The Hobbit, Parts 1 & 2 & 3
Cytat:Chociaż przyznam, że wyobrażałem je sobie jako trochę mniejsze : )
Miałem to samo z olifantami.

Cytat:A WETA nie jest przereklamowana. Włącz King Konga
szczególnie pędzące diplodoki... :)

Odpowiedz
(20-09-2012, 19:08)Bartholomew napisał(a): tak czy siak Kamienny Olbrzym śmierdzi mi już Eragonem i teen-fantasy typu World of Warcraft, co jest trochę LAME.

Łysa, chuda pokraka z oczami jak żarówki jest spoko? Wielkie słonie? Chodzące drzewa? Elfy, krasnale, kurduple z włochatymi nogami? Aragon mający 80 lat? Tom Bombadil, wesoły żul tańczący i śpiewający co chwila? Magiczny pierścionek? Orkowie? Wielki diaboł z biczem i skrzydłami z ognia? Czarodzieje? To JEST fantasy. Chcesz mhroku i przemocy i intryg, oglądaj Grę o Tron, tam są cycki, krew i smoki i zombie :D

Cytat:teen-fantasy
Gorzej, to nawet nie jest teen-fantasy, to jest fantasy bajka dla dzieci.

Odpowiedz
Nie, Hobbit był poważnym spojrzeniem na problemy współczesnego świata przez pryzmat ekipy górniczej, która zmuszona jest do niebezpiecznej podróży, bez ubezpieczenia, poprzez grupę trzymającą władzę i pewnego kurdupla, który napalił się na skarby.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Hola, hola, ubezpieczenie było i pokrywało nawet koszty pogrzebu;)

Odpowiedz
(20-09-2012, 19:46)Khet napisał(a):
Cytat:możesz mi z grubsza opowiedzieć sytuacje, ewentualnie wskazać na jakim etapie podroży spotkali się z tym wielkim kamiennym czymś?
Podczas podróży przez Góry Mgliste - w czasie burzy kamienne olbrzymy zaczęły przerzucać się skałami i kamieniami, więc kompania musiała znaleźć schronienie w jaskini - co skończyło się wiadomo jak.

Co do reszty posta - omg, to nawet zabawne nie jest. Rozmawiamy ciągle o materiale książkowym. Mieli wyciąć 3/4 zawartości, żeby wpasować się w czyjeś gusta? Wystarczy że z LoTRa wyleciał Bombadil. Podobne kastrowanie Hobbita nie ma sensu, bo nie zostałoby NIC do ekranizowania.

myślałem, że te wielkie kamienne olbrzymy to jakis odautorski pomysł Jacksona lub któregoś ze scenarzystów, bo totalnie nie pamietałem, by występowały w książce. tak czy siak wydawały mi się trochę z innej bajki, chociaż z drugiej strony wystarczy wspomnieć entów rzucających głazami z LOTRa. takze mea culpa ;)

i nie wiem skąd to zdziwienie, że wszyscy czepiają się szczegołów, skoro na tym forum rozkładanie na czynniki pierwsze trailerów takich nadchodzących megahitów było i bedzię na porządku dziennym :)

Odpowiedz
Cytat: nie wiem skąd to zdziwienie, że wszyscy czepiają się szczegołów
Co innego czepiać się szczegółów, co innego czepiać się, że film będący ekranizacją bajki dla dzieciaków wygląda... jak bajka dla dzieciaków.

Odpowiedz
dla mnie to skandal, że nie ma juchy w tym trailerze!

Odpowiedz
a gdzie trzy cycki? ;(

Odpowiedz
[Obrazek: Hobbit-Movie-Poster-570x842.jpg]

Plakat widać nawiązuje do tych z LOTRa co nie powinno zresztą dziwić:

[Obrazek: 43.poster]

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Widzę, że zaczyna się the most boring advertising in the history of the world :)

Odpowiedz
Zupełnie jak the most boring (and predictable) trolling :P

Odpowiedz
Wszystko dla uprzykrzenia pryszczatym fanbojom życia :D

Odpowiedz
Evangeline Lilly jako Tauriel:

[Obrazek: hobbit-evangeline-lilly-448x600.jpg]

Odpowiedz
Przez chwilę myślałem, że to Kim Cattrall :]

Odpowiedz
[Obrazek: thehobbitdwarvesposter.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: the-muppets-poster-international.jpg]

znajdź 10 różnic

Odpowiedz
Królewny Śnieżki brakuje
"I think we can put our differences behind us. For science. You monster."

Odpowiedz
Na Gazecie.pl info, że polska premiera Hobbita w miesiąc po światowej - 28 grudnia. Znowu świetny refleks dystrybutora.
Baj da łej: - widzieliście ten zwiastun? Pewnie tak. Nie uważacie, że wygląda fejkowo jak cholera? Tła to ewidentny green screen, CGI jest plastikowe i sztuczne, a kompozycja "warstw" obrazu jakoś nie gra - dziwnie się ruszają względem siebie. Przecież to wygląda jak jakiś serial telewizyjny momentami. Jakby mieli mały budżet. We Władcy takie widoki jak tutaj były epickie i stuprocentowo wiarygodne - w Hobbicie wyglądają jak marna podróbka. WTF?

Czy to nie czasem efekt zwiększenia liczby klatek?

Odpowiedz
Cytat:Na Gazecie.pl info, że polska premiera Hobbita w miesiąc po światowej - 28 grudnia
Premiera światowa jest 14 grudnia, więc to "tylko" 2 tygodnie :P

A na poprzednich kilku stronach toczyła się cała dyskusja dot. rzeczonego trailera. Nie odniosłem wrażenia że z efektami i kompozycją jest coś nie tak, ale za to (o czym już w sumie pisałem) strasznie przeszkadza mi czysty i przejrzysty obraz. I nie wiem właśnie czy zwalić to na karb liczby klatek, czy specyfikę kręcenia "pod 3D".

Odpowiedz
Co do "czystego przejrzystego obrazu" - nie raz i nie dwa już tak było że tak właśnie wyglądały trailery, podczas gdy sam film już wyglądał normalnie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości