Gry
Haha Stan Lee świetnie się bawi. A najśmieszniejsze jest to, że wszyscy uważają go i robią za boga komiksów, podczas gdy cykle tworzyło mnóstwo innych utalentowanych rysowników... aczkolwiek skakanie spider-dziadkiem w nieważne jakiej odsłonie byłoby ciekawe XD
Born to die.

Odpowiedz
Wszyscy uważają go za "boga komiksów", bo stworzył (jako scenarzysta, nie rysownik) większość z ikonicznych marvelowskch serii. Dla mnie to zresztą bardziej ikona Marvela, która dała podwaliny pod znacznie ciekawsze rzeczy robione w późniejszych dekadach przez innych twórców.

Odpowiedz
I tak to nie fair, Stan pisał w latach 70, więc to jak wykreowali się bohaterzy obecnie to nie jego zasługa. Nie odbieram mu blichtru jako oryginalnemu twórcy (nota bene X-meni Stana zostali wycofani przez Marvela z powodu braku popularności, serie reanimował Chris Claremont)
Born to die.

Odpowiedz
Cytat:(jako scenarzysta

Bardzo często współscenarzysta albo redaktor, poprawiający pomysły innych. Rola Stana Lee jest przeceniana. Nawet Spider-Man to nie jest wyłącznie jego kreacja.

Odpowiedz
Rola Stana Lee jest mała jeżeli chodzi o X-Men, bo prawdziwie nakreślił ich Claremont, znacznie później. A Stan Lee nie był współscenarzystą, jak mówi military, tylko scenarzystą. Sęk w tym, że tworzył komiksy w tzw. "Marvelowski sposób" opisując fabułę komiksu na kilka/kilkanascie stron (bez podziału na kadry i bez dialogów), rysownik to rysował, a Stan potem dodawał dialogi.

Spider-Man jak najbardziej jest kreacją Stana Lee. Często pomija się Ditko, bo gość nigdy nie był takim szołmenem jak Lee, ale to nie jest taka sytuacja jak z Billem Fingerem i Bobem Kane'em w przypadku Batmana, gdzie ten pierwszy w ogóle nie jest uwzględniony. Ditko wymyślił wygląd Pająka, ale Lee wymyslil wszystko z nim zwiazane - takie pierdoly, jak skupienie sie na jego problemach codziennych itp.

Lee nie był świetnym scenarzystą, ani nic takiego, ale jego zasługą jest to, że wprowadził do komiksów superbohaterskich powiew świeżości (tworząc postaci dwuwymiarowe, zamiast jednowymiarowych, jak wcześniej) i dał grunt nasionom, które wykiełkowały w latach 80ych i kiełkują do dziś. Bardzo dobrze ujął jego rolę Jon Favreau - Stan był bardziej przywódcą pewnej fali, ruchu, aniżeli pełonoprawnym, wartościowym twórcą:

Odpowiedz
Co tam, fani Mass Effect? Jak podoba wam się nowe rozszerzone zakończenie DLC? :) Podobno calkowicie leje na całkiem fajną teorię o indoktrynacji, gratki bioware :d

Odpowiedz
Chciałem kupić Maxa 3. Wchodzę do empika z nastawieniem, że ok, będzie do 179 zł - kupię (w większości sklepów za 169, ale wiem, że empik zawsze ma drożej. Kij z tym, mam sklep pod ręką i chcę szybko mieć grę). I co się okazuje? Że owszem, egzemplarzy jest masa - nic dziwnego, że nie schodzą, skoro cena to 249 zł (!!!!!!). Czy ktoś kupuje w tym sklepie? Jak udaje im się sprzedać choć jeden egzemplarz?

Odpowiedz
Omijaj tę sieć na kilometr. 250 zeta za nową grę to tam absolutna normalka. Tatusiowie próbujący szybko uszczęśliwić synków nabierają się na te ceny na 100%, ale nie wyobrażam sobie, żeby przeciętny, zdrowo myślący gracz kupował tam nowe gry. W moim przypadku w grę wchodzi wyłącznie kupowanie przez internet.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Empik ma ceny chore i jedynie w Empik.com zdarzyło mi się złożyć parę preorderów w śmiesznie niskich cenach. Jeśli chodzi o salony, to na palcach u jednej ręki mogę policzyć ile razy trafiłem na naprawdę konkurencyjną cenę jakiejkolwiek gry (zdarzało się, a jakże).

Z sieciówek to jedynie Saturn często szaleje z promocjami, warto robić wypady do niego.

Odpowiedz
Nie wiem, czy nie bardziej od ceny rozpieprzyło mnie to, że w katowickim empiku gry są ROZPAKOWANE, tzn. masz pudełko ze zdjętą plombą i bez płyty w środku. Na początku myślałem że to gry używane, ale półka z używanymi była obok. Jakoś w każdym sklepie mogą spokojnie poradzić sobie z kradzieżami płyt bez wyjmowania ich z pudełka, ale w empiku nie.

Jak dla mnie gra odpakowana to gra używana. Mam gdzieś ich zapewnienia, że jej nie używali - zdarta plomba = używka. Skąd mam wiedzieć, co robili z płytą? Pewnie już wypożyczyła ją połowa pracowników sklepu. W ogóle odnoszę wrażenie, że po to je rozpakowują, żeby pracownicy mogli je zabrać do domu. Jeden rozpakowany egzemplarz wyglądałby podejrzanie, ale wszystkie usprawiedliwiają ten durny proceder. Gdyby empik sprzedawał chleb, pewnie każdy bochenek byłby nadgryziony.

Czyli nie dość, że chore ceny, to jeszcze używki w cenie nówek. Moich pieniędzy nie dostaną.:)

Odpowiedz
Cytat:Nie wiem, czy nie bardziej od ceny rozpieprzyło mnie to, że w katowickim empiku gry są ROZPAKOWANE,
To jest akurat idiotyzm i czegoś takiego nie mają prawa robić. Jeszcze w żadnym Empiku się z czymś takim nie spotkałem wprawdzie, ale pamiętam że lata temu były afery ze zrysowanymi płytami. Jak się okazało, pracownicy wypożyczali sobie płytki do domów.

Jeszcze wracając do cen - Empik ma w ogóle dziwną politykę. W zeszłym roku dostali Skyrim 1-2 dni przed premierą i cena była, o dziwo, NIŻSZA niż u konkurencji. Grę wziąłem i całe szczęście, bo po premierze cena skoczyła do tych ich symbolicznych 229:)

Odpowiedz
(30-06-2012, 22:30)military napisał(a): Chciałem kupić Maxa 3. Wchodzę do empika z nastawieniem, że ok, będzie do 179 zł - kupię (w większości sklepów za 169, ale wiem, że empik zawsze ma drożej. Kij z tym, mam sklep pod ręką i chcę szybko mieć grę). I co się okazuje? Że owszem, egzemplarzy jest masa - nic dziwnego, że nie schodzą, skoro cena to 249 zł (!!!!!!). Czy ktoś kupuje w tym sklepie? Jak udaje im się sprzedać choć jeden egzemplarz?
Ja tam kiedyś widziałem GTA IV ze dwa lata po premierze, które wciąż kosztowało 249 zł. Więc nic mnie już nie zdziwi.
Ale muszę przyznać, że kiedyś kupiłem tam raz grę, a nawet dwa razy, bo były naprawdę fajne promocje. Raz kupiłem Battlefield'a Bad Company 2 gdzieś za około 120 zł (wszędzie chodziła mniej więcej po tyle samo) i za 1 zł dostałem gratis FIFE Wolrd Cup 2010. A drugi raz sprzedawali za 79 zł limitowaną edycję inFamous. (nigdzie tak tanio wtedy nie szło kupić tej gry, jeszcze w takim wydaniu) Zjeździłem wszystkie Empiki w Lublinie żeby kupić i udało się kupić w ostatnim, do którego zajechałem.

(01-07-2012, 10:49)military napisał(a): Nie wiem, czy nie bardziej od ceny rozpieprzyło mnie to, że w katowickim empiku gry są ROZPAKOWANE, tzn. masz pudełko ze zdjętą plombą i bez płyty w środku. Na początku myślałem że to gry używane, ale półka z używanymi była obok. Jakoś w każdym sklepie mogą spokojnie poradzić sobie z kradzieżami płyt bez wyjmowania ich z pudełka, ale w empiku nie.
W jednym z Lubelskich Empików stosują taką samą praktykę i o dziwo widziałem nawet ludzi, którzy kupowali takie gry. Koleś podał opakowanie a pani przyniosła płytkę z zaplecza włożyła do opakowania i policzyła normalnie grę. Chore.

Odpowiedz
Hehe, możnaby założyć cały wątek pt: "Jak empik leci w kulki". Ja kupuję tam tylko jak dostanę od nich maila w stylu "do jutra książki przez empik.com 30% taniej" - wtedy czasami wychodzi jakieś 5% taniej niż to co ma konkurencja.

Odpowiedz
Wczoraj poszedłem do Media Expert za MP3 - nie ma. Sprawdzam w Tesco - jest. 239 zł (10 taniej niż w empiku). WTF?! Powaliło ich z tymi cenami? Wkurzyłem się i wyszedłem z Wiedźminem 2.:)

Odpowiedz
Wonziu z SuchegoKanału również gra w DayZ i robi streamy, o tyle ciekawsze od SideStrafe'a, którego dawałem wcześniej, ze u niego często (przynajmniej na początku, dalej nie oglądałem) pojawiają się inni gracze, Polacy, którzy albo są jego znajomymi, albo oglądają streama i chcą mu pomóc (albo, jak w jednym przypadku, zabić), więc można zobaczyć pracę drużynową w grze.

http://www.youtube.com/user/StrumienieZRuczaju

Powiem szczerze, że bardzo fajnie ogląda się te lec pleje. :) SideStrafe'a o tyle ciekawie się oglada, ze tam jest duzo tajemnicy i grozy (albo nudy, jak kto woli :)), bo gość lata sam po świecie i komunikuje się z innymi tylko pisemnie. U Wonzia cały czas leci skajp (choć jest jeden świetny motyw, jak krzyczy do niego koleś w grze i ratuje mu dupe) i jest trochę weselej ogólnie.

Mam ochotę na DayZ, choć czuję, że jak już zdecyduje się na zakup ArmA 2 z dodatkami to dawno mi przejdzie ta ochota, po obejrzeniu tych wszystkich filmików. :)

Odpowiedz
Bulletstorm przeszedłem drugi raz i bawiłem się równie dobrze, polskie dobre s-f. Odpowiednik platformówek z którego się idzie z lewa na prawo i nie przeszkadzała mi taka liniowość ani brak skakania. Efektowny pastisz z nie najgorszymi bohaterami, przynajmniej ja ich polubiłem. Z chęcią ujrzałbym dwójkę może ze zmienionymi nieco zasadami ( większa swoboda w łażeniu ). Około 50 złociszy, które wydałem to dobra inwestycja.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Odpowiedz
Tymczasem ja również sobie w DayZ pogrywam i... jest wspaniałe. Naprawdę: pomijając setki mniejszych i większych bugów i zombiaki, które widzą cię ze stu metrów a później gonią do upadłego (chyba, że wskoczysz do wody albo jakoś fuksem je zgubisz); gra niszczy klimatem, poziomem trudności, znakomitą oprawą (a to przecież mod!) i pomysłowością. No i ta satysfakcja, gdy po godzinie biegania bez broni wreszcie uda się znaleźć jakiś pistolet z kilkoma nabojami :D. Niestety, gram sam więc generalnie jest ciężko i ginę na każdym kroku (ostatnio zaraz po znalezieniu broni i kilku magazynków spadłem z DWÓCH metrów, złamałem nogę i wykrwawiłem się na śmierć - lol), ale nie zmienia to faktu, że to bardzo emocjonująca, klimatyczna i niesamowicie wciągająca rozgrywka. Chyba czeka mnie mała przerwa od Left4Dead... ;)

Odpowiedz

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=69188

Plotki się potwierdziły, fantastyczna wiadomość! Rome: Total War to jedna z moich ukochanych gier :)

Tylko już widzę te wymagania sprzętowe...

Odpowiedz
Ja gdzieś czytałem, że wymagania nie mają być aż tak straszne i gra ma chodzić na słabszych lapkach.

Odpowiedz
Pytanie z zupełnie innej beczki zna ktoś jakiś działający emulator Nes który chodzi na ps3 ??

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości