10-02-2007, 01:26
|
Taniuchne DVD/Blu-ray - gdzie i za ile
|
|
Saturn w Arkadii - widziałem dzisiaj (tzn. właściwie to już wczoraj ;)), leżało dużo (co najmniej kilkanaście sztuk, w dwóch miejscach sklepu).
A w Krakowie ni hu hu... :(
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
11-02-2007, 03:28
Mi udało się zakupić. Jeszcze raz wielki dzięki dla Romecka za informację :). I jeszcze mam jedno pytanie: Co jest na tych dwóch płytkach oprócz samego filmu? (Kupiłem to na prezent więc nie mogę rozpakować, a jestem trochę ciekawy :) ).
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |
11-02-2007, 11:18
:)
Na pierwszej płycie oprócz filmu są niewielkie dodatki - zwiastun, wywiady, ujęcia z planu. Natomiast druga płyta to koncert - jakaś ogromniasta gala, która się kiedyśtam odbyła i wielkie gwiazdy śpiewały piosenki z filmu, w tle tańczące pary, do tego jakiś prezenter, wszystko w takim fajnym klimacie the 80's (mogłem coś pokręcić, dawno to widziałem). ;) Takie koncerty odbywają się nadal, jakoś objazdowo (nie wiem dokładnie, średnio mnie to interesuje) - wiem, że ostatnio coś takiego odbywało się w Niemczech. Aha - tak jak i film, tak i ten koncert można też kupić osobno, ale nie w takim ładnym wydaniu oczywiście. Gratuluję udanego zakupu w każdym razie (powinien się podobać prezent :)). Aż mnie skręca na myśl ile ja za to dałem, aby zrobić przyjemność swojej połówce. :) Teraz żeby staniało dwupłytowe wydanie soundtracku (digipack), bo jak gdzieś to widuję, to za 99,00 PLN (zgroza!). :) Akaki: przykro mi, nie mam na to żadnego wpływu niestety. :( 11-02-2007, 11:53 Cytat:Teraz żeby staniało dwupłytowe wydanie soundtracku (digipack), bo jak gdzieś to widuję, to za 99,00 PLN (zgroza!).Dwupłytowego wydania bym nie polecał. Pierwsza płyta zawiera to samo co soundtrack standardowy tylko w kolejności z filmu, a na drugiej jest reszta piosenek (też niby fajne, ale nie aż tak), wszystko razem trwa tyle, że zmieściłoby się spokojnie na jednej płytce - i takie wydanie również istnieje, sensowniejsze o tyle, że cała muzyka jest w kolejności tak jak w filmie (dzięki czemu fajniej się słucha) i na jednym CD (dzięki czemu słucha się wygodniej) i w dodatku na nowo zremasterowane w przeciwieństwe do poprzednich wydań. Wygląda to tak: http://www.amazon.com/Dirty-Dancing-Ultimate/dp/B0000TWMMU Z tego co mi wiadomo pełna wersja Time of My Life (6:46) czyli taka jak w filmie tu się również znajduje. Więc ja bym sobie darował wersję 2CD :P bo nie ma na niej nic czego by nie było na tej (ewentualnie może ma ładniejsze opakowanie, tego nie wiem, ale dla mnie to nie argument w tym przypadku) 11-02-2007, 16:31
Dzięki za info i opinię. :)
Wszak opakowanie jest dla mnie bardzo ważnym argumentem, jednak to i tak nie ja będę o tym decydował, tylko moja Kasia. :) 11-02-2007, 18:14
Pantofel, kapeć, papucz, lacz <rotfl>
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 11-02-2007, 18:57
Warner Home Video proponuje Mega Tanie Oglądanie:
http://www.whv.pl/news,204,Mega,tanie,ogladanie.html Np. 2-płytowy "Batman - Początek" za 19,99 zł. 13-02-2007, 19:11
Masz to wydanie? Dobre?
I czy masz może linka do pełnej "kolekcji" tych filmów? [głównie tych lepszych, za 19.90] 13-02-2007, 19:45
Pełnej listy nie ujawnili, wiadomo tylko o tych kilku tytułach które podali na stronie (to samo na filmwebie).
To wydanie Beginsa jest świetne, miałem z nim styczność a teraz w końcu je nabędę :D 13-02-2007, 19:52
Byłem właśnie w Media Markcie i filmów z tej promocji Warnera jak na razie nie ma, a jak powiedziała miła pani, jestem którąś już osobą pytającą o mega tanie oglądanie. No cóż, musiałem zadowolić się "Sin City" za 19,99 zł :D
PS. Postałem sobie trochę przy prezentacji "Batman Begins" w HD... WOW!!! Co za obraz. Nie mówiąc już o "Ultraviolecie" na Blu-Rayu puszczonym chyba na 100" ekranie... nieprawdopodobna jakość. 18-02-2007, 19:17
W krakowskim Media Markt filmy z serii "Mega Tanie Oglądanie" już są, w ilościach raczej znacznych :). A Batman nawet tańszy o złotówkę (18,99) :).
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
26-02-2007, 18:52
Tanio mozna nabyć filmy DVD na Allegro, czasem naprawde opłaca sie tam kupować i wiekszość to nówki.
"Cztery ściany cztery kąty, a w tej pustce ty sam...piąty"
26-02-2007, 23:37
Zakupiłem "Batmana..." z serii mega tanie oglądanie i żałuję że nie otworzyłem na miejscu pudełka: to "coś" na czym umieszczona jest druga płyta jest luzem, ponieważ jeden z kołeczków jest urwany, dodatkowo rozwalony jest jeden z uchwytów który tę ruchomą część z drugą płytą trzyma plus brak jednego z języczków pod które wkłada się książeczkę (jeśli jest). A dodatkowo porysowana czy raczej przetarta w jednym miejscu płyta z dodatkami.
27-02-2007, 10:59
Teraz zawsze będziesz sprawdzał :) Słuchaj, też miałem taką sytuację w Media-Markt Szczecin . Kupiłem Tomb Ridera, a płytę sprawdziłem w domu i za głowę się złapałem. Stan nośnika wskazywał na użycie szczotki drucianej, po prostu masakra (o dziwo część filmu działała). W swojej naiwności sądziłem, że pójde do reklamacji i wymienię ... taaa, najadłem się tylko wstydu bo gość stwierdził, że to wina mojego napędu, który notabene był praktycznie nowy, ale jak wytłumaczyć :wink: . Od tej wpadki sprawdzam każdy film i czepiam się nawet minimalnych rysek :D .
27-02-2007, 11:15 military napisał(a):To do zwrotu - co za problem, powinni wymienić bez mrugnięcia okiem. :)Teraz już jest po obiedzie, zabrałem film do domu i powiedzą mi że sam to zrobiłem. 27-02-2007, 11:42
Przez dwa lata możesz zwrócić jeśli się rozpadnie mimo prawidłowego używania (nawet jeśli nie masz gwarancji), przez tydzień masz możliwość zwrotu jeśli towar zakupiony nie odpowiada temu, co gwarantował sprzedawca - tutaj na 100% nie odpowiada. Idź i się kłóć, racja jest po twojej stronie i żaden pracownik MM nie ma szans żeby nie uznać reklamacji. :)
P.S. Nie ma czegoś takiego jak "powiedzą, że sam to zrobiłem". Jak tak powiedzą, to możesz do rzecznika praw konsumenta (chyba tak się nazywa ta instytucja) zgłosić. Ogólnie w takim wypadku możesz narobić pracownikowi, który to powie, sporo kłopotów. :) 27-02-2007, 12:10 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Kupić, nie kupić, gdzie kupić... | Anonymous | 667 | 138,894 |
18-02-2024, 23:24 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |