18-05-2013, 23:03
|
Krótka piłka, czyli mini-recenzje
|
|
A jak dla mnie średniak niestety, tragicznie napisany (wątek cukrzycy choćby - noż ja pier... ), patenty na gore rzeczywiście fajne (chociaż w Dead Snow reżyser jednak bardziej kreatywny był), ale współczesne cool - wtręty dość skutecznie potrafiły zepsuć wrażenie. Mocno naciągane 5.
Why are you firing wallnuts at me?
Ja odpuszczam, czasami nawet opinie z forum to za mało, by przykryć bijący od niektórych produkcji smród ;)
18-05-2013, 23:07
To i ja dorzucę słowo pochwały i odkurzę wypowiedź sprzed kilku tygodni:
Nie wiem skąd tyle hejtu na ten film. Ok., logika wydarzeń kuleje, zdroworozsądkowy realizm nie występuje (bohaterowie kilkakrotnie docierają pieszo w różne miejsca równie szybko jak wiedźmy na latających miotłach), brak choćby śladowej wiarygodności historycznej (gatling gun w czasach wiedźm palonych na stosach, hell yeah!), a do tego Jeremy Renner w roli Jeremy’ego Rennera. No dobra, po zastanowieniu jestem w stanie zrozumieć niechęć recenzentów filmowych Ale nie mogę się podpisać pod ich opiniami. Sprawił mi ten film dużo przyjemności. Takiej połączonej z lekkim zażenowaniem, poczuciem winy towarzyszącej oglądaniu z zainteresowaniem głupiego jak but scenariusza, cieszeniem się z trójwymiarowych wiór wylatujących z ekranu, kiwaniem z aprobatą dla zgrabnego gołego tyłka czarodziejki i radowaniem się z tryskającej na ekran posoki jak kilkunastoletni psychopata przy pierwszej partyjce z Mortal Kombat. Ot, takie pierwsze w tym roku guilty pleasure z prawdziwego zdarzenia. Aj lajk! 6/10
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 18-05-2013, 23:28
Ale bym Gretel bral, nawet gdybym byl Jasiem :)
Film jak dla mnie pure fun. Famke piekna jak zawsze. W sumie zgodze sie co do Rennera, gra jakby mial kija w dupsku i w ogole bez polotu. Dam mocne 7,5/10 za bluzgi i jako takowa brutalnosc CGI. Wiedzmy jak dla mnie sa przedstawione super, no i Troll tez na plus. Jezeli sequel bedzie w podobnym tonie to jestem kupiony :) (18-05-2013, 22:56)Bucho napisał(a): Smaka mi narobiliscie, wlasnie zamowilem najlepsza wlosko-turecka pizze w okolicy i wrzucam film na ruszt <ok> Smacznego i wez nie wkurwiaj, bo jestem strasznie glodny :D 19-05-2013, 00:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2013, 00:59 przez MOLQ.)
Rzeczywiscie, Hansel & Gretel naprawdę spoko. Bez szału, ale daleko od nudy zapowiadanej przez trailery. Największy minus to niestety Renner, któremu brak na ekranie luzu i uroku, ale poza tym przyjemnie. Może jak Jeremy walnie piwko na planie sequela to będzie lepiej.
"I hate to break this to you, but this isn't gonna be an open casket. I bardzo fajna brutalność, zwłaszcza atak trolla i rozdeptana głowa smacznie wyszły. Krew - MNIAM. 19-05-2013, 17:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2013, 17:20 przez Gal Anonim.)
The boat that rocked - bardzo lekki i bardzo przyjemny, świetnie zagrany film, z jeszcze lepszą muzyką. Lata sześćdziesiąte, piracka stacja radiowa walczy z systemem i 24 godziny na dobę puszcza klasykę rocka, mając w dupie rząd i zasady. Żałuję, że tak późno się za to zabrałem.
8/10, przeczuwam, że na dniach obejrzę po raz kolejny, tym razem w gronie znajomych. 20-05-2013, 12:33
From Hell - Depp ćpa i ma wizję, które niespecjalnie wpływają na resztę fabuły. Wszystkie dziwki mają złote serce, są niewinne i mordowane na zasadzie "bo tak". Klimacik jest, ale cała intryga i bohaterowie są tak nieangażujący, że po prostu film ma się w dupie. Aha, no i jest supermegakozacki twist, który z Rippera robi mordercę z B-klasowców. Słowem przeciętne filmidło.
5 / 10
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 20-05-2013, 17:53
Love and Other Drugs - dalej nie wiem czy to miała być komedia romantyczna, melodramat z chorobą Parkinsona w tle, czy też krytyka rynku farmaceutycznego? Film zaczyna się jak komedia o seksie bez zobowiązań, po czym nagle w połowie otrzymujemy poważny dramat o Parkinsonie, a końcówka jest rodem z typowych komedii romantycznych? Ale seans minął całkiem przyjemnie i nawet fajnie się to oglądało. Plus bardzo dobra i przekonywująca Anne Hathaway, która podwyższa ocenę końcową. -7/10
21-05-2013, 00:07
Hansel & Gretel - już dawno film nie rozminął się tak z moimi oczekiwaniami. Po zobaczeniu pierwszego postera zachodziłem w głowę jakim cudem aktorzy pokroju Rennera i Arterton mogą grać w takim syfie. "Jaś i Małgosia" okazał się jednak porządnym filmem. R-ka wzięła mnie troszkę z mańki, bo byłem przekonany że to będzie film dla dzieci. Generalnie okazał się wszystkim tym, czym myślałem, że za cholerę nie będzie - fajnie zagranym (Renner spoko, nie wiem o co Wam biega), brutalnym (chociaż CGI czasem cienkie), zabawnym kiedy trzeba i absolutnie nie nudnym flickem. A Arterton to taka słodycz, że za nią samą oczko w górę. Czyli w sumie 7/10.
PS. Famke Janssen ma 48 lat?! Dżizas, jak ona się pięknie starzeje.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
21-05-2013, 17:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2013, 17:42 przez Wawrzyniec.)
20 000 Leagues Under the Sea z 1954 - Ależ przyjemny film! Świetnie ogląda się klasyczne filmy oparte na klasycznej literaturze nic nie wiedząc o fabule (ja wiedziałem tylko, że jest kapitan Nemo, a w czym pływa, gdzie i po co nie wiedziałem), wtedy łatwiej zrozumieć czemu te dzieła tak bardzo się spodobały i zostały klasykami. Film niestety nie jest idealny, ma na przykład niepotrzebnie śpiewającego Kirka Douglasa, zbyt małą z zewnątrz w porównaniu do wnętrza łódź podwodną, parę scen wyglądających jakby je nakręcili za pięć dolarów również się znajdzie. Ponarzekałbym też trochę na dramaturgię i tempo, niby wszystkie elementy fabuły są potrzebne, ale w jakichś 3/4 człowieka dopada znużenie i chciałby już zobaczyć finał, a jak już do niego dochodzi to jest mało satysfakcjonujący. Pomimo wad jest to świetny, piękny, klimatyczny(wszystkie ujęcia podwodne, w kombinezonach kapitalne nawet jak na dzisiejsze czasy) film z zajebistym antagonistą, daję 8/10.
Bardzo chciałbym żeby powstał remake w reżyserii Finchera, nie widzę przeszkód, żeby miał być lepszy od tej starej wersji, a zobaczyć taką pyszną historię z technologią i warsztatem jakim on dysponuje to byłaby sama przyjemność. 22-05-2013, 08:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2013, 08:50 przez simek.)
Skoro tak wiele osób broni tutaj filmu "Hansel & Gretel" to naprawdę musi to być fajny film, jeszcze dziś postaram się go obejrzeć. Renner to według mnie aktor sprawdzający się w jednym typie ról, ale Gemmę Arterton lubię - nie tylko za urodę, bo np. w "Uprowadzonej Alice Creed" była znakomita.
Ze swojej strony polecam inny film o łowcach czarownic - "Witchfinder General" (1968) z Vincentem Price'em. Rewelacja!!! 23-05-2013, 08:54 (19-05-2013, 00:32)shamar napisał(a): Ale oglądacie te wersje extended ? Hełoł! A teraz pytanie na które chyba znam odpowiedź. Czy niejaka Joanna Kulig jest tam więcej niż 30 sekund?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 23-05-2013, 17:53
Prawdziwe życie - Komornicy - w końcu TVP zrobiło swoją wersję Dlaczego Ja?/Ukrytej prawdy. Wygląda taniej niż Klan, gra aktorska to amatorstwo, łopatologia i tytuł - "Prawdziwe życie". Już w/w konkurencyjne programy są subtelniejsze. I na dodatek to z abonamentu.
23-05-2013, 18:56 (23-05-2013, 17:53)shamar napisał(a):(19-05-2013, 00:32)shamar napisał(a): Ale oglądacie te wersje extended ? Normalną. Joanna pod grubą warstwą charakteryzacji często kręci się wokół Famke i w sumie tyle można powiedzieć o jej roli. 23-05-2013, 21:34
Ale pewnie nie wiesz czy bardzo się różni od "kinowej"? ;)
Dobra. Wypożyczę dłuższą.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 23-05-2013, 21:46
Szaman, jeśli masz do napisania wiecej niz 2 zdania, to proszę, na litość behemotha, załóż temat w odpowiednim dziale, albo napisz opinie wlasnie tam, jeśli temat juz jest. Ty bardziej ze OZa rip wyszedł i zaraz kupa opinii sie pojawi
24-05-2013, 20:55
Men in Black II
Obejrzałem to dzisiaj (chyba trzeci czy czwarty raz). Oczywiście po kilkuletniej przerwie. Zastanawiało mnie czemu jest tak mieszane z błotem i teraz już wiem. Bo jest średnie a może wręcz słabe. Od początku do końca ma się wrażenie filmu robionego na siłę. Dodano jedynie więcej łubu-dubu i żartów, które momentami są żałosne. A sama historia jest praktycznie identyczna z poprzednią. Jakiekolwiek plusy? Jest kilka fajnych momentów, pies Frank, charakteryzacja Tony'ego, robale i lepszy kawałek jest na końcu. MiB I - 7/10 MiB II - 5/10 (a może i 4) MiB III - 7/10
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 26-05-2013, 22:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2013, 22:40 przez shamar.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach | Mierzwiak | 1,244 | 243,022 |
14-04-2026, 18:15 Ostatni post: shamar |
|
| Pętla czasowa czyli motyw dnia świstaka w filmach | Craven | 91 | 23,790 |
07-08-2025, 14:13 Ostatni post: shamar |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,204 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Dłuższa piłka, czyli coś dla kino maniaków od kino maniaków | wika | 3 | 4,447 |
02-12-2013, 19:10 Ostatni post: Bucho |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,743 |
07-08-2011, 20:23 Ostatni post: MauZ |
|
| Starocie filmowe, czyli trochę klasyki | Eorath | 44 | 17,351 |
20-12-2010, 19:03 Ostatni post: szopman |
|
| Krótka piłka, czyli mini-recenzje | military | 6,447 | 721,838 |
11-04-2009, 16:35 Ostatni post: Negrin |
|
| Parada banału, czyli wpływ formy filmu na odbiór fabuły;) | Mental | 167 | 31,160 |
26-03-2008, 09:55 Ostatni post: D'mooN |
|
| [oddzielony] Krótka piłka, czyli mini-recenzje | 0 | 326 |
Mniej niż 1 minutę temu Ostatni post: |
||
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |