Grubo się pomyliłem w swoich przewidywaniach...
31-03-2012, 12:54
|
Spartacus: Blood and Tits
|
|
Jeśli ktoś potrafi zmiażdżyc finałem sezonu to na bank jest to STARZ:)
Grubo się pomyliłem w swoich przewidywaniach...
Hide, listen, watch, learn? And when the time is right, strike from the shadow...
31-03-2012, 12:54
Ło. Dzięki za info o trzecim sezonie. Dzięki temu finałowy odcinek rozsadził w strzępy wszystkie moje przewidywania i przekroczył wszelkie oczekiwania.
31-03-2012, 14:25
Wy tak serio? Serio, serio? Przecież ten finał był idealnie taki jak cały ten sezon. Czyli kiepskie zakończenie kiepskiego sezonu.
Już od początku irytowała mnie Mira-wojowniczka, później doszła Nevia-wojowniczka ale ta jej akcja... facepalm na całego. Akcja z linami... o litości. Ja wiem, że zawsze w tym serialu były naciągnięte momenty ale to. Najpierw wszystko się rozkręcało a w ostatnim odcinku zdali sobie sprawę, że trzeba uje..ać te wątki. I walnęli wszystko za 1 razem. Porażka. Sezon tak na 5, 6 /10
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 01-04-2012, 22:31
Oglądałam w kolejności kręcenia, i taką polecam.
Czy serial Cię odrzuci? To zależy na co liczysz. Nie jest to z pewnością produkcja ściśle osadzona w realiach historycznych. Jak ktoś wyżej określił - taka bajka dla dużych dzieci. Widać efekciarstwo, szczególnie w pierwszej serii. Krew pachnie keczupem, irytujące czasami zdjęcia krajobrazów, trochę za dużo slow motion. Jest akcja, są emocje i intrygi, jest seks, jest krew i okrucieństwo. Niektórzy twierdzą, że za dużo. Ale to starożytny Rzym przecież......
Calcat iacentem vulgus
02-04-2012, 01:22
Ja dodam tylko, że pierwsze odcinki pierwszego sezonu mogą nie zachęcić, bo dopiero po kilku pierwszych przestają się bawić w imitację 300 i zaczynają się intrygi i fabuła napędzana postaciami a nie pierdu pierdu i walka z mutantami na arenie ;)
02-04-2012, 09:23 Cytat:W kolejności kręcenia czy jak... Tak, bo pierwsze co robi prequel to spoileruje zakończenie sezonu 1. 02-04-2012, 11:09
Wystartował nowy sezon także można śmiało dopisac MotD w tytule wątku.
Już na starcie bardzo dobry odcinek. Kapitalne wręcz wprowadzenie nowego przeciwnika Spartacusa czyli Crassusa. Cieszy także postawa Naevii, której rola z poprzedniego sezonu ograniczała się właściwie do płaczu. Teraz ładnie hasa do pary z Crixusem. Brutalnośc czy seks po staremu aczkolwiek miałem wrażenie, że w tym odcinku ilośc juchy była jeszcze bardziej podkręcona (szczególnie scenki z użyciem orzełka, rozdrobniony konik też niczego sobie). Dialogi na poziomie jak zawsze, świetna pogadanka Gannicusa ze Spartacusem o sensie całej kampanii. Jedynie co to Tiberius zapowiada się na irytującego synalka. Żonka Crassusa niczego sobie choc nie przewiduję aby się często pojawiała. CGI Rzym ujdzie. Zobaczymy jak to wyjdzie przy oblężeniu. Ogółem początek na plusiora, zapowiada się niezła rzeźnia oraz dobry pojedynek osobowości. Rozrywka nadal przednia.
Hide, listen, watch, learn? And when the time is right, strike from the shadow...
27-01-2013, 10:21 ![]() Po seansie 3x01. Znów mam wrażenie, że CGI jest bardziej dopracowane. Choć może to wynik długiej przerwy? Podobnie miałem przy poprzednim sezonie. Krew i cycki są czyli jest dobrze. Wkurza mnie jednak znowu eksponowanie pedalstwa tak jakby film ten nie chciał urazić nikogo. Co ciekawego? Ano podstawka pod koniec serialu - śmierć Spartacusa, w postaci Krassusa, który nie ma być zwykłym bydlakiem a godnym przeciwnikiem, do tego szanującym wroga.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-01-2013, 19:49
Fajny odcinek, dużo krwi i pojedynków, zwłaszcza początek z masakrowaniem twarzy orłem wyglądał świetnie. Zapowiada się to co zwykle, krew i cycki :)
(27-01-2013, 19:49)shamar napisał(a): Wkurza mnie jednak znowu eksponowanie pedalstwa tak jakby film ten nie chciał urazić nikogo. Albo chce odwzorować tamte realia gdzie homoseksualizm był na porządku dziennym.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
27-01-2013, 20:44 (27-01-2013, 19:53)Craven napisał(a): Jak nie ma lesbijek dla równowagi to będę urażony i rozczarowany! Jest scena 4kącik w tym 2 panie bi jesli to Cię satysfakcjonuje. (27-01-2013, 20:44)Azgaroth napisał(a): Albo chce odwzorować tamte realia gdzie homoseksualizm był na porządku dziennym. Nie. To może być 1 z wytłumaczeń ale nie damy się na to nabrać. W sezonie 1 i prequelu nie było takiego nacisku a tu jeden z przywódców musi być gejem. I nie sądzę, że np. realistyczne jest rzucanie na okrągło "jupiters cock" i to, że główni bohaterowie wyglądają jak modele i modelki o białych zdrowych ząbkach.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-01-2013, 23:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2013, 23:25 przez shamar.)
A ja sobie oglądam krew tryskająca z arterii, głowy ucinane parami, sceny intymnych zbliżeń w różnych konfiguracjach, piersi różnych kształtów i przemykające gdzieniegdzie fallusy. I żyję, i nie marudzę.
Chciałam serial z czasów Spartakusa? To mam. Crassus na tak.
Calcat iacentem vulgus
27-01-2013, 23:23
Ja też nie marudzę choć jak już wspominałem wolałbym więcej wagin i to wygolonych.
Jakże trafnie zmieniony tytuł tematu :)
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-01-2013, 12:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2013, 12:50 przez shamar.)
Tytuł tematu zajebisty.
Pierwszy odcinek bardzo udany, cycków dość, żeby zrównoważyć ewentualne niedoskonałości. Trochę widać że sceny walk ktoś już na autopilocie robi, ale co tam. Szacuneczek za bitwę (oczywiście jak na serial TV). nieźle dobrali starego gladiatora. Ale największym plusem jest nowy bad guy, facet z klasą. Szkoda tylko, że synalek jest megapizdą. 28-01-2013, 13:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2013, 13:34 przez Craven.)
Zupełnie zapomniałem, że to już w styczniu. Dobrze, że zauważyłem temat.
Zatem sezon trzeci czas rozpocząć. Mam nadzieje, że poziom będzie wysoki. W porównaniu do sezonu pierwszego i tak sporo się poprawiło już w ostatnich sezonach jeżeli chodzi o wizualną część. Czy ten sezon ma być ostatnim? Bo chyba gdzieś czytałem, że tak. 28-01-2013, 17:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2013, 17:48 przez Sephiroth.)
Tak. Ponoć planowali 7 (?) ale pasują. Zresztą będziesz miał w skrócie, w tym odcinku, o czym zapewne miały być te sezony.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-01-2013, 19:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2013, 19:06 przez shamar.)
Mógłby ktoś mi rozjaśnić jak wyglądają poszczególne części Spartacusa i w jakiej kolejności najlepiej je obejrzeć (domyślam się że powstawania, ale może jednak nie)?
31-01-2013, 18:01
W kolejności powstania. Seria prequelowa (Gods of the Arena) zdradza zakończenie pierwszej serii.
31-01-2013, 18:09
A wyglądają tak:
1. Blood and Sand - niewola Spartakusa, jego kariera gladiatora (przez większość sezonu) i początek rebelii. 2. Gods of the Arena - co się działo w szkole gladiatorów, zanim trafił tam Spartakus. 3. Vengeance - eskalacja rebelii. Nowy aktor w głównej roli. 31-01-2013, 21:57
Spartacus - Widmo Przeklętych
3x02 Odcinek niezły ale Cezar? Niby wiedziałem, ze ma być ale... Serio? Można zlać to, że pewnych postaci nie ma. Nawet to, że Onemeje...Doctore był czarnym afrykańcem ale wstawiać fikcyjnie postać pokroju Cezara?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-02-2013, 19:20 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Blood Drive (SyFy, 2017) | Gieferg | 17 | 3,167 |
06-07-2025, 02:34 Ostatni post: Gieferg |
|
| True Blood | Mental | 76 | 20,098 |
04-08-2013, 00:16 Ostatni post: Red |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |