Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
Cytat:Ma być to nietypowy serial, który będzie opowiadany z różnych perspektyw osadzonych w innych okresach czasu. Akcja skupia się na dwóch detektywach - Rust Cohle (McConaughey) i Martin Hart (Harrelson) - którzy wspólnie przez 17 lat polują na seryjnego mordercę w Louisianie.

Niech kręcą, niech kręcą - i tak nic innego do roboty nie mają :)

Odpowiedz
Mnie bardziej jara ta komedia osadzona w latach 80tych. Po skończeniu Vice City chcę więcej takiego klimatu!
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Z HBO to ma nie wiele wspólnego, ale chyba innego tematu ogólnego tutaj nie ma, a nowego wątku na razie zakładać się nie opłaca.

Cytat:Zadebiutował pierwszy zwiastun kostiumowego serialu "Copper" autorstwa imponującego tria - Toma Fontany ("Prawdziwa Historia Rodu Borgiów" ), Willa Rokosa ("Czekając na wyrok" ) oraz Barry'ego Levinsona ("Rain Man" ). Akcja rozgrywa się w tych samych realiach co film "Gangi Nowego Jorku" .

Pierwszy sezon ma mieć 10 odcinków. Akcja rozgrywa się w latach 60. XIX wieku i skupia się na Kevinie Corcoranie, surowym i twardym glinie, który jest imigrantem z Irlandii. Pracuje w najniebezpieczniejszej dzielnicy Nowego Jorku zwanej Five Points (to samo miejsce akcji co w "Gangach Nowego Jorku"). Corcoran próbuje zachować moralny kompas pracując w brutalnym świecie. Jednocześnie próbuje dowiedzieć się prawdy o zniknięciu jego żony i śmierci córki. Jego przyjaźń z dwoma weteranami Wojny Secesyjnej - synem bogatego przemysłowca i afroamerykańskim lekarzem, który pomaga Corcoranowi w pracy - zabiera go czasami do bogatej dzielnicy Fifth Avenue i biednego Harlemu. Trójka mężczyzn dzieli wspólną tajemnicę z pola bitwy, która łączy ich na zawsze.

Tom Fontana i Will Rokos są twórcami serialu. Barry Levinson będzie głównym producentem wykonawczym wraz z Christiną Wayne. W obsadzie są Tom Weston-Jones, Kyle Schmid , Anastasia Griffith i Franka Potente . Premiera na kanale BBC America w sierpniu.

Źródło i TRAILER !

Tematyka i zwiastun wyglądają bardzo obiecująco, ciekawe co z tego wyczarują.

Odpowiedz
Dopiero teraz zobaczyłem teaser Copper, drugą wersję - wyświetlaną na BBC America. Od tej, podanej przez hanysa różni się własciwie tylko tym, jak jest zmontowana (moim zdaniem wygląda lepiej).

Serial ma ciekawą tematykę, ale zwiastun nie pociągnął mnie, a mentalne prącie nie wzdrygnęło ani na chwilę. Główny bohater mnie nie przekonuje - wygląda młodo, trochę wymoczkowato, bez żadnego magnetyzmu czy charyzmy, niczego, co mnie do niego przyciąga. Scenarzyści tez nie starają się w zwiastunie sprawić bym się nim zainteresował - z koksiarskich tekstów dają mu strasznie kliszowatą gadkę: "Dać sobie spokoj? To nie jest moja specjalność.", co sprawia, że trochę martwię się o jakość pisarstwa w tym serialu. Ale nic to, zobaczę pewnie przynajmniej pierwszy odcinek i ocenię wtedy, bo to przecież ekipa twórców - Levinson i Fontana - stojących za jednym z wybitniejszych seriali, czyli The Oz. Do tego dwa odcinki wyreżyseruje Clark Johnson, pan, który stał za kamerą wielu odcinków The Wire i The Shield, ze wskazaniem na zakończenia obu tych serii.

Odpowiedz
Cytat:"The Missionary" to kandydat na nowy, szpiegowski serial stacji HBO. Telewizja zamówiła pilotowy odcinek. Główną rolę ma w nim zagrać gwiazda "Breaking Bad" - Aaron Paul!

Nowy projekt HBO umiejscowiony jest w czasach Zimnej Wojny, w końcówce lat 60. Scenariusz napisał Charles Randolph, a produkcją zajmie się Stephen Levinson. Zdobywca Emmy i jedna z gwiazd "Breaking Bad" - Aaron Paul negocjuje główną rolę w projekcie. Aktorowi niebawem kończy się kontrakt na występy w serialu stacji AMC (w 2013 roku wyemitowana zostanie druga część finałowego sezonu) i będzie mógł zająć się nowym serialem, tym razem w HBO.

Jak sugeruje sam tytuł - "The Missionary" skupi się na młodym, amerykańskim misionarzu, który współpracuje z CIA. Co ciekawe - miejscem akcji będzie Berlin.

Koko koko całkiem spoko (jeśli zostanie zamówiony cały sezon ofc).

Odpowiedz
No nie wiem, Aaron Paul to fajny chłopak, ale jakiś szczególnej klasy aktor to z niego nie jest. Charles Randolph z kolei nie ma nic szczególnego na koncie, więc pozostanę sceptyczny.

Odpowiedz
W ogóle HBO jest dzisiaj cieniem dawnej jakości - tak mniej więcej od czasu kiedy stacja zmieniła prezesa - więc jakoś nie jestem zszokowany.

Odpowiedz
Gra o Tron jest wybitnie dobra, BE znakomite - i oba będą za jakiś czas stawiane na równi z Rzymem, SFU, Sopranos, jestem tego pewien. Mniej znane Treme podobno świetne. Więc jaki cień, o co cho? Ja bym się jedynie cieszył, że inne stacje zaczynają równać do wysokiego poziomu HBO (ale to wiadomo, przeca znaczenie serialu dzisiaj jest zdecydowanie większe niż 10-15 lat temu, trzeba w nie inwestować, bo inwestycja się zwraca)

Odpowiedz
Myślę, że problem leży właśnie w odrzucaniu dobrych projektów - ostatnio skasowali po pilocie "Korekty", które zapowiadały się wprost rewelacyjnie.

Desjudi, nie - nie będą; Gra o tron drugi sezon miała marny i już tak pewnie zostanie, a Boardwalk Empire rzuciłem poi kilku epizodach, bo to nudny, powielający schematy i nic ciekawego nie wnoszący do tematu, ale pierwszorzędnie zrealizowany serialik. Raczej taki, który się za kilka lat zapomni. Stawianie go obok Sopranos to jakieś żarty.

Odpowiedz
Ja tam się zgadzam z tezą, że HBO to już cień dawnego, WIELKIEGO HBO. Spadku ogólnego poziomu tej stacji można dopatrzyć się nawet w takim 'Entourage' którego ostatnie sezony, w porównaniu do pierwszych pięciu (kręconych do 2008) były fatalne.

Odpowiedz
Albertino, właśnie tak, będą, o! Gra o Tron proponuje zupełnie coś nowego, świeżego, jak swego czasu Sopranos czy The Wire i jest to w mojej ocenie cholernie wysoka klasa, także w drugim sezonie. O tym serialu się mówi dużo, ma kupe fanów, redefiniuje gatunek fantasy - po prostu majstersztyk tv (nawet abstrahując od ocen). I drugiego takiego w telewizorze nie ma. o BE mówi się mniej, ale to dobra, wciągająca produkcja, bez praktycznie słabych stron (i ok, oceniana różnie, jednak z bardzo dominującymi głosami na tak). Jasne, nie wnosi nic do gatunku [w przeciwieństwie do GoT], ale nie jest to warunek konieczny.
HBO jest mocne, choć ważniejsze jest to, że inne stacje wcale już nie są słabsze (ale czy brak wyraźnej przewagi powinien być odbierany jako słabość?)

Odpowiedz
Des dobrze mówi. Twierdzenie, że HBO słabuje, bo nie kręci już takich seriali, jak The Wire czy The Sopranos, jest absurdalne. Takie zżymanie się na coś, co jest świetne, tylko dlatego, że wcześniej było wybitne.

Odpowiedz
O to się rozchodzi, że imo te seriale nie są nawet dobre. Owszem, Gra o tron stanowi pewne novum w gatunku i telewizji ogólnie, ale myślałem, że mówimy jednak o jakości, a niekoniecznie o oryginalności.

W każdym razie wydaje mi się, że od jakichś dwóch ostatnich sezonów seriale telewizyjne ogólnie dostały lekkiej zadyszki i mało ostatnimi czasy jakichś premier naprawdę godnych uwagi.

Odpowiedz
No to imo. Gra o Tron jest bardzo dobra, ale ma słabsze momenty. Przynajmniej jest na tyle dobra, by te słabsze momenty uznac, za potknięcia, nie przewrócenia się.

Odpowiedz
Pieprzycie głupoty ;) Chciałbym, żeby przez całe moje życie HBO robiła takie średnie seriale. Chyba nie ma osoby, która nie zauważyłaby, że Gra o Tron słabsza w drugim sezonie, ale nadal jest to fenomenalny i jedyny taki serial w historii.

Odpowiedz
E tam, Gra o tron. Boardwalk Empire rządzi!

Odpowiedz
Pierwszy odcinek The Newsroom na polskim HBO GO z lektorem lub polskimi napisami za free.

Odpowiedz
Cytat:Wczoraj na TCA Press Tour odbyła się konferencja stacji HBO. Michael Lombardo ujawnił bardzo dużo ciekawych informacji na temat przyszłości wielu seriali, w tym "Gry o tron".

- Tak długo, jak George R.R Martin będzie pisał swoje książki, tak długo będziemy produkować serial na ich podstawie - powiedział Michael Lombardo. Wciąż trwają bowiem spekulacje, czy HBO osiąga oczekiwane zyski z produkcji "Gry o tron". Słowa Lombardo są jednak przekonujące, a fani zarówno książki jak i serialu powinni spać spokojnie i nie martwić sie o przedwczesne zakończenie produkcji.

- Tak długo, jak serial będzie miał ekscytującą fabułę, pozostanie w naszej ramówce - to z kolei stwierdznie dotyczące przyszłości "Czystej krwi". Lombardo zapytany o filmową kontynuację przygód "Ekipy" powiedział, że Doug Ellin, który pisze scenariusz jest obecnie na 65 stronie.

Lombardo ustosunkował się również do anulowania produkcji dramatu "The Corrections". - Niestety, nie udało nam się zrobić wszystkiego, czego chcieliśmy. Zarówno pod względem scenariusza, jak i aktorstwa. To był bardzo trudny materiał. Decyzja o anulowaniu nie była podyktowana kosztami produkcji.

Rozpoczęłą się produkcja nowego dramatu HBO "True Detective", w którym główne role grają Matthew McConaughey i Woody Harrelson. - Scenariusz i bohaterowie są fantastyczni. Planujemy tworzyć ten serial jako antologię. Pierwszy sezon będzie miał wyraźny koniec i dopiero wtedy będziemy zastanawiać się nad kolejną serią - powiedział Lombardo.

Szef najpopularniejszej stacji kablowej w USA zdradził również, że David Milch ("Deadwood", "Luck") tworzy kolejny nowy serial dla HBO. Niebawem opublikowane zostanie na ten temat więcej szczegółów.

- Jesteśmy bardzo dumni z "The Newsroom" i z tych 7 milionów ludzi, którzy oglądają go co tydzień. Aaron Sorkin jest tylko jeden i jesteśmy dumni, że pracuje dla nas - stwierdził Lombardo, odnosząc się do pozytywnego przyjęcia nowego dramatu "The Newsroom".

Lombardo potwierdził również, że "Iluminacja" połączone zostało emisją z "Dziewczynami". Oba seriale powrócą do ramówki już w styczniu. - Musieliśmy przesunąć obie komedie na styczeń 2013 roku, ponieważ pojawiła nam się dziura w ramówce po nieoczekiwanym anulowaniu "Luck". Powodem dla którego tak szybko zamawiamy kolejne sezony naszych komedii jest prosty - widzieliśmy wszystkie odcinki zarówno "Girls" jak i "Veep". Wiemy, że sa bardzo mocne. Oglądalnośc rosła, ale to nie jest dla nas najważniejsze. Jestem pewny, że zrobilismy dobrze.

Na sam koniec Lombardo wypowiedział się na temat nominacji do Emmy. - W telewizji ogólnodostępnej jest kilka naprawdę świetnych seriali. Nie są w tym roku nominowane, ale przecież "Żona idealna" pasowałaby tam idealnie. Widziałem pilot "The Following" i muszę przyznać, że to bardzo inteligentny i świetnie zrobiony serial
hatak.pl

Dużo dobrych informacji, czekam co tam nam Milch tym razem przygotuje.

Odpowiedz
Ileż musiałoby powstać sezonów Gry o Tron, żeby to dociągnąć do końca? Obecnie mamy wydanych 8 książek, a 2. sezon chyba nie wyczerpał wątków z 2. książki, więc jeśli byłoby prawdą to co mówi Lombardo to czeka nas przynajmniej z 10 sezonów :) Według mnie plany planami, ale całej sagi za cholerę się nie uda nakręcić - Martin sobie może do śmierci pisać kolejne tomiska, bo jego to nic nie kosztuje, producenci serialu nie mają tak fajnie i przy 5,6,7 sezonie będą musieli nadal ryzykować grubą kasę w produkcje i mieć szczęście, że żaden aktor z kluczową rolą nie umrze, albo nie powie, że mu się znudziło, a do tego trzeba będzie przekonywać ludzi, żeby ciągle płacili za HBO i kupowali szóste z kolei wydanie na Blu. Ja daję im 5, góra 6 sezonów.

Odpowiedz
Ale aktorzy nie mogą sobie od tak powiedzieć, że im się znudziło i odejść. W pewnym momencie podpisuja kontrakty na kilka serii. A to nie są znani aktorzy, więc spokojnie mogą poświecić na - ile, dwa miesiące kręcenia serialu? Jest tu tyle postaci, by żaden z aktorów nie musiał non-stop być na planie. No i material jest dobry. Myślę, że dochodząc do dziesiątej serii, gdyby tak było, to pewnie połowa postaci odpadnie i na jej miejsce wejdą inne. Ja jestem za, jezeli utrzyma jakość, a najlepiej zwyżkuje :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości