Cytat:Ale w sumie nie od dziś wiadomo, że polska prawica nie ma poczucia humoru.+1
19-05-2012, 10:45
|
Zapowiedzi
|
Cytat:Ale w sumie nie od dziś wiadomo, że polska prawica nie ma poczucia humoru.+1
Hail to the king, baby!
19-05-2012, 10:45
http://www.rp.pl/artykul/877157.html?print=tak&p=0
Tak czułem, że wtrącą postać DOBREGO kogoś z 2. strony barykady (tu Milicjantka)! Czy naprawdę ciężko zdecydować na patent z "Apocalypto"? 22-06-2012, 09:15
Ten tekst porusza o wiele ważniejsze kwestie niż milicjantka z wielkim cycem.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 22-06-2012, 10:27
Mniejsza z niezgodnością z historią - jakby Stone kręcił zgodnie, to nie byłoby The Doors ani JFK. Gorzej, że z tego tekstu wynika, że scenariusz to kolejna bezkrytyczna, gromkopierdna opowieść w tonacji "Polska mesjaszem Europy".
22-06-2012, 11:18 (22-06-2012, 10:27)Hitch napisał(a): Ten tekst porusza o wiele ważniejsze kwestie niż milicjantka z wielkim cycem. Kwestie historyczne olejmy, bo zrobi się kolejny wątek światopoglądowy. Już robienie z Wałęsy wzór cnoty bym przebolał, gdyby miał pewność, że to będzie coś wspaniałego, że będą pamiętne sceny, zajebiste kadry, że Więckiewicz stworzy pełnokrwistą, życiową kreację, że mógłbym kibicować bohaterom etc. A tak to na pewno będzie polit-poprawny gniot z archiwalnymi materiałami (bo po co ożywiać te wydarzenia? Dajmy materiały archiwalne, że tak było!) Wielkimi Rolami, Wielkimi Symbolami, Wielkimi Scenami (idę o zakład, że będzie scena typu: "Strzelaj do Polaka!" z polską flagą w tle) i Innymi Wielkimi Rzeczami, nad którym będą się spuszczać przez pół roku w mediach, recenzje będą dawać 7 gwiazdek 6 (nawet jeśli wyglądać będzie gorzej niż filmy Eda Wooda) i będzie oficjalna premiera z politykami, celebrytami, dziennikarzami. Transmitowana na żywca. 22-06-2012, 12:00 Cytat:Już robienie z Wałęsy wzór cnoty bym przebolałA ja nie. Są ludzie, których po prostu nie wypada stawiać w pozytywnym świetle, bo każde dobre słowo na ich temat będzie kłamstwem.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 22-06-2012, 12:17
http://opium.org.pl/2012/07/02/one-of-us-oldschoolowe-science-fiction-znad-wisly/
Napalony nie jestem, ale twórcy mają u mnie plusa za samą chęć tworzenia saj-faj w tym naszym smutnym kraju. 03-07-2012, 23:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2012, 23:52 przez Phlogiston2.)
Na TVP puszczali fragmenty zwiastuna "Agenta Bolka". Ni ma tego jeszcze w necie?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 04-07-2012, 00:24 Cytat:http://opium.org.pl/2012/07/02/one-of-us...nad-wisly/ Do zrobienia dobrego s-f potrzeba przede wszystkim dobrych dialogów. W filmie może nie pojawić się ani jeden futurystyczny przedmiot, żeby wyszło świetne s-f (Man from Earth np.). Tutaj poszli, niestety, w kierunku Asylum, tzn. stara fabryka i kostiumy od Piestraka. I dodali od siebie 140 FPS-ów, żeby jak najmniej wyglądało to na film, a jak najbardziej na amatorską półprodukcję. No i czemu po angielsku? Próby maskowania polskiego akcentu wypadają mało przekonywająco. 04-07-2012, 09:08 (04-07-2012, 09:08)military napisał(a): No i czemu po angielsku? Próby maskowania polskiego akcentu wypadają mało przekonywająco. Tutaj akurat najmniej bym się czepiał. Np. taki "Avalon", jego największą bolączką byli polscy aktorzy i to jak po polsku posługiwali się językiem komputerowym s.f. itd. 04-07-2012, 13:30
Dziś przed TDKR były DWA zwiastuny "Yumy". I brawo dla Kino Świat - nie wiem, czy to będzie komedia, sensancja, dramat czy cool-blockbuster. I nawet film nie wyszedł, a już Gierszał jest niby bardziej przekonywujący niż w "Sali Samobójców". Chociaż chciałbym w to wierzyć.
I ten drugi w stylistyce Sin City: 31-07-2012, 20:47
Wiem że 1990 był 22 lat temu ale gość od kostiumów się nie postarał ;) Coś czuję że będzie pole do popisu w wyszukiwaniu anachronizmów podobnie jak był w przypadku filmu "Ile waży koń trojański".
02-08-2012, 20:33
Trailer leciał przed "Prometeuszem". I jakoś tragicznie nie wyglądał, ale też nie wiem za bardzo pod co ten film podciągnąć? Komedia sensacyjna?
03-08-2012, 01:07
Zwiastuno-teledysk Yumy to jest jakieś nieporozumienie. Najpierw dostajemy podróbę Sin City, a później sceny z filmu, które z tą stylizacją nie mają nic wspólnego i jedyne wrażenie, jakie to robi, jest mocne dafaq.
05-08-2012, 20:29
No co ty, jedyne wrażenie jakie robi to: "O jaaa! Jakie to amerykańskie! Jak u Rodrigeza! Roberta! Jaaa cieee, Polak jednak potrafi! Będzie super film!"
05-08-2012, 20:44
Pewnie się zaraz tutaj zacznie polityka, zamiast dyskusja filmowa, ale proszę, teasr "Wałęsy" Wajdy:
Powiem tak, zdjęcia nie wyglądają źle. 14-08-2012, 21:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2012, 21:23 przez Lawrence.)
Wow. To jest jakiś skecz w stylu CollegeHumor? Przecież aktorzy tutaj grają w trybie parodii, a i całość jest jakoś tak zmontowana z komediowym wyczuciem. Wszystkie sceny z Wałęsą i scena z maszerującymi robotnikami wyglądają jak parodia zwiastuna filmu o Wałęsie. Niesamowita żenada.
14-08-2012, 21:24 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |