Krótka piłka, czyli mini-recenzje
The Perks of Being a Wallflower - wklepałem tytuł w wyszukiwarkę i damn, ten film prawie nikomu się tutaj nie spodobał :) a ja się wyłamię (ale ze mnie hipster), bo mi do gustu przypadł bardzo. Kurewsko uwielbiam te proste produkcje opowiadające o młodych ludziach i okraszone świetnym soundtrackiem, nawet jeśli jadą na kliszach, bo po prostu ZAWSZE znajdę w nich odniesienie do własnej osoby i są dla mnie bardzo nostalgiczne; ten nie był wyjątkiem. Bardzo przyjemny seans, obejrzałem (i posłuchałem) z przyjemnością, bo i opowiedziane, i zagrane jest to dobrze (napiłbym się piwa z Ezrą Millerem, a z Emmą wina, najlepiej w tym jej filmowym łóżku pod lampeczkami, ekhm), a i na refleksję znalazło się miejsce. 8/10.

Odpowiedz
Hansel & Gretel - Jaś i Małgosia, łowcy czarownic. wersja podstawowa.

Ambiwalentnie jest. Z 1 strony prawie wszystko bardzo ładne technicznie, historia do pewnego momentu fajnie płynie. Z 2 - w pewnym momencie następuje sztampa, przesadyzm i , co idzie za tym, nudyzm (nie mylić z nagością). Ale film ma jeden (a raczej wiele) ginących plusów...

KREW, BRUTALNOŚĆ, FLAKI. Czy serio nie można tak właśnie kręcić wszystkich filmów?
Z drugiej strony patrząc na ten PLUS - gdyby to odjąć to zostałoby bardzo niewiele. Więc może KREW, FLAKI, BRUTALNOŚĆ miały być takim kołem ratunkowym? Coś w tym może być.

6+/10 bo krótki, ładny wizualnie i przyjemnie się ogląda.

Makijaz to POTĘGA jednak.

[Obrazek: Joanna+Kulig+Tribeca+Film+Festival+2012+...W0Zmql.jpg]

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Na świętą makrelę, shamar wrzucaj takie szkaradne foty do spoilerów...Okropność. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Nie ogarniam, co niby w tej dziewczynie okropnego?

Odpowiedz
Wiesz ja tam ci zdania co do oceny wyglądu nie narzucam, ale dla mnie kobieta jest zwyczajnie brzydka.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
brzydka full, wiadomo :D

Tydzień z życia mężczyzny - film w którym jerzy stuhr ma główną rolę oraz odpowiada za reżyserię i scenariusz. obejrzałem go tak trochę z nudów sprawdzając co akurat leci w telewizorze po 12 bo miałem wolne i padło własnie na ten film. nie spodziewałem się, że aż tak pozytywnie się zaskoczę. ładnie budowane napięcie i problemy głównego bohatera (mam wielką słabość do stuhra - tutaj też bardzo dobrze się spisał). bez sensu trochę były te przejścia między dniami w basenie, lepiej dużo można by było to zrobić no i zakończenie jakoś ulepszyć też by wypadało. aaa muzyka kilara!

8/10

Odpowiedz
Wygląda tak, jak wyglądałoby 90% - powszechnie uważanych za ładne - hollywoodzkich gwiazd bez makijażu. :P
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Trzymajcie - wasza ulubienica i "najpiękniejsza aktorka świata". Zdjęcie z tego miesiąca.

Odpowiedz
(21-02-2014, 15:50)Huntersky napisał(a): Wygląda tak, jak wyglądałoby 90% - powszechnie uważanych za ładne - hollywoodzkich gwiazd bez makijażu. :P
Wyglada tak, jakby wszyscy forumowi krytycy kobiecej urody dymali co dzień same super-modelki i modelki fitness.

Odpowiedz
no i scarlett wygląda 5x lepiej a zdjęcie niekorzystne mocno. idę o stówę, że jakby tak śmigała bez makijażu to i tak by się odwracali za nią

Odpowiedz
Crov napisał(a):Wyglada tak, jakby wszyscy forumowi krytycy kobiecej urody dymali co dzień same super-modelki i modelki fitness.
Najwyraźniej. :) Zresztą tamta dziewczyna naprawdę nie jest brzydka, określenie ,,szkarada" zachowałbym faktycznie dla szkarad, a nie zwykłej laski bez makijażu. :D
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Tak to jest, jak sie dziewczyny zna z RedTube. ;) Inna sprawa, że 'normalne' kobiety też noszą makijaż, więc nie rozumiem takich spin o makijaż u gwiazd nigdy. :P

Odpowiedz
Wyjaśnianie mi że kobieta która jest dla MNIE nieatrakcyjna, tak naprawdę powinna być dla MNIE atrakcyjna to absurd... ;)

Odpowiedz
I tak wszyscy wiemy, że jesteś gejem :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Dowcipny skunks. Lepiej uważaj na pasach ;)

Odpowiedz
Przewidujesz carmageddon? :>

Odpowiedz
(21-02-2014, 18:34)smackey napisał(a): no i scarlett wygląda 5x lepiej a zdjęcie niekorzystne mocno. idę o stówę, że jakby tak śmigała bez makijażu to i tak by się odwracali za nią

Taaa, zazwyczaj wyglada jak prosiaczek, a na tej focie jak prosiaczek z very funny retardation ;)

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
A dla mnie był to najgorszy film Payne'a. Niby dobry scenariusz, dużo fajnych dialogów i śmiesznych sytuacji, ale tak wielu irytujących postaci już dawno w filmie nie widziałem. Do tego sporo nudy i totalnie niezrozumiały przeze mnie brak kolorów. Średni komediodramat.

Odpowiedz
Cytat:totalnie niezrozumiały przeze mnie brak kolorów.

Jak dla mnie, to po prostu pięknie to wygląda i jest mega klimatyczne.

Cytat:ale tak wielu irytujących postaci już dawno w filmie nie widziałem.

Z jednej strony rozumiem ten zarzut, bo irytacja to zawsze irytacja, nieważne czym spowodowana. Ale z drugiej strony widzę różnicę między irytacją np. kiepsko skonstruowaną postacią czy jakimś błędem scenariuszowym, a irytacją świetnie nakreślonym bohaterem, który w zamierzeniu miał być irytujący:D

Odpowiedz
(23-02-2014, 10:45)patyczak napisał(a): widzę różnicę między irytacją np. kiepsko skonstruowaną postacią czy jakimś błędem scenariuszowym, a irytacją świetnie nakreślonym bohaterem, który w zamierzeniu miał być irytujący:D

Dokładnie, patrz: Prometeusz (sorry, musiałem :D od dzisiaj TDKR to dla mnie spoko film, na celowniku Scott)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon