Gry - pytania, dyskusje, popierdółki
Na kompie treści najbliższych zagadek pokazywały się pod nazwą dzielnicy, do której się weszło. Można też je chyba sprawdzić z poziomu menu/mapy.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
--
Laozi

Odpowiedz
Zostałem dzisiaj posiadaczem X'a 360. Wcześniej nie miałem z tą konsolą żadnej styczności. Moglibyście polecić, za który exclusive franchise zabrać sie na początek? Gearsy, Fable czy Halo?

Odpowiedz
Jak nie jesteś obyty z padem, to od Fable, bo to BARDZO łatwe gry.

Odpowiedz
W Red Dead Redemption i GTA gra się całkiem przyjemnie na padzie.

Odpowiedz
We wszystko dobrze gra się na padzie, ale trzeba się przyzwyczaić, jeśli nigdy nie miałeś z nim do czynienia. Dlatego dla gładkiego wejścia dobre jest Fable. Gearsy mogą napsuć krwi w paru momentach.:)

Odpowiedz
Nie zgadzam się. W GTA i wszystkim innym ciągle strzela się lepiej myszką. :) Nie zmienia to faktu, że na padzie całkiem przyjemnie się w to gra z włączonym autocelowaniem.

Odpowiedz
Nie chce mi się o tym dyskutować, więc...

http://gry.gadzetomania.pl/2012/10/03/joypad-nie-nadaje-sie-do-strzelanin-obalamy-mit

:)

Odpowiedz
taka popierdółka: 12 listopada zamykają program lojalnościowy CDPROgram, i do tego dnia warto wymienić punkty zebrane za rejestrację gier na
width="425" height="350">
CONSOLE=one AUTOSTART=true CONTROLS=ControlPanel>

. 150 pkt daje kod na grę za $6 na Gogu, 300 - za $10. Radzę wymienić, póki można, przetrzepałem dziś wszystkie pudełka z CDP ;P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Cytat:Grając myszką, możemy w ułamku sekundy odwrócić się na pięcie i posłać rakietę prosto w czerep oddalonego o sto metrów wroga. Na padzie jest to z grubsza niemożliwe (choć znajdą się wymiatacze, który osiągnęli tak wysoki poziom wtajemniczenia). Ale czy to wada?
Tak. :) I tyle.

Odpowiedz
Panowie konsolowcy, jeszcze jedno pytanie od starego pececiarza. Jak to jest z tym cholernym anti-aliasingiem (lub raczej jego brakiem) w konsolach? Rozumiem, ze peesy i trzystasześćdziesiątki, nie przetwarzają obrazu tak jak dzisiejsze, pecetowe karty graficzne, ale czy można to jakoś choć odrobinę poprawić? Od czego to w ogóle zależy? Jakości telewizora, kabla HMDI? Już na moim PS3 strasznie mi to przeszkadzało, ale na 360 wydaje się być jeszcze gorzej. Wygląda to trochę jakbym grał w rozdzielczości 800x600. Czy może nie ma na to rady i musze po prostu posadzić kuper dalej od telewizora i przestać marudzić?

Odpowiedz
Jeśli nosisz okulary, to proponuję ściągnąć- wtedy z reguły (przynajmniej u mnie) obraz jest nieco bardziej rozmyty i nie widzę poszarpanych krawędzi.

A serio to aliasing związany jest z faktem, że obraz jest wyświetlany na ekranach podzielonych na małe kwadraty (pixele) i każdy pixel przyjmuje jakąś określoną wartość kolorystyczną. Problem w tym, że przy ukośnych liniach mamy efekt ząbkowania szczegolnie widoczny gdy w danym obszarze ekranu wyświetlane są obok siebie obiekty jasne i ciemne (gdyż wtedy mamy wryaźną granicę poząbkowanych ukośnych linii na tle poząbkowanych jasnych). Aby zniwelować ten efekt wykorzystywane są algorytmy anty-aliasingu, z których najprostsza to wyrenderowanie sceny w rozdzielczości np. 4 razy większej i przeskalowanie obrazu w dół (każdy pixel wynikowy jest wtedy uśrednioną wartością 4 pixeli, dzięki czemu krawędzie mają kolor pośredni i wrażenie ząbkowania jest mniejsze). Wiąże się to ze wzrostem zapotrzebowania na moc obliczeniową i pamięć (obraz trzeba gdzieś przechować), których w konsolach nie można rozszerzyć, więc twórcy rezygnują z dobrodziejstw AA.

Jeśli obraz został wyrenderowany bez użycia AA, to już nic się na to nie poradzi. Kabel nie ma tutaj nic do gadania (chyba, że będzie złej jakości, to wtedy conajwyżej pogorszy się jakość obrazu), tv tak samo- wyświetli to, co dostanie od konsoli.

Odpowiedz
Wiecie, gdzie można dostać tanio bezprzewodowego pada od Xboxa + odbiornik dla PC?

Odpowiedz
Nie prościej po kablu przez USB podpiąć?
--
Laozi

Odpowiedz
A co jest trudniejszego w bezprzewodowym? Wymiana baterii? Poradzę sobie :P

Odpowiedz
Więc potraktuj słowo "prościej" jako "wygodniej". Im mniej komponentów tym lepiej, dude :)
--
Laozi

Odpowiedz
dla mnie by było wygodniej, bo przestałbym raz dziennie zrzucać ciągnąc przypadkiem za kabel :P

Odpowiedz

Najpierw Hitman, teraz to... Some motherfuckers are always trying to ice-skate uphill.
--
Laozi

Odpowiedz
Już dawno nie widziałem dźwięku tak bardzo oderwanego od obrazu (nie mówiąc o tragicznym aktorstwie - to jednak w grach normalka). Z drugiej strony dialogi to taki drętwy kicz, że trudno byłoby zagrać je naturalnie.

Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=a8lTUAs30-w
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości