Taniuchne DVD/Blu-ray - gdzie i za ile
Gdybym miał wybierać między lektorem a DTS-em, kupiłbym to co tańsze - albo to co ma napisy. :)

Odpowiedz
gdyby płyta z DTS-em kosztowała 99zł, a bez DTS-u + polskie napisy 49zł, poczekałbym, aż cena tej z DTS-em spadnie poniżej pięćdziesiątki.

(polskie napisy można w łatwy i przyjemny sposób "dodać" do filmu na dvd, jeśli ten takowych nie posiada - krótka rekompresja, potem ponowna kompresja i gra muzela :))

DTS-u nie dodasz, choćbyś nazywał się Kevin Mitnick i umiał spakować cały internet RAR-em :)

Odpowiedz
Nie po to kupuję filmy, żeby potem robić z nich ripy. ;) A sprzętu do dts nie mam i mi na nim nie zależy, zatem jego obecność mi zwisa i powiewa. :P

Odpowiedz
military, nie żadne ripy

kopie filmu dvd, ale po rekompresji - inaczej nie wstawisz polskich napisów

strata na jakości jest żadna - robiłem to setki razy i znam wszystkie sztuczki :)

Cytat:A sprzętu do dts nie mam i mi na nim nie zależy, zatem jego obecność mi zwisa i powiewa.

podobnie uważa Imperial :) teraz juz wiem czemu :)

Odpowiedz
Możesz podzielić się tą tajemnicą?

Odpowiedz
rekompresja: Dvd Shrink
napisy: DVD LAb PRO

poradniki "krok po kroku" znajdziesz z łatwością w necie

zmiany w jakości niedostrzegalne dla ludzkiego oka nawet przy 70% rekompresji. poniżej tej wartości nie polecam, bo pojawiają sie artefakty.

Odpowiedz
Dzięki.

W realu takie tytuły jak: Krucjata i Tożsamość Bourne'a, Żądło czy Dzikość Serca widziałem po 19.90. Chyba się skuszę na Żądło.

Odpowiedz
Czytałem przed kupnem Szczęk co nieco o tym Wydaniu DVD w szczegółowych recenzjach (Film jest dość stary podkreślam) nie ma specjalnych nadzwyczajnych różnic pomiędzy DD 5.1 a DTS w tym wydaniu a jak nie widać znaczącej różnicy To po co przepłacać :D

Odpowiedz
Dokładnie. DTSem to można się podniecać w przypadku nowych filmów, ale nie takich.

Odpowiedz
T1 ma chyba najlepszy DTS, jaki słyszałem (no może prócz seven). kiedy go puszczam, tynk coming off my walls :)

ale faktycznie - w kilku wypadkach nie widać różnicy miedzy dobrym DD a standardowym DTS, zwłaszcza w starszych filmach jak Noc żywych trupów.

Odpowiedz
Predator895 napisał(a):nie ma specjalnych nadzwyczajnych różnic pomiędzy DD 5.1 a DTS w tym wydaniu a jak nie widać znaczącej różnicy To po co przepłacać :D

W danym przypadku 3 funty to akurat mniej niz 29.99zl. ;)

Odpowiedz
Mental napisał(a):T1 ma chyba najlepszy DTS, jaki słyszałem (no może prócz seven). kiedy go puszczam, tynk coming off my walls :)

Zgadza się ja mam podobnie tylko, że T1 mimo ponad 20 lat wymiata dźwiękiem bo do wydania DVD zremasterowano dźwięk i obraz. Niedawno w TVP1 oglądałem z ciekawości T1 mimo, że posiadam to samo wydanie z DTS-em co ty. Różnica w dźwięku słyszalna, i nie mówię tu o przestrzenności bo to przecież telewizja ale o zmianach starzałów z broni (wcześniej wystrzał z magnum brzmiał jak z "Dirty Harry", obecnie strzal z lekkim świstem), warkot silników samochodów, wybuchy itd.

P.S.Oglądanie pościgu samochodowego Terminatora radiowozem za Sarą i Kylem i wymiana strzałów z shotgunów w DTS-ie - wrażenie nie do opisania.

Odpowiedz
Dokładnie Mental T1 został gruntownie odrestaurowany i każdy efekt dzwiękowy tzn wystrzały wybuchy są cyfrowo dodane i odnowione jakbyś obczaił wersje oryginalna ze Starym Stereo z 1984 to byś kompletnie nie rozpoznał starych odgłosów w porównaniu z Remasterem :D

Odpowiedz
Na oceandvd.pl jest dwupłytowa edycja Van Helsinga za 29 zł. Podobno są indywidua, którym się to coś podobało, więc ich może to zainteresować. ;)

Odpowiedz
Na Vivid dwupłytowa "Gorączka" za 39.

Odpowiedz
nic nowego w moim media wala sie od miesięcy za te cenę :P

Odpowiedz
Kiedyś czytałem o wstawianiu napisów do dvd ale to jakaś wyższa jazda jest z kilkoma programami. A chętnie bym coś takiego zrobił z "Za kilka dolarów więcej"
Zdałem sobie sprawę, czym jest szaleństwo. To wiara w swoją własną, jedyną rzeczywistość i zachowywanie się tak jakby nie było żadnej innej.

Odpowiedz
pudełko zbiorcze rzeczywiście trochę stłamszone ale reszta w bdb stanie opłacało sie wydać te 120 zł :D Dziś maraton :D

[Obrazek: obraz058ob5.th.jpg][Obrazek: obraz060yb5.th.jpg]

Odpowiedz
DVD chwalimy się chyba gdzie indziej...?
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Sorry Predatorze, ale dla mnie to pudełko to szmata. ;) Nie dałbym nawet połowy tej ceny.

Zwłaszcza, że o ile dobrze widzę, to wydanie bez polskich napisów (?).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon