Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Man of Steel (2013)
(20-10-2013, 21:47)Huntersky napisał(a): Extrasy na Blu-Rayu nie zawiodą. :3

No właśnie zawodzą, bo niby ciekawe ale jest ich mało (niecała godzina).

Odpowiedz
Zdjęcia z planu oraz kilka filmików (dodatki do wersji Blu-ray o ile się nie mylę).

http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=88814

Wykorzystano więcej efektów praktycznych niż myślałem, tyle że w filmie nie bardzo to widać :( Nawiasem mówiąc, to sądziłem, że kostiumy Zoda i Jor-Ela użyte podczas ich walki są prawdziwe, a nie wygenerowane komputerowo O.o

Oglądając filmik z przygotowań aktorów na siłowni taka myśl mnie tknęła odnośnie sequela: Być może Affleck to totalne drewno i aktorskie beztalencie (choć robi postępy!), ale jego Batman i tak pewnie będzie wyglądał 100x bardziej kozacko niż Bale...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
No i jestem po powtórce.

- Wizualnie film zamiata. Perfekcyjne CGI + ładne designy, dobrze przemyślane co tym CGI wyczarować.
- Raz jeszcze o designach - kryptońskie glify, kryptońska technologia, cudaczny prolog, wszystko to prezentuje się fantastycznie
- Zod, Zod, GENERAŁ MOTHERFUCKING ZOD. Jak dla mnie top tegorocznych łotrów co najmniej. Charyzmatyczny, szanujący Jor-Ela, zdyscyplinowany, opanowujący potęgę, którą Clark okiełznał na przestrzeni lat, skupiony na celu.
- Faora. ^_^
- Niby dużo rozwałki, ale świetnie zobaczyć jak magia Hollywood pokazuje starcie półbogów roznoszących wszystko dookoła.
- Niesamowity OST Zimmera. Ten swojego czasu wtórny kompozytor, od kilku lat nie przestaje zaskakiwać.
- Świetny Superman, sądziłem że symbolem tej roli zawsze zostanie Reeve, ale Cavill jest kapitalny.
- Klimat całości. Świetny.

Minusy? Oczywiście są. Amy Adams jest dobrą aktorką, ale mi zawsze będzie pasowała raczej na jakąś przedszkolankę. Jest trochę drętwych tekstów i scenek, trochę dłużyzn, durna śmierć Costnera. Ale ogólne wrażenie jest i tak fantastyczne.

Odpowiedz
(21-10-2013, 00:55)zombie001 napisał(a): Zdjęcia z planu oraz kilka filmików (dodatki do wersji Blu-ray o ile się nie mylę).

Jeden długi filmik - jak pakowali i efekty specjalne z aktorami. bardzo fajny.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
"This video has been removed from public access." :(

Odpowiedz
@shamar

W komentarzach ktoś podał jeszcze dwa filmiki: jeden chyba 6 minutowy i opowiadał o Kryptonie (na Blu-Ray:Krypton Decoded) i drugi 21-25 minut - "Strong Characters, Legendary Roles". Były fajne, ale jednak trochę mało tego.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Cholera. Nie przejrzałem komentów. Też usunięte.

Man Of Steel 2013 EXTRAS 720p BluRay
Taką paczkę net wyrzuca.

Tu jest 8 reklamówek tych dodatków z polskich wydań BD i DVD.
http://dailycavill.com/henry-cavill-man-of-steel-8-new-videos-from-dvdblu-ray-extras/

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Film już jest w sklepach, po co ta szopka z linkami i rzucaniem się?

Odpowiedz
To chyba dosyć proste, nie? Bo na dvd tego nie będzie.
O... DVD za 55 zeta. Chyba ich pojebało. A BD za "jedyne 100.99 zł".

Odpowiedz
Widmo rzucanej szopki.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
THX. Ja się zawsze sugeruje dvdmax. Nie wiem czemu.
Obczajam te wydania na razie. Wolałbym z polskimi napisami no...

[Obrazek: mos_bluray3d.gif]

Odpowiedz
(23-10-2013, 17:47)shamar napisał(a): Ja się zawsze sugeruje dvdmax. Nie wiem czemu.
Ja też nie wiem. To najdroższy sklep u nas. (pomijając chorych psychicznie użytkowników allegro)

Odpowiedz
Co oni mają z tymi AR. Na kilku stronach jest podane zupełnie inne. Wierzę, ze to błędy.

merlin - Format: 2.40:1
amazon - 1.77:1 !

A prawidłowe jest 2.39:1

Odpowiedz
Obejrzałem fragmentami kolejny raz. Zabijcie mnie, ale to chyba mój ulubiony film komiksowy ever, czego nigdy bym się nie spodziewał po filmie o Supermanie.

Odpowiedz
(23-10-2013, 18:01)shamar napisał(a): Co oni mają z tymi AR. Na kilku stronach jest podane zupełnie inne. Wierzę, ze to błędy.

merlin - Format: 2.40:1
amazon - 1.77:1 !

A prawidłowe jest 2.39:1

Przepraszam za jakość, robiłem fotę na szybko - 2:4:1.

[Obrazek: k9ufxv.jpg]

Odpowiedz
No to jest ciut przycięty albo rozciągnięty. No chyba, że IMDB kłamie.
Jeszcze lepiej.
Teraz na IMDB podają: 2.35 : 1
Bluray.com :Original aspect ratio: 2.39:1

Oni się chyba walnęli na tym polskim.

Odpowiedz
Na Blu-ray film ma - ucinając czarne pasy - 1920x800 pikseli, czyli 2,40:1.

Odpowiedz
tu też se wkleje :)

[Obrazek: 78770_front.jpg]

Odpowiedz
Chciałem kupić MoS na DVD, a tu aspect ratio: 16:9. WTF? To jakiś błąd?

Odpowiedz
Niemal w każdym polskim wydaniu znajdziesz takie aspect ratio na okładce/w opisie - taki kraj.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
9 gości