Zapowiedzi
Ojezu, jaki koszmarny zwiastun :-|

Odpowiedz
Przed Expendables 2, puścili taką serię totalnego szlamu. Jesteś Bogiem, Odsiecz Wiedeńska i Detektyw Blond. Trzy polskie szajsy, każdy dramatycznie zły w swojej klasie. Zupełnie jakby mnie ktoś obrzygał i obesrał. ONZ powinno zakazać polakom kręcenia filmów.

Odpowiedz
"Posłuchaj muzyki Morricone z "Komisarza Blonda"
Tak. Ennio Morricone. Nie wiem czy popadł w długi czy może już zdrowie... nie rozumiem.

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=90308
(27-08-2012, 12:27)Craven napisał(a): ONZ powinno zakazać polakom kręcenia filmów.

Ten nowy Kloss jest całkiem fajny. Oczywiście jak na polskie warunki.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Me odczucia są ambiwalentne. Z 1 strony kilka fajnych rzeczy, z 2 sporo wtop. One się jakby równoważą. Wypowiem się w "krótkiej" bo chyba nie ma sensu zakładać osobnego tematu.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(27-08-2012, 13:00)shamar napisał(a): "Posłuchaj muzyki Morricone z "Komisarza Blonda"
Tak. Ennio Morricone. Nie wiem czy popadł w długi czy może już zdrowie... nie rozumiem.

Ktoś sobie robi niesmaczne żarty? To tak, jakby Jerzy Gruza miał reżyserować nowego Batmana...

Z drugiej strony, nigdzie indziej nie ma o tym wzmianki. Nawet tutaj pominięto muzykę. :]

Odpowiedz
Może Stopklatke znów ktoś ch. wafla zrobił. Chyba już im się takie numery wcześniej zdarzały.

Odpowiedz
A czy tam nie jest napisane, że w tej srace pojawia się jego muzyka z innych filmów/projektów?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Nie wiem. Poniższe sugeruje, że to będą covery? Jeśli tak to nie znam takich zespołów, jeśli nie- nie znam takich kawałków.

"Wkrótce jego wspaniałą muzykę będzie można usłyszeć w najnowszej polskiej komedii szpiegowskiej "Komisarz Blond i Oko Sprawiedliwości" . Na ścieżce dźwiękowej znalazły się utwory Street Life z gitarowym brzmienie lat 70. Street Life, tajemniczy Hall of Mirrors oraz romantyczny Finally With You. "

Odpowiedz
O rany! To dobrze wygląda (nie licząc tej biednej roślinki)!

i mniej dobrze wyglądający plakat:

[Obrazek: news_kosik09.jpg]

Odpowiedz
Ruda fajna, efekty nie ssą. Jak napisali przyzwoity scenariusz, może być nieźle.

Odpowiedz
Eee. Ale co to ma niby być?
Wolfenstein + stargate + mordercza roślina + narnia + "dowolny, dawny serial młodzieżowy" +.....
Serio. Ococho?

Odpowiedz
To ekranizacja jednej z powieści, wchodzącej w skład cyklu, będącego polskim odpowiednikiem Harry'ego Pottera. Autor jest geekiem, to i zapożyczenia i odniesienia nie powinny dziwić.

Odpowiedz
Tak sobie to wygląda. Zresztą już tyle lat człowiek nic porządnego tego pokroju nie widział z własnego podwórka, że jak świergoczą w tym zwiastunie, to tak nienaturalnie to brzmi, że aż głupio.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Niby można się do paru rzeczy przyczepić i mnie osobiście zawsze śmieszą polscy aktorzy grający Niemców z tym zaciąganym akcentem, ale jest to coś innego. Ktoś przynajmniej coś próbuje i po za roślinką efekty całkiem niezłe. Daję na razie kredyt zaufania.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Wygląda jak kino familijne na poziomie. Sęk w tym, że to wciąż tylko kino stricte familijne. Ergo, nic, co by mnie zainteresowało.

Odpowiedz
"Komisarz Blond" potwierdza, że po aferze z "Kac Wawą" głupawe polskie komedie nie będą miały łatwego życia. W ciągu premierowego weekendu na film poszły 2644 osoby przy 50 kopiach, co daje jakieś 3-4 osoby na seans. Nie jestem pewien, ale to chyba klapowy rekord :)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Felix, Net i Nika:

1. cieszy mnie, że ktoś nakręcił taki film,
2. efekty specjalne to żenada - to nawet nie jest poziom Asylum. W Asylum, z tego co czytałem, często celowo nie kończą prac nad efektami, żeby było bardziej tandetnie i jajecznie. Te tutaj to były "poważne" efekty, a są gorsze niż niedokończone CGI z Sharktopusa;
3. zwiastun jest zmontowany przerażająco źle. Nie wiem, o co chodzi. Dynamiki zero;
4. czemu Polacy nie potrafią nauczyć się, jak robić korekcję barwną? Przecież co scena, to zmiana nasycenia. Ujęcie, w którym maszerują Niemcy, wygląda jakby ktoś się bawił suwakiem kontrastu i przypadkiem ręka mu poleciała w prawą stronę. W innych ujęciach albo nie kombinowali, albo jest wręcz desaturacja. WTF? Czy nikt w tym kraju nie zna się na korekcji barwnej? A może idą w kierunku NBK Stone'a?

Ogólnie: będzie kupa dupa sraka, a na plakacie znajdzie się "polska odpowiedź na Harry'ego Pottera", ale ok - niech się uczą robić takie rzemieślnicze filmy.

Odpowiedz
Cytat:Ruda fajna

Przecież ona ma ze 14 lat, zwyrolu :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
I dlaczego nikt nie napisałem, że wygląd napisów został zajumany z trailerów Transformers?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości