Poczta, kurier, te sprawy
Amazonu nie dostarczają listonosze, więc jak już, to kurierowi nie chciało się pukać.

Odpowiedz
Dostarczają, pisałem niedawno, że miałem awizo na pocztę i to była paczka od amazonu(amerykańskiego).

Odpowiedz
Zamawiasz bez free super saver delivery?:)

Odpowiedz
Z amerykańskiego do Polski z tego co wiem nie ma free delivery.

Odpowiedz
Dzisiaj byłem świadkiem najdziwniejszego wydarzenia związanego z Pocztą Polską w moim życiu. Idę sobie rano do sklepu, patrzę, a tu dwóch listonoszy okłada się pięściami. Po chwili podchodzi do nich

Odpowiedz
Emerytur i rent w Nowym Roku nie będzie! :D

Odpowiedz
Mental coś tu kręcisz, któraś z części opowieści jest naciągana...Na pewno to byli listonosze?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(30-12-2012, 19:37)Tomkiewicz napisał(a): BTW: Albo jeszcze lepiej: co jakiś czas przychodzę na pocztę po druczki nadania poleconych i zawsze chcę cyt. "bardzo dużo" (bo dużo wysyłam) i zawsze dostaję max kilkanaście. No to pytam, o co chodzi, że tak wąsko? I zawsze to samo - tyle nam przysyłają. Ja pierdziu, takie świstki i ciągle ich brakuje. Aaaa... raz mi dała sporo, aż portfel się nadął. Ale pewnie im się zero dopisało w drukarni przez pomyłkę ;)

Że też chce ci się po to chodzić. Ja je sobie zawsze sam drukuję w domu.

Hitch, skoro ty taki jesteś w obyciu, jak tu na forum, to się nie dziwię, że ci listonosz awiza zostawia. ;)

Democracy has nothing to do with freedom. Democracy is a soft variant of communism, and rarely in the history of ideas has it been taken for anything else.

Odpowiedz
Dostałem dzisiaj DHLem kolejną przesyłkę z amazonu, która rzekomo jeszcze wyjechała.

(01-01-2013, 22:37)Mefisto napisał(a): burdel w tym archeo mają w nowy rok
Może zapomnieli wziąć pigułkę? :)

Odpowiedz
(02-01-2013, 14:21)MoneyB napisał(a): Że też chce ci się po to chodzić. Ja je sobie zawsze sam drukuję w domu.

I dokładasz niepotrzebnie do mafijnej kasy :)
Druczki biorę zawsze przy okazji nadania przesyłki, a psioczę, bo mają ich mało i to jest dziwne.

-----------------

Co do monitoringu przesyłek. Bywa chyba dynamicznie, bo np. DHL pod koniec ubiegłego roku dostał zaparcia i nie dość, że posypała im się logistyka, to jeszcze usiadł i nie wstał monitoring netowy.
Mawiają, że tak co roku, LECZ... konkurencyjny UPS śmigał jak nakręcony, a monitoring sprawny jak w środku roku. Być może nie są miarodajne takie jednostkowe przykłady, ale kurcze - dodzwoniłem się, byłem serdecznie obsłużony, paczka dotarła w przedświąteczną sobotę. Za sporą dopłatą, ale ... wcześniej nie udało się skontaktować z nikim w centrali DHL, ani nie odebrali paczki w terminie (musiałem zrezygnować). Zaufanie do nich spadło jak Kukuczka z Lhotse, a UPS wychodzi na prowadzenie.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
(02-01-2013, 21:31)Tomkiewicz napisał(a): Druczki biorę zawsze przy okazji nadania przesyłki, a psioczę, bo mają ich mało i to jest dziwne.

No jak każdy bierze, to co się dziwisz :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
@Tomkiewicz, toć to są grosze, zarówno dla mnie, jak i dla nich, ale przynajmniej nie trzeba się do tej dziury fatygować osobiście; i psioczyć, że mało mają. ;-)
Democracy has nothing to do with freedom. Democracy is a soft variant of communism, and rarely in the history of ideas has it been taken for anything else.

Odpowiedz
No dlatego, jak pisałem, biorę je przy okazji nadawania, więc żadna fatyga, tylko sytuacja "przy okazji". A w ogóle, to nie przywalili się do Ciebie, że przynosisz druczki na innym papierze niż delikutaśny "urzędowy"?

Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
Nie. Przecież dla nich to i tak wszystko jedno. Treść dokładnie taka sama, jak ich, tylko papier inny.
Ok, jak przy okazji, to jeszcze może być. ;)

Odpowiedz
Popełniłem błąd polegający na tym, że wybrałem przesyłkę Standard w Amazonie. Przy czym nie był to standardowy Standard, tylko Standard oferowany przez sprzedawcę FT Books. W jego regulaminie dopiero później zauważyłem, że Polskę zalicza do "Europe Zone 3", do której przesyłka idzie... 8-12 dni roboczych. To tyle samo, co do Australii, i o 5 dni więcej niż do Niemiec. Czy naprawdę żyjemy na takim pieprzonym zadupiu?

Odpowiedz
military, ale to tylko przewidywany czas dotarcia przesyłki, który często ma mało wspólnego z rzeczywistością. Wstrzymaj żale na po :)

Odpowiedz
No dobra, zobaczymy.:) W sumie kurierem zawsze przychodziło wcześniej.

Odpowiedz
Czy konto w Banku Pocztowym jest darmowe-darmowe?

Bo chciałem se założyć do wysyłek internetowych i wcale nie ma to nic wspólnego z filmem dla Militarnego ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Żyjesz w Chinach i masz zablokowany dostęp do Google'a?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Wierzę w gwiazdki i nie ufam mediom.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości