02-01-2013, 09:58
|
Poczta, kurier, te sprawy
|
|
Dostarczają, pisałem niedawno, że miałem awizo na pocztę i to była paczka od amazonu(amerykańskiego).
02-01-2013, 11:36
Mental coś tu kręcisz, któraś z części opowieści jest naciągana...Na pewno to byli listonosze?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 02-01-2013, 13:33 (30-12-2012, 19:37)Tomkiewicz napisał(a): BTW: Albo jeszcze lepiej: co jakiś czas przychodzę na pocztę po druczki nadania poleconych i zawsze chcę cyt. "bardzo dużo" (bo dużo wysyłam) i zawsze dostaję max kilkanaście. No to pytam, o co chodzi, że tak wąsko? I zawsze to samo - tyle nam przysyłają. Ja pierdziu, takie świstki i ciągle ich brakuje. Aaaa... raz mi dała sporo, aż portfel się nadął. Ale pewnie im się zero dopisało w drukarni przez pomyłkę ;) Że też chce ci się po to chodzić. Ja je sobie zawsze sam drukuję w domu. Hitch, skoro ty taki jesteś w obyciu, jak tu na forum, to się nie dziwię, że ci listonosz awiza zostawia. ;)
Democracy has nothing to do with freedom. Democracy is a soft variant of communism, and rarely in the history of ideas has it been taken for anything else.
02-01-2013, 14:21 (02-01-2013, 14:21)MoneyB napisał(a): Że też chce ci się po to chodzić. Ja je sobie zawsze sam drukuję w domu. I dokładasz niepotrzebnie do mafijnej kasy :) Druczki biorę zawsze przy okazji nadania przesyłki, a psioczę, bo mają ich mało i to jest dziwne. ----------------- Co do monitoringu przesyłek. Bywa chyba dynamicznie, bo np. DHL pod koniec ubiegłego roku dostał zaparcia i nie dość, że posypała im się logistyka, to jeszcze usiadł i nie wstał monitoring netowy. Mawiają, że tak co roku, LECZ... konkurencyjny UPS śmigał jak nakręcony, a monitoring sprawny jak w środku roku. Być może nie są miarodajne takie jednostkowe przykłady, ale kurcze - dodzwoniłem się, byłem serdecznie obsłużony, paczka dotarła w przedświąteczną sobotę. Za sporą dopłatą, ale ... wcześniej nie udało się skontaktować z nikim w centrali DHL, ani nie odebrali paczki w terminie (musiałem zrezygnować). Zaufanie do nich spadło jak Kukuczka z Lhotse, a UPS wychodzi na prowadzenie.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.
02-01-2013, 21:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2013, 21:33 przez Tomkiewicz.) (02-01-2013, 21:31)Tomkiewicz napisał(a): Druczki biorę zawsze przy okazji nadania przesyłki, a psioczę, bo mają ich mało i to jest dziwne. No jak każdy bierze, to co się dziwisz :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 02-01-2013, 22:37
@Tomkiewicz, toć to są grosze, zarówno dla mnie, jak i dla nich, ale przynajmniej nie trzeba się do tej dziury fatygować osobiście; i psioczyć, że mało mają. ;-)
Democracy has nothing to do with freedom. Democracy is a soft variant of communism, and rarely in the history of ideas has it been taken for anything else.
03-01-2013, 09:34
No dlatego, jak pisałem, biorę je przy okazji nadawania, więc żadna fatyga, tylko sytuacja "przy okazji". A w ogóle, to nie przywalili się do Ciebie, że przynosisz druczki na innym papierze niż delikutaśny "urzędowy"?
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.
03-01-2013, 18:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2013, 18:36 przez Tomkiewicz.)
Nie. Przecież dla nich to i tak wszystko jedno. Treść dokładnie taka sama, jak ich, tylko papier inny.
Ok, jak przy okazji, to jeszcze może być. ;)
03-01-2013, 20:04
Popełniłem błąd polegający na tym, że wybrałem przesyłkę Standard w Amazonie. Przy czym nie był to standardowy Standard, tylko Standard oferowany przez sprzedawcę FT Books. W jego regulaminie dopiero później zauważyłem, że Polskę zalicza do "Europe Zone 3", do której przesyłka idzie... 8-12 dni roboczych. To tyle samo, co do Australii, i o 5 dni więcej niż do Niemiec. Czy naprawdę żyjemy na takim pieprzonym zadupiu?
21-02-2013, 19:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2013, 08:27 przez military.)
military, ale to tylko przewidywany czas dotarcia przesyłki, który często ma mało wspólnego z rzeczywistością. Wstrzymaj żale na po :)
21-02-2013, 23:56
Czy konto w Banku Pocztowym jest darmowe-darmowe?
Bo chciałem se założyć do wysyłek internetowych i wcale nie ma to nic wspólnego z filmem dla Militarnego ;)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 24-02-2013, 00:40
Żyjesz w Chinach i masz zablokowany dostęp do Google'a?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 24-02-2013, 03:18 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler