczej niż ruchów.

Odpowiedz
Nie wygląda jak zwykły mocap - w dodatkach do "Uncharted" aktorzy jakoś nie mają tych hełmofonów pomimo odgrywania scen także głosem. Minęło parę lat, może zamiast oddzielnie kręcić ruch postaci i mimikę, postanowili to ściupić, co by czasu nie marnować.
--
Laozi

Odpowiedz
Czyli nie masz informacji, tylko się domyślasz. Dziękuje, o to pytałem. :)

Różnicę widać już na pierwszy rzut oka, bo postacie w Splinter Cellu nie wyglądają, jak aktorzy, podczas gdy postacie w LA Noire wyglądały, jak odgrywający ich aktorzy.

Odpowiedz
Mini-widmo
OK, pomyliłem motion scan ("L.A. Noire") z performance capture ("Avatar"). Tym bardziej decyzja Ubisoftu jest z gatunku tych kretyńskich. Nawet w tym klipie nowy aktorzyna twierdził, że ma dublera-kaskadera, który jest jak prawdziwy Sam Fisher. Skoro i tak go zastępują co raz, czemu nie robić tego z Ironsidem? Można połączyć jego mimikę i głos z wygibasami kaskadera, a z racji nieużywania motion scanu, dodatkowo stworzyć Fisherowi taki ryj jaki się chce. Ale, że postać przeszła kolejny lifting i jest teraz jeszcze młodsza niż w jedynce...
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:BTW, sądząc po konferencji MS i Sony na E3, Xbox 360 właśnie oficjalnie zdechł.
Ja na tej ich konferencji zaliczałem facepalm za facepalmem - czekałem tylko, aż zapowiedzą obsługę spłuczki poprzez Kinect.

Jedynie gry multiplatformowe ratowały całość (Tomb Raider!), bo Gearsami czy Halo już rzygam.

Odpowiedz
(05-06-2012, 18:13)Khet napisał(a):
Cytat:BTW, sądząc po konferencji MS i Sony na E3, Xbox 360 właśnie oficjalnie zdechł.
Ja na tej ich konferencji zaliczałem facepalm za facepalmem - czekałem tylko, aż zapowiedzą obsługę spłuczki poprzez Kinect.

Jedynie gry multiplatformowe ratowały całość (Tomb Raider!), bo Gearsami czy Halo już rzygam.
Dla mnie ta konsola już dawno zdechła. Służyła mi jako fajna maszynka do grania w momencie kiedy pojawiła się PS3 i przez jakieś pierwsze 2 lata nie było w co na nią grać. Potem na PS'a zaczęliśmy dostawać kozackie gry i Xkloc zaczął powoli odchodzić w niepamięć. nie wiem w ogóle po co ja ją trzymam w domu.
A co do gier, to oczywiście nie mogę się doczekać gry z tym panem w roli głównej.
[Obrazek: gowelephantbrainstmiqw.gif]

Odpowiedz
The Last of Us z każdym kolejnym materiałem robi coraz większe wrażenie. Widać realistyczne, dorosłe podejście do walki oraz zachowań i tekstów przeciwników. Bez typowej przesady czy silenia się na nie wiadomo jaką dojrzałość(we're looking at You Quantic). Ot, po prostu wszystko co zostało zaprezentowane na tym filmiku, wyglądało niespotykanie naturalnie i przekonywająco jak na grę. Oczywiście dopiero okaże się ile w tym jest faktycznego gameplayu, a ile reżyserowanej pokazówy na targi. Tak czy inaczej, jaram się. No i do tego, jak to wszystko fantastycznie wygląda.

Ogólnie jako stary pececiarz, dopiero ostatnio zacząłem na serio odkrywać dzieła Naughty Dog czy Rockstar Games. Po uzupełnieniu biblioteki gier o kilka ostatnich tytułów z ich repertuaru, obydwie firmy wskoczyły do mojej ścisłej czołówki najlepszych developerów. Na tym etapie, ciężko mi uwierzyć, że coś co wyjdzie spod ich szyldu, nie okaże się złotem. TLOU to w tej chwili najbardziej oczekiwany przeze mnie tytuł na E3.

http://www.youtube.com/watch?v=8ZYkj0glnqs&feature=player_embedded&oref=http%3A%2F%2Fs.ytimg.com%2Fyt%2Fswfbin%2Fwatch_as3-vfliuDwY4.swf
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Myślałem, że nowy GOW mnie pozamiatał, ale The Last of Us ... matko, coś pięknego.

A wracając do Kratosa, czy tylko mi się wydaje, czy lokacje mają nieco orientalny klimat ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tZT2sVkPHgQ[/youtube]

I gra odkrycie E3:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mvjQHtH7K9g[/youtube]

Odpowiedz
Już wrzuciłem Watch_Dogs, Arahanie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości