Zachowanie ludzi w kinach
Połówkę, albo dwie ćwiartki da się schować do każdej kurtki, a wielu ludziom tyle wystarcza żeby się zmasakrować.

Odpowiedz
albo po prostu zachowywał pozory, aż mu się tak zebrało, że nie wytrzymał - big deal, na imprezach nigdy nie byliście? :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefi wie co mówi obmacywał dzieciaki to i pawie zostawił na niejednym fotelu :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Simek napisał(a):Swoją drogą to w Krakowie jest jedna sala kinowa w której można palić i pić alkohole z baru :D

GDZIE?!

Odpowiedz
(17-02-2013, 23:09)Snuffer napisał(a):
Simek napisał(a):Swoją drogą to w Krakowie jest jedna sala kinowa w której można palić i pić alkohole z baru :D

GDZIE?!

Nie zagwarantuję Ci, że obecnie też można kopcić, ale kilka lat temu tam paliłem. Kino Ars, sala zwie się kinarnia:
[Obrazek: 9.jpg]
Aż się chyba wybiorę tam w najbliższym czasie sprawdzić jak obecnie sprawy się mają. Jeszcze jest kino Agrafka, gdzie w lecie puszczali filmy na tarasie i też można było palić, ale na polu to się nie liczy.

Odpowiedz
Na jakim polu? Ktoś wam zrobił kino na polu? Kłosy nie zasłaniają ekranu?:)

Odpowiedz
(18-02-2013, 09:02)military napisał(a): Na jakim polu? Ktoś wam zrobił kino na polu? Kłosy nie zasłaniają ekranu?:)

Może puścili "Pokłosie".

A "na polu" mówią w Małopolsce i na Podkarpaciu.

Odpowiedz
Jak byłem w kinie na Kac wawie to ludzie podczas seansu śmiali się jak banda debili . Nie wiem z czego , bo film był żenujący i ociekający tandetnym humorem , dobrym dla prostych ludzi , którzy do kin chodzą od święta i tylko na komedie z Kotem , Karolakiem Szycem i Adamczykiem .
Natomiast reakcja publiczności podczas filmu Geneza Planety Małp , kiedy małpa przemówiła po raz pierwszy , to po prostu zwaliło mnie prawie z fotela . Ludzie buchnęli takim śmiechem , że do końca filmu czułem się jakbym oglądał zajebistą komedyję . " Śmiech na sali " , nabrało dosłownego znaczenia .
MAL-FILM, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Feb 2013.

Odpowiedz
Zazwyczaj staram się chodzić do kina wcześnie rano (najlepiej w środku tygodnia) tak, aby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji związanych z nieprzystosowanymi do kultury widzami. Niestety, raz zemściło się to na mnie, kiedy na sali kinowej byłem tylko ja i kobieta rząd za mną. Po rozpoczęciu seansu wyjęła z torebki jakieś próżniowe opakowanie, wyciągnęła z niego warzywa i zaczęła chrupać - głośno niczym królik Bugs. Ona pochłaniała kolejne brokuły mlaskając niesamowicie, a ja siedziałem i próbowałem skupić się na filmie. Całe szczęście była bardzo głodna, bo pochłonęła całe opakowanie w 20 minut, więc reszta seansu była względnie spokojna.
"Out of the night, When the full moon is bright, Comes the horseman known as Zorro."

Odpowiedz
Cytat:Niestety, raz zemściło się to na mnie, kiedy na sali kinowej byłem tylko ja i kobieta rząd za mną.

I nie dało się przesiąść gdzieś dalej, skoro sala była pusta?

Odpowiedz
Zdecydowanie nie znasz mocy dźwiękowej łamanej brokuły.
"Out of the night, When the full moon is bright, Comes the horseman known as Zorro."

Odpowiedz
Nie mogłeś odwrócić się i powiedzieć "bardzo głośno pani chrupie, czy nie może pani poczekać z jedzeniem do końca filmu, albo przynajmniej otworzyć paczkę żelków"?

Odpowiedz
Mogłem, ale tego nie zrobiłem - chyba moja podświadomość podpowiedziała mi, że jednak tych żelków nie miała.

Odpowiedz
Ja bym dał z liścia a gdyby nie poskutkowało to kosa pod żebro, ale to są jakieś nieakceptowalne społecznie... :P W Łodzi tak robią.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Zejdę na chwilę z zachowania widzów wciąż zostając przy tematyce rzeczy wkurwiających w kinie.

Mam tego pecha, że zawsze jak trafię na seans na dużej sali w Heliosie w Dąbrowie G. przede mną siada ktoś wysoki kto siada prosto nie opierając głowy o oparcie tym samym zwykle zasłania mi napisy. Tak, mogę zrobić to samo, tylko wtedy będę znowu zasłaniał osobie za mną. Nie wiem co za debil projektował w ogóle sale w tym kinie. Jedna duża, w której ekran jest za nisko co skutkuje wyżej wspomnianym problemem, oraz cztery małe, w których da się normalnie oglądać tylko z 2-3 ostatnich rzędów, bo ekrany są tak wysoko, że siadanie niżej skutkuje koniecznością patrzenia do góry, a będąc w pierwszym czy drugim rzędzie ma się na wprost siebie trzy metry ściany i dopiero nad nimi ekran. W żadnym innym kinie, a trochę ich zwiedziłem, nigdy nie zetknąłem się z tego rodzaju problemami.

Odpowiedz
Też mnie to denerwuje, zwłaszcza na małej sali w Heliosie, gdzie kolejne rzędy ułożone są płasko po sobie. Na dużej jest nieco lepiej, ale jeśli ktoś usiądzie bardzo wyprostowany, no to trzeba się nagimnastykować, żeby czytać napisy.

W Silver Screenie tego problemu nie ma, za to w IMAXie i na małej sali w Cinema City (jedynej w której byłem) można się poczuć jak na stadionie :)

Odpowiedz
(18-02-2013, 15:26)Don Diego napisał(a): Mogłem, ale tego nie zrobiłem

a więc nie urzekła nas Twoja historia

podobnie Gieferg - tak trudno kogoś poprosić by dostosował się do waszej sytuacji?

Cytat:Dąbrowie G.

zabrzmiało jak przekleństwo :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Jak dotąd nie musiałem - póki co zawsze miałem obok wolne miejsce, na które się przenosiłem po 5 minutach seansu gdy nie pojawiał się nikt by je zająć :] Nie zmienia to faktu, że projekt sal gówniany.

Odpowiedz
Mnie w Cinema City wkurza, że większość sal ma schody na samym środku, tak, że najlepszym miejscem do oglądania są stopnie tychże schodów, tylko w przypadku największych sal schody są po bokach, więc możliwe jest zajęcie miejsca idealnie pośrodku ekranu. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze, żeby dopasowywali ekran w danej sali do AR filmu, ale tutaj jest problem tego, że w zależności od popularności filmy wędrują z sali na salę, więc się bardzo nie czepiam.

Odpowiedz
Wydaje mi się, że akurat w Bonarce pod tym względem jest w porządku, ale może nie trafiałem na tem niejsze sale, bo aż tak często nie chodzę do kina?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon