The Terminator (1984) / Terminator 2: Judgment Day (1991) reż. James Cameron
Tam, skąd pochodzę, na takie filmy jak "Terminator 1" mówi się, że są to filmy klasy B, zawierające wszystkie zalety mainstreamu bez żadnej z jego wad.

Odpowiedz
Cytat:Zgadzam się z Negatywnym. Określenie filmu jako A, B, C czy Z odnosi się do warunków jego powstawania a nie jakości efektu końcowego.

Dla mnie warunki powstawania są nieistotne, jeśli efekt nijak nie przystaje do reszty tego co się podpina pod B klasę, za to spokojnie można go zaliczać do ścisłego best of. Klasa B to sobie może być Dark Angel czy Robot Jox, a nie Terminator, który na niski budżet nie wygląda nawet jeśli wiem jak powstało ujęcie z resztkami w prasie hydraulicznej.

Odpowiedz
Cytat:Terminator, który na niski budżet nie wygląda
Jedyne, co świadczy o niskim budżecie to sztuczna głowa Arnolda.

Odpowiedz
Tjaaaa...ktora byla wtedy state of the art efektem animatronicznym, ktory jedynie Bottin moglby zrobic lepiej.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
No jakby sztucznych głów nie było lata później w "Total recall" czy "Robocopie".

A w ogóle - co to za argument? Że niby animatronika świadczyła o niskich budżetach? Bez sensu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
właśnie sobie czytam w wikipedii o produkcji terminatora i trafiłem na tą perłę:

"The Pittsburgh Press wrote a negative review, calling the film "just another of the films drenched in artsy ugliness like Streets of Fire and Blade Runner."

Po pierwsze, powinni to napisać temu recenzentowi na nagrobku, a po drugie, to muszę koniecznie obejrzeć streets of fire! Uśmiech
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
(25-01-2014, 01:00)Negatywny napisał(a): muszę koniecznie obejrzeć streets of fire! Uśmiech

I jak tu mieć zaufanie do recenzentów Uśmiech Streets of fire do saj-faj trudno zaliczyć, ale nie jest zły. Willem zadał w nim szyku, za młodu to on wyglądał jak rasowy bed boj!

Odpowiedz
(24-01-2014, 22:40)raven.second napisał(a): Jedyne, co świadczy o niskim budżecie to sztuczna głowa Arnolda.
What? A jakby mieli 30 razy większy budżet to głowa byłaby jaka, nie sztuczna?

Odpowiedz
Wtedy byłaby prawdziwa, tak jak w The Thing Język

Odpowiedz

Odpowiedz
Nowy Kyle Reese: Jai Courtney

Nie znam gościa, ale sądząc po komentarzach jakie kiedyś czytałem, to chyba nie jest to zbyt dobry wybór.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Synek McClane'a z ostatniej Szklanej Pułapki, wcześniej go widziałem tylko w 1 sezonie Spartacusa.

Jak dla mnie na Reese'a słaby wybór.

Odpowiedz
Koleś z Die Hard 5 i Ja, Frankensztajn?

[Obrazek: Ben-Affleck-Nooooo-Reaction-Gif-To-Being...Batman.gif]

Moje zainteresowanie T5 spadło właśnie do niemal zera.

Odpowiedz
Zabójca z Jacka Reachera?

[Obrazek: tumblr_mz3er98mBN1qzwh14o1_250.gif]

Mówiąc jednak serio to nie, ale tylko z jednego powodu: po prostu nie pasuje mi na Reese'a, a przynajmniej w wydaniu takim, jakim grał go Biehn. No ale z drugiej strony skoro ma to być reboot (a ma być? już się pogubiłem) to dostaniemy nową interpretację tej postaci, więc w sumie whatever.

Kogo by nie wybrali to będę sceptyczny, bo w dobry film nie wierzę.

Odpowiedz
Co za różnica kogo wybrali - sam reboot Terminatora to coś co można skwintować jedynie popadnięciem w narkotykowy nałóg. Aż dziwne, że nadal nie ma rebootu Titanica, Avengers, Nebraski - ale w sumie wszystko przed nami. Dajcie mi znać na PM, jak zrobią reboot Lego movie - w innym wypadku nie wychodzę z muszli.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(19-02-2014, 20:44)zombie001 napisał(a): Nowy Kyle Reese: Jai Courtney

Nie znam gościa, ale sądząc po komentarzach jakie kiedyś czytałem, to chyba nie jest to zbyt dobry wybór.

Kolejny punkt, że ten film będzie sraką. Człowiek ma aparycję niejakiego Borysa S., w "Spartacusie" był drewniany a w DH 5 to już w ogóle.

(20-02-2014, 00:54)Mefisto napisał(a): Co za różnica kogo wybrali - sam reboot Terminatora...

Może to nie będzie żaden reboot tylko... kolejna alternatywna linia czasu.
Zresztą ja zrozumiałem, że to ma się rozgrywać na 2ch płaszczyznach - w przyszłości i przeszłości. Więc... to się chyba zgadza, nie?

Pokazują przyszłość, gdzie Connor wysyła Reesa/terminatory i przeszłość w ktorej egzystuje młoda Sarah. Nie?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To nie reboot Terminatora... to robot!

HAHAHA. Dziękuje, zostaje do wtorku. Napiwki dla kelnerek!

A wybor słaby. Courtney jedyne, co udowodnil to, że nie ma za grosz charyzmy. Nie rozumiem też podniety nim w Dżaku Riczerze, gdzie nie był tragiczny, ale dalekie jestem od zachwytów nad jego rolą.

Odpowiedz
Jak zwykle ponarzekają co niektórzy że film niepotrzebny i choojowy ale jak wejdzie do kina to pójdą "z ciekawości", "żeby się pośmiać", "bo są no-lifem', dadzą zarobić hollywoodzkim pajacom albo nawet doszukają się pozytywnych stron !!! i koło będzie się kręcić. Uśmiech
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Się czepiacie człowieka jak zawsze niewiadomo dlaczego. Jai nie jest gwiazdą to i nie grywał na razie w najlepszych filmach, ale na pewno nie on jest odpowiedzialny za chujowość nowej szklanej pułapki (gdzie gorzej od niego wypadł nawet B. Willis) czy za przeciętność Jacka Reachera.
Najwięcej do grania miał w spartakusie i tam zdaje się za tą rolę chwalon był i otworzyła mu furtkę do większych produkcji.
Jakby akurat nowy terminator miał się okazać dobrym filmem (LOL!) to i Jai da rade.
A co do samego wyglądu czy tak z gęby czy się nadaje, to co się ma nie nadawać? Koleś jak koleś.

Zreszta jak dla mnie, to najjaśniejszy punkt w obsadzie jak do tej pory.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
(20-02-2014, 14:15)SonnyCrockett napisał(a): Jak zwykle ponarzekają co niektórzy że film niepotrzebny i choojowy ale jak wejdzie do kina to pójdą

Na Robocopie nie byłem, to i na tym nie będę - proste Uśmiech
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon