17-02-2013, 21:10
|
Zachowanie ludzi w kinach
|
|
Połówkę, albo dwie ćwiartki da się schować do każdej kurtki, a wielu ludziom tyle wystarcza żeby się zmasakrować.
albo po prostu zachowywał pozory, aż mu się tak zebrało, że nie wytrzymał - big deal, na imprezach nigdy nie byliście? :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 17-02-2013, 21:59
Mefi wie co mówi obmacywał dzieciaki to i pawie zostawił na niejednym fotelu :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 17-02-2013, 22:00 Simek napisał(a):Swoją drogą to w Krakowie jest jedna sala kinowa w której można palić i pić alkohole z baru :D GDZIE?! 17-02-2013, 23:09 (17-02-2013, 23:09)Snuffer napisał(a):Simek napisał(a):Swoją drogą to w Krakowie jest jedna sala kinowa w której można palić i pić alkohole z baru :D Nie zagwarantuję Ci, że obecnie też można kopcić, ale kilka lat temu tam paliłem. Kino Ars, sala zwie się kinarnia: ![]() Aż się chyba wybiorę tam w najbliższym czasie sprawdzić jak obecnie sprawy się mają. Jeszcze jest kino Agrafka, gdzie w lecie puszczali filmy na tarasie i też można było palić, ale na polu to się nie liczy. 17-02-2013, 23:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2013, 23:39 przez simek.)
Jak byłem w kinie na Kac wawie to ludzie podczas seansu śmiali się jak banda debili . Nie wiem z czego , bo film był żenujący i ociekający tandetnym humorem , dobrym dla prostych ludzi , którzy do kin chodzą od święta i tylko na komedie z Kotem , Karolakiem Szycem i Adamczykiem .
Natomiast reakcja publiczności podczas filmu Geneza Planety Małp , kiedy małpa przemówiła po raz pierwszy , to po prostu zwaliło mnie prawie z fotela . Ludzie buchnęli takim śmiechem , że do końca filmu czułem się jakbym oglądał zajebistą komedyję . " Śmiech na sali " , nabrało dosłownego znaczenia .
MAL-FILM, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Feb 2013.
18-02-2013, 10:36
Zazwyczaj staram się chodzić do kina wcześnie rano (najlepiej w środku tygodnia) tak, aby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji związanych z nieprzystosowanymi do kultury widzami. Niestety, raz zemściło się to na mnie, kiedy na sali kinowej byłem tylko ja i kobieta rząd za mną. Po rozpoczęciu seansu wyjęła z torebki jakieś próżniowe opakowanie, wyciągnęła z niego warzywa i zaczęła chrupać - głośno niczym królik Bugs. Ona pochłaniała kolejne brokuły mlaskając niesamowicie, a ja siedziałem i próbowałem skupić się na filmie. Całe szczęście była bardzo głodna, bo pochłonęła całe opakowanie w 20 minut, więc reszta seansu była względnie spokojna.
"Out of the night, When the full moon is bright, Comes the horseman known as Zorro."
18-02-2013, 13:02 Cytat:Niestety, raz zemściło się to na mnie, kiedy na sali kinowej byłem tylko ja i kobieta rząd za mną. I nie dało się przesiąść gdzieś dalej, skoro sala była pusta? 18-02-2013, 13:15
Zdecydowanie nie znasz mocy dźwiękowej łamanej brokuły.
"Out of the night, When the full moon is bright, Comes the horseman known as Zorro."
18-02-2013, 13:50
Nie mogłeś odwrócić się i powiedzieć "bardzo głośno pani chrupie, czy nie może pani poczekać z jedzeniem do końca filmu, albo przynajmniej otworzyć paczkę żelków"?
18-02-2013, 15:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2013, 15:20 przez military.)
Mogłem, ale tego nie zrobiłem - chyba moja podświadomość podpowiedziała mi, że jednak tych żelków nie miała.
18-02-2013, 15:26
Ja bym dał z liścia a gdyby nie poskutkowało to kosa pod żebro, ale to są jakieś nieakceptowalne społecznie... :P W Łodzi tak robią.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 18-02-2013, 15:38
Zejdę na chwilę z zachowania widzów wciąż zostając przy tematyce rzeczy wkurwiających w kinie.
Mam tego pecha, że zawsze jak trafię na seans na dużej sali w Heliosie w Dąbrowie G. przede mną siada ktoś wysoki kto siada prosto nie opierając głowy o oparcie tym samym zwykle zasłania mi napisy. Tak, mogę zrobić to samo, tylko wtedy będę znowu zasłaniał osobie za mną. Nie wiem co za debil projektował w ogóle sale w tym kinie. Jedna duża, w której ekran jest za nisko co skutkuje wyżej wspomnianym problemem, oraz cztery małe, w których da się normalnie oglądać tylko z 2-3 ostatnich rzędów, bo ekrany są tak wysoko, że siadanie niżej skutkuje koniecznością patrzenia do góry, a będąc w pierwszym czy drugim rzędzie ma się na wprost siebie trzy metry ściany i dopiero nad nimi ekran. W żadnym innym kinie, a trochę ich zwiedziłem, nigdy nie zetknąłem się z tego rodzaju problemami. 18-02-2013, 16:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2013, 16:06 przez Gieferg.)
Też mnie to denerwuje, zwłaszcza na małej sali w Heliosie, gdzie kolejne rzędy ułożone są płasko po sobie. Na dużej jest nieco lepiej, ale jeśli ktoś usiądzie bardzo wyprostowany, no to trzeba się nagimnastykować, żeby czytać napisy.
W Silver Screenie tego problemu nie ma, za to w IMAXie i na małej sali w Cinema City (jedynej w której byłem) można się poczuć jak na stadionie :) 19-02-2013, 00:17 (18-02-2013, 15:26)Don Diego napisał(a): Mogłem, ale tego nie zrobiłem a więc nie urzekła nas Twoja historia podobnie Gieferg - tak trudno kogoś poprosić by dostosował się do waszej sytuacji? Cytat:Dąbrowie G. zabrzmiało jak przekleństwo :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 19-02-2013, 04:31
Jak dotąd nie musiałem - póki co zawsze miałem obok wolne miejsce, na które się przenosiłem po 5 minutach seansu gdy nie pojawiał się nikt by je zająć :] Nie zmienia to faktu, że projekt sal gówniany.
19-02-2013, 05:45
Mnie w Cinema City wkurza, że większość sal ma schody na samym środku, tak, że najlepszym miejscem do oglądania są stopnie tychże schodów, tylko w przypadku największych sal schody są po bokach, więc możliwe jest zajęcie miejsca idealnie pośrodku ekranu. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze, żeby dopasowywali ekran w danej sali do AR filmu, ale tutaj jest problem tego, że w zależności od popularności filmy wędrują z sali na salę, więc się bardzo nie czepiam.
19-02-2013, 11:05 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Jakość kopii filmowych w polskich kinach. | Danus | 26 | 7,046 |
18-09-2010, 18:10 Ostatni post: military |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: 9.jpg]](http://www.ars.pl/graphics/sale/9.jpg)