Taniuchne DVD/Blu-ray - gdzie i za ile
Saturn w Arkadii - widziałem dzisiaj (tzn. właściwie to już wczoraj ;)), leżało dużo (co najmniej kilkanaście sztuk, w dwóch miejscach sklepu).

Odpowiedz
A w Krakowie ni hu hu... :(
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Mi udało się zakupić. Jeszcze raz wielki dzięki dla Romecka za informację :). I jeszcze mam jedno pytanie: Co jest na tych dwóch płytkach oprócz samego filmu? (Kupiłem to na prezent więc nie mogę rozpakować, a jestem trochę ciekawy :) ).
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |

Odpowiedz
:)

Na pierwszej płycie oprócz filmu są niewielkie dodatki - zwiastun, wywiady, ujęcia z planu. Natomiast druga płyta to koncert - jakaś ogromniasta gala, która się kiedyśtam odbyła i wielkie gwiazdy śpiewały piosenki z filmu, w tle tańczące pary, do tego jakiś prezenter, wszystko w takim fajnym klimacie the 80's (mogłem coś pokręcić, dawno to widziałem). ;) Takie koncerty odbywają się nadal, jakoś objazdowo (nie wiem dokładnie, średnio mnie to interesuje) - wiem, że ostatnio coś takiego odbywało się w Niemczech. Aha - tak jak i film, tak i ten koncert można też kupić osobno, ale nie w takim ładnym wydaniu oczywiście.

Gratuluję udanego zakupu w każdym razie (powinien się podobać prezent :)).

Aż mnie skręca na myśl ile ja za to dałem, aby zrobić przyjemność swojej połówce. :)

Teraz żeby staniało dwupłytowe wydanie soundtracku (digipack), bo jak gdzieś to widuję, to za 99,00 PLN (zgroza!). :)

Akaki: przykro mi, nie mam na to żadnego wpływu niestety. :(

Odpowiedz
Cytat:Teraz żeby staniało dwupłytowe wydanie soundtracku (digipack), bo jak gdzieś to widuję, to za 99,00 PLN (zgroza!).
Dwupłytowego wydania bym nie polecał. Pierwsza płyta zawiera to samo co soundtrack standardowy tylko w kolejności z filmu, a na drugiej jest reszta piosenek (też niby fajne, ale nie aż tak), wszystko razem trwa tyle, że zmieściłoby się spokojnie na jednej płytce - i takie wydanie również istnieje, sensowniejsze o tyle, że cała muzyka jest w kolejności tak jak w filmie (dzięki czemu fajniej się słucha) i na jednym CD (dzięki czemu słucha się wygodniej) i w dodatku na nowo zremasterowane w przeciwieństwe do poprzednich wydań. Wygląda to tak:

http://www.amazon.com/Dirty-Dancing-Ultimate/dp/B0000TWMMU

Z tego co mi wiadomo pełna wersja Time of My Life (6:46) czyli taka jak w filmie tu się również znajduje. Więc ja bym sobie darował wersję 2CD :P bo nie ma na niej nic czego by nie było na tej (ewentualnie może ma ładniejsze opakowanie, tego nie wiem, ale dla mnie to nie argument w tym przypadku)

Odpowiedz
Dzięki za info i opinię. :)

Wszak opakowanie jest dla mnie bardzo ważnym argumentem, jednak to i tak nie ja będę o tym decydował, tylko moja Kasia. :)

Odpowiedz
Pantofel, kapeć, papucz, lacz <rotfl>
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.

Odpowiedz
:lol:

Spieprzaj Dziadu! :D

Odpowiedz
Warner Home Video proponuje Mega Tanie Oglądanie:
http://www.whv.pl/news,204,Mega,tanie,ogladanie.html

Np. 2-płytowy "Batman - Początek" za 19,99 zł.

Odpowiedz
Masz to wydanie? Dobre?

I czy masz może linka do pełnej "kolekcji" tych filmów? [głównie tych lepszych, za 19.90]

Odpowiedz
Pełnej listy nie ujawnili, wiadomo tylko o tych kilku tytułach które podali na stronie (to samo na filmwebie).

To wydanie Beginsa jest świetne, miałem z nim styczność a teraz w końcu je nabędę :D

Odpowiedz
Byłem właśnie w Media Markcie i filmów z tej promocji Warnera jak na razie nie ma, a jak powiedziała miła pani, jestem którąś już osobą pytającą o mega tanie oglądanie. No cóż, musiałem zadowolić się "Sin City" za 19,99 zł :D

PS. Postałem sobie trochę przy prezentacji "Batman Begins" w HD... WOW!!! Co za obraz.

Nie mówiąc już o "Ultraviolecie" na Blu-Rayu puszczonym chyba na 100" ekranie... nieprawdopodobna jakość.

Odpowiedz
W krakowskim Media Markt filmy z serii "Mega Tanie Oglądanie" już są, w ilościach raczej znacznych :). A Batman nawet tańszy o złotówkę (18,99) :).
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Tanio mozna nabyć filmy DVD na Allegro, czasem naprawde opłaca sie tam kupować i wiekszość to nówki.
"Cztery ściany cztery kąty, a w tej pustce ty sam...piąty"

Odpowiedz
Zakupiłem "Batmana..." z serii mega tanie oglądanie i żałuję że nie otworzyłem na miejscu pudełka: to "coś" na czym umieszczona jest druga płyta jest luzem, ponieważ jeden z kołeczków jest urwany, dodatkowo rozwalony jest jeden z uchwytów który tę ruchomą część z drugą płytą trzyma plus brak jednego z języczków pod które wkłada się książeczkę (jeśli jest). A dodatkowo porysowana czy raczej przetarta w jednym miejscu płyta z dodatkami.

Odpowiedz
To do zwrotu - co za problem, powinni wymienić bez mrugnięcia okiem. :)

Odpowiedz
Teraz zawsze będziesz sprawdzał :) Słuchaj, też miałem taką sytuację w Media-Markt Szczecin . Kupiłem Tomb Ridera, a płytę sprawdziłem w domu i za głowę się złapałem. Stan nośnika wskazywał na użycie szczotki drucianej, po prostu masakra (o dziwo część filmu działała). W swojej naiwności sądziłem, że pójde do reklamacji i wymienię ... taaa, najadłem się tylko wstydu bo gość stwierdził, że to wina mojego napędu, który notabene był praktycznie nowy, ale jak wytłumaczyć :wink: . Od tej wpadki sprawdzam każdy film i czepiam się nawet minimalnych rysek :D .

Odpowiedz
military napisał(a):To do zwrotu - co za problem, powinni wymienić bez mrugnięcia okiem. :)
Teraz już jest po obiedzie, zabrałem film do domu i powiedzą mi że sam to zrobiłem.

Odpowiedz
Przez dwa lata możesz zwrócić jeśli się rozpadnie mimo prawidłowego używania (nawet jeśli nie masz gwarancji), przez tydzień masz możliwość zwrotu jeśli towar zakupiony nie odpowiada temu, co gwarantował sprzedawca - tutaj na 100% nie odpowiada. Idź i się kłóć, racja jest po twojej stronie i żaden pracownik MM nie ma szans żeby nie uznać reklamacji. :)

P.S.
Nie ma czegoś takiego jak "powiedzą, że sam to zrobiłem". Jak tak powiedzą, to możesz do rzecznika praw konsumenta (chyba tak się nazywa ta instytucja) zgłosić. Ogólnie w takim wypadku możesz narobić pracownikowi, który to powie, sporo kłopotów. :)

Odpowiedz
...ale ludzie są zazwyczaj nieświaodmi i nie lubią się sprzeczać, więc spławianie wychodzi sprzedawcom naprawdę dobrze.

A filmem w pudełku najpierw się trzęsie czy nic nie lata :).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon