Grand Theft Auto (seria)
(23-09-2013, 22:46)Mierzwiak napisał(a): I Vice City. Wielkie, ogromne, przepiękne, wielkie przynajmniej tak jak mapa V Vice City.
Fajnie by było, jakby zrobili to, czego nie zrobili jeszcze z Liberty City i Vice City czyli pokazali nam tereny okoliczne. Możnaby wtedy w okolicy Vice City pokazać mokradła, które idealnie kontrastowałyby z blichtrem GTAowego Miami. No i aligatory :)

Odpowiedz
Aligatory koniecznie. Jednego można by trzymać na jachcie :)

Odpowiedz
Cytat:Jeśli kolejne GTA będzie działo się

Kolejne GTA będzie się działo w Pozku na Starym Rynku pod kościołem. Potwierdzone info!

Odpowiedz
Vice City to jedyne logiczne wyjście, no chyba, że San Fierro połączone z Las Venturas, wtedy też bym się nie obraził. Ale z drugiej strony Miami, bagna, Cape Canaveral, może jakieś kubańskie wyspy na południu, wyścigowe łodzie motorowe, para tajniaków w rolach głównych - czarny i biały... DO IT R* :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(23-09-2013, 22:52)Huntersky napisał(a): Vice City to jedyne logiczne wyjście, no chyba, że San Fierro połączone z Las Venturas
Wolałbym samo Las Venturas i okolice, ale pustynia była już w Red Dead Redemption i V przecież, więc stawiałbym raczej na Vice City. R* wie jakim kultem otaczane jest VC i zdają sobie sprawę, że MUSZĄ tam wrócić. Przy okazji startu serii na mijającej generacji wrócili do klasycznego Liberty City. Nie wyobrażam sobie lepszego wkroczenia na PS4/XO aniżeli z nowym wcieleniem rockstarowego Miami.

San Fierro? San Francisco jest świetne w filmach, ale w GTA bym go nie chciał (zresztą to w San Andreas też było cienkie).

Odpowiedz
Nie zdziwiłbym się jakby zrobili w szóstce stan z przynajmniej dwoma albo trzema miastami. W końcu już w piątce dostajemy własciwie kawałek stanu, a nie samo miasto. R* ma tendencję iść (a raczej biec) do przodu, więc dla mnie brzmi to prawdopodobnie.

Odpowiedz
Miami i GTA:

Odpowiedz
I znowu będzie narzekanie, że mapa niewykorzystana. Nie wyobrażam sobie powrotu do mniejszych miast, a biorąc pod uwagę ile czasu pochłania stworzenie takiej wirtualnej metropolii, wątpię, by było więcej niż jedno miasta.

Jak dla mnie to co jest w V to jak najbardziej rozsądny kompromis między realizmem, a skompresowaniem świata na potrzeby gry.

Odpowiedz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0NyJ7jOQMJ8[/youtube]

Bullshit?

Odpowiedz
(23-09-2013, 23:14)Mierzwiak napisał(a): I znowu będzie narzekanie, że mapa niewykorzystana. Nie wyobrażam sobie powrotu do mniejszych miast, a biorąc pod uwagę ile czasu pochłania stworzenie takiej wirtualnej metropolii, wątpię, by było więcej niż jedno miasta.

Jak dla mnie to co jest w V to jak najbardziej rozsądny kompromis między realizmem, a skompresowaniem świata na potrzeby gry.
Dlaczego do mniejszych miast? Mają czas, żeby robić nową grę. Zwłaszcza, że będzie ona przecież już na nowe konsole, więc muszą przygotować coś specjalnego poza samą grafiką. A skoro już w V mamy duży obszar i mieściny to jedyne w sumie, co do tego trzeba dokleić to kolejne miasto. Wiadomo, to dużo roboty (jak mowiles, bodaj rok riserczowali Los Santos), ale pamiętajmy: to Rockstar. Nie mowiac, ze zarobią na tej grze jeszcze więcej i VI bedzie mialo jeszcze większy budżet. A przecież nie będą stali w miejscu, jeśli chodzi o mapę, co?

Odpowiedz
Raczej bullshit, wielokrotnie słyszałem, że emulacja PS3 i niesławnego Cella jest niemożliwa, a już na pewno cholernie trudna do wykonania. A udada próba na pewno odbiłaby się szerokiem echem. :)

Mam nadzieję, że Rockstar wyda kawałki, które słychać w trakcie misji:

Odpowiedz
Byłoby super, gdyby odwzorowali cały stan Floryda (z growym Vice City) plus parę wysp, Haiti, Kuba, Bahamy jako miejsca, do których przemycaliśmy samolotem staffik (pracując w firmie Trevor Phillips Industries, oczywiście:) ). W takiej opcji mamy - wyspy, mokradła, wsie (Tallahassee na przykład) i oczywiście kubańskie cygara i plaże Vice City.

Mapka z googla na wzór:

A sam OST z gry pewnie będzie zawierać utwory Michaela Huntera (bo to chyba on robił muzykę do misji).
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz
Holy shit.
[spoiler=Patrzcie, co jest wysoko nad bazą wojskową]
[/spoiler]

Poza tym społeczność pracuje nad tym, aby znaleźć... jetpack.

Mam nadzieję, że podobnych fantów jest więcej, sam znalazłem rozbite UFO w jakimś rowie oceanicznym na północy. Jest jeszcze całkiem ciekawa mała jaskinia nieopodal miasteczka Altruistów.

Odpowiedz
Cytat:Ktoś tu pytał jak dorwać się do zakupionych helikopterów. Przynajmniej u Trevora wygląda to tak, że trzeba jechać do jego hangaru na północy, do ikonki H i podejść do helikoptera. Na PS3 wciska się strzałkę w prawo i można wybierać z listy śmigłowców.

Ja pytałem, bo właśnie zakupione helikopter nie pojawiały się na lądowiskach od razu, w przeciwieństwie do np. luksusowych aut w garażu. Po prostu na bojowy sprzęt trzeba trochę poczekać :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Nie uważacie, że twórcy przesadzili z pobocznymi zadankami? Jeszcze te 50 skoczni i mostów do przelecenia jest spoko, ale już na przykład 50 części listu dla każdego bohatera to przegięcie, na pierwszy natknąłem się przy latarni, obchodzę sobie ją i wyskakuje, że znalazłem list, którego nawet nie widziałem pod nogami - ja dziękuję za szukanie kolejnych 149 części na takim gigantycznym obszarze, zwłaszcza, że nie da się tego wypatrzeć z daleka. 50 losowych zdarzeń z których większość to zwykła kradzież, przy której trzeba zabić złodzieja i zwrócić własność do okradzionego też raczej nudzi, nie lepiej było dać możliwość bycia policjantem jak w VC?

Działają wam rankingi czasów przy wyścigach? Mi gierka tylko pokazuje jaki jest rekord świata, ale jak chce wczytać ranking to mówi, żebym spróbował później, próbowałem 4 razy w 4 różne dni i to samo.

Odpowiedz
Co ty pleciesz? 50 kawałków listu jest w sumie i można je zbierać dowolnym bohaterem. Tak samo jest z częściami łodzi podwodnej oraz fragmentami UFO. Nie jest tego wcale tak dużo, a fajnym mykiem jest włączenie znajdziek poniekąd w fabułę gry.
--
Laozi

Odpowiedz
Rety, co w tych znajdźkach takiego strasznego? Listy świecą się z daleka jak psu jajca, a części UFO wydają charakterystyczny dźwięk, gdy znajdujemy się w pobliżu.

Poza tym w SocialClubie mamy fajną mapkę, gdzie możemy zobaczyć, które znajdźki już mamy oraz gdzie leżą brakujące.

Odpowiedz
Aha, no to widocznie ten jeden list zaszedłem jakoś z boku i nie widziałem, żeby się świecił, a w statystykach mi pokazuje wszystko z podziałem na trzech bohaterów, więc myślałem, że każdy ma 50 listów. Swoją drogą, to zebranie tych listów, łodzi podwodnej, UFO, zrobienie skoków, przelotów coś daje, czy tylko nabija statsy?

Odpowiedz
Listy, fragmenty UFO i łodzi podwodnej to mini-questy fabularne. Każdy prowadzi do rozwiązania innej tajemnicy San Andreas (np. kto zabił Leonorę Johnson?).
--
Laozi

Odpowiedz
LOL. Pojechałem swoim Astonem pozwiedzać tamę i jeziorko, nagle pojawiło się trzech gości na crossach, którzy zwyzywali mnie od socjalisty i zaczęli strzelać, krzycząc, że darmowa opieka medyczna już mi nie pomoże. :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon