Kupić, nie kupić, gdzie kupić...
A ja mam jeszcze pytanko co do Terminatora Ultimate Editon chodzi mi dokładnie o jedna kwestię Prologu czy podczas wstępu "Maszyny powstały z popiołu nuklearnego Ognia....." są pokazane na ekranie angielskie napisy czy może są one wymazane z obrazu jak to było w przypadku starego 2DVD Polskiego wydania DVD jakie posiadam. Sorka jeśli juz ktoś zadał to pytanko. Te napisy przedstawiające z grubsza historie wojny nuklearnej tworzą nie łzy klimat i trochę brakowało mi ich podczas projekcji. Tak samo scena ze śmieciarka „Los Angeles Godzina 1.52” :)

Do military Terminator 1 jest trudno dostępny ponieważ wywiązała się spora Afera kiedy MGM wypuszczał na rynek swoje pierwsze płyty z których to połowa okazała sie strasznymi bublami i akurat trafiło na Terminatora. Płyty miały tendencje do niszczenia , lub parowania czy gnicia nadruków które uszkadzały dane z filmem. Trochę im zajęła całą ta wymiana a Nasz Imperial poszedł na łatwiznę wprowadzając płyty zastępcze z zachodu Tanie i szczerbate 1 płytowe wydanie najpierw z napisami a teraz juz tylko z samym marnym lektorem bez napisów. Sam wymieniałem swoje wydanie specjalne 2DVD aż 3 razy póki nie natrafiłem na dobre i tak służy mi wiernie aż do dziś :)
Ta sama sytuacja dotyczy Starego wydania Sagi Rocky i 2 płytowego Milczenia Owiec i jeszcze mój Czerwony świt na DVD wygląda podejrzanie od momentu kiedy go kupiłem na płycie jest gigantyczny szronik na szczęście wszystko śmiga doskonale . Lecz gdy zawsze chce go odpalić to obgryzam wszystkie paznokcie trzymając kciuki aby płyta nie umarła z wycieńczenia ;/

Odpowiedz
Gieferg: znalazłem wydanie z napisami, tzn. w Empiku mi powiedzieli w informacji, że są napisy. Poza tym pomyślałem dokładnie to samo co ty - już niech będzie ten lektor, oglądając sam obejdę się bez niego. :)

Predator: ok, rozumiem że była afera, no ale kiedy? Terminator miał premierę na dvd z 5 lat temu, chyba powinni zdążyć rzucić do sklepów całkiem nowe wydanie. Poza tym jakoś nie widzę tego pójścia na łatwiznę, bo nie ma nawet taniego, szczerbatego wydania z samym lektorem. ;)

Odpowiedz
Bo to imperial nie będą wydawać kasy na nowe wydanie bo wciskają buble. Hm może u ciebie nie ma tego dużo u mnie w Media i w Empikach aż roi się od Kopi Terminatora :D Moim zdaniem powinieneś się wstrzymać i kupić sobie na Allegro Ultimate Edition dopłacisz jakieś 30 - 40 zł ale przynajmniej dostaniesz towar warty tej ceny. Cały czas czekam na zdanie w kwestii tych Angielskich napisów podczas projekcji panowie :)

Odpowiedz
Ciekawi mnie to:

http://www.imperial.com.pl/movie.php?id=560

To pomyłka czy prawdziwa oferta? Zero opisu, cena taka sama jak "normalnego" wydania... Okładka też.

Odpowiedz
I jeszcze w empiku "zgubiła się" moja przesyłka... Ja pier... K... M...

Odpowiedz
Predator895 napisał(a):A ja mam jeszcze pytanko co do Terminatora Ultimate Editon chodzi mi dokładnie o jedna kwestię Prologu czy podczas wstępu "Maszyny powstały z popiołu nuklearnego Ognia....." są pokazane na ekranie angielskie napisy czy może są one wymazane z obrazu jak to było w przypadku starego 2DVD Polskiego wydania DVD jakie posiadam.

Są napisy w Prologu jak również "Los Angeles A.D. 2029" przed chwilą sprawdzałem :D .
Muszę przyznać, że nie mam pojęcia czym było spowodowane usunięcie napisów. Za dużo zasłaniały czy co ?

Odpowiedz
Dzisiaj przyszło :)

[Obrazek: obraz001ei9.jpg]

[Obrazek: obraz002cr1.jpg]

Ale dlaczego, kur** mać jeb*** w d***, Romeck ma fotki, a ja nie mam?!?!

Odpowiedz
Jakbys czytal uwaznie powyzsze posty, to bys wiedzial,
ze Romeck tez nie ma fotek w swoim wydaniu...
A L () E E N

Odpowiedz
a to cos obok to jakaś książeczka czy zwykła taka jednostronna wkładka ??

Odpowiedz
No właśnie, nie jest to jednostronna wkładka, ale książeczka to też chyba za duże słowo. Nazwałbym to mini-książeczką (cztery kartki łącznie z okładką) albo mega-wkładką :( A i widzę, że znowu wypłynął wątek braku zdjęć . ALIEEN, wyjaśniło się może skąd ta fotka ze zdjęciami Terminatora ?:cry:

Odpowiedz
Niestety jedyne, co mi sie udalo dowiedziec w zwiazku z tymi zdjeciami,
to info, ze prawdopodobnie byly w jakims pierwszym nakladzie tego wydania
"Terminatora", a potem ich juz nie dodawano... Zdjecie, ktore pokazal
Romeck, pochodzi z jednej z aukcji na Allegro - rozmawialem ze sprzedajacym,
to on robil te fotke osobiscie i byl wielce zdziwiony, gdy pozniej, podczas
wystawiania kolejnych egzemplarzy filmu, fotek juz nie bylo...

Coz, podejrzewam, ze dostanie teraz tego wydania ze zdjeciami
bedzie rzecza wrecz niemozliwa :(
A L () E E N

Odpowiedz
Ja z kolei podejrzewam, że fotki te były dodawane do filmu w regionie 1. Różni się też odrobinę pudełko i nadruk na płytach (zresztą w przypadku innych wydań Ultimate też są pewne różnice - chodzi głównie o różne oznaczenia wiekowe).

Odpowiedz
Eee, ale to wydanie jest chyba tylko w UK...? Wiec skad R1? :)
Zreszta sprzedajacy na Allegro mial tylko R2 z tego co mi wiadomo...
A L () E E N

Odpowiedz
To tylko moje przypuszczenie. ;)

Spójrz na zdjęcie, które ja dałem (z fotkami) i na zdjęcie, które wkleił Mental. Spójrz na nadruk na płytach. Skąd takie różnice? Musiało być wydanie przeznaczone na inny rynek.

Takie same różnice są na "Siedmiu...".

Odpowiedz
Rownie dobrze mogla to byc roznica dotyczaca wlasnie nakladu :)
A prawda jest taka, ze udal nam sie ten fotomontaz ze zdjeciami, nie? (ROTFL)
A L () E E N

Odpowiedz
Heh. :)

To co? Był nakład z oznaczeniami wiekowymi i nakład bez? Dziwaczne. :)

Odpowiedz
Przypominam tylko, ze gosc na Allegro mial to wydanie ze zdjeciami z UK...
Wiec moja teoria jest blizsza prawdy :)
A L () E E N

Odpowiedz
Ale to nadal tylko teoria. <rotfl>

Przyznam szczerze, że nie chce już mi się myśleć na te temat. :)

Chce ktoś kupić ode mnie to wydanie? <rotfl>

Odpowiedz
Ja moge kupic za pol ceny (ROTFL)

Z poczatku bylem napalony na to wydanie, ale jak dowiedzialem sie,
ze nie ma fotosow, to moj zapal jakos zmalal... Nie wiem czemu, ale jakos
wydaje mi sie wybrakowane bez tych zdjec, i jednak troche niewarte swej
ceny, a rownej wydaniom "Plutonu" i "Siedmiu Wspanialych" z fotosami...
A L () E E N

Odpowiedz
Mental napisał(a):Dzisiaj przyszło :)
Skąd i za ile? 8)
Jakiekolwiek polskie tłumaczenie?

EDIT: ok, sprawdziłem, taka cena mnie nie bawi :? and what about this?:

http://www.amazon.co.uk/Terminator-Two-Disc-Special/dp/B000056IFJ/ref=br_lf_m__1_1_ttl/026-8970777-1470864?%5Fencoding=UTF8&s=dvd

podają, że są polskie napisy...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon