The Matrix (1999-2022)
Jak mówię, że nie powstały to nie powstały. :P Z gier bym prędzej coś wytypował co znaczy, że więcej niż dobre s-f przeniosło się w inne medium.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Odpowiedz
"Moon" był dobry.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Te wszystkie wymieniane zdecydowanie nie ten kaliber co Matrix.

Odpowiedz
Racja. CoM i D9 to zdecydowanie wyższy poziom.

Odpowiedz
Cytat:Children of Men?
pfff... Not even close.
Cytat:"District 9"?
Lepiej, ale to jeszcze nie to.

Pierwszy Matrix to dla mnie jedna liga z BR, T1, T2 czy pierwszymi trzema Alienami. Po 2000 roku już takiego SF się nie kręci.

Odpowiedz
(27-06-2013, 15:44)Gieferg napisał(a):
Cytat:Children of Men?
pfff... Not even close.

Pierwszy Matrix to dla mnie jedna liga z BR, T1, T2 czy pierwszymi trzema Alienami. Po 2000 roku już takiego SF się nie kręci.
Normalnie niezły dowcip:) Matrix na jednej półce z CoM czy pierwsze trzy Alieny?
Daj kamienia!

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Matrix na jednej z Alienami. CoM widziałem raz, dałem 5 czy tam 6/10 i nigdy do tego nie wrócę.

Przypomnij no, co to za jackass oceniał Battle LA na 10/10 i Battleshita na 9/10?

Odpowiedz
Wole mieć na sumieniu 10/10 dla battle La niż 5/10 dla CoM i jeszcze chwalić się na forum, że się nie chce wracać do jednego z najlepszych S-F w historii kina. I w dodatku stawiać Matrixa wyżej od arcydzieła Cuarona.

Odpowiedz
Ty stawiasz to "arcydzieło" na równi z Battle LA. To tak jakbyś je umieszczał w szambie :)

Cytat:jednego z najlepszych S-F w historii kina

LuLz :)

Odpowiedz
Ja też nie stawiam go na równi.

Odpowiedz
Za kilkadziesiąt lat o tamtych filmach nikt nie będzie pamiętał.
Matrix to marka, pomnik i znak swoich czasów, nie ma co się napinać na jakieś inne po prostu przyzwoite filmy i pierdzielić.

Odpowiedz
(27-06-2013, 22:00)unknown napisał(a): Za kilkadziesiąt lat o tamtych filmach nikt nie będzie pamiętał.
Matrix to marka, pomnik i znak swoich czasów, nie ma co się napinać na jakieś inne po prostu przyzwoite filmy i pierdzielić.

Tak jasne bo Ty tak twierdzisz?
Matrix to nie żaden pomnik tylko właśnie jak wspomniałeś o "tych" innych filmach przyzwoita produkcja, wiec nie ma co się napinać.

Odpowiedz
Matrix był dla przełomu wieków tym czym były Star Warsy dla przełomu lat 70/80-tych i twoja Danusiowa opinia, tak samo jak moja i czyjakolwiek inna w żaden sposób tego faktu nie zmieni.

Odpowiedz
Dla mnie to mógł być też objawieniem samego Mahometa, co nie zmienia faktu, ze po premierze Matrixa filmy S-F powstawały lepsze i ciekawsze i to jest fakt niezaprzeczalny...
Żyj z tym:)

Odpowiedz
Nie ma czegoś takiego jak "fakty" gdy mowa o "filmach lepszych". Tylko opinie. Ale jeśli chodzi o znaczenie tych filmów, to niezaleznie od tego czy ktoś uważa D9 czy CoM za lepszy film od Matrixa FAKTEM pozostaje że ten ostatni jest filmem WAŻNIEJSZYM.

Odpowiedz
Matrix jest filmem ważnym, bo zapoczątkował pewną modę i ulokował się w świadomości widzów silniej niż większość. Niewątpliwie więc wywarł trwały wpływ na kino popularne. Tylko czy to od razu czyni z niego jakieś wybitne dzieło? Nie sądzę. Dla mnie to film niezły, z wieloma mocnymi stronami, ale mający też swoje wady. Nawet nie chciało mi się go oglądać przez ostatnie 10 lat.

Odpowiedz
No na pewno bardziej "wiekopomne" niż CoM.

Odpowiedz
(27-06-2013, 22:59)Gieferg napisał(a): [...] Matrix[...] jest filmem WAŻNIEJSZYM.

Ważniejszym w czym? I Dlaczego?

Odpowiedz
Nie, nie na pewno.

Odpowiedz
(27-06-2013, 23:11)Danus napisał(a):
(27-06-2013, 22:59)Gieferg napisał(a): [...] Matrix[...] jest filmem WAŻNIEJSZYM.

Ważniejszym w czym? I Dlaczego?

Porównaj sobie wpływ jednego i drugiego filmu na kino i nie zadawaj debilnych pytań.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon