Ankieta: Która część serii jest najlepsza?
The Fast and the Furious
2 Fast 2 Furious
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Fast & Furious
Fast Five
Fast & Furious 6
Furious 7
The Fate of the Furious
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Szybcy i wściekli
Czytałem ost. biografię Toma Cruisa i padło tam piękne zdanie opisujące producentów:
-"Jeżeli wbijają Ci nóż w klatkę to się ciesz, zdecydowana większość wepchnie Ci go w plecy".
Mam jednak nadzieję, że zachowają się odpowiednio.

Odpowiedz
Ciekawe czy przesuną premierę na 2015, wtedy ten rok będzie rekordowo napakowany blockbusterami.

Odpowiedz
Bardziej realny wydaje się powrót wszystkich na plan wczesną wiosną, a premiera filmu późnią jesienią. Jeżeli nie zostały im jakieś hekatobombowe sceny akcji z CGI, to post produkcja zajmie mniej czasu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Pewnie tak, ale mimo wszystko pewnie dziwnie teraz będzie oglądać te wszystkie sceny, a co gorsze jakieś wypadki, po których bohaterowie wychodzą bez szwanku. Np. teraz scena jak Vin Diesel wychodzi zupełnie zdrowy z wypadku autobusu, który koziołkował 44 razy, wygląda jeszcze bardziej... No sam nie wiem, może to jakieś moje dziwne odczucia i może jeszcze ziemia zbyt świeża...
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Lawrence, ale co to za paranoiczne podejście?

Nie zachowujmy się jakby Fast 6 było pierwszym w historii kina filmem, którego bohaterowie wychodzą cało z sytuacji, z których cało wyjść nie powinni. Sytuacja jest o tyle niezręczna, że zbieg okoliczności chciał, by aktor znany przede wszystkim z samochodowej serii zginął właśnie w taki sposób. Jeśli jednak ktoś łudzi się, że nagle Hollywood zacznie nam serwować wyłącznie wypadki samochodowe na wzór jatki z Death Proofa, albo w ogóle, to jest wyjątkowo naiwny.

Odpowiedz
(02-12-2013, 16:30)Mierzwiak napisał(a): Jeśli jednak ktoś łudzi się, że nagle Hollywood zacznie nam serwować wyłącznie wypadki samochodowe na wzór jatki z Death Proofa, albo w ogóle, to jest wyjątkowo naiwny.

Lawrence dobrze napisał, że na razie jest to zbyt świeże. Jakby w tym miesiącu wychodziła szóstka, to dziwnie oglądałoby się scenę z czołgiem (abstrahując od tego, że jej nie lubię). Ale za rok mogę myśleć inaczej. Jeśli jakimś cudem dokończą siódemkę z PW nie uśmiercając go, to mogę uznać to za świetne uczczenie jego pamięci.

(02-12-2013, 12:11)Gieferg napisał(a): Piszesz, że okaże się czy pracują tam ludzie czy roboty, ja pytam co przez to rozumiesz, bo nie wiem i jestem ciekaw.

Mam na myśli to, że w Hollywood, jak to bywa w Ameryce, wszyscy patrzą na zyski. W przypadku blockbusterów stawką są nawet ogromne pieniądze. I to jest oczywiste. I w związku z całym tym mechanizmem, ciekaw jestem czy także pomyślą, żeby godnie oddać hołd Walkerowi.

(02-12-2013, 12:11)Gieferg napisał(a): To jest forum dyskusyjne, jak się nie masz zamiaru wdawać w dyskusje to nie wiem co tu jeszcze robisz.

Cóż za dyskretna sugestia. Już nie mogę wypowiadać się także na inne tematy? Poza tym czasami wolę się zamknąć niż chrzanić po 50 razy, że Skyfall jest ciulowym filmem. Ty preferujesz jednak to drugie, w porządku.

Odpowiedz
Chyba najlepszym wyjściem, jeżeli chcą kontynuować serię będzie odsunięcie Briana od ekipy. Może mają taką scenę, albo uda im się ją przemonotwać jakoś i Vin powie żeby trzymał się z daleka, a O'Conner weźmie żonę i dziecko i na tle zachodzącego słońca uda się na spoczynek.
Kolejne części skoncentrują się na Vinie, The Rocku i reszcie ekipy. Chociaż dla mnie, i już to wiem, 7 będzie ostatnia. Nie wyobrażam sobie tego bez Walkera, po prostu.
Kur**, dalej mi cholernie przykro :/

Odpowiedz
(02-12-2013, 16:06)Lawrence napisał(a): Pewnie tak, ale mimo wszystko pewnie dziwnie teraz będzie oglądać te wszystkie sceny, a co gorsze jakieś wypadki, po których bohaterowie wychodzą bez szwanku. Np. teraz scena jak Vin Diesel wychodzi zupełnie zdrowy z wypadku autobusu, który koziołkował 44 razy, wygląda jeszcze bardziej... No sam nie wiem, może to jakieś moje dziwne odczucia i może jeszcze ziemia zbyt świeża...
Brandon Lee został zastrzelony. Dziwnie się oglada teraz sceny, gdy do niego strzelają? Albo gdy strzelają do jakiegokolwiek aktora w ogole? No daj spokoj.
(02-12-2013, 18:21)Doveling napisał(a):
(02-12-2013, 12:11)Gieferg napisał(a): Piszesz, że okaże się czy pracują tam ludzie czy roboty, ja pytam co przez to rozumiesz, bo nie wiem i jestem ciekaw.

Mam na myśli to, że w Hollywood, jak to bywa w Ameryce, wszyscy patrzą na zyski. W przypadku blockbusterów stawką są nawet ogromne pieniądze. I to jest oczywiste. I w związku z całym tym mechanizmem, ciekaw jestem czy także pomyślą, żeby godnie oddać hołd Walkerowi.
A co to znaczy "godnie oddać hołd Walkerowi"? Wyciąć jego postać, zrobić dokrętki, uśmiercić go w filmie, dać mu zwycieżyć w filmie? Kasa do hołdu nie ma wiele do rzeczy, bo to nie jest tak, że nakręcą osobny film specjalnie dla Walkera. Niezaleznie od tego czy by zaczeli krecic od nowa jego sceny (czego bym nie skumał kompletnie), czy dokończą zmieniając scenariusz to i tak władują w to kasę. Nie wiem jak mieliby zrobić udany produkt i nie wkładac w to dodatkowej kasy.

"w hollywood, jak to bywa w ameryce, wszyscy patrza na zyski" - cała reszta świata patrzy tylko na to, żeby pomoc bliźniemu. :)

Odpowiedz
Arahan napisał(a):Chociaż dla mnie, i już to wiem, 7 będzie ostatnia

O ile ta seria faktycznie nie skończy się na części 7 kiedyś ci to przypomnę :P
Ja na szczęscie oglądam tę serię dla The Rocka (i ewentualnie Vina) oraz scen akcji więc nie mam takich problemów :)

Doveling napisał(a):I w związku z całym tym mechanizmem, ciekaw jestem czy także pomyślą, żeby godnie oddać hołd Walkerowi.

Co rozumiesz przez "godne oddanie hołdu" ?

Odpowiedz
Wszystko zależy od tego co konkretnie już z Walkerem nakręcili, bo z informacji wynika, że sporo tego jeszcze zostało więc to nie tak jak z Oliverem Reedem w Gladiatorze, gdzie wystarczyła lekka manipulacja.

Godny hołd? Nie wiem co to znaczy. Niegodne na pewno byłoby wycięcie go z filmu, ale znowu; zależy co już nakręcili i przede wszystkim jaką Brian odgrywał rolę w tym scenariuszu (bo bądźmy szczerzy, w FF6 był postacią drugoplanową bez której film mógłby się obyć). Jeśli już go uśmiercą, to na pewno nie na ekranie, bo - niezależnie od tego czy miałby zginąć w kraksie, od strzału czy co tam jeszcze - studio na bank uzna to za niestosowne.

Odpowiedz
Ciekaw też jestem jak się to odbije na postaci Jordany Brewster, która ponoć jeszcze nie zdążyła nagrać nic, a podejrzewam, że większość jej scen musiało być z Brianem.

Odpowiedz
(02-12-2013, 18:48)Crov napisał(a): A co to znaczy "godnie oddać hołd Walkerowi"? Wyciąć jego postać, zrobić dokrętki, uśmiercić go w filmie, dać mu zwycieżyć w filmie?
(02-12-2013, 18:56)Gieferg napisał(a): Co rozumiesz przez "godne oddanie hołdu" ?

Nie wiem, na szczęście nie ja jestem scenarzystą. Ocenię po obejrzeniu. Co z tego, jak teraz napiszę, że uśmiercenie Walkera poza kadrem byłoby tandetne. Tak myślę w tym momencie, ale może zrobią to w taki sposób, że zmienię zdanie.

(02-12-2013, 18:48)Crov napisał(a): "w hollywood, jak to bywa w ameryce, wszyscy patrza na zyski" - cała reszta świata patrzy tylko na to, żeby pomoc bliźniemu. :)

No fakt, zawęziłem nieco. Mój błąd.

Odpowiedz
Szybcy i Martwi

(02-12-2013, 16:06)Lawrence napisał(a): Pewnie tak, ale mimo wszystko pewnie dziwnie teraz będzie oglądać te wszystkie sceny, a co gorsze jakieś wypadki, po których bohaterowie wychodzą bez szwanku. Np. teraz scena jak Vin Diesel wychodzi zupełnie zdrowy z wypadku autobusu, który koziołkował 44 razy, wygląda jeszcze bardziej... No sam nie wiem, może to jakieś moje dziwne odczucia i może jeszcze ziemia zbyt świeża...

Otóż to. I nie tylko Twoje.
To wyglądało żenująco w normalnej sytuacji a teraz będzie wyglądać wręcz niesmacznie.

(02-12-2013, 18:48)Crov napisał(a): Brandon Lee został zastrzelony. Dziwnie się oglada teraz sceny, gdy do niego strzelają? Albo gdy strzelają do jakiegokolwiek aktora w ogole? No daj spokoj.

Został zastrzelony dokładnie w scenie w której ginie jego filmowy bohater.
Sceny z postrzałami zostały trochę ocenzurowane (chyba na prośbę rodziny).

Dziwnie na pewno się oglądało zaraz po premierze.
W sumie niektórym pewnie dziwnie ogląda się i dziś.

(02-12-2013, 18:46)Arahan napisał(a): ...7 będzie ostatnia.

Dla mnie też. Co prawda chciałem to zobaczyć tylko dla Tony'ego Jaa.
Teraz zobaczę z ciekawości jak poradzą sobie z materiałem.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Walnij sobie to zdjęcie w profilowe...

Odpowiedz
Nie jestem właścicielem.
To zrobił ktoś z jego otoczenia. Taką grupę mają na FB.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(02-12-2013, 18:48)Crov napisał(a):
Brandon Lee został zastrzelony. Dziwnie się oglada teraz sceny, gdy do niego strzelają? Albo gdy strzelają do jakiegokolwiek aktora w ogole? No daj spokoj.

Ale to porównanie zupełnie nie ma sensu? Oczywiście, że nie ogląda się dziwnie, gdyż wiadomym jest, że od trafienia kuli można zginąć. I wiadomo, że zdarza się wiele tragicznych sytuacjach w filmach, które też się zdarzają w normalnym świecie.
Mnie chodzi tylko, że sytuacja jest trochę niezręczna zważywszy na charakter całej serii, w której wraz z każdymi częściami coraz spowodniej podchodzono do zagrożeń jakimi jednak są takie stuningowane auta. I nie chodzi mi tutaj, że oczekuję od każdego filmu takiego uczucia i realizmu jak w "Rush". Gdyż wiadomo konwencja, fun itd. Ale właśnie to jest tragiczne i makabryczna ironia leży w tym, że zginął aktor w wypadku samochodowym, które w tej serii nie miał prawa by mieć miejsca.
Jak pisałem ziemia jest jeszcze ciepła, więc może to inaczej odbieram, bardziej emocjonalnie. Ale naprawdę dla mnie dziwnie byłoby teraz i później oglądać tę serię i te wszystkie jej przegięcia mając w pamięci jak w realu ten aktor zginął. Wiem, że należy odróżnić świat filmów od realnego, ale w tym przypadku jest dla mnie to trudne. Szczególnie jeżeli pojawiają się takie sceny:

I tak samo uważam, że wszystkie akrobacje i niemożliwe samochodowe wyczyny w 7 części będą miały jednak widmo tej strasznej śmierci.
Ale dobrze może jestem dziwny i nie oczekuję zrozumienia. Tym bardziej, że sam nigdy nie rozumiałem tej serii, co nie znaczy, że nie żal mi tego aktora i tego jak zginął.
Dziękuję uprzejmie za uwagę.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:Ale naprawdę dla mnie dziwnie byłoby teraz i później oglądać tę serię i te wszystkie jej przegięcia mając w pamięci jak w realu ten aktor zginął.

A ja mam to w dupie i część 5 chyba sobie odpalę na dniach :)

Odpowiedz
http://www.thewrap.com/paul-walker-death-fast-furious-producers-may-scrap-production

Nie chce mi się wierzyć, by brali to pod uwagę.

Odpowiedz
(02-12-2013, 12:36)Arahan napisał(a): Mam jednak nadzieję, że zachowają się odpowiednio.

Kurwa, tak czytam te pierdyliard postów spekulacyjnych i zastanawiam się na jakim Wy świecie żyjecie, ale na pewno nie jest to Kalifornia :) Już abstrahując od tego fanbojskiego wywyższania Walkera na chuj wie kogo (no ok, spoko aktor, można go było lubić, ale nie takie kozaki już ginęły w trakcie zdjęć), to nie wiem czego oczekujecie? Że co niby zrobią, kiedy każdy dzień obsuwy jest liczony w milionach dolarów (to takie coś, czego ułamka procent nikt z tego forum nie zobaczy przez całe swoje nędzne życie :). Taniec hula? C'mon! Minuta ciszy dla Walkera, ale nie zachowujcie się jak 5-latki :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości