Krótka piłka, czyli mini-recenzje
The Paperboy - galeria dziwacznych postaci plus chaotyczny i momentami absurdalny klimat, który przywodził mi na myśl "Killer Joe". Zresztą tu też gra McConaughey i znowu kreuje postać delikatnie mówiąc "specyficzną". Poza tym mamy Cusacka jako odpychającego psychola-mordercę i Kidman jako niespełna rozumu 40-stkę, którą podniecają kryminaliści. Momentami można odnieść wrażenie, że reżyserowi sprawiało ogromną frajdę szokowanie i zaskakiwanie za wszelką cenę. Czasami wychodziło to aż nazbyt groteskowo, ale mimo tego "The Paperboy" to całkiem ciekawy twór. Nie jest to aż taka jazda bez trzymanki jak "Killer Joe", ale spokojnie mógłaby to być historia stworzona przez tego samego scenarzystę.
7/10
[Obrazek: paperboy-movie-image-john-cusack-600x399.jpg]
dżony jest zdezorientowany

UWAGA

Odpowiedz
Zack Snyder dostał wolną rękę, by zrobić w pełni autorski film. Co zrobił? Sucker Punch. Nara. 1/10 (bo jest lepsze niż Bejbi Blues).

Odpowiedz
Nell - wczoraj napotkałem ten film na kanale MGM i muszę przyznać, że to dość ciekawy dramat, z fantastyczną Jodie Foster (która w filmie wystąpiła nago)!

Za samą jej rolę, a właściwie za wszystkich aktorów mogę spokojnie dać 7/10.

Odpowiedz
(30-01-2013, 10:51)Juby napisał(a): która w filmie wystąpiła nago

Biorąc pod uwagę jej początki w Taksówkarzu 20 lat wcześniej to żaden wyczyn :P
Ale Nell faktycznie dobra jest - widziałem za młokosa i wciąż mam film mocno w pamięci - mogliby go w końcu odświeżyć w HD, bo zdjęcia miał ładne.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Podwodne Życie ze Stevenem Zissou - Zauroczony Kochankami z Księżyca postanowiłem sprawdzić co też Wes Anderson wcześniej kręcił. Początek jest dobry i dawał nadzieję na coś przyjemnego, nakręcony w charakterystycznym dla Wesa stylu, z fajnym tytułowym bohaterem i trochę mniej fajną załogą sprawił, że liczyłem na dobrą, emocjonującą, ale z jajem przygodówkę o polowaniu na rekina. Niestety film się dosyć szybko zaczyna psuć i właściwie od pojawienia się piratów mało co mi się podobało, pojawiły się słabe motywy, spadło tempo, film zgubił z radaru cel do jakiego chciałby zmierzać i już go nie odnalazł. Niby bezboleśnie dokończyłem, ale wielka szkoda, że Anderson nie wiedział o czym właściwie chce zrobić film. 5/10 i przeczesuję dalej dorobek Andersona w poszukiwaniu czegoś tak dobrego jak Moonrise.

Odpowiedz
Rushmore i Genialny klan widział? Jeżeli nie to te filmy na pewno się spodobają, może być gorzej z Pociągiem do Darjeeling i Trzema facetami z Teksasu w nich nie wszystko do końca gra i miewają momenty słabujące.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Widziałem tylko Pociąg do Derjeeling (zaraz po premierze, a to było wtedy jak byłem młody i głupi, więc cholera wie jak będzie za drugim razem) i był znośny, bez rewelacji na pewno. Teraz to zupełnie nie wiem czego się spodziewać do Andersonie - miłe uczucie.

Odpowiedz
Niestety tylko Royal Tenenbaums jest tym samym poziomie co Moonrise Kingdom (a nawet lepsze).

Odpowiedz
Rushmore jest genialne, dam się za ten film pokroić, ale dla mnie Anderson za film nie otrzymuje niższej oceny niż 7/10 i dotyczy to tylko Trzech facetów z Teksasu reszta to 8 i 9/10.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Dzięki, i tak sprawdzę wszystko co jest.

Odpowiedz
(30-01-2013, 10:51)Juby napisał(a): ...z fantastyczną Jodie Foster (która w filmie wystąpiła nago)!

To musi być równie podniecające, co wagina podstarzałej Helen Hunt.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
akurat Helen w The Sessions wygląda całkiem zjadliwie

Odpowiedz
mówimy o tej ohydzie? :)

[Obrazek: helen_hunt_sessions.jpg]

Odpowiedz
Co to za koleś obok Hawkesa?

Odpowiedz
(31-01-2013, 09:16)Albertino napisał(a): mówimy o tej ohydzie? :)

Miałem na myśli ciało - to 1.
2 - jak na swój wiek także (50tka) :)

Odpowiedz
A kiedyś Helen Hunt była w ogóle atrakcyjna? Choć z gustem większości samców tego forum nie zdziwię się jakby była uznawana za spoko towar :P

Odpowiedz
no tak, bo "zjadliwie" oznacza wszak "super laska" :)

Odpowiedz
pewnie nie, ale to wygląda bardziej rzygliwie :)

Odpowiedz
a widziałeś film w ogóle czy tylko spuszczasz się na jej twarz? :P

Odpowiedz
Caddyshack - ale przyjemny film. Komedia, która się nie spina, nie próbuje szokować, nie próbuje na siłę być cool czy edgy, a zarazem nie jest hipsterskim emo-shitem. Takich już się nie robi. Po prostu luźny, lekki, przyjemny, pozytywny, optymistyczny filmik ze świetnymi komikami w istotnych rolach. Chevy Chase wygrywa ten film, ale Murray i Dangerfield depczą mu po piętach. I do tego jak to fajnie wszystko wygląda - naturalnie, ale kolorowo; nie ma tu cycatych plastikowych lal ani kolesi z muskulaturą wypracowaną latami na siłowni. Wszystko to wygląda po prostu po ludzku i jest po ludzku zabawne. Czemu już nikt nie robi takich filmów? 8/10

- You take drugs, Danny?
- Every day.
- Good. Then what's your problem?
- I don't know.

:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon