Tron: Legacy
(15-08-2011, 13:06)Gieferg napisał(a): ... z Legacy kompletnie nic. Trudno się zresztą dziwić skoro cały soundtrack stanowi elektroniczna papka co to jednym uchem wlatuje, a drugim wylatuje.

Słuchałeś w ogóle tego OSTa? Chyba nie.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tego nie pamiętasz?

BTW, fajny klip.

Ani tego?
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
The Grid od 0:47 wywołuje dreszcz którego nie da się opisać :)

Odpowiedz
Cytat:Słuchałeś w ogóle tego OSTa? Chyba nie.

Oczywiście, że nie. Miałem dosyć po tym co słyszałem w samym filmie, po co miałbym się dodatkowo katować?

Cytat:Tego nie pamiętasz?
Ani tego?

Pierwszy kawałek to elektroniczny rzyg, wywołujący u mnie jedynie odruch wymiotny, a drugi spływa o mnie jak woda po kaczce. Zapominam w momencie gdy się skończy ale dziękuję bardzo za przypomnienie, to jeszcze jeden powód by do tego filmu nie próbować więcej wracać.

Nic nie poradzę, to muzyka z rodzaju "włącz to jeśli chcesz żebym wyszedł", a Daft Punk kojarzy mi się tylko z anime'owymi klipami, które przełączałem zwykle w ciągu 15 sekund jak zdarzyło mi się na nie trafić w czasach gdy w ogóle jeszcze oglądałem telewizję. Odrzuca mnie to podobnie jak choćby muza jaką serwują w kolejnych częściach Fast & Furious (choć to oczywiście zupełnie co innego).

Odpowiedz
Opinie Gieferga mnie nie tylko coraz bardziej intrygują i zaskakują, ale też z większością się nie zgadzam na szczęscie :)

Odpowiedz
Kochane HBO, gdyby nie ono to połowy filmów bym nie zobaczył z własnego lenistwa ;)
Bardzo przyjemny film z genialną stroną audiowizualną. Świetny design świata, dobre kreacje aktorskie, sympatyczni bohaterowie i śliczna, mało tego - zjawiskowa Olivia Wilde. Na koniec bardzo dobry soundtrack.

Miałem to zobaczyć w kinie rok temu i żałuję, że nie zobaczyłem.
Żadne arcydzieło, ale bawiłem się przednio.

7+/10

Odpowiedz
Może mnie pamięć myli ale nie było w 1 tak, że Flynn przyjmuje postać CLU? Wciela się w niego?

Dlaczego w 2 - obaj istnieją jako osobne byty?

I jeszcze 1 - ktoś pisał, że w wersji HBO cały film jest w formacie tych IMAXowych scen?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(12-10-2012, 18:52)shamar napisał(a): Może mnie pamięć myli ale nie było w 1 tak, że Flynn przyjmuje postać CLU? Wciela się w niego?
Jeśli mnie pamięć nie myli, to wirtualne odpowiedniki prawdziwych osób w pierwszym TRONie są czymś w rodzaju awatarów. Jeśli coś pokręciłem, to niech ktoś sprostuje.

Cytat:Dlaczego w 2 - obaj istnieją jako osobne byty?
Bo w Legacy Flynn dosłownie stworzył Clu jako osobny byt właśnie.

Cytat:I jeszcze 1 - ktoś pisał, że w wersji HBO cały film jest w formacie tych IMAXowych scen?
To ja. Tak właśnie jest.

Odpowiedz
Cytat: Tak właśnie jest.

Zaraz, zaraz. Oglądałem wersję z BD gdzie tylko te IMAXowe ujęcia są w 16/9 (czy jak kto woli na cały ekran) - taki sam mykens jak było z BD TDK.
Mam rozumieć, że wersja puszczana na HBO jest wersją pełniejszą od tej z BD?

Pisałeś tam "open mate" czyli materiał źródłowy wykadrowano tak by współgrały ze scenami IMAXowymi? Ale czy wykadrowano, właśnie, ze źródła (czyli mamy więcej u góry) czy wykastrowano sceny nie-IMAXowe by pasowały do tychże?

Bo jeśli tak to rodzi się kwestia, czemu na BD jest wersja sceny zwykłe/IMAXowe a nie dopasowanie takie jak tutaj?

EDIT - wyczytałem, ze cały film był tak nakręcony więc czemu wstawiano go z niby "ekskluzywnymi" scenami IMAX? Czemu nie wypuszczono go na płycie w pełnej wersji?

Odpowiedz
Sprawa wygląda tak - z racji użycia kamery cyfrowej cały film był kręcony w 1,78:1. To, że większość filmu jest w 2,35:1 a najważniejsze, czy też najbardziej widowiskowe sceny na wzór TDK były na pełny ekran to już zamysł reżysera i z myślą o tym od początku było to kręcone.

Wersja z HBO ma sceny "imaxowe" dokładnie takie same jak na Blu-ray, natomiast reszta jest w open matte, czytaj widać więcej na dole i na górze przez co kompletnie sypie się widoczna w 2,35:1 (czyli wersji oryginalnej, takiej jak to zaplanował reżyser i autor zdjęć), staranna kompozycja kadrów.

Odpowiedz
Oj coś czuję, że masz tu do czynienia z kimś kto byłby zadowolony z wydań Monolithu :P

Odpowiedz
I tak chciałbym to zobaczyć. Czas poszukać ripa z HBO.
A na TVP też leciała ta wersja?

Odpowiedz
Nie wiedziałem nawet e Legacy leciało na TVP. Nie zdziwiłoby mnie gdyby było w 4:3.

Odpowiedz
Był w 16/9. Chyba wykadrowany z wersji DVD.

Odpowiedz
Ten film jest tak mocno nijaki że kogo to obchodzi...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
http://www.slashfilm.com/garrett-hedlund-will-once-again-be-sam-flynn-in-tron-3/

Jeszcze tylko info o powrocie Bridgesa, Wilde i Daft Punk, a będę w siódmym niebie.

Odpowiedz
Kosinski o sequelu:

http://collider.com/tron-3-tron-legacy-sequel-news-joseph-kosinski/217942/

A więc powrót Daft Punku jest na 99% pewny.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Disney w zeszłym roku emitował kreskówkowego prequela (czy tam midquela, whatever) i jak to smakuje?
[Obrazek: TRON_UPRISING_POSTER_MIELGO.jpg]

Dość dziwnie. Zmodyfikowano nieco design, by łatwiej przełożyć go na animację - generalnie bywa różnie. Nadal potrafi zrobić dobrze, ale postacie mają wydłużone sylwetki i twarze o niezbyt udanym wyglądzie. Animacje są ok, walki wyglądają super, ale też potrafi czasem zazgrzytać. Głosy podkładają m.in. Lance Henriksen, Lance Reddick i Emmanuelle Chriqui (Sloan z Ekipy) i nie ma się do czego przyczepić.

[Obrazek: w725OBEmbYNNfIU.jpg]

O czym to - po 3 epizodach ciężko mówić. Mamy Beck, mechanika, który spotyka ponoć zmarłego Trona, który namawia go do rebelii wobec Clu po śmierci jego przyjaciela w ataku na ich rodzinne miasto. Dużo jazdy na motocyklach i walki na dyski, postacie jak na razie dają radę, choć pojawił się jeden dziwny zgrzyt fabularny. Na plus sporo mrugnięć oka do miłośników pierwszego Trona. Nie powala, ale kontynuuję.

Odpowiedz
Po przerobieniu całości (19 odcinków po circa 20 minut) podtrzymuję zdanie - nie powala, ale można obejrzeć. Ciekawie zarysowano relację głównego bohatera z Tronem, postacie drugoplanowe dają radę, czasami operator skorzysta z faktu generowania wszystkiego w komputerze i zrobi fajna wiksę, albo pokaże pościg w growym ujęciu TPP. Mam nadzieję, że wróci drugi sezon i dopnie historię do stanu znanego z Legacy.

EDIT: serial utknął w limbo - po 4 miesiącach od emisji ostatniego odcinka nie ma oficjalnego oświadczenia o kontynuacji bądź anulowaniu projektu.

Odpowiedz
Seans blu - oszałamająca wizja świata i bardzo lipna fabuła. Genialna muzyka i mizerne aktorstwo. Film w oglądaniu i słuchaniu przyjemny, ale naprawdę nie wiem, jakim cudem czterech prawdopodobnie łebskich gości mogło stworzyć taką scenariuszową wydmuszkę, pełną dziur, niedopowiedzeń, zbędnych dywagacji ojcowsko-synowskich, ech... "Oblivion" Kosinskiego to autentyczny progres, co cieszy, bo na kolejny film tego gościa bardzo czekam - to estetyka, która mnie podnieca.
6

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości